Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Az oltalmazó
- Filmbox Premium, 21:30
A leghosszabb hét
- DUNA TV, 21:45
Az arany iránytű
- Viasat3, 22:00
Amerikai pite 2
- SuperTV2, 22:00
A megállíthatatlan
- Filmbox, 22:05

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Eric Roberts (68)
James Woods (77)
Ragályi Elemér (85)
David Tennant (53)
Maria Bello (57)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2022-es választás
Alelnök (2018) - Vélemények
A törvény embere: Detroit dzsungelében (sorozat) - Vélemények
Fallout (sorozat) - Vélemények
Mit hallgatsz most?

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Fallout aaaaa
Peter Stormare aaaaa

 

Fórum - A kiállhatatlan - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

14. Betonkonténer átalakító (2023-12-16 11:23.34) aaaaa
A film egyre aktuálisabb az évek előrehaladtával. A "szürke" város az új világ,robotszerű érzéketlen társadalmi viselkedéssel van bemutatva.És aki nem úszik az árral,és akinek itt bármi is furcsa,az kegyetlenül visszakerül a régi szép emberi világba,ami már nincs. Nagyon nagyon jó film,a smárolós jelenet (is) pontosan jól tükrözi az abberált új világot.Akár egy figyelem felkeltő film is lehetne.


13. Samorost33 (2021-04-19 11:35.17)  
Igen eredeti ez a művészfilm, de kicsit sok csúsztatás van benne. Például a csili-vilis irodai környezet csak a nagyon kiváltságosak számára stresszmentes. A modern társadalmakban a szexualitás is nagyon nehezen elérhető dolog sokak számára. Mindezen dolgok generálják azt az óriási stresszt, amely leállítja a családalapítási kedvet és a szaporodást. Tehát a nagyvárosi jóléti nyomor kialakulásának teljesen más a mechanizmusa, mint ahogy azt a film szemlélteti. Ez a film számomra túl szentimentális, és nagyon elvontan szemlélteti a modern ember valós társadalmi problémáit.



12. Dzsuppi (2020-10-16 21:57.24) aaaaa
Zseniális film, egy olyan világról, ahol az érzelmeknek, emberi értékeknek nincsen létjogosultsága, egyben egy már 14 éve állított görbe tükör a társadalomra, ami felé egyre inkább haladunk.


11. Emmersson (2016-08-25 10:19.59)  
"horror, dráma, vígjáték" ???

Nem hiányzik még néhány kategória?


10. Debraa (2013-03-17 20:28.50) aaaaa
Remek film! Nagyon szeretem az északi népek alkotásait ebben a műfajban, még sosem okoztak csalódást... Szépen épül a film, bővül a mondanivaló, izgalmas, különleges, van MONDANIVALÓJA, eltérő, nem sablon filmek ezek, ahogy speciel ez a film sem.
Nincs benne hatalmas csattanó, egyenletesen kiváló a filmélmény. És végül most is azt tudtam elmondani, mikor véget ért, hogy na, néztünk egy igazán jó filmet, amely megállja a helyét.


9. Foszfor (2013-02-02 14:15.35) aaaaa
Szerintem nagyon sok mondanivalója volt a filmnek, és szerintem mindenki máshogy értelmezte. A végén egy kicsit csalódott voltam, hogy kirakták... nem is tudom hol. Mindenesetre nagyon tetszett.


8. Zsolti651 (2011-07-13 03:14.00) aaaaa
* keresztut


7. Zsolti651 (2011-07-13 03:13.31) aaaaa
A keereszut cimu filmet megkene nezni elobb es aztan jobban ertenenk ezt...


6. KicsiRéka (2011-05-21 11:43.24) aaaaa
Az északi filmek általában nem szoktak tetszeni, ahogy az északi országok sem a kedvenceim. Nem szeretem a hideget, a szürkeséget, a szőke meg vörös embereket :)
Azért 1-2 dán film az utóbbi időben meg tudott fogni, erről az alkotásról azonban semmit sem tudtam, még azt sem miről szól, úgy álltam neki.
Az az egy biztos, nem azon kell kattogni, hogy vajon maga a város az mi. Purgatórium-e vagy pokol, menny esetleg talán a kommunizmus egy szimbóluma? Ilyeneket olvasgattam más oldalak kommentjei között.
Szerintem az egész film úgy ahogy van a mai társadalom keserédes kigúnyolása. Először csak a hatalmas közöny tűnt fel, az hogy mindenki érdektelen dolgokról beszél, pl milyen bútort válasszon. Nincsenek mély érzéseik, szinte mint robotok működnek. Amikor főhősünk randira viszi a kiszemelt lányt, a moziban egyedül ő az aki sír, mindenki más szemrebbenés nélkül nézi végig a történteket. Valaki fel van szúródva a kerítésre? Na és kit érdekel? Ma is továbbmegy az ember ha földön heverő személyt lát, biztos alkoholista legyintéssel. Pár éve voltam tanúja Pesten egy csöves halálának, részeg volt, fel próbált támolyogni a lépcsőn, elvétette az irányt, hátrazuhant, betört a koponyája, meghalt. Az emberek rápillantottak és mentek tovább. Szó szerint.
Amikor a főhős bevallotta hogy mással jár, elköltözik, a nő nem borult ki, csak annyit kérdezett, azért szombatra marad-e, mert vendégek jönnek. Látszat, látszat, látszat, közöny, közöny. A családok elég nagy hányada él a látszatból, sőt, az emberek elég nagy hányada él a látszatból. A másik nőjének egyszerre 5-6 szeretője van, de egyik sem fontos neki. Közönyösség. Nincsenek gyerekek. Ez egyébként a film feléig, amíg nem említik meg, fel sem tűnt. Meg is ijedtem egy pillanatra. És hogy miért nincsenek? Ők még őszintén éreznek, sírnak, nevetnek ha kell, megtöltik a hétköznapokat örömmel, úgymond fényt hoznak az életedbe, ahogy a fény ott táncolt a falon a lyukban, ahonnan a zene szólt, (ez is feltűnt egyébként, hogy senki nem hallgatott zenét, nem voltak festmények a falakon), ahonnan a sütemény édes illata szállt át, ahonnan kacagás hangja szólt. Maga a boldogság. Mert lehet hogy itt mindened megvan, nő, ház, kocsi, főnök aki megkérdi hogy nem sok-e a munka, borítékban készpénzt nyújt át mikor dolgozni kezdesz a cégnél, de még sincsen semmid, csak a hatalmas nagy közöny, felszínesség, látszat. És az ember, aki ennél többre vágyik, akit legalább ötször bedarál a metró, de nem adja fel, vajon annak sikerül-e változtatni, vagy ha képtelen alkalmazkodni kilökődik-e, ahogy történt főhősünkkel is a végén? Én remélem hogy azért nem ennyire sötét a jövőkép, kicsit vidámabb, pozitívabb.

Mindenesetre én így értelmeztem a filmet, az elején még agyaltam azon hogy most hová került a férfi, de ez igazából nem lényeg, társadalmunk problémái között hánykolódott.

Olvastam hogy vígjátéknak is be lett sorolva, ezt mondjuk nem igazán értem, viccesnek nem volt vicces.
Mindenesetre 5/4.


5. Imique (2011-02-10 20:53.35)  
Sajnos megtévesztett az eddigi értékelések átlagaként keletkezett 4*. Szerintem egyet sem érdemel, ritka vontatott, unalmas. Várja az ember, hogy kiderüljön valami, de azt sem tudom, minek kéne kiderülnie. Felesleges másfél óra.


4. M1kka (2010-03-21 21:34.58)  
Stílus: horror, dráma, vígjáték. Asszem, nem értem. XD


3. Sircharles (2010-01-18 22:17.20) aaaaa
Szerintem az Életet mutatta be a film a születésünk pillanatától az elmúlásig,minden új dolog felfedezésével,elbukással és újra talpraállással - igazán remekül!



2. Mr.Gonzo (2009-11-15 19:41.48)  
"Az,hogy ki ő,és mért került ide,az egész film alatt nem derült ki"

Csak megsúgom,hogy már az első percben kiderül mért kerül oda és nem nehéz kitalálni hova kerül.
Figyelj jobban ha filmet nézel!


1. Kék kereszt (2009-11-15 18:05.51)  
Szeretem a Norvég filmeket.Jókat hallottam a Kiállhatatlanról,így vártam,hogy végre megnézhessem.Tegnap láttam.A nyitójelenetben,egy busz érkezik,egy elhagyatott,kopár helyre.Egy tagbaszakadt férfi száll le róla.Andreasnak hívják.Az,hogy ki ő,és mért került ide,az egész film alatt nem derült ki.Egy férfi várja őt autóval.Beviszi őt a városba,ami egy elszigetelt kis közösség.Kap egy lakást és egy munkát.Másnap munkába is áll.A városban,bele értve a munkahelyét is,minden lassú,monoton tempóban történik.Mintha egy másik bolygóra került volna.Andreas értetlenül néz szét.Nem érti mi történik körülötte,és mi történik vele.Egy olyan helyre került,ahol az embereknek nincsenek érzéseik.Nem tudnak szeretni,nem tudnak örülni.Nincsenek illatok,se ízek.Sehol nem lát gyerekeket.Kezd megrémülni.A munkahelyén levágja az ujját a szeletelő géppel.Haza érve döbbenten látja,hogy a levágott úja ugyan ott van a kezén,mintha nm is vágta volna le.Nem talál rá épeszű megoldást.Stratégiát vált és próbál beilleszkedni.Társaságba jár és barátkozik.Az egyik közös céges vacsora alkalmával megismerkedik egy csinos nővel.Jól megértik egymást.Nemsokára össze is költöznek.Egy ismeretlen férfi felhívja a figyelmét,hogy legyen óvatos.Telnek a napok.Andreas szerelmes lesz egy szőke nőbe,ezért elhaggya eddigi élettársát.A nő arcán semmi reakció nem látszik.Végülis vele sem alakulnak úgy a dolgok,ahogy szeretné.Találkozik az ismeretlen férfival,egy pincében.Az egyetlen reményt a számukra,hogy kikerüljenek ebből a rémálomból,egy kis lyuk jelenti a pince falán,ahonnan kellemes lágy muzsika hangja hallatszik át.Átfúrják a falat.Egy kis rés van már csak és átjutnak.Andreas már csak egy karnyújtásnyira van a céltól,amikor kezek fonódnak alábaira,és elkezdik visszahúzni.A másik oldalon egy szép konyha látható.Az asztalon sok finom étel.Andreas még egy torta szeletet el bír halászni.A lyukat befalazzák,Andreast pedig kiviszik a senki földjére és a megjelenő busz csomagtartójába zárják.Nem derül ki semmi az egész film alatt.A Filmkatalóguson horror,dráma,vígjáték nak adta meg a műfaját.Szerintem egy lassú lefolyású thriller.A története elvont,unalmas és néhol már átmegy vígjátékba.Értem ez alatt a metrós jelenetet.Öngyilkos akar lenni,így kifekszik as inekre,de a metró pont előtte áll meg.Örül,fel akar kelni,és ekkor pont elindul a szerelvény és ledarálja.Ezen jót nevettem,gondoltam vége is a történetnek.De nem.Andreas a síneken fekszik,Épségben.Csak néhány karcolás van rajta.Értetlenül néztem.Sehol egy leszakadt végtag,se vér.Nyögdécsel,próbál segítséget hívni,erre jön a 2. metró,és az is elcsapja.LOL.Na mondom ezt jól összehozták,már biztos meghalt,de nem.Ismételten nem.A metró arrébb sodorta vagy 100 méterrel.Próbál felkelni,kicsavarodott lábakkal.És ekkor,nagy "megelepetésként" jön a 3.metró,és az is átmegy rajta.Ma este nagy forgalom van a föld alatt.Felkel és hazamegy.Halhatatlan lett.A Hegylakó jutott róla az eszembe.Ez már erőltetett poén volt.Az,hogy az első filmes Jens Liennek mi volt a célja ezzel a filmmel,nem derült ki a számomra.A címe sem világos.A kiállhatatlan.Erre a címre semmi jel nem utalt.Trond Fausa Aurvaag játéka nem volt túl meggyőző.Lehet ha több idő van a karakter fejlődésre,jobb lett volna.Előző filmjében A Keresztútban is Andreast játszotta.Azt nem láttam.Lehet,hogy ez a film a folytatása.Összességében egy érdekes,elgondolkodtató témájú Norvég film.Az alap ötletből,egy igazán jó filmet is lehetett volna készíteni.Csalódtam benne.2 és 3 * közt van nálam.Szeretem a Skandináv filmeket.Sok jó filmet készítenek.A legutóbbi az Észak.Kíváncsian várom.Remélem a közeljövőben színvonalasabb Skandináv alkotásokat láthatok majd.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekBetonkonténer át.., 2023-12-16 11:2314 hsz
KérdésekZsolti651, 2011-07-13 02:581 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
A kiállhatatlan adatlap
Eredeti cím: Den Brysomme mannen
Évszám: 2006
Rendezte: Jens Lien
Szereplők: Trond Fausa Aurvaag, Petronella Barker, Per Schaaning, Birgitte Larsen, Johannes Joner...

További információk

Szereplők fórumai
- Petronella Barker - Rossz kép!
- Edvard Grieg - Vélemények


 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk