Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-04
27
A kiméra
A Majomember
Az első ómen
Hogyan szexeljünk
Kék Pelikan
Nemkívánatos személyek

2024-03-28
Belu - A legbátrabb bálna
Cabrini - A szent
Godzilla x Kong: Az Új Birodalom
Ki hitte volna?
Pókok

2024-03-21
Artúr, a király
Bonnard - Egy festő szerelme
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi
Kung Fu Panda 4.
Őszi sanzon
Szeplőtlen
Vaskarom

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Wonka (4K UHD + Blu-ray) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz*
Ferrari (4K UHD Blu-ray + BD) *A mozifilm* *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz*
Aquaman és az Elveszett Királyság (Blu-ray + DVD) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol
A mag (4K Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
A filmsztár és a cowboy
- Izaura TV, 11:10
Sztárom a párom
- TV2, 11:40
Mesterfogás
- HBO, 11:55
A maflás
- AMC, 12:15
Úriember revolverrel
- Viasat Film, 12:25

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Brendan Gleeson (69)
Christopher Lambert (67)
Terence Hill (85)
Eric Idle (81)
Lucy Lawless (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2022-es választás
Kutya éji dala - Vélemények
Mire gondolsz most?
Mit hallgatsz most?
Stranger Things (sorozat) - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Postarablók aaaaa
Mikecz Estilla aaaaa

 

Fórum - A doboz (2009) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2 3 4 5 6 7 8
237. Norbitzki (2021-09-23 00:20.11) aaaaa
Érdekes mozi, egyfelől kimondottan bírtam, hogy az utolsó percig azon agyaltam, na itt ezt miként fogják lezárni, másfelől éppen ezzel a lezárással voltam kicsit gondban. Többet vártam. Viszont az addig vezető út izgalmakkal volt kikövezve, továbbá óriási dicséret a kor hangulatának megteremtéséért, nyomasztó és egyben pazar. Ugyanakkor ez a misztikum kevés volt ahhoz, hogy igazán maradandó élményként gondoljak vissza a filmre, a leírás, a borító és úgy nagyjából minden egy ennél nagyobb volumenű alkotást sejtetett. Nekem közepes.


236. Vescod (2021-08-05 20:35.37) aaaaa
Richard Matheson azonos című novellája képezi a film alapját amit az 1985-ös Alkonyzóna sorozat "Button, Button " c. epizódja szintén feldolgozott.Remek erkölcsi dilemmával bíró alkotás.Ha választhatnál hogy hatalmas összegért cserébe egy gombnyomással kéne döntened valakinek az élete felett mit tennél?!

SPOILERES:

ugyanakkor ha a gombnyomás mellett döntesz könnyen lehet hogy egyszer Te magad, vagy az egyik családtagod lesz az akinek egy ismeretlen személy dönt majd a sorsa felett ugyanígy egy gombnyomással

SPOILERES VÉGE.

Vannak benne kissé szürrealista részek de ez a film szerintem jól bemutatja az ember féktelen, határokat nem ismerő mohóságát a gazdagság és pénz iránt,melynek elérése céljából akár emberéleten is gond nélkül átgázolna.Mindig többre értékeltem azon alkotásokat amik a szórakoztatáson túl valami üzenetet is próbálnak közvetíteni a néző felé.Ezért nekem 9/10



235. Annaanett (2018-06-23 21:23.34) aaaaa
Katasztrófális, szörnyű, nincsenek szavak... A Lángoló jég óta nem láttam ekkora borzalmat! Ez nem Arany-Málna díjat, hanem Rohadt Málna díjat érdemelne.A zárt osztályról engedték ki a filmkészítő brigádot? Biztos jól megfizették a Diaz-t, hogy ezt a förtelmet elvállalta. Gyötrelem, szenvedés.Aki nem akarja elveszíteni az életkedvét, vagy agresszívabb mentalitású, és nem akarja szétverni a tévéjét, ne nézze meg!


234. Randal (2016-01-03 23:48.50) aaaaa
Tele van aprópénzre váltott potenciával.


233. Zsol-tee (2013-12-09 12:58.06) aaaaa
Vegigneztem(vegigszenvedtem:)ezt a filmet.Haaat meg egyszer nem teszem meg az biztos!:))))A tartalma egesz erdekesnek tunt,ezert neztem vegig.Kar volt!Bun rossz,rem unalmas es tulkomplikalt tortenet,amit ha nem nez meg az ember nem marad le semmirol!Az elejen amikor meg csak beindult a cselekmeny:)meg egy kettes-harmas osztalyzatot is adtam volna ra:))),de aztan ami lett belole...A vegeredmeny egyes!!!Ha nem ilyen tuldimenzionalt tortenetbe mentek volna at,hanem maradtak volna egy Foldhoz ragadt:)izgalmas kriminel,akkor jo film lehetett volna ez!De,igy!Penzt nem er,az biztos!


232. Ancksunamun85 (2013-12-01 17:38.10) aaaaa - (válasz Independence 224. hozzászólására)
tetszik az irományod-minden benne van erről a filmről...neked jár az 5*


231. Fuller666 (2013-11-28 17:26.43) aaaaa
Jó filmnek indult, érdekelt is meg minden..

de aztán valahogy összekuszálódott az egész, és már sok mindent nem értettem.

A színészek játéka egyébként hibátlan volt.


230. Kittentyű (2013-11-25 02:47.53) aaaaa
Jó film nekem tetszett. Cameron Diaz pedig nagyon jó színésznő, nekem már bizonyított. Nem ez az első olyan film amiben fantasztikus alakítást láthatunk Tőle. A film sztorija pedig nagyon elgondolkodtató.


229. Mrs. Lipton (2013-06-28 15:02.49) aaaaa
Ma újra megnéztem Richard Matheson emlékére. Nem olvastam az eredeti, "Button, button" írását, úgyhogy nem tudom, mi az, amit hozzátettek vagy elvettek belőle, de ez egy jó film. Csak a hossza miatt a négy pont.


228. Emylio (2013-03-26 14:37.33) aaaaa - (válasz Matesz75 226. hozzászólására)
Te rendezted?:)


227. Az utolso szamuráj (2013-03-26 13:03.00) aaaaa - (válasz Matesz75 226. hozzászólására)
ne már,adtál egy csomóra egy csillagot:))


226. Matesz75 (2013-03-26 12:27.08) aaaaa
Életem legrosszabb filmje!!!!!!!!!!!!!!!!!


225. Myblackpillow (2012-07-03 16:27.12) aaaaa
Én is úgy gondolom, hogy mondanivalóját tekintve egy sokkal ütősebb filmet lehetett volna készíteni ebből, és nem túlbonyolítani, illetve elterelni a lényegről a figyelmet a bugyutasággal, amit belevittek.


224. Independence (2012-04-17 12:09.40) aaaaa
A film valódi és egyben talán egyetlen érdeme, hogy elgondolkodtat.Azonban ezt az érdemét, sokszorosan agyoncsapja, az a túlmisztifikált, agyonbonyolított, szétfilozofált, megmagyarázhatatlan, néha szabályszerűen nevetséges jelenetekkel zsúfolt közeg, amibe egy pofon egyszerű modanivaló bele lett szőve.

Mert a mondandó pofon egyszerű, mégis karakteres, és erős.Ha sallangoktól mentesen, egy jó erőben levő forgatókönyvvel van megtámasztva, akkor ez egy tuti mozi lehette volna.
Így azonban egyszerűen össze-vissza csuszkál, semmi kohézió nincs benne, műfaji keveredések, széteső történet, művészieskedés, itt-ott unalom..., kár.
Egy szóval, zagyva!
Sokat markol és keveset fog.
Egzisztencializmus, zombik, és földönkívüliek..., felesleges volt ez így zanzásítani.Vagy, ha mégis, akkor azt feltétlen, és következetes vaslogikával, mert így...?

Pedig biztatóan indul, jó a tempó, piszok jó a retro feeling, remek a hangulat, az első talán bő fél óra, csigázza az érdeklődésünket rendesen, utána meg jön a bosszankodás.
A színészi játék rendben, Marsden közepes, de Langella hátborzongatóan cool játéka, és Diaz ezt simán ellensúlyozza, Cameron Diaz, halkan jegyzem meg, kezd színsznővé érni.

Ha valamiképp felülemelkedünk, azon a bizonyos második részén a filmnek, ahol tulajdonképpen a férj számára igazolást nyer, majd miért is kell meghúznia a ravaszt, elültetik benne a bizonyosságot, akkor végül is helyére kerül néhány dolog, de így is túl sok, az értelmetlen és érthetetlen momentum.

A pokol bennünk van.
Sima ügy, de bennünk, mindnyájunkban, férfiakban és nőkben egyaránt, mert a másik számomra idegesítő hozadéka a filmnek a kétségtelen és egyértelmű bibliai Ádám-Éva utalás.Mert ki más nyomná meg a gombot, ha nem a nő, és ki más szenvedne a következmények miatt, ha nem a férfi.Ölnie kell a megváltásért.Bűnnel tudja feloldozni a bűnt, és legalább részben enyhíteni a következményeket.Élete végéig tartó szenvedés érte a juss.

A pokol itt lakozik bennünk, ahogy a jóság is.Mindenkiben van, mindenki tud gyenge lenni, könnyű itt akár ezen a fórumon az ide kommentelőknek is kijelenteni, hogy ő nem..., ő nem nyomná meg a gombot, van benne tartás, erkölcs, magas fokú morál, tudatosság..., de nem tudhatja, míg a "Doboz", ami egy jelkép, a csábítás jelképe, nem kopogtat be az életébe.Na nem ilyen nyilvánvaló módon, ahogy a film ezt sematizálja, hanem némiképp körmönfontabban.A való életben ezek a csábítások rejtettebbek.De..., ha maradunk a doboznál, és a gombnál, rengetegen megnyomnánk azt a gombot, elhitetve magunkkal, hogy úgy sem lesz következménye, lehet, hogy az egész nem is igaz, lehet, hogy pénz sincs, lehet, hogy nem is hal meg senki, de, ha mégis, nem ismerjük, távol van, arctalan, majd átlendülünk rajta, a pénz meg megfogható, és a mienk.
Az ember gyarló, és gyenge.
Nem hiszek a szentekben, a szentek is azért lesznek szentek, mert felismerik magukban az esendőséget, és úgy próbálnak élni, hogy ne essenek áldozatául a saját gyengeségük korlátainak.Legyőzik a bennük lakozó poklot, de bennük is van, mint mindenkiben.Ki úrrá lesz rajta, ki nem.
Az ember úgy általában hajlamos, az önpusztításra, a kíváncsisága pedig kielégíthetetlen, letépi az almát a fáról, és utána a vízözön.

Sajnálom, hogy a mozi szinte mértékvesztetten elcsúszik, agyonmoralizál, filozofál, miszticizál, egyszerre sci-fi, tanmese, fantasy, thriller, egyszerre rág szájba, és egyszerre hagy nyitva egy halom kérdést, mert a történetszövés ezen kuszaságba hajló mivoltával, így komoly ellentábort szerzett magának, ami azért baj, mert fejtörésre azért bőven ad alkalmat, az alkotó saját maga csapja agyon a saját művét, ami pedig töbre lehetett volna hivatott.

A hangulat, a remek tempó, a két a közepesnél jobb színészi teljesítmény, és az egyértelműen jószándékú töprengésre késztetés okán megkockáztatom neki a négy csillagot, pedig csak egy "filmként" tekintve rá, bevallom, még a kettőn is gondolkodnék.
Nem az a kétszer nézős mozi, ami érthető benne, az lejön elsőre is, ami nem, úgy sem fog, megnézhetném százszor is..., néha van egy olyan sanda gyanúm, még a rendező sem tudta néha, mit miért is "rakott" bele a moziba..., kár.
Még akár "fontos" film is lehett volna belőle, így inkább sokaknak csak idegesítő.

Pedig érdemes rajta gondolkodni, néha elmerengeni, milyen is az ember valójában, és mit tennénk mi, van-e abszolút jóság, vagy a pokol minden "másikban" ott lakozik-e?
Végül is megnyomnánk a gombot, vagy sem?

Legbelül, magunknak talán nem hazudnánk, lehet töprengeni...


223. Nauru (2012-02-11 20:50.52) aaaaa
Ezen a filmen nagyon elgondolkoztam.
Cameron Diaz nagyon jó színésznő!!!


222. Rents (2011-12-04 10:48.55) aaaaa
MEGTÉVESZTŐ a Doboz, egészen a film feléig el tudta hitetni velem, hogy ennek a történetnek van értelme, és hogy SPOILER nem keverik bele az űrlényeket. Sci-finek meg nem elég ambiciózus, teljesen indokolatlannak hat a háttérsztori, fárasztó és még unalmas is, nem beszélve a kínos érzésről, hogy most mi a faszt is nézek. Egészen a feléig reméltem, hogy valami ütős valami lesz belőle - jól kezdődik, a hangulat megvan, Diaz és Marsden is hozzák a kötelezőt, az öreg arca jól le van harapva, a doboz mint teszt pedig felveti a kötelező morális kérdéseket, úgyhogy én arra is számítottam, hogy ez marad a középpontban, lehetett volna ez sokkal jobb ötlet is, lassú és feszült dráma azon rágódva, hogy megnyomjuk-e a gombot, aztán meg utólag szenvedve, hogy nem követtünk-e el gyilkosságot így mi magunk, sajna a kérdéseket megválaszolják, és adnak egy olyan hátteret neki, amire egyáltalán semmi szükség nincs, az orrvérzős zombik se lesznek parák, amint tudjuk, hogy a nagyfejű rohadék marslakók tesztelgetnek minket, a gonosz se gonosz már, ja és olyan pillanatokat akartak lenyeletni velem, mint a három vízoszlop, ami valami kíméletlenül gagyi volt és maximum egy fantasy-ba lehetne belerakni. A vége a szinthez képest azért nagyot dob rajta, és, mint írtam, az első felét még izgulva, találgatva végig lehet nézni, csak utána jön a vödör szar. Ezek képesek úgy-ahogy megmenteni. Maradok a Donnie Darko-nál.
Színészek: 6/10
Hangulat: 7/10
Történet: 5/10
A film: 6/10


221. Fsylv (2011-12-01 09:52.52) aaaaa
Életem egyik legrosszabb filmje, blőd történettel...


220. Straub12 (2011-11-06 00:17.55) aaaaa - (válasz Scal 217. hozzászólására)
nagyon igaz Amit írnak róla amikor vége lett nem tudtam h örüljek e vagy ideges legyek h pazaroltam az időm


219. Weser (2011-10-13 00:27.12)  
Érdekes egy film, az biztos. Egyértelműen jelen esetben a film összetettsége és egyedisége teszi különlegessé ezt a filmet. Ami miatt én mégse tudom azt mondani rá, hogy tetszett volna, azért volt, mert szerintem volt benne néhány átgondolatlan dolog. Persze a történet komplikáltsága miatt ez nem mondható akkora negatívumnak, de én számomra ez csak egy egyszernézhető, közepes film marad.


218. Emmersson (2011-09-19 22:49.20)  
*** S P O I L E R ***

A film alapja egy novella (Richard Matheson: A doboz), amit az alábbi címen elolvashattok.

[link]


217. Scal (2011-06-15 21:05.34)  
a filmről: [link]


216. Beelax (2011-06-07 12:29.34)  
Mi van akkor ha úgy döntenek a szülők legyen a gyerek süket és vak egy életre, a másik pár eközben mégis megnyomja a gombot? Mégse hal meg valaki a pénzért?


215. HermioneGranger (2011-06-02 20:33.33) aaaaa
nekem tetszett, szerintem jó film.


214. Mütyürke (2011-05-22 16:09.29) aaaaa - (válasz Lokista75 212. hozzászólására)
Hmmm... a film ?


213. Dunyecska (2011-05-21 15:31.29)  
Hát engem az eleje és maga a történet izgalomba hozott, bár vhogy többet vártam, több célirányos nyomozást, bűntudat helyett tenni akarást, hogy a pozitív következményből lehessen tanulságot levonni, ne csak a negatívumok sorakozzanak egymás után, mert lehangolják a filmet, elveszti izgalmát.. A jelenetek jók, Cameron is, de a vonalvezetés számomra néha logikátlan és szétesett, a sztori egy idő után vontatott, sok töltelékjelenettel, de a végén azért én is meghatódtam.:) Egyszer nézhető..


212. Lokista75 (2011-05-21 12:01.43) aaaaa
Borzalmas film.
Hajrá, Loki! :-)


211. Hajrá KTE (2011-05-14 10:06.43) aaaaa
IGaz is :D


210. Thefloorfilla (2011-05-13 22:08.59) aaaaa - (válasz Hajrá KTE 209. hozzászólására)
Akkor Hajrá KTE! :)



209. Hajrá KTE (2011-05-13 21:55.44) aaaaa - (válasz Thefloorfilla 208. hozzászólására)
Szerinted mér osztályoznám le ha nem láttam volna?
Csak némelyiket már elég rég és nem nagyon emlékszem rá


208. Thefloorfilla (2011-05-13 21:46.40) aaaaa - (válasz Hajrá KTE 207. hozzászólására)
megnézted azokat a filmeket egytől egyig amiket osztályoztál eddig? el tudod osztani a kicsit sem alaptalan kételyemet? ;)


1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó fórumok

VéleményekNorbitzki, 2021-09-23 00:20237 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk