Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
A bosszú
- Film Mánia, 01:25
Bizonyítás
- Film4, 01:50
Közönséges bűnözők
- Paramount Network, 01:50
Maga a pokol
- AMC, 02:10
Poseidon
- RTL, 02:50

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Clint Howard (65)
Andy Serkis (60)
Derzsi János (70)
Jessica Lange (75)
Crispin Glover (60)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Dűne: Második rész - Vélemények
2022-es választás
S. O. S. Titanic - Vélemények
Az ördög ügyvédje - Vélemények
South Park (sorozat) - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Szakasz aaaaa
Emily Hirst aaaaa

 

Fórum - Könnyek anyja - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

18. Sampler (2024-03-11 22:45.12) aaaaa
Elsőre nekem se tetszett, késöbb , évek után megbékéltem vele. Oké, nem ér fel minősêgileg a Suspiriával és Infernoval, de azért élvezhető kis horror ez a maga módján. Amúgy is kevés a hasonló misztikus, szektás, boszorkányos film. Ez a három anya sztori érdekes, még ha meglehetősen kesze-kuszán is kapcsolódnak történetileg egymásba. Az öreg hagyott elég lyukat és rejtélyt a történetben, ami a nézőben fejlődhet tovább... Már akiben van elég fantázia és érdeklődés. Akárhányszor megnézem a trilogia részeit, pár év múlva ismét megteszem, mert úgy gondolom valamire nem figyeltem eléggé, mert biztosan van még valami plusz adalék, ami által jobban megismerem ezt a mítoszt. Valahogy ezért (is) jók ezek a filmek. Iletve a Könnyek anyja sajnos csak egy közepes.


17. Johnny Saiper (2018-09-24 00:29.31) aaaaa
Minősíthetetlen trágyadomb.



16. Bede István (2018-02-03 12:25.56)  
qrva jó film


15. Nana05 (2013-05-29 19:16.21) aaaaa
Ekkora épületes fszságot talán még soha nem láttam!!
Kb 30 percet tudtam végig kínlódni,de az is olyan volt mint egy gyökérkezelés....borzalmas és igénytelen...ha a kommenteket olvasod a film elött,akkor egy jó tanács:
NE NÉZDD MEG!!!


14. Timcsika89 (2013-04-02 21:35.37) aaaaa
Bánom, hogy megnéztem, ez egy ordenáré hülyeség, gusztustalan, nincs értelme se az elejének, se a végének. A Könnyek anyja kérójától meg egyenesen sokkot kaptam...nyemnyemnyemnyemnyem...igénytelen...fujj, nem ajánlom senkinek.


13. Jason13 (2012-04-24 16:50.22) aaaaa
Dario Argento-t tisztelem,becsülöm,mert az olasz horror(azon belül is a giallo)műfaj berkein belül számtalan nagyszerű darabot tett le az asztalra.
Na,de hogy gondolhatta azt,hogy az Anya-trilógiát egy ilyen minőségű darabbal kell lezárni,azt nem tudom.
Hiszen a történet bitang gyenge,de ha ez nem lenne elég a bukáshoz,egy pont után teljesen követhetetlenné is válik.És itt már rendezőnk stílusa se tudja megmenteni a filmet az elhasalástól(mint például a Pokol esetében),mivel az a gótikus képi-világ,érdekes színhasználat és a már már művészi gyilkosságok egyáltalán nincsenek jelen a játékidő során.
Ezek helyett azonban kapunk vérben és belekben úszó,eltúlzott gyilkosságokat,elképesztően gyenge színészi alakításokat és tv-filmekre jellemző vizuális megoldásokat.
Ez így összesítve pedig egy majdhogynem élvezhetetlen horror,egyedül három dolog értékelhető benne:a sok meztelen nő,a fentebb említett vérengzések,melyek tényleg nagyon el lettek túlozva,de legalább jól néznek ki és Claudio Simonetti zenéje.
Meglátásom szerint,lehetett volna ebből egy jó film,de nem ártott volna hozzá egy értékelhető forgatókönyv és Argento utánozhatatlan stílusa,amit itt látványosan kispórolt.
Kár érte.


12. Chris92 (2011-08-28 11:16.16) aaaaa
Botránygyenge és nem egyszer botrányrossz.
Argento sokáig tervezte a befejezést a Három anya trilógiához, amit a Sóhajok-Pokol kettőssel indított el, a forgatókönyv is számos átíráson esett át, így nem tudom elképzelni mi volt az, ami meggyőzte arról, hogy az itteni a legjobb. A történet ostoba és nemegyszer követhetetlenül túlspillázott, a színészi játék és a dialógusok hajtépően trék, a rendezés na az az igazi mélypont. Nyoma sincs a gazdag színhasználatnak, innovatív kameramunkának és barokkos gazdagságnak, ami műveit jellemzi, még a giallo mozijaiban meglévő kristálytiszta ridegség vagy stilizálás se található meg. Tv filmes eszközök használata, gyilkosságok amik fürdenek a vérben és a belsőségben, de annyira eltúlzottak, hogy csak röhögsz rajtuk, zene szinte semmi. Az alkotás pedig tele van nevetséges jelentekkel pl "az erőszak elterjedése Rómában" 100 dolláros módú megvalósítása vagy a szellemmegidézés a ciki effektekkel...nem is ragozzuk ocsmány módon elkontárkodott piszok, jobb ha kerüli az ember.


11. Evile-Elvis- (2011-08-21 02:46.46) aaaaa - (válasz Frubaby 7. hozzászólására)
Ja, és mivel ez horror a gusztustalanság erény:)


10. Evile-Elvis- (2011-08-21 02:37.25) aaaaa - (válasz Frubaby 7. hozzászólására)
Én nem írtam olyat, hogy hülye film volt.
Me "tetves nagyon nem" hülye film, csupán itt-ott el lett rontva. Én leginkább a színészeket kifogásoltam, meg az erőszak terjedése (ahogy Szamuráj is említette) botrányosan gagyin van megjelenítve - számomra ez volt lehúzó. Amúgy, mint horror erős. A nagy átlagnál jóval feszültségkeltőbb és néhol rettentően ijesztő, csak nem minden stimmel. Argento kiváló rendező, briliánsan használja a színeket és a szürreális jelenetábrázolásai legendásak, de a színészválasztás sosem volt az erőssége - meg egy anarchikus lázadást sem vele forgatnák le:)


9. Pocokgod (2011-07-14 22:54.54) aaaaa
ez a film ugy szar ahogy van masfel ora az eletembol ... oszinten a csaj egesz film alatt futott a magassarkuban? ekkora poent mar vartam mikor jon le a sarka...


8. Mozibuzi (2011-07-14 15:01.51) aaaaa
Egy-két látványosabb gyilok miatt három csillag, de ezenkívül semmi értéke sincs.
A rendező helyében én nem mutogattam volna a saját lányom cickóit főleg egy teljesen felesleges jelenetben. Persze lehet ez csak pénz kérdés.


7. Frubaby (2010-11-27 00:31.17) aaaaa - (válasz Evile-Elvis- 6. hozzászólására)
Egyet értek.. elég hülye film volt.... megjegyezném még hogy FÚJJJJJJJ, mert gusztustalan volt, mint állat.....


6. Evile-Elvis- (2010-10-23 12:41.21) aaaaa
Jó film ez, erős közepes...
Nagyszerű reflex ijesztgetésekkel, habár ez a pozitívum elég sovány vigasz az ultra béna színészi gárdával szemben.
No meg az erőszak terjedését meg sem kellett volna mutatni (legalábbis ha csak ilyen retardált módon megy, akkor nem) mert ez többet ártott mint használt - legalább egy csillag mínusz.


5. Cybilla (2010-05-09 14:54.35)  
ez egy fos


4. Dota (2010-01-28 20:56.48) aaaaa
Olcsó, igénytelen, szánalmas film, helyenként felébredtem.


3. Schott (2009-12-28 19:50.28) aaaaa
szerintem jó film lehetett volna...
talán kevés volt a pénz, vagy csak simán elszúrták.



2. Az utolso szamuráj (2009-12-20 14:42.57) aaaaa
Mi lett veled,Argento?
Nézhetően indul,egy ideig marad is az,aztán az utolsó percek kínossak és egyenesen nevetségesek.Ez a film ugyebár a trilógia befejező része,de nyoma sincs annak a művészi igényű borzongásnak,amit mondjuk a Sóhajok vagy a Pokol tartalmazott.Nem mellékesen azok olyan szinten játszanak a színekkel,képi világgal,ez itt egy tucatfilm nívója.
Argento mozijában sokadszorra csemetéje szerepel,ő is volt már jobb formában.Ez amúgy elmondható minden szereplőről,jó, a horrorfilmeket nem az Oscarra készítik.....de mégis egy szintet már,könyörgöm.A Könnyek asszonya nevű boszorkány példának okáért vonzóan borotvált és szép mellű,ezenkívül egy gyüszű erősebb színészi aktivitást tud felmutatni a vízben,mint a kisasszony.Az elején a hangulatos kibelezésnél pedig azt a megelevenedett szobor-vonalat illett volna továbbvinni,volt benne kraft bőven.
Mikor vége volt a mozinak,ültem picit,és felidéztem a Mester régebbi munkáit magamban.Barokkos horror,a zene használata,kés,a vér színének művészibb felhasználása,a belső terek kihasználása....no,ezekből már semmi.A szép nőket viszont még mindeg örömmel gyilkolgatja,ennek is lehet örülni.Amúgy Argentonál hogy mennyire nem jöttek össze ennél a filmnél a dolgok,ahogy Rómában az erőszak terjedését ábrázolja,durvább Szomszédok epizódot is láthattunk,mert amikor Alma kidobta a kézigránátot a lepukkant Ladáig,örökkre belém égett mint a bűn burjánzásának mérföldköves prezentálása))Itt még azt se sikerült hozni,gáz no.


1. Argento (2009-11-04 19:35.01) aaaaa
Tény,hogy csalódtam a filmben mégis megadom neki a maximális pontszámot Argento személye miatt.Maga a film jó és elég véres,de ha visszagondolunk Argento korábbi munkáira hatalmasat fogunk csalódni,de még így is ajánlom azoknak akik szeretik a Mester munkáit.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekSampler, 2024-03-11 22:4518 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk