Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)
A mag (4K Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Z, a hangya
- HBO, 10:46
Csillagkapu - Az igazság ládája
- Mozi+, 11:10
Hollywoodi őrjárat
- AMC, 11:10
Kínzó közelség
- Film Café, 11:15
Úszó erőd
- Cinemax, 11:25

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Al Pacino (84)
Hank Azaria (60)
Jeffrey DeMunn (77)
Jason Lee (54)
Renée Zellweger (55)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Shirley MacLaine - Vélemények
2022-es választás
Orbán Viktor - Vélemények
F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról
Mire gondolsz most?

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Daisy Diamond aaaaa
Noomi Rapace aaaaa

 

Fórum - Sziklák vére (2009) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2 3
67. Foray Nándor (2023-02-16 14:58.41) aaaaa
Jó darabig komolytalannak éreztem, egy idő után azonban bedurvul emberesen. Számomra kiszámítható sem volt, a végén csak kapkodtam a fejem, hogy most akkor kivel mi fog történni.

Ami a koncepcióját illeti, a Cannibal Holocaust és egy Született kémek-rész jutott eszembe.


66. Kalmar77 (2017-06-04 21:58.11) aaaaa
Ritka sz@r.



65. Rechter (2014-03-15 21:20.32) aaaaa
Gyenge, unalmas és kiszámítható.


64. Joker9 (2013-06-01 19:59.24)  
SPOILER!!

Nekem valami nem tiszta,de lehet h csak én néztem be valamit :D
Tehát a szőke csaj az anyja babyfacnek..és ugye elhangzik h kb 12-13 éves korában szülte meg. A szőke csaj sztem a filmben max 26-27 körül van( vagy annyi sem) tehát a fiacskájának olyan 13 év körülinek kellene lennie..de hát sztem babyface minimum 35 :D most akkogy hogy is van ez?? :D bocsi ha hülyeséget beszélek..


63. Lora-9898 (2013-03-15 01:08.59) aaaaa
Szerintem nem volt olyan rossz film, de nem is volt olyan hű de nagy szám.
Mivel ez egy horror, nem leptek meg az olyan részek, mint pl. a pucérkodás.

Nem tetszett benne az őrült apuci, meg a ribanc lánya sem. (Mondjuk Baby Face aranyos volt. :3)
A színészek jól játszottak, bár az a szőke csaj (most nem ugrik be a neve.) nem illik oda.

Tetszett a vér, meg ahogy meg van oldva az egész, mondjuk néhol látszottak a számítógépes grafikák.
A zenéje is kikúrt jól sikerült a filmnek. Tökre tetszik a dallama. :D

Igazából nem volt ez rossz film, csak a végét baszalintották el, de nagyon. Az nekem sehogy sem akart összeállni. Olyan mintha a Texaszi Láncfűrészest, a Sziklák Szeme 2.-t, és a Péntek 13.-at összekeverték volna, és egy alapsztorit kitaláltak volna mellé.

Szal' ennyi.
(Azért jobban megérte letölteni, mint 990 FT.-ért megvenni a Tesco-ba. :'D)


62. Weser (2012-06-01 13:31.03)  
Minősíthetetlen.
Rögtön a cím is már kétségeket kelt az emberben, tekintettel arra, hogy sziklás címmel már volt legalább négy is. De közel sem ez a legnagyobb probléma.
Az utóbbi időben két horror filmet is vettem, amit minősíthetetlennek tartok. A másik a Démonok éjszakája 1988. Ez még attól is rosszabb.
A legszánalmasabb ebben az egészben az, hogy négy vagy öt korábbi filmből lett az egész baromság összeollózva. Maga a kiinduló momentum, alapkoncepció elég erős hasonlóságot mutat a Masters of Horror: John Carpenter's Cigarette Burns filmre. Aki látta ezt és azt is, az tudja mire gondolok. De ez még semmi. A gyilkos ábrázolása Jason szánalmas utánzása képpen is felfogható. A gyilkos családja meg a Texasi családra hajaz idióta módon. Maga a film menete némileg ezzel a dokumentarista jelleggel az Ideglelést juttatja eszünkben nemkevés helyzetnél. Csak éppen itt minden irtózatosan, szánalmasan gyengén.
Az elején a kiírások alatt amikor a gyerek a saját arcát tépi le, még azt hittem kisülhet egy közepes kis film is akár. Mondjuk az operatőri munka már akkor látszott, hogy olyan infantilis rángatózás, kapkodás, mint a Fűrész seriában. Rohadt idegesítő. Itt kellett volna rögtön az elején kikapcsolnom. Utána jön az Örökké tudom mit tettél tavaly nyáron szintű nemnormális színészek megismerése valamint rögtön a Cigarette Burns történetének lemásolt idióta igénytelen alapkoncepciójának felvázolása. Baki az már rögtön itt is van, amire a végén lehet majd visszakövetkeztetni. No comment. A következő jel aminél ki kellett volna kapcsolnom az amikor a főszereplő csávó a táncos csajjal a szobában van. Közbe az agylövütt párbeszédek egyfolytában pörögnek. A történetvezetés unalomba fullad, kilábalni nem tud belőle egyszer sem. Később jön az első jelenet Babyface-szel vagy kivel. Hatalmas nagy állatság az egész. Össze vissza rohangálnak az erdőben, mintha részegek lennének. Én ittas állapotban jobban kezeltem volna ezt az egészet. Egy értékelhető jelenet volt az egész film kapcsán, nagyjából a közepénél. Mikor is az illető ki volt kötözve két szétfeszített fa közé, ami végülis kettészakította. Egy filmben amiben ennyi érdemleges van összesen az halálra van ítélve. Később amikor kezd kibontakozni a történet sem javul az egész semmit. A gyilkos a pajta tetejéről ugrál és hasonló baromságok.
A legrosszabb a vége. Szavak nincsenek rá. Ötlethiányuk következtében valami kellékes találhatta ki, akinek extra fizetést ígértek ha határidőre kitalál valamit. Az elején már a bemutatót megmutatták, erre kiderül, hogy még nincs is kész ez a förtelem. Nem normálisak. A csaj meg ludas az egészben, mert ő is benne van a dologban. Ezen azok döbbentek le, akiknek a kedvenc filmjük a Boogeyman.
Ha belegondolunk, nem is annyira meglepő ez a színvonal ismerve a rendezőt. Az se meglepő, hogy az amerikai Fangoria elismerően nyilatkozott róla. Ők a Jason X-nél is azt mondták a sorozat legjobb része az.
Brutalitás nincs benne. Semmi. Kreativitás és ötletesség még annyi se. Horror rajongók csak bosszankodni fognak rajta, ha megnézik. Annak se ajánlott, aki még életében nem látott filmet ebből a műfajból, mert rögtön elmegy a kedvük a későbbiekre nézve a horror filmektől.
Minősíthetetlen.


61. Jason13 (2011-09-24 11:31.34) aaaaa
Miután a Dark Castle filmek egyre kevesebb sikert értek el a mozikban, a fejesek úgy döntöttek, átállnak a csak DVD-boltok polcaira készülő horrorok gyártására. Ezzel ugyanis sok pénzt lehet spórolni, hiszen az ilyen szösszenetek igazán alacsony pénzekből készülnek és ha jó reklámot kapnak, képesek sokat hozni a konyhára. Na, meg az se mellékes, hogy az ilyen filmekbe több brutalitást lehet beletuszkolni, mint egy mozikba szánt produkcióba. Csak hát, az ilyen filmek arról is híresek, hogy nem igazán színvonalasak, sőt!
De térjünk rá Dave Parker filmjére, melynek középpontjában egy horrorrajongó srác áll, aki egy eltűnt mozgókép után kutat. A filmnek csak az előzetese elérhető, a készítők és a stáb mind eltűntek, kivéve a rendező lánya. Hősünk kocsiba is pattan a csajjal, hozza még haverját és barátnőjét is és útra indulnak abba az erdőbe, mely a film helyszínéül szolgált. Csak hogy a sötét rengeteg sok csúnyaságot rejt!
A forgatókönyvíró nem egy elveszett lélek volt, hiszen ő már jártasnak számít a műfajban, olyan művek szkriptje köthető hozzá, mint a Holló és a Texasi láncfűrészes remakje. De hogy ezt hogy gondolhatta, nem tudom. Hiszen a történet igencsak vérszegény, tele van klisékkel és néhol még unalmas is. Pedig van benne pár jópofa dolog, például amikor a karakterek arról beszélgetnek, milyen hülyék a horrorfilmek szereplői, meg az se rossz, amikor a gyilkos beszól egyet a főhős csajának. Gondolom, az alkotók szerettek volna a sok klisé elé görbe tükröt állítani, sajnos, nem nagyon sikerült nekik. Hiszen már az alaphelyzet is egy bazi nagy sablon, ahogy maga a karakterek is. Ami meg a másik, a filmen nagyon meglátszik, hogy a költségvetés nem verte a plafont. A gyilkosságok egy némelyike elég gagyira sikerült. Az a baj, hogy a maszkokon nagyon látszik hogy maszkok, nem ártott volna ezekre azért odafigyelni, alacsony büdzsé ide, vagy oda.
Persze, azért vannak jópofa vérengzések is, például a kezdő képsoroknál látható arcleoperálás ollóval elég ütősre sikeredett, na meg a film utolsó negyedében is van pár látványos kaszabolás. Ezek sokat emelnek a színvonalon. Na, meg van pár szép kebel is, melyek ha nem is tesznek hozzá a cselekményhez sok mindent, jól mutatnak.
A játékidő DVD-filmhez képest is elég rövid, stáblistával 81 perc és sajnos még így is találni benne nem egy üresjáratot. Azért pörgősebbre is lehetett volna fogni ezt. Bár, legalább a film második felében van pár ínyencség: vérfertőzés, őrült rendező, maszkos gyilkos, stb..Jöjjön az összegzés: ahhoz képest, hogy ez egy kis költségvetésű produktum, egész vállalhatóra sikeredett. Véres, itt-ott ügyesen állít a szokásos klisék elé görbetükröt és William Sadler 10 perces szereplése is jópofára sikeredett. Egyszeri nézésre megteszi, többet meg amúgy sem kell várni az ilyen vackoktól.


60. Punkrock (2011-07-09 08:45.47)  
Az elején amikor lenyúzza az arcáról a bőrt és felvarrja rá a maszkot.Nem biztos hogy belehal.Van akinek olyan erős szervezete van hogy elhárítja a fertőzést.De viszont ki..szott fájdalommal jár szerintem.
Amúgy van valami ehez hasonló film? Amibe a gyilkos valami maszkot varr fel a fejére.Nem felveszi hanem fel varrja


59. Norbii92 (2011-06-05 13:53.01) aaaaa
Durva egy film ez! Még tavaly nyáron láttam az unokatesómnál online. Nekem tetszett a film. Már a kezdő képsornál látszik, hogy egy valóban véres horrort kapunk, de az első 40 perc az egy kicsit unalmas, de utána jó pár véres élményben lesz részünk. A történet szerintem nagyon jó volt, de sajnos az nincs kellőképp kidolgozva! Pedig akkor még 5* is lehetne, de így is kap azért egy 4*-ot!


58. Bazsa17 (2011-04-04 20:16.09) aaaaa
Nem volt rossz, de jó se. Csak ezért 3-mas.


57. Nyolcadik utas (2011-03-12 19:56.48) aaaaa
Húúúú!
Értelme nem sok volt. Negyven perc semmitevés után nyakunkba zúdul a "rettenet", de a mészárlás értelem és cél nélküli.
A vér folyik, a vég szánalmas.
Szadistáknak kötelező!


56. Gabe33 (2011-03-11 22:57.10) aaaaa
Nekem nagyon bejött!!Olyan volt mintha a Péntek13-at és a texasi láncfűrészest össze gyúrták volna.


55. Zoltan0804 (2011-02-17 12:15.45) aaaaa
Hát egész jól kezdődött, de aztán a vége felé szerintem kicsit leült a sztori! Nem mondanám túl félelmetesnek, egyszer meg lehet nézni, átlagos.


54. Hunarin (2011-01-17 11:58.49) aaaaa
Egyszer meg lehet nézni.


53. 1-2 (2010-11-07 22:24.09) aaaaa
Egyszer nézhető horror.Nem túl ijesztő csak sima darabolós film pár véres jelenettel.


52. Szandraaa91 (2010-09-11 13:41.51) aaaaa
Nem volt olyan rossz film, mint amilyenre számítottam a vélemények alapján, sőt, kellemesen csalódtam. Nem mondanám átlagosnak, de rettentően félelmetesnek sem, de tetszett, le tudott kötni.


51. Küsmödi bácsi (2010-09-10 13:32.10) aaaaa
Féltem ettől a filmtől, kerültem is, mint ördög a tömjénfüstöt. Egészen addig a szép napig, mígnem botrányosan óccsón meg nem tudtam vételezni egy áruházban.
Tartottam tőle, mert a Sziklák szeme újabb részének titulálták, a második rész után nem kívántam újabbat. Node kiderült, semmi köze a Sziklák szeméhez. Oké, van benne egy rosszarcú meg a címében van Hills aztán ennyit a hasonlóságról.
A történet baromira tetszik, horror fan nyomoz egy elfeledett underground kultikus horror film után :) A film első pár képkocája már jelenti, itt ne számíts semmi cicóra. Mondjuk ez egy kicsit mézesmadzag, mert utána nem sok véres jelenet lesz, de egy igazi kis old school slasher hangulatú filmet láthatunk.
Tetszett a film primitívsége, semmi erőlködés, semmi nagyot mondás, adja magát, aztán vagy tetszik, vagy kinyalhatod.
Utóbbi idők egyik pozitív csalódása számomra.
Aki egy régi időket felidéző, hentelős filmre vágyik, annak telitalálat.
Ajánlom!


50. Sakamaru (2010-09-01 20:58.36) aaaaa
átlagos horror a vége nekem is fura de ez várható volt egy ilyen nyominger csávótól...

persze a legvége az még betegebb volt... :D


49. HardBARIcore (2010-08-24 22:25.53) aaaaa
kicsit beteg a befejezés.. amikor már azt mondanád egy jelenetre, hogy na tudtam, hogy ez lesz, akkor mégis máshogy alakul.. ennyiből tetszett csak.. nagyon felkapottak lettek ezek a csináljunk dokumentimfilmet típusú "horrorok"


48. Todem (2010-08-17 00:25.19) aaaaa
A Babyface karaktert szerintem jól eltalálták (bár tényleg volt benne némi Bőrpofa, Jason vagy Michael Myers), elég brutálisra sikeredett a kinézete. A színészi munka nem szökött az egekbe, de tudtam élvezni a sok sablon ellenére is.
(azt mondjuk nem értem, ha a srác felvarta magának a maszkot a nyers lenyúzott arcára, hogy volt képes tovább élni akár két napot is. Beledöglött volna a gyulladásba, és a fertőzésbe. Persze ez csak egy film.)


47. Lyak (2010-08-01 23:40.45) aaaaa
Azért nem egy Sziklák szeme, márpedig cím-szempontból hajaznak rá (magyar fordításban inkább, mint eredetiben) - szimpla slasher, néha nem rossz (kettészakadás), néhol igen ergya szeleteléssel, a jól csengő nevű Babyface-szel (aki persze Bőrpofa, csak reinkarnálódott), egy rokonszenves főszereplő sráccal és érdekes sztorival, ami mondjuk a végére kifullad és elmarhul. Sophie Monk jó csaj és rettenetesen szar színész, a vége tulajdonképpen miatta nem lett elég erős, egyébként a befejezés rendben van, na erről meg az Őrület torkában ugrott be. Nem igazán nagy durranás, de pozitívan állok hozzá, és értékelem a dolgokat, amiket nem szúrtak el benne. Egynek elmegy.


46. Sakamaru (2010-07-29 19:06.10) aaaaa
jobbra vágytam ezért csalódás volt... az volt a gáz már a film elején lehetett tudni kik fognak meghalni... amugy fordulatos volt... de mindent összevetve... :(((((


45. Bobo 888 (2010-07-27 15:30.34) aaaaa
Nem lehet rá kettest adni, mivel vannak benne egészen eltalált jelenetek. Mikor például a fiú hasát gyötrik mindenféle lehetséges módon, vagy mikor beültetik a másikat egy halottasmoziba, hát...egyébként utóbbinál már már megkaparták Raimi szintjét, de rögtön zárkózzunk is el ettől, hisz azért nincs asztalon a kettő. Az ilyenek emelik hármasra, egyébként a történet felejthető, de nagyon is...és amikor a fa kettéfeszíti a lányt, furcsa mód a Fűrész jut eszünkbe, a baltás üldözésnél pedig a Láncfűrészes gyilkos. Maradjunk egy hármasnál, a jó jelenetek kedvéért.


44. Emylio (2010-07-27 10:25.53) aaaaa
Egyszer nézhető, nem túl izgalmas, átlagos horror.
Néha egész jó, helyenként gagyi jelenetekkel.


43. Pelta (2010-07-05 23:00.33)  
A hozzászólásaitok alapján azt hiszem, kihagyaható film :(
Én először kevertem a Sziklák szemével :) Mondjuk az sem a horror csúcsa...


42. Kattantka (2010-06-24 20:52.57) aaaaa - (válasz Kattantka 41. hozzászólására)
Sorry, nem a fiú kezd el gyilkolászni, hanem apuci/nagyapa nyomdokaiba lép!


41. Kattantka (2010-06-24 20:51.30) aaaaa
Szerintem is gyengére sikerült, ami nagyban köszönhető a színészeknek. Rossz választás volt mind.

SPOILERES!
Az eleje nekem ráadásul olyan zavaros volt, azokkal az összevissza ugráló képekkel, ahogy az a 2 szexel egyet, meg a másik 2 a motelben. Az homályos is maradt, hogy honnan jött az a vér, ami a lefolyóba folyt, mikor a szőke zuhanyzott?
És még valami.. a végén, amikor a srácnak levetítik a filmet, miért kezd el röhögni? Bekattant a képsoroktól, és ezután beszállt a "filmgyártásba", vagy csak egyszerűen megzakkant és azért röhögött?
A sztori kicsit sok volt már nekem, hogy miután anyuci meghalt, apuci nagyon egyedül érezte magát, ezért elkezdte dugni a már 12évesen is dögös lányát, aztán gyerekük születik, aki lenyúzza az arcát és rávarr egy babafejet, és ő kezd el gyilkolászni..jah aztán a kb 18-20 éves srác felcsinálja a barnát és kezdődik minden elölről..:D Nekem sok volt ez :) Talán, ha 10 perccel tovább tartott volna a film, és jobban kidolgoztak volna pár dolgot, több csillagot érne nekem.


40. Sötétszív (2010-06-24 02:05.37) aaaaa
Ez egy nagyon gyenge, felesleges horrorfilm a véresebb és brutálisabb fajtából. Az eleje még jól indul, aztán egyre laposodik. Ezt is jól elszúrták ,imt a legtöbb hasonló filmet.



39. Gergely atya (2010-06-02 13:36.03) aaaaa
Nekem bejött, egyszer bőven meg lehet nézni.


38. Geah (2010-05-24 15:31.57) aaaaa
harmat gyenge film.


1 2 3

Kapcsolódó fórumok

VéleményekForay Nándor, 2023-02-16 14:5867 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk