Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)
A mag (4K Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Z, a hangya
- HBO, 10:46
Csillagkapu - Az igazság ládája
- Mozi+, 11:10
Hollywoodi őrjárat
- AMC, 11:10
Kínzó közelség
- Film Café, 11:15
Úszó erőd
- Cinemax, 11:25

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Al Pacino (84)
Hank Azaria (60)
Jeffrey DeMunn (77)
Jason Lee (54)
Renée Zellweger (55)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Shirley MacLaine - Vélemények
2022-es választás
Orbán Viktor - Vélemények
F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról
Mire gondolsz most?

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Daisy Diamond aaaaa
Noomi Rapace aaaaa

 

Fórum - Parancsra tettük - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

4. Nyolcadik utas (2010-12-14 12:05.24) aaaaa
Amerikáról mélységesen rossz véleményem van sok tekintetben, de úgy gondolom, minden háború és minden ország hadserege kitermeli a maga selejtjeit.
Két gondolat mocorgott bennem végig. Egy: mi lehet az, amit még nem láttunk és nem hallottunk, mert a fényképek mögé nem láttunk egy szikrányit sem. Kettő: végig a netvilág állt a szemem előtt és a fotókon feltartott hüvelyk ujj. "Pózolj hullával!" "Pózolj maszturbáló rabbal!" - Tessék mondani! Nem beteges mind?!


3. Variocsana (2010-06-07 07:02.18)   - (válasz Az utolso szamuráj 2. hozzászólására)
Nem vagy naív, csak öreg és ezeken a dolgokon már túljutottál. :)


2. Az utolso szamuráj (2010-06-06 18:03.46) aaaaa
Mikor vége lett,csendben voltam picit,rendezgettem a gondolataim.

"Homo homini lupus est. "ember embernek farkasa.

Nem,nem jó nézni néha egy ilyen filmet,az igazodik be,amit tartok arról a fajról,amihez tartozom.Abu Ghraib az Egyesült Államok olyan pontjává nőtte ki magát,ami szintén besározza a demokrácia honát,és erre nem mentség az,hogy ugyan melyik nagyhatalomnak,sőt országnak nem lenne mit takargatnia.
De ez most nem érdekes:itt a második iraki bevetés allatti és utáni dolgokról van szó,amiért főhetett a fejük a politikusoknak,akik azért ha odalátogattak,mint elhangzik,annyira nem szerették látni a mocskos dolgokat.
Az USA megítélése sokaknak,főleg az Afgán illetve az iraki balhék miatt finoman szólva nem pozitív.Ezek a magukat tájékozottnak gondoló,minden kérdést több oldalról megvizsgáló személyek,a tutit azonnal nyögő elmecincérek minden amerikait hajlamossak egy kalap alá venni,de azt is megfigyeltem,ha beszélgettem velük,hogy bizony a más népcsoportokat,úgymint zsidó,cigány,arab,nos ők is koszos,mocskos nép volt,kik hát nekik a jó?
Mentségükre:az itteni személyek valóban a legalja az emberiségnek,független attól,hogy esetleg kit is aláztak meg éppen.De a nyilatkozók főnökei is ebbe a szép nagy csoportba tartoznak,ám persze közülük sokakat nem ért el az "igazságszolgáltatás" keze...vajh miért.
Nomost a film hibája egy kihagyott interjú,ami ott van a dvd-n,ugyanis miközben néztem a borzalmat,már-már úgy éreztem,sajnálnom kéne,akik emberi mivoltukban tettek embereket nyomorékká,aláztak pondróvá,holott nem,igenis ocsmány dolgokat tettek,és azzal,hogy minden eszköz meg volt engedve feleteseik álltal az információszerzésre,az nem azt jelentette a magasabb rangú tisztek olvasatában értelemszerűen,hogy rakj belőllük emberi piramist,avagy besározva gondolkodásukat kulturájuk okán a nőkről,veresd ki a farkukat ezen nem előtt...a doku pedig néha mintha mentené az őröket,kicsit próbállná sajnáltatni őket.
Az persze vicc,hogy magasabb rendfokozatú emberke nem ütötte meg a bokáját,és hogy a kisemberekkel vitettek el megint minden balhét,de ez azért a kiskatonákat se mentegeti(Tré a magyar fordítás amúgy,mert eleve a cím sugall valamit,holott a Standard Operating Procedure biza mást jelent.)
Hozzátenném ,egyszerűen borzalmas,amit látunk,bár néha a megrendezett jeleneteket kicsit hatásvadásznak éreztem-az eredeti felvételek persze nem ebbe a kategóriába tartoznak.Vannak mondatok,amire meg döbbenten felkapjuk a fejünk,mikor pl ilyen hangzik el,ha lelöttük volna őket egyszerűen,nincs gond...de lettek fotók,amik napvilágra kerültek,és így már egésszen más a tészta,a kormányzatnak is máshogy kellett hozzáállni a kérdéshez.
Azaz,halál nyugodtan megölhettek volna bármennyi embert ...csúnya képek,rossz fotók,kellett is érte bocsánatot kérni.
Ami nem hangzik el a filmben,tegyük hozzá,az amcsi katonák jórésze azért nem a műveltebb közegből kerül ám ki.Mint a filmben is elmondják,stressz nap mint nap,úgy az őrizetesekkel,mint a kinti bombatámadások miatt,ezeket füzzük is egybe....fiatalemberekből bujik elő az állat,ráadásul feleteseik engedélyével.Ez nem mentségükre íródott,csak a teljes képhez hozzátartozik,úgy érzem.
A nagypolitikát persze nem a kiskatonák csinálják,ezért kár a hazájuk védelmére felesküdött embereket kárhoztatni.De ezekért a tettekért igenis felelniük kellett,csak...csak...ülhettek volna azon a vádlottpadon még jópár ezren.
Mi pedig újra rácsodálkozhatunk arra,hova tudunk süllyedni.Kutyákkal haraptatunk embereket,szexuálissan megalázunk őrizetest,kiveretjük a farkát,nem engedjük aludni őket...hoppá,mint a végén látjuk,több megdöbbentő cselekedet amúgy elfogadható katonai cselekedet,vigyáztam kérem!
És a végére hab a tortán:ezek csak megalázások...kínzásról fotó nincs,egy se,holott történtek ennél ocsmányebb dolgok is,no azért felelőssök hun?....sehol senki.
Egyszerre kellemetlenül érzi magát az ember még akkor is,ha tudja,lehet hogy akit kínoztak esetleg,az Szaddam idején pont ugyanilyen dolgokat csinált azzal,aki a diktátor útjában volt,vagy pechjére kurdnak született vagy...áh,mindegy.
Zavarodott vagyok,zavarodott.Csak az van,azt látom,ennek a latin közmondásnak,ennek az átkozott Homo homini lupus est-nek a fenébe is...nagyon igaza van,nagyon igaza.
Tetves érzés.Néha illene túllátni politikán,olajon,hatalmon,ellenségen,gyülöleten,tetves büdös törülközőfejűn,ostoba amcsin,hamár kétlábra álltunk és állítólag használjuk agyunk,avagy azzal kérkedünk.
Mindegy,Szamuráj,állj le,naív vagy.


1. Davwid (2009-11-01 16:14.59) aaaaa
Elég gyengécske doku film.A főszereplők (állítólag) akik csicskáztatták az iraki fogvatartottakat.
Van aki mentegetőzik, akad aki hihetően megbánja a tettét és akad olyan is aki végi vigyorog a riport alatt a kamerába.
Amerika ezzel a filmmel próbálta befoltozni ezt a sebet ami igen kellemetlenül érte őket.
De minden háborúban volt megalázás, erőszak, és ártatlanok gyilkolása.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekNyolcadik utas, 2010-12-14 12:054 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
Parancsra tettük adatlap
Eredeti cím: Standard Operation Procedure
Évszám: 2008
Rendezte: Errol Morris
Szereplők: Christopher Bradley, Sarah Denning, Joshua Feinman, Jeff L. Green, Merry Grissom...

További információk

Szereplők fórumai
- Danny Elfman - Vélemények
- Robert Richardson - Vélemények


 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk