Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Élet vagy halál
- RTL Három, 09:55
Tucatjával olcsóbb 2.
- Moziverzum, 10:00
A repülő tőrök klánja
- Film Mánia, 10:10
Egy pillanat az életért
- Film4, 10:35
Sabrina
- Film Café, 11:10

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Eric Roberts (68)
James Woods (77)
Ragályi Elemér (85)
David Tennant (53)
Maria Bello (57)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Vicces videók - linkgyűjtemény :-)
A kis kerítőnő - Vélemények
2022-es választás
Mit hallgatsz most?
Jellemző mondat, esetleg rövid párbeszéd - melyik filmben hangzott el?

További fórumok

Utoljára értékeltétek
60 perc aaaaa
Zendaya Coleman aaaaa

 

Fórum - Öt perc mennyország - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

8. Liz-i (2010-11-27 18:12.42) aaaaa
Még egyszer nem nézném meg, de nem azért, mert annyira nyomasztott. A színészi játékok nagyon tetszettek, de nekem kicsit idegesítő volt a James Nesbitt által alakított karakter. Lehet azért, mert a magánéletben is feszélyeznek az ilyen labilis emberek. Plusz a beszélgető-műsoros rész is nekem kicsit vontatott volt.


7. Moxika123 (2010-10-19 22:05.57) aaaaa
Nyomasztó film, de ugyanakkor kihagyhatatlan is. Megérte megnézni, de még egyszer nem tenném.



6. Redzozo (2010-09-08 11:53.55) aaaaa
Kiváló darab.Realisztikus érzések,reakciók.A végén kissé bepárásodtak a szemgolyóim is.
Hát igen,egy ilyen filmhez már színészek is kellenek.

Sokaknak nem fog tetszeni (hölgytársaságom kínjai miatt kénytelen voltam egyedül befejezni :)
Hiba lett volna kihagyni...


5. Darienlelo (2010-07-28 17:11.47)  
Csatalkozom az előttem szólókhoz.
Nagyon nagy szinészi munka volt ebben a filmben.

Gondolom észrevettétek a jelenetismétlődést, a tükör előtt gyilkolni készülő fiúról és férfiról.

A film nézése közben szinte magam is éreztem az izgalmat, ami eltöltötte Joe-t, miközben a találkozásra készült, ment le a lépcsőn.

Nagyon jó film.


4. Az utolso szamuráj (2010-04-16 16:04.06) aaaaa
Szóval,Oliver Hirschbiegel nagyon odatette magát.
Két ember:egy bűntett,3 golyó,halott bátty.Írország,fel nem dolgozása a dolognak egyik oldalról sem,egy kisfiú arcával való ébredés minden reggel és egy borzalmas gyerekkor a másikon,ahol anyja egyfolytában őt hibáztatta a történtekért.Már nem is a politika,a másik ír gyülölete a fontos,hanem ez az apró dráma a nagy egész katyvaszban,amit a történészek és könyvek remekül kielemeznek,de én azért kiváncsi volnék sokszor azok hangjára is,akik saját bőrükön tapasztalták meg a dolgokat(Talán ezért is kedvenceim a régebbi Sheridan mozik).
Rendezőnk pedig megteszi azt a szívességet nekünk,nem ítélkezik:bemutat.Próbál nem terelgetni egyik oldal felé sem,amitől a néző szabadabb lesz érzelmi szempontból,ő dönti el,kit sajnál jobban, és urambocsá ,elkezd majd gondolkodni is.Toporog középen,de ez tudatos döntés,nem a "szarógalamb effektus".
Segítek egy picit:van egy 30 évvel ezelőtti,bonyolult helyzet,amit néha láttunk anno a Híradóban,már amennyit a nagy cuccccialista gépezet bemutatott belőlle.Egy srác roszul dönt,mert egyszerűen egy taknyos hülyegyerek,vágyik valamire,de igazából csak ilyesmit lát minden utcasarkon,minden városban,honnan tudná felhomályosítás nélkül,apukám,ez rossz??De alsó hangon nem jó.....ha érezni a különbséget.
Gyilkol hát:saját bevallása szerint ha tudja,ki a kisrác,őt is lepuffantja.Aztán fizet érte,mert az ilyesmiért fizetni illik-és kell is.
Két ember találkozása hát:először kamera előtt lenne,ám ez nem jön össze,aztán pedig önkéntes alapon,mert az egyik úgy érzi,ezt a dolgot helyre kell rakni.
Hogy mi a film igazi lényege?Nos,ami a drámáké,más és más oldalról megvilágítani egy helyzetet,személyek nézeteiből és érzelmeiből tisztázni valamit-avagy nem ,csak még jobban megkeverni,és az embereket értékítéletre tanítani.Ám ezen kívűl sokkal több is:Liam Neeson szavaira gondolok a felvevő előtt.
Mert azok az én gondolataim,csak itt jobban összeszedve.Ezért vagyok én mindig mindenhol középen,és semelyik táborba nem verem a pofám:mert rájöttem arra is,amit a volt bokszoló remek színész elmond,ha valaki valami mellett elkötelezi magát,teljes szívvel és hittel,egyszerűen süket lesz a másik oldal sérelmeire,sirámaira.Ott nincsenek holttestek,nyomorított családok,hiányzó apák és anyák,kissrácok,csak a mi oldalunkon,és igazolva vannak tetteink.....úristen de ostoba faj vagyunk.
Zsidók kontra arabok,USA kontra Irak,baszk kontra spanyol,török vs kurd és sehol a sor vége.Soha nem is lesz vége,míg egyik tábor be nem látja,álljunk hát le mi:más kérdés a másik tábor ezt hogy értelmezi,félek,nem a legmegfelelőbben.
De érvényes ez,hamár kiírhatom magamból,hazánk politikai pártjaira és azok híveire:érdemes fellapozni egy-két olyan topicot-lásd Választás meg Nemzeti mittudoménmirák-ahol megy az adok -kapok,néha olyan vaksággal az elkötelezett oldalon,hogy Stewie Wonder meg elmehet szuperérzékeny katonai távcsőnek.
Az átgondolt forgatókönyvet pedig kiosztották két remek színésznek:Neeson a S. listája óta nem volt ennyire erős,elképesztő ahogy apróbb rezdülésekből ott a figura,James Nesbitt meg tévedhetetlen géniusz,amiben eddig láttam,mindig tökéletes.Az ő kettejük párharcára bár a végén kerül csak sor,de addig is csatáznak a másikkal,saját démonjaikkal ,mélyen eltemetett fájdalmakkal és azzal az olykor tetves dologgal,amit életnek hívunk.
Jön majd ide ugyis valami vízfejű,beírja a kedvencemet,ajánlom mindenkinek.Frászt.Tudnék vagy száz tagot,akinek ha fizetne se vetíteném le,annál ez jobb anyag.


3. Szimb@ (2009-12-18 19:29.05) aaaaa
Különös film! (talán enyhén spoileres)
Mostanában azt veszem észre hogy Liam Neeson csak olyan filmeket vállal el,aminek van mondanivalójuk.Már most tudom,hogy ez is olyan film lesz amit sokan nem fognak érteni,és ezáltal majd azt mondják rá hogy unalmas meg stb...
A két színész szenvedése lenyűgözött.Bár milyen is lehetne a nagy találkozás ,hogy az egyik ember elveszti a bátyját,ráadásul a szeme előtt történik a gyilkosság,és 33 évig hallgatja anyját,ahogyan ő azt kérdezi tőle:
-Miért nem tettél semmit?
A másik ember pedig,csak azért öli meg a 10 éves gyerek bátyját,hogy nagyobbnak látszódjon és a többi banda tag elismerje.Aztán 33 év múlva egy show műsorba kérik fel kettőjüket,hogy személyesen találkozzanak.Az itt történő feszültséget,kézzel tapintani lehetne!


2. Kriszto10 (2009-12-14 01:22.49) aaaaa
Nagyon jól érzékelhető a két főszereplő gyötrődése. Emellett egy-két jelenetet sikerült igazán feszültre elkészíteni. A színészi játék amire épít a film szerintem nagyon jó.
Összeségében itt egy újabb olcsó kölcségvetésből készített jó brit film. Ajánlom.


1. Kék kereszt (2009-10-28 16:17.47)  
A tartalma alapján jónak tűnik.Liam Neeson jó színész.Majd meglátjuk,hogy,Oliver Hirschbiegel,a Kísérlet rendezője mit hozott össze.A címe tetszik.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekLiz-i, 2010-11-27 18:128 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk