Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Túszdráma
- Film Mánia, 01:05
Amerikai pite
- AMC, 01:10
Levadászva
- Mozi+, 01:25
Ha ölni kell
- Cinemax2, 01:46
Richard Jewell balladája
- Film+, 02:00

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Shirley MacLaine (90)
Djimon Hounsou (60)
Glenn Morshower (65)
Cedric the Entertainer (60)
Aidan Gillen (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Mit hallgatsz most?
F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról
2022-es választás
PC
Naruto (sorozat) - Most akkor sasuke buzi?xD

További fórumok

Utoljára értékeltétek
A küldönc aaaaa
Bruce Lee aaaaa

 

Fórum - Országúti játszmák - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

4. Kék kereszt (2017-02-02 17:59.50) aaaaa
Minden húsnak megvan a maga története..

Ismered azt a viccet amiben két dingó utazik a kamionban?Az egyik vezet a másik fülel..A roppant kreatív..magyar cím egy egyedi és különleges hangulatú filmet takar,amiben nem minden az aminek látszik..Nem tudtam mire számítsak,de meglepően kellemes filmélményben volt részem.Mindig öröm ilyen értékes kincsekre bukkanni.A régi ausztrál filmeknek megvan a maga kis pikantériája ami még jobbá teszi őket.Itt is jócskán érezhető mindez.A történet roppant egyszerű,na,de a körítés!az szenzációs.A filmnek van egyfajta kellemes humora ami nem fél olykor sötétebb vizekre evezni..A lényeg,hogy végig jól működik és a legváratlanabb pillanatokban húz mosolyt az arcunkra.A műfaját tekintve thriller,de társaitól eltérően,jóval könnyedebb hangvételű,ami jót tett a filmnek,de még sem válik komolytalanná.Franklin a feszültséget is szépen adagolja és olykor a legváratlanabb pillanatokban okoz nekünk egész kellemes meglepit..hússzámolás..miegymás..Nem mellesleg szépen tiszteleg a műfaj nagy elődei előtt.A sikátoros finálé a döcögős autósüldözéssel külön dicséretet érdemel.Ilyet se nagyon láttunk se előtte se utána..Izgalmasabb volt mint bármelyik mai autós akciózás..
Stacy Keach nagy színész.Most is oltári volt az országutak,arisztokrata őrangyalaként..Általa rövid életképet láthattunk a kamionsofőrök egyhangú életéből,amiből olykor egy kis gyilkos izgalom jelent menekülést..Laza volt,jópofa,szimpatikus és végig dumálta az egész filmet,többnyire magában..de a másik dingó..mindig meghallgatta..A sikolykirálynő nagyon bájos,kellemes és mutatós útitárs.Soha rosszabbat.
Az egész filmet stílusosan..megfejelték..egy finom slusszpoénnal..


3. Az utolso szamuráj (2016-11-22 15:47.02) aaaaa
Ejjjjj,de jó kis film ez!
Ideírnám Emilio kedvéért:Tarantino bácsi egyik kedvencéről beszélünk.
Az ausztrál horror-bár ez thriller-nem sok mindent tud felmutatni:viszont amit igen,az faszányos.A borzalmas magyar cím ellenére mindenkinek fogyasztható darab ez:mert vicces,okos,izgalmas és mert fantasztikus a hangulata-miközben a durvaságot sugalló cím ellenére vér sehol sincsen.
Fontos az is,hol és mikor játszódik a mozi:Ausztráliában ezidőtájt óriási húshiány volt,törvény büntette a stopposok felvételét és ha néha Spielberg Párbaja,Harmon Stopposa,vagy a Hátsó ablak is bevillan minden idők egyik legnagyobb zsenijétől,nem vagy elveszett ember a mozgókép világában.Pont ezen alapokra építkezve olyan jó szórakozás ez:és bár vannak látványosabb autós thrillerek mára,mégis a magam részéről időtállónak nevezném.
Quid fura figura:magában beszél,van egy kuty...dingó...kutyája-ezt majd megérted:)-felveszi a stopposokat-Jamie Lee Curtis-t ugyan ki nem??-és egy sorozatgyilkos faszerol ki,annak lohol a nyomába.Stacy Keach istentelen jól hozza figuráját,bár sok a duma de lehet nagyon kedvelni,a táj külön jó pont,és az egész művet dacára hogy egy killert kergetnek benne,átlengi valami hihetetlen könnyed hangulat-úgy,hogy amikor kell,feszült a film rendesen.
Vannak benne kellemes helyzetkomikumok,csavar,és egy olyan autósüldözés,amilyet még nem láttál:gyakorlatilag csigatempóban ,míg a kamion be nem szorul.A végkifejlet annyira ötletes azzal,ahogy a zsaruk hátul rekednek,Quid meg saját magát hozza patthelyzetbe,nem lehet rajta nem vigyorogni:ugyanakkor érezni az adrenalint ,hogy mennyire jól átgondolt a feszkó ott is.Sőt,a végére befigyel egy ...igazi genyóság,na,miközben ha a húsokat számolod újra,magadban,választ kapsz néhány borzongató dologra is.
A Road Games nagyszerű szórakozás,35 éves film létére lazán bealáz mai cuccokat.


2. Nyolcadik utas (2012-08-02 08:54.56) aaaaa
A Vágóhíd négy keréken megint egy idióta cím, ráadásul, amikor meghallottam Vas Gábor szinkronhangját, feliratra váltottam a DVD-n, amire egy nagy áruház turkálós konténerében találtam rá egy kiló kenyér áráért.
Nekem tetszett a film, hangulata van, lassú, de meghatározott tempója, és egy kiváló főszereplője Stacey Keach személyében. A kutya nekem különleges hab volt a tortán.
Összességében kellemes szórakozás.


1. Küsmödi bácsi (2009-10-06 09:17.59) aaaaa
Elég szpojleres lesz az írásom, szóval aki még nem látta a filmet, de szeretné megnézni, inkább ne olvassa el amit írok, mert ne :)
Sok érzés kavarog bennem a filmmel kapcsolatban. Alapból imádom az ilyen jellegű filmeket, ahol kietlen sivatagos tájon valami eszement sorozatgyilkos üldöz embereket, nem nyugodva hófehér lelke addig, míg ki nem iktat mindenkit, aki szembejön vele. Legjobb példa erre Az országút fantomja. Ha arra a filmre egy laza 10/10 pontot adnék, akkor erre 10/4, jóesetben.
Tehát adott a nagy kaland, kamionsofőr, lát valamit, amit nem kéne, aztán a gyilkos fel-feltűnése.
Nincs a filmben nagy csattanó, valahogy elég kiforratlan a vége, meg úgy alapból az egész. Oké, ezekben a filmekben nem az a lényeg, hogy tévúton járjunk az utolsó filmkockáig, aztán ott döbbenjünk rá, ki is a hunyó. Ennek ellenére hiányolom a slusszpoént, vagy valami hasonlót.
Másik meg, folyton fel-felbukkan a zöld furgon, de effektív nem történik semmi. A "killer" meg elég kabaréba illő figura, inkább szánalmas, mint rettenetes.
Szóval nem tudom, maga a sztori illetve a táj tetszik, de ahogy jóformán feszültségmentesen elkészítették, rengeteget ront rajta.
Nálam ez egy gyenge közepes.
Kíváncsi vagyok, nektek hogy jött át eme film.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekKék kereszt, 2017-02-02 17:594 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk