Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Mindörökké Batman
- AMC, 12:20
Családi ügy
- Cinemax, 12:40
Ces amours-la
- Mozi Klub, 12:40
Need for Speed
- SuperTV2, 12:45
Mennydörgő robaj
- Film Mánia, 13:25

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Clint Howard (65)
Andy Serkis (60)
Derzsi János (70)
Jessica Lange (75)
Crispin Glover (60)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Ripley (sorozat) - Vélemények
2022-es választás
Óriási nyomozó (sorozat) - Vélemények
Isteni műszak - Vélemények
Rap,Hiphop

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Tommy Boy aaaaa
Sam Rockwell aaaaa

 

Fórum - Életben maradni (1983) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

8. somliv (2021-09-16 15:16.49) aaaaa
Piramidális.
Menjünk vissza kicsikét Rocky Balboa mítoszához. A történetet egy fiatal amerikai nevenincs színész veti papírra, mindössze 4 nap leforgása alatt, aki megelőzőleg 1975-ben ellátogat a legendás ökölvívó Muhammad Ali bokszmeccsére, ahol ihletet nyer, majd később vászonra viszi hősét. Szériát csinál belőle, az évek leforgásával már egyre jobban arra helyezi a hangsúlyt, amit úgy nevezünk, hogy: Show! Minek hozom ezt fel ? Azért, mert ezt a látásmódot alkalmazza Stallone az 1983-as Életben maradni című filmben is. Hősi piedesztálra szeretne emelni a végén egy ifjú táncost, akit John Travolta alakít.
Kezdőképsorok a próbákról jönnek, szinkronmozdulatokkal, profin elkapott pillanatképekkel, totálisan úgy, mint az All That Jazz-ben, Bob Fosse világával. Olyan dinamikus szám robban be, hogy az rögtön odaszegez minket a képernyőre. Kávéscsészével dirigáló koreográfus, Kurtwood Smith tolmácsolásával.
Látjuk, hogy bevillan a felirat messziről: STAYING ALIVE!
A filmbéli tánckoreográfiát egyébként Dennon Rawles rakta össze nejével együtt. Travolta a Night Fever-ben puhán lépkedett, kevéske energia volt azokban a mozdulatokban, csak egykedvűen ellépkedte, ezért vicceltem én is el picit a leírtakat.
Ám itt, amit nyújt, az valami VÉRPROFI. Tedd rá tekintetedet, amikor rázza kezét a feje mellett a kezdésben, milyen koncentráltan, mekkora szenvedéllyel! És milyen kidolgozott bodyval mutatkozik ?! Persze, ahogy forgatják felé a kamerát egyes jeleneteknél, az még inkább kiemeli szálkás fizikumát. Maga a film zenéjét rendezőnk jobb keze, Vince DiCola szállítja, aki a szériának is meghatározó komponálója volt. Sztorit az ilyen jellegű filmekhez mérten nézzük, úgy meg természetesen a kliséi ellenére elfogadható.
Travolta be szeretne kerülni a táncos csapatba, ahol a követelmények magasabbak, mint előtte. Nagyszínpadon elnyomhatja majd produkcióját, ha sikeresen veszi a ránehezedő akadályokat. Közben őrlődik két csaj miatt. Egy gazdag, hideg, racionális nézőponttal megáldott teremtés, és egy hétköznapi, érzelmesebb karaktert megformáló között. Az utóbbit Cynthia Rhodes alakítja nekünk, bámulatos átéléssel- színészként sem volt éppen sosem a fasorban. Tánctudása mellett hallhatjuk, hogy micsoda énekesnő is valójában. Mikor a bárban kilép dumálni Travoltával, utána amilyen profizmussal képes visszalépni újra a színpadra,- na, azt nézd figyelmesen. Frank Stalloneval, Sly öccsével énekel, akinek foglalkozása amúgy fodrász, mellette meg csinált akkora nótákat, hogy azokat jelzővel nem tudom illetni. Üsd be, hogy West Coast 99, amiket ott találsz az a MINŐSÉG mintapéldája, őrületesen tisztán szólnak azok a nóták, és milyen 80-as évekbeli hangszereléssel. Franktól hallgasd a vegytiszta Moody Girlt- ott a közepén belép főhősünk, nézi az előkelő kiszemeltjét, fehér zakót és kék pólót visel. Egy évre rá, valahol egy egyedi figura rejtőzött, szabadidejében a kikötőben tengette napjait, háziállata egy aligátor volt, aztán pillanatok alatt felfedte önmagát és kimászott a vitorlás hajójából,- ezt a figurát úgy nevezik, hogy Don Johnson. Ő a bizonyos mércét még följebb tette 84-ben a Miami Vice-ban, hallatlan igényességgel megtoldva- ezek valós dolgok.
Főhősünkre elmondhatjuk, hogy az idő múlásával formálódott, itt karakánabb alakítással rukkol elő. És az micsoda mozzanattal bír, melyet levarázsol közösen Rhodessal, a Never Gonna Give You Up-ra, lassított képekkel karöltve. A test, formák, tónusok előtérbe helyezése, valami elképesztő szenvedéllyel fűszerezve. Cynthiára tettem szemeimet, mikor megforgatta kicsikét csípőjét, fölhozta magát testhez simulós rucijában szinte a padlóról- jujjj, az nem volt semmi. Travolta hátán olyan művésziesen lebegett, hogy az káprázatos. Akkor vált nálam szexivé, és lassítva kapod, ezért még jobban átjön ennek a jelenetnek hihetetlen ereje.
Aztán bepillantást nyerünk a próbákba, hol mesteri mozdulatokkal, hol nehézségekkel szembesülünk. Színpad összehegesztése, filózhatsz mennyire nyúlik vissza a Flashdance-re, mert bizony megteszi. De komolyan mondom, hogy nem manírral teszi, hanem életszerű villanásokkal van tűzdelve. Végén pedig jön a fájnöl piruett, amit majdhogynem látványilag túlnyomattak. Elég töményre vannak szőve azok a percek, ám szemet hunyok e felett, mivelhogy a Gene Kelly musicalektől nézve a Step Up filmeken át, elmondanám, hogy ilyen módon szokták megcsinálni a lezárásokat. Úgy érzem Sly ötlete volt, miszerint Travoltának a fizikumára fektetett erősségei középpontot nyerjenek. Középen elhelyezkedve, fönt a magasban, az emeléssel, szétizzadt testével, az őrjöngő tömeg előtt. Bokszolós hőséhez emeli fel Sylvester főszereplőnket, ezzel megkoronázva sikerét.


7. Csutka Rozi (2018-05-14 20:11.48) aaaaa
Talán vagy húsz éve láttam de még mindig jó,úgy ahogy van,és a tudat hogy Sylvester Stallone rendezte,,élmény volt újra nézni!Travota igazi táncos,utánozhatatlan!



6. Feketeit (2012-08-19 14:40.51) aaaaa
Most látom hogy az isteni Sylvester Stallone rendezte.Jó film!


5. Luika (2011-01-12 11:43.12) aaaaa
Imádom a korai John Travolta filmkeket. Az a mozgás, hát az valami fenomenális! Egyszerűen utánozhatatlan, és ha meglátom, haogy végigvonul az utcán, ritmusosan mozgatva a csípőjét, hát azonnal mosolyt csal az arcomra.
A legjobb táncos film, és a zenék is királyak benne.
Tudtátok, hogy Frank Stallone nyomja a zenét benne? Sly tesója


4. Michelle54 (2010-10-31 19:57.21) aaaaa
Nagyon jó film, a táncosfilmek közül a legjobb, amit akkor és azóta sem bírtak ill. bírnak überelni! Bár ez a film már 27 éve készült, teljesen "időt álló", bármikor most is szívesen megnézem! A zene, a látvány és a tánc is nagyon tökéletes! Travolta a legjobb formájában van, szerintem élete legjobb alakítását nyújtotta a filmben és a partnernői is bebizonyítják, hogy méltóak a szerepükre! Cynthia Rhodes tánctudását nem kisebb sikerfilmekben is megcsillantotta, mint a Flashdance és a Dirty Dancing, amely filmek nívóját bőven emelte! Aki lehúzza ezt a filmet, annak üzenném, hogy elsősorban ez egy zenés-táncos film, amiben a ZENE, A LÁTVÁNY ÉS A TÁNC A LÉNYEG, ami elsősorban kellemes kikapcsolódást szeretne nyújtani nézőinek, ill. azok érzékszerveinek, a szemnek és a fülnek!! És ezt a feladatát szerintem tökéletesen teljesíti! Egyébként emellett értéket is közvetít, az ember küzdeni akarását, bizonyítását, célkeresését! Aki ettől elgondolkodtatóbb filmre vágyik, javaslom, nézzen meg egy krimit vagy thrillert!


3. CARTMAN 8 (2010-10-31 18:01.49) aaaaa
Jó kis film,és Travolta majdnem olyan laza mint én:D
http://www.youtube.com/watch?v=abfkx7cYx9c


2. Lasimoci (2010-03-11 14:40.06) aaaaa
Nem egy rossz film, amolyan átlagos. A zenék azonban nagyot dobnak rajta, azok miatt érdemes megnézni.


1. Kék kereszt (2009-10-05 15:27.26)  
6 évvel a nagy sikerű Szombat esti láz után,elkészült a folytatás.Tony Manhattan szerepét ismét John Travolta játszotta el.És amin meglepődtem,Sylvester Stallone rendezte a filmet.3 Arany málna jelölést is kapott.A története túl lapos volt.Erőltetett és felesleges film.Bár aki szerette az első részt,annak biztos tetszik ezektől függetlenül is.



Kapcsolódó fórumok

Véleményeksomliv, 2021-09-16 15:168 hsz
KérdésekAkmak, 2009-03-04 18:397 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk