Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A mag (4K Blu-ray)
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Apafej
- Moziverzum, 12:50
A birodalom visszavár
- Film Mánia, 13:05
A Quantum csendje
- Mozi+, 13:15
Óvakodj a törpétől!
- Film Café, 13:30
Gengszterosztag
- AMC, 13:30

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Al Pacino (84)
Hank Azaria (60)
Jeffrey DeMunn (77)
Jason Lee (54)
Renée Zellweger (55)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
A Manderley-ház asszonya (1940) - Vélemények
Macskanő - Vélemények
F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról
Mire gondolsz most?
Versek!

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Furcsa pár aaaaa
Bill Pullman aaaaa

 

Fórum - A legendás trombitás - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

2. Krisz papa (2010-01-22 01:44.31) aaaaa
Szeretem a Jazz-t, szeretem a sponteanítását, a sokszínűségét, a határtalanságát, azt, hogy bármi megtörténhet ebben a hihetetlen hangulatú világban, azt, hogy nyugodtan elengedhetem magam, és teljes nyugalommal, és bizalommal átadhatom magam az áramlásnak, a zene felszabadító hatásának. A gond abból fakad, hogy ezek a jellemzők nem igazak Kubára, erre a gyönyörű, fantasztikus hangulatú, különleges temperamentumú népet magában foglaló, és egyedülálló kultúrát birtokló szigetre, és ez elszomorító.
Furcsa, de az eszme nem rossz, csak nem az embernek találták ki, hiszen a vezető réteg felől öncélúvá válhat, és az adagolásának módja az átlagemberek számára sokszor elviselhetetlen.
Nem nagyon szeretem a tv-filmeket, viszont az HBO produkciós darabok nagyon színvonalasak, és ebben sem csalódtam. Érdekes, hogy amikor meglátom melyik stúdió készítette a filmet, akkor már sejtem mit várhatok. Például a Canal + produkciójában készült filmek a kedvenceim közé tartoznak, de a forgalmazó is sokat elmond a filmről. A Cesar, az Odeon, vagy a Budapest filmeket általában szeretem, de az Elite-s filmektől az ég mentsen meg.
Visszatérve ehhez az alkotáshoz, történetében nagyon átérezhető, a képi megjelenítésben, és a környezetben gyönyörködtető, a színészi játékok felejthetetlenek, szinte verik bármelyik mozifilmes bemutatást, de legalábbis hasonló minőséget tettek le az asztalra.
Bevallom a rendezőt nem nagyon ismerem, de itt szépen produkált. Valamilyen szinten próbált pártatlan maradni, de azért nagyot billent a mérleg az amerikai látásmód oldalára.
Andy Garcia-t megismerhettem egy teljesen más szerepben, mint amit eddig láttam tőle, és bevallom azt sem tudom, hogy melyik karakterhez tudom igazán kötni, mint magánembert. Valahogy minden színésznél tudom, vagy legalábbis vélem ismerni, hogy milyen lehet álarc nélkül, de Garcia-nál nem tudom elképzelni. Van mikor vagány, lázadó, és stílusos, olyan is előfordul, hogy az igazság bajnoka, de láthattuk precíz, és kimért üzletemberként is, és most egy kubai dezertőr művész, ami megintcsak közel áll szerintem hozzá, lélekből játszik. Talán csak egy színészt tudok hozzá hasonlítani, Samuel L. Jackson-t, igaz nem tudom miért, de összekapcsolom őket. Mia Maestro gyönyörű, és méltó partnere volt Garcia-nak, ami nagy bók. Sokakat fel tudnék sorolni, de összeségében mindenkit csak magasztalnék. Mégegyszer kihangsúlyoznám a fényképezést, hiszen magával ragadó feelinget biztosítottak a filmnek, az árnyékok eloszlása, a szűk utcák hangulatos megjelenítése, a tenger, és minden... Nem is értem miért nem 5*, de ezen még változtathatok:).


1. Legisfalk (2009-09-29 05:39.27) aaaaa
Rég nem láttam már ilyen korrekt, ugyanakkor megrendítő erejű filmet a kommunizmus embert nyomorító, korlátolt rendszeréről. Hihetetlen, hogy mennyire ráéreztek a készítők a vérvörös utópia felpuhult formájának fullasztó, az embereket tétlenségre kárhoztató, ostoba légkörére. Végig az járt az agyamban, hogy mennyire szól rólunk is ez a film, a mi múltunkról, a mi feldolgozatlan múltunkról, a három té koncepciójáról, az aczéli kultúrpolitikáról, a nyomásgyakorlásról, a beszervezésekről, a spiclikről, a disszidensekről, az elhallgatott, mellőzött zsenikről, a megfigyelt és megalázott művészlelkekről. A film tökéletesen bemutatja azt, hogy miként vághat a politikai-világnézeti különbözőség mély árkokat az emberek, akár a közeli rokonok közé, és hogy miért lett a szocializmus embere megtört és kiábrándult. Lám, hogy elfeledtük a múltat, s csináltunk belőle rántotthúsillatú szot-üdülős nyugdíjasnosztalgiát, mintha nem is az vetett volna minket évtizedekre vissza a fejlődésben, mintha nem is éltünk volna drótok mögött, cirillbetűs kaszárnyák társaságában, zsírfejű elvtársak uralma alatt! Mennyi nagy kreátornak vágták le szépen csendben a szárnyait! És Hollywood állít nekik emléket?

Úgy látszik igen, mégpedig méltó emléket. A történet valós alapokon nyugvó, a forgatókönyv mégis igen hatásos, változó idősíkokkal, váratlan fordulatokkal, jól adagolt feszültséggel, folyamatosan ébren tartva a néző érdeklődését. A hangulat magával ragadó, ebben a filmben még az is értékelni fogja a zenét, aki nem szereti a jazz-t, Andy Garcia pedig hatalmasat alakít, nagy színész ez az ember.
Ajánlom mindenkinek a Legendás trombitást, értékes, tanulságos, szép film.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekKrisz papa, 2010-01-22 01:442 hsz
KeresemKerkitti, 2009-09-29 17:036 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk