Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Amerikai pite
- AMC, 21:00
Az Amazonas kincse
- Film+, 21:00
A bosszú vérvörös keze
- Moziverzum, 21:00
Az oltalmazó
- Filmbox Premium, 21:30
A leghosszabb hét
- DUNA TV, 21:45

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Eric Roberts (68)
James Woods (77)
Ragályi Elemér (85)
David Tennant (53)
Maria Bello (57)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2022-es választás
Mit hallgatsz most?
Fallout (sorozat) - Vélemények
Érdekességek!
- Filmes Sámánok Rendje -

További fórumok

Utoljára értékeltétek
A nyolcas kód aaaaa
Izabella Scorupco aaaaa

 

Fórum - Mezítelenül - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

2. Vbacs (2014-04-11 19:58.40) aaaaa
Ó, azok a drága poszt-Thatcher korszakos kisrealista angol filmecskék. Szerintem ez a filmtörténelemnek egy kiváló korszaka volt, mert rengeteget adott a világnak, főleg színészek terén, de történelmileg is mindegyik ad némi felvilágosítást a proletár lurkók életéről. Elég csak az Alul semmire, a Trainspottingra, vagy bármelyik korai Mike Leigh filmre gondolni, mint ez is, már teljesen képben vagyunk eme világgal kapcsolatban.
A nyomor, a kiszolgáltatottság, az emberi butaság, az erkölcsök teljes hiánya, és a fiatalok lázadása minden esetben valamilyen formában felbukkan ezekben a művekben.

A 90-es évek az Underground-mozgalmak évtizede volt, a háborúból felocsúdó országok alsóbb rétegei ekkor tömegesen adtak hangot szavaiknak, és ez egy mai napig élő erős tendenciát hozott létre, ami azóta sem mutatott lefelé.

A Naked egy közülük, sőt, már nyugodtan helyezhetjük a kultfilm kategóriába is. Ez a film is felfedezett nekünk egy akkora színészt, mint egy ház, sőt, megkockáztatom, hogy Thewlis ott van Britannia legnagyszerűbb színészei között magasan, a hasonló körülmények között debütáló Gary Oldmannal, Tim Roth-tal, Robert Carlyle-lal Ewan McGregorral, stb. együtt. Szóval kerültek ki innen nevek....

De magáról a Naked-ről igen nehéz lenne beszélni. Mert eleve megfogni is nagyon nehéz. A film mondanivalóját a monológokban találjuk, főleg Thewlis monológjaiban, mivel ő szinte az egészet végigpofázza :) Nagyjából ez is arról szól, mint a többi, csak itt belemélyülünk a "mocsokba" ha lehet így mondani, és végigmegyünk a szegények különböző fokozatain, akiket mind tulajdonképpen meginterjúvol a főszereplőnk a világról alkotott képeikről amit egy újgazdag fiatal sráccal is szembe helyezünk.
Ehhez képest magasröptű filozófiát is folytat maga az egész történet, miközben a kiszolgáltatottság minden válfaját felvázolja. Nehéz alkotás, sokat kell emészteni. Ahogy ez a réteg is már annyira kétségbeesett, hogy néha azt se tudja mit csinál, és hová tart, így Johnny, a főhős is csak ingázik a világban, célok nélkül, kisemmizve, csak az őrült gondolatai és a testi gyönyörök maradtak neki, ami egy igen pesszimista társadalomkép, és szerény véleményem szerint elég meredek, de tanulságos.

A színészek pedig mind remekül játszottak, még akkor is, ha Mr. Thewlis szemmel láthatólag nem volt eléggé betörve, de szerencsére ez hamar meglett. Itt még tényleg elég nyers volt a játéka, de amatőrnek több volt, mint kiváló. A színésznőkkel is összefutottam már, de ők ennyire nem robbantak be a filmvilágba. Óóó, és tényleg, Ewen Bremner is szerepelt benne, na ő sosem tudta levakarni magáról ezt a múltját, a kisember szerepet, pedig ő is nagyon tehetséges. Én nagyon kedvelem, de legalább sok nagyobb filmje volt (most pl. a Snowpiercer)

Összességében igen tanulságos és sokatmondó film a Naked, de nem nagyon tudom azoknak ajánlani, akik kikapcsolódni akarnak egy filmen. Ehhez nagyon ébren kell lenni, nem könnyű mozi, számomra ezért is 4-es a csillagzata. De a kisrealista brit mozik híveinek szinte kötelező.


1. Gandalf73 (2009-09-18 12:58.23) aaaaa
Látom, nem sokan értékelték még ezt a filmet. Pedig...
Sajnos már rég láttam, de azóta nagy színésznek tartom David Thewlis-t, aki napjainkban a HP-filmekben pazarolja magát. Ezzel persze nem azt állítom, hogy a Harry Potter filmek rosszak, csak azt, hogy nem egy kategória, és a színész nem igazán fejtheti ki tudását a professzor/auror szerepében :).
Megdöbbentően cinikus és hűvös egy film, a hatásvadász jelző áll a legmesszebb a műtől.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekVbacs, 2014-04-11 19:582 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk