Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)
A mag (4K Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Hirtelen 30
- Viasat3, 23:00
A fekete tulipán
- Cool TV, 23:00
Felhőkarcoló
- Mozi+, 23:00
A bűnös
- Paramount Network, 23:00
Hang nélkül
- AMC, 23:25

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Al Pacino (84)
Hank Azaria (60)
Jeffrey DeMunn (77)
Jason Lee (54)
Renée Zellweger (55)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
A sógun (sorozat) - Vélemények
A legjobb filmzenék!
2022-es választás
Hiányzó filmek a Filmkatalógusról!
Asszociáció

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Predator - A ragadozó aaaaa
Szacsvay László aaaaa

 

Fórum - Frankie és Johnny - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

2. Wilhelm (2023-08-18 16:39.22) aaaaa
Színházi jelleggel bíró alkotás az 1966-os Frankie és Johnny.
A 20. század kulturális ikonjával a főszerepben, a tupelói születésű, egykori karatéssal, Elvis Presleyvel, akivel ez idő tájt szinte mindent el lehetett adni, mivelhogy ekkor már tündöklő sztár volt. Tehát nemcsak a zeneiparra fókuszálódott személye, hanem egyéb helyeken kívül előszeretettel beinvitálták őt többféle moziba is, ahol elsősorban kinézetével és énekhangjával tudott dominálni.
A nem valami ismert Frederick De Cordova működött közre e rendezés során, aki inkább televíziózásban alkotott, ám a színpadi világhoz is lehetett némi érzéke, mivel ennek hangulatát jól vetítette nézője felé.
Persze, a hangulat felett egy giccses, túldimenzionált világba röpít minket, ám ez is a célja ennek a musicales műnek. Kitérve a külcsínre, az egész díszletre, ahogy berendezték a különböző helyszíneket, az egyedi tervezésű kosztümökre, magára a színpadra. Nyilván a történet illett ehhez a légkörhöz, hiszen egy szórakoztatóipari páros előadásait láthatjuk, sőt, kiegészítve a társulat többi tagjával, akik a Mississippi- gőzhajó utasait szolgálják ki előadásaikkal.
Donna Douglas öltötte magára Frankie szerepét, akit általában féltékenységi rohamok gyötörtek Johnny miatt- ez még a műsoruk egyik részecskéjét is képezi. Donna jól hozza ezt a tűzrőlpattant, cukipofa csajt, e mellett színészkednie szintén kellett, amit sikeresen abszolvált.
Jó, nyilvánvalóan Presleyre kíváncsi sok mindenki, főleg a csajok, aki használja ütőkártyáit, mégpedig a kifogástalan kinézetét, fellépését, énekhangját, muzikalitását, amiktől megannyian bűvkörébe kerültek. Az imidzséhez az is hozzátartozik, hogy ő jókor volt jó helyen, még ha eleinte neki is göröngyös utat kellet kijárnia, hogy majd később így befusson. És igen, ez a szerep azért hálás számára, mivel teletolták zenés résszel, ami világéletében az övé volt. Tényleg akadtak szívet meglágyító dalolászások tőle, például a szájharmonikás fiúcskával, akinek kis bőröndjére az volt ráírva, hogy Shine, azaz: Ragyogj!
Elvis ide vagy oda, magam a Nellie Blyt alakító, Nancy Kovack-ra tettem tekintetemet. Hát mondjuk ki, nem egy piskóta „néni”. Akkora MADAM volt, hogy szavakba se merek bocsátkozni vele kapcsán. Néztem mikor csak úgy profilból vette itt a kamera, hűűű milyen méltóságteljes megnyilvánulások voltak tőle. Még lehet Medveczky Ilonát is kenterbe verte volna. Prezentálta, hogy ő lenne a világon az utolsó, aki lemenne bárkinek pincsikutyába. És még nem is hülyéskedek, mivelhogy Kovack szerepelt olyan 1963-as Coppertone naptej reklámban, ahol tényleg pórázon tart egy férfit magának.
Szóval összességében nálam átjött ez a mozi. Még egyszer méltatás a dekoratőröknek, jelmeztervezőknek, sminkeseknek, és még azoknak, akik hozzájárultak, hogy kinézetileg minden így mutasson, ahogy mutatott.
Annyira még kitérnék, hogy létezik egy későbbi változat a kilencvenes évekből, Krumplirózsa címmel. Michelle Pfeiffer és Al Pacino drámaibb hangvételű közöse, amit még mindig nyerő skatulyába teszek.


1. Plunket (2009-09-13 22:53.19) aaaaa
Igazi émelyítő giccsparádé,gyönyörű ledér nők,habos-masnis csiricsáré kosztümök,hősszerelmes,szívdöglesztő Elvis.Így telik az élet az idilli vadnyugaton a vándorszinészek korában,csupán néhány évre az aranyláztól.Minden békés,minden frankó,minden amerikai,az emberek legnagyobb gondja,hogy ki-kivel,hogyan,mikor,legalábbis ebben a hermetikusan elzárt Barbie-baba álomban.
A történetet el lehet képzelni mennyire bonyolult,a mondanivaló pedig oly magasan szárnyal,mint McEnroe necces labdája,de valahogy az egész mégis egy szerethető ragacsos pudingtorta.
Először is a dalok nagyon jók,fülbemászóak,az ember maga is táncraperdülne akár a szinészek.Egyik-másik ismerős is lehet valamelyik Elvis albumból.Valamint a kissé teátrális szinészi játék ebben az esetben szinte kötelező,minek ide Streepi magasság.A helyszínek,díszletek akár a Brodway-n,túlzóak,harsogóan szinesek,legyen a jelenet bár egy kopott western-kocsmában,vagy akár egy lepukkadt teátrumban.
Valahogy valahogy azonban ebben a tálalásban ez a rengeteg összeharácsolt farsangi kavalkád mégis fogyasztható,az összhatás maradandó,mégha készültek is ennél emlékezetesebb musical-ek.
Itt egy kis kedvcsináló belőle:

http://www.youtube.com/watch?v=kOXr4sFtsUE&feature=related



Kapcsolódó fórumok

VéleményekWilhelm, 2023-08-18 16:392 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk