Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

2024-04-04
27
A kiméra
A Majomember
Az első ómen
Hogyan szexeljünk
Kék Pelikan
Nemkívánatos személyek

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Börni, az eszelős temetős
- Filmbox Plus, 09:10
A felejtés bére
- Mozi+, 09:45
Két lépés a menny
- Film4, 10:10
Táncoló talpak
- Film+, 10:25
Z, a hangya
- HBO, 10:35

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Jay O. Sanders (71)
Lukas Haas (48)
Martin Lawrence (59)
Schell Judit (51)
Kai Wiesinger (58)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Fenevad (2022) - Vélemények
Mai menü avagy ma milyen filmet néztél meg
2022-es választás
Fogadóóra
Antracit (sorozat) - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Vadászidény aaaaa
Gale Harold aaaaa

 

Fórum - A csendes bérgyilkos - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

12. Dancika (2016-03-14 00:32.03)  
Tetszett. Nagyon. Kifejezetten szép volt.
Jó volt nagyon a két karakter, Kelly MacDonald aranyos, rendkívül szerethető, Keaton meg lenyűgöző, mint mindig. Éppen így volt jó, hogy nagyon keveset tudtunk meg róluk, szinte csak az egymáshoz való viszonyuk tükrében derült ki róluk néhány dolog. A kettőjük kapcsolata csodálatosan volt ábrázolva, ahogy lassacskán közeledtek egymáshoz. Két szeretetéhes, fájdalmakkal teli, magányos ember kapaszkodása a másikba. Szürreális, mégis gyönyörű. Külön tetszett, hogy ez a "szerelem" nem volt befejezve.
A kedvenceim a kórházas jelenetek, mennyi finomság, melegség van bennük. És amikor a karácsonyfacipelésnél MacDonald azt mondja: "Biztos nagyon jó fiú volt.", Keaton szemei, látszik rajta, hogy ki tudja, mióta nem szóltak hozzá ilyen őszinte kedvességgel.
Nyilvánvaló, hogy nem lehet igazi happy end, mert a lány annyira tiszta volt, ahogy nem tudott a férje múltján sem túllépni, úgy nem tudott volna a Keatonén sem.
Amikor a nyomozó meglátogatja őt a szabóműhelyben, Keaton arca egy tanulmány. Nem tudok betelni vele, mennyi mindent képes kifejezni szavak nélkül az arcával, a szemeivel.
Ettől a filmtől még jobban megszerettem Michael Keatont.


11. KareszFaszi (2013-01-18 10:51.01) aaaaa
Hangulata van a fimnek - és ezzel kifújt.
Egy teljesen átlagos romantikus sztori(a titokzatos idegen és a magányos nő), sem a jellemek, sem a cselekmény nincs kibontva még csak közepesen sem. Azok a "hallgatások" a filmben sokkal inkább kínosak sem mint stílusosak. Eléggé sekélyes...



10. Fredixxl (2011-12-03 12:12.17) aaaaa
Nos én is mint előttem annyian Michael Keaton miatt néztem meg a filmet. Ritka egy pocsék film lett belőle.Mostanában divat, hogy minden ismertebb színész csinál egy filmet. Csak azt nem tudom, hogy mi a fenének,Cipész maradjon a kaptafánál.


9. Weser (2011-06-25 11:27.15)  
Többet is ki lehetett volna hozni ebből a filmből. Tudom, hogy itt nem az izgalom és pörgős jeleneteknek kellett dominálnia, de attól függetlenül nem kellett volna unalmasnak lennie. De sajnos az lett, csakúgy, mint az Amerikai. Gyenge film.


8. Kisjon (2011-01-13 12:59.53) aaaaa
Én nem tudom, hogy Michael Keaton első rendezésével mit akart ebből a filmből kihozni, de, hogy nem ezt az biztos. Keaton valami túl művészieskedő dolgot akart, de sikerült átesni a ló túloldalra, mert ez baromira nem jött össze. Valami merengős, gondolkodós filmet akart készíteni, amivel megjegyzem nincs is semmi gond, de ezzel a nulla történettel - ahol nem haladunk előre egyről a kettőre- nem lehet filmet készíteni. Az egész történet ahogy szimb@ fórumozó társam is nagyon jól mondja üres, semmitmondó hangulat nélküli az egész mozi. Keaton színészi játéka is lagymatag, Kelly Macdonald is csak vergődik szerepében szóval még a színészi játékért sem érdemes megnézni Keaton filmjét. Unalmas, vontatott, szarul előadott sztorival, nagyon visszafogott történetvezetéssel, gyenge színészi játékkal tért vissza Michael Keaton, megjegyzem ezért kár volt.


7. Szimb@ (2009-11-26 20:13.57) aaaaa
Lehet még1x megnézem a filmet.
Csak az a baj velem is hogy sok filmhez még fiatal vagyok,és talán emiatt nem tudom úgy értékelni ,ahogy kéne.


6. Szimb@ (2009-11-26 20:12.44) aaaaa - (válasz Az utolso szamuráj 5. hozzászólására)
Értelek.Nézz csak be egy alkonyat topicba,vagy a hsm-be.Iszonyat.Látom én is magam körül az embereket,hogy egyáltalán nem érdeklik azok a dolgok amik igazán fontosak voltak egykor.
Régen is voltak szar filmek,de amik most (alkonyat,hsm,) mennek már jó pár éve...szoval,látszik az emberek romlottsága.Ezért szoktam mondani a kedves fórumozó társaknak pár értékes filmnél,amit sokan nem úgy látnak át,mint ahogy kéne, hogy nézitek a filmet az okés,de nem LÁTJÁTOK! :)

Nem mentél messzire,inkább én tértem el:)


5. Az utolso szamuráj (2009-11-26 19:39.55) aaaaa - (válasz Szimb@ 4. hozzászólására)
Mert ez az igazság.
Nincs odafigyelés és főleg megértés a különlegesebbre,egyedibbre,de tudják szidni a sablont.
Nincs befogadása a szép gondolatoknak,az értelmesebb mondatoknak,de mindenki tudja,mi történik a Benkő villában vagy mekkora summát költött Voksán az új mellére.
Nincs összhang az emberek közt,de egy emberként utálnak kisebbségeket.
Sírnak sorsukért,de nem tesznek semmit.
Megörülnek divatfilmért,de elmennek értékek mellett.
Olvasottnak mondják magukat,a könyvtárak felmérése szerint egyre kevesebben látogatják őket(Venni a mai viszonyok közt kevesen tehetik meg)
József Attilát sokan csak színháznévként ismerik.

Szóval,elkanyarodtam a filmtől,de mégse.Bár többször markánsan odamondónak tünök,vagy kíméletlenül cinikusnak,sokak szemébe esetleg szemétnek mert halál nyugodtan végsőkig vitázni és nem megállni tabuk előtt se vagy mi az,amiről inkább ne,de ami történik itt nálunk,annyira nem begyere,ami történik az országgal,szintén nem begyere,ami megy a fórumon,az meg pláne.
Mondom,messzire mentem,elnézést.Nincs köze de tán....mégis.


4. Szimb@ (2009-11-24 20:45.27) aaaaa - (válasz Az utolso szamuráj 3. hozzászólására)
Mostanába többször mondod ezt a mondatod hogy ,,Nos,ez lesz az a film,amit kevesen fognak szeretni. " :)
Én elhiszem hogy van valami különös ebben a filmben,de nekem akkor se jön át.Keaton pedig tényleg egy alábecsült színész,pedig nézzük csak meg a Beetlejuice-t,a Batman-t,vagy Az álomcsapatot.


3. Az utolso szamuráj (2009-11-24 16:13.41) aaaaa
Nos,ez lesz az a film,amit kevesen fognak szeretni.
Keaton első önálló rendezésére lehet azért került sor,mert színészként már nincs a topon.Ez persze nem az ő hibája,mindig is kedveltem színészi játékát,véleményem szerint az egyik leginkább alábecsült figura odakint.
Mivel minden elsőfilmesben csak úgy buzog a tettvágy,ő is sokat akar markolni,nem mondom,hogy nincs ami ki ne csúszott volna kezéből.Ám saját jelenléte mentőöv,Kelly MacDonald bájos és igenis a mozi rendelkezik egyfajta elégikus,kissé drámai hangulattal.
Tartok tőle,ez például a katalógus többségének befogadhatatlan,de talán leszünk páran szigetek,akik észreveszik a film értékeit.Persze ezeket ne gyilkoságokba,izgalmakba keressük,inkább két,valahol esendő és maguknak való ember egymás felé közeledésében,kvázi szerelmében.
Én elhiszem,hogy a többségnek izgalmasabb hatalmas robotok fémrepesztő összecsapásai itt a Földön,vagy kiomló belű halottak járkálása és étkezési szokásaik tanulmányozása,hál isten nem vagyunk egyformák.Bár Keaton néhol unalmasra veszi a formát rendezésében,mégis átjön a hangulat,amit megragadni igyekszik,és a két főkarrakter közt érezni,hogy összeillenek.
A vége pedig a maga csendes méltóságában szép,igen,így is le lehet valamit zárni.A teljes képhez hozzátartozik,a film Sundance fesztiválas karriert mondhat magáénak,és az IMDB-n lényegesen jobban áll,mint mondjuk kicsiny közösségünk forumán.
Nem kell mellreszívni,nem kritika ez persze,inkáb...hm,érdekesség.



2. Szimb@ (2009-09-15 21:36.21) aaaaa
Ejnye ejnye Keaton bácsi ,itt valami nincs rendben ,de nagyon nincs!
Az egész film hangulata 0.Üres,semmit mondó,vannak benne szépen elkészített jelenetek-gondolok itt arra amikor a karácsonyfát égetik az üres pusztán.Színészi játék érződik benne,de az se sok.Persze drámáról van szó és nem azt várjuk hogy csit csat pif puf meg izéke..de sehol nem indul be a történet.Keaton karakteréről alig ha tudunk meg valamit,inkább Kelly MacDonald-re van építve.
Nem azt mondom hogy Keaton ezek után ne rendezzen többet,de ennél én sokkal többet, jobbra várok.


1. Kék kereszt (2009-09-12 20:24.36)  
Michael Keaton miatt érdemes lesz megnézni a filmet.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekDancika, 2016-03-14 00:3212 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk