Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

2024-04-04
27
A kiméra
A Majomember
Az első ómen
Hogyan szexeljünk
Kék Pelikan
Nemkívánatos személyek

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Az élet dicsérete
- Epic Drama, 01:00
Harcosok klubja
- Film+, 01:20
Prédára várva
- Viasat Film, 01:35
Másodszorra sikerült
- Film4, 01:40
A szobalány
- Film Café, 01:50

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Jay O. Sanders (71)
Lukas Haas (48)
Martin Lawrence (59)
Schell Judit (51)
Kai Wiesinger (58)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Végítélet (1994) - Vélemények
Végítélet (2008) - Vélemények
Végítélet (sorozat) - Vélemények
A csempész - Vélemények
30 nap maximum - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Út a döntőig aaaaa
Shaun Evans aaaaa

 

Fórum - Háború és béke (1956) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2 3 4
94. somliv (2021-07-25 09:56.09) aaaaa
Lev Nyikolajevics Tolsztoj főművét vászonra álmodni nehéz feladat, sőt még annál is nehezebb. A magyar felmenőkkel rendelkező King Vidornak sem sikerült annyira. 50-es évek tekintélyes színészei ugrottak be erre a filmre. Mit ér el benned egy alkotás, mennyire érint meg, milyen élményeket ad, folyton ezek a kérdések.. Valahogy nem plántált belém olyan élményt, amilyet vártam volna. Elég amerikai rendezésű munkáról beszélünk, ez itt hiba, hiányzik belőle az európaiság. Csatajelenetek kezdetleges stádiumot vázolnak fel, korszaki szempontból ez nem meglepő, ezek gyengítik a mozit, ám a színészi játék kimentésre siet, és föntebb szállítja a nézhetőséget. Főleg a beltérben zajló párbeszédekben remekelnek színészeink. Audrey Hepburn zömmel a kislányosan nőies szereposztásokban csillant meg igazán, magasodott mindig is ki, nőtt sok mindenki fölé, ezzel pedig maga a film életerejére srófol rá. Mikor úgy hozta a helyzet, akkor szempillantás alatt sarkára tudott állni elképesztő kardinális energiával. Mel Ferrer közreműködésével jók ketten, való életben szintén együtt mutatkoztak ezekben az időkben, kémia működött közöttük. Kosztümök korszakhoz illően szépnek mondhatóak, báltermi jelenetet hoztátok fel ti, ami jobban megmaradt bennetek. Tényleg elegánsan festett, kellő hangulatot adott a zene, a koreográfia.. És az abban rejlő érzések kitárulkozása Natasa és Andrej herceg között. Henry Fonda sokat tartózkodik a képernyőn, rá lett építve az egész cselekmény, a jóravaló Pierre szerepében jelenlétével körülfogja a szereplőket. Bonaparte Napóleon hadvezéri mivoltából nem sokat tudunk meg, Marlon Brandonak kellett volna játszania, bár ő egy másik filmben már eljátszotta a kíméletlen császárt. Az üde színfont az Vittorio Gassman, akiben több délcegség volt, mint a többi színészfiúban. Amikor meg akarja szöktetni Audreyt, pajtija meg mondja neki, hogy nem jól teszed. Ő meg válaszolja neki, ővele egy hét, egy hónap is csoda- igen, valahol ez a szerelem. Csak hát ennek működése az itteni attitűdje miatt elképzelhetetlennek bizonyult.. Léteznek üresebb, lagymatagabb, kitöltetlenebb részek.
Effektíven jó-jó ez a háborús dráma, de…


93. GyermeklakĂłbizottsĂĄg (2021-07-01 20:19.01) aaaaa
A báli jelenet, sosem voltam első- meg semmilyen bálozó!



92. Csabaga (2018-04-01 13:13.05) aaaaa - (válasz Entersp 91. hozzászólására)
Első nekifutásra ez a film öt órás volt.Ezt nézhetetlen hossznak tartották, így megvágták 3.5 órára. Állítólag sok jó jelenet kimaradt, de mivel mindent megsemmisítettek, ezt nem fogjuk megtudni. Máig sajnálom, hogy nem Brando játszotta a neki teljesen testhezálló Pierre-t.


91. Entersp (2018-04-01 00:05.14) aaaaa
Kicsit hosszú volt. A háborús jelenetek gyámoltalanok, és egyébként is tele a film életszerűtlen jelenettel.
Bondarcsuk változata jobban érdekel, sokkal jobban is áll az imdb listán - igaz, az több mint kétszer ilyen hosszú...
Két ágyúgolyó, jóindulattal három.


90. Csabaga (2017-05-30 12:56.41) aaaaa - (válasz GyermeklakĂłbizottsĂĄg 89. hozzászólására)
A holland anyanyelvű Hepburnt még ki is hagytam...A könyvet én sem olvastam el soha teljesen,túl sok a kitérő benne és ahol a film véget ér,a regény még nem.


89. GyermeklakĂłbizottsĂĄg (2017-05-30 06:31.35) aaaaa - (válasz Csabaga 88. hozzászólására)
Értem, csak az angolos akcentusok befolyásolták az "eredetiséget." , tudom, utó- pia!De újra belelapoztam, mert nemhogy betűről - betűre, de még szórul- szóra sem olvastam el ezt a fantasztikus regény- folyamot. Mindkét Natasa- Ruttkai és a filmbeli a szívembe vésték magukat. Azért Andrej is!


88. Csabaga (2017-05-29 15:17.27) aaaaa - (válasz GyermeklakĂłbizottsĂĄg 86. hozzászólására)
Oroszul?Már az is csoda,hogy csak Anita Ekberget kellett angolra szinkronizálni ebből a nemzetközi(angol,amerikai,olasz,osztrák,cseh,német,svéd) szereplőgárdából.


87. GyermeklakĂłbizottsĂĄg (2017-05-29 13:10.16) aaaaa - (válasz GyermeklakĂłbizottsĂĄg 86. hozzászólására)
javítás: ucsilasz


86. GyermeklakĂłbizottsĂĄg (2017-05-29 09:44.04) aaaaa - (válasz Orgona 85. hozzászólására)
Tegnap nézve, hallgatva jut eszembe, hogy talán még hitelesebb lett volna, ha oroszul beszélnek, Napóleon az anyanyelvén. Mockba, nevek más kiejtéssel szerepeltek, mint ahogy én szovjetül ucsusz.


85. Orgona (2017-05-28 20:35.38) aaaaa
Örülök a sok pozitív véleménynek. A régi idők monstre mozija, de ma is élvezhető. Legendás színészek láthatóak, jutalomjátékuk ajándék a ma emberének.


84. GyermeklakĂłbizottsĂĄg (2017-05-26 06:35.31) aaaaa - (válasz Dobsony 83. hozzászólására)
Tanács a Vígszínházzal szemben, Ditrói Mór, Szent István körút sarkán, mostani nevét nem tudom. Dózsa moziról aztán az jutott eszembe, hogy esetleg a Dózsa Gy. úton volt, rémlik, hogy már akkoriban is selejtesnek látszott. Zrínyi, Híradó, Művész a lenini úton, szigeten Vörösmarty kertmozi. Tankcsapdát nemigen hallgatom(nem vagyok ateista).Plázákat nem kedvelem , én Heltai mozijáért "rajongtam". Most csodálkozom is, hogy miért ott mutatták be ezt a fantasztikus filmet, miért nem pl. a Corvinban(nem tudom, mikor nyitott a Trapézzal?!)Külvárosi mozikban nem "jártam" (Éva, Kőbánya, Zugló rémlik név szerint). Ja, Gorkijban isivel kötelezően, 1 kukkot sem értettünk szovjetül..Plazában nincs jegyszedő néni elemlámpával, pereces bácsi, Híradó..Elnézést a filmalkotástól, de jó volt nosztalgiázni a kis büdösben- ez volt a Tanács meg a Bem.


83. Dobsony (2017-05-26 00:05.54)   - (válasz GyermeklakĂłbizottsĂĄg 82. hozzászólására)
"Megszülettem hatvanvalahànyban..." by Tankcsapda
Az àltalad felsorolt mozikhoz volt szerencsém, a Tanàcs mozi nem rémlik, bàr ezt a Dózsàt sem tudtam hirtelen hova tenni, de aztàn felhomàlyosítottàl! Gyerekként ott is voltam, egyszer-kétszer mindenképpen. A Domus Áruhàz oldalàn volt, a Lehel saroktól 100-150 méterre.
[link]


82. GyermeklakĂłbizottsĂĄg (2017-05-25 09:39.23) aaaaa - (válasz Dobsony 81. hozzászólására)
Róbert Károly körúton. Hanyas vagy?! azért maradt meg, mert talán először és utoljára voltam abban a moziban. Mert Újlipóciában nőttem fel, így Szikra, Duna (nyitható tető), Kossuth, Tanács, majd Vörös csillag, Május 1, Corvin (Trapéz!), egyetemről Puskin, Filmmúzeum, Vörösmarty stb.. volt az "anyaosztályom". Nálam a Wagner operák tűnnek olyan rövidnek.És azért volt ájulás ez a film, mert nagyon kevés volt színes, inkább fekete- fehér az olasz, francia, magyar filmek is anno. Hogyha azt írták színes, szélesvásznú- juj, jó hogy nem voltam diszlexiás.


81. Dobsony (2017-05-25 08:26.27)   - (válasz GyermeklakĂłbizottsĂĄg 80. hozzászólására)
Sergio Leone: Volt egyszer egy Amerika
Ha màr a hosszú filmekről beszélünk. Többször làttam, mindig egyben, elrepül a 3,5 óra.
Dózsa mozi az melyik volt, hol helyeznéd el Budapest térképén? Nem rémlik, pedig ismertem a régi mozikat gyerekkoromból.


80. GyermeklakĂłbizottsĂĄg (2017-05-25 06:34.35) aaaaa - (válasz Csabaga 78. hozzászólására)
A Dózsa moziban láttam, előtte 2 napra sorban állva nagypapám vett jegyet. A 2rész között volt 1 kis szünet. Cleopátra is a Corvinban egybe ment le. Hamlet a Madáchban majdnem éjfélig tartott. Mostanában Wagner operák 17 kor kezdődnek, Bayreuthban 16- kor. Wagnereknek így 22 után van végük, mert általában a tiszta játékidő valamivel több, mint 4 óra, és 2 rövid szünet. Bayreuthban hosszú szünetek. Met vetítések 18- kor kezdődnek, vagyis New Yorkban harangszóra kezdődnek ,így nálunk nem mindig érek haza aznapra.Gyerekkori élményem a filmről csoda! akkoriban sok szovjet filmet játszottak, de azért igyekeztek hetenként moziba, színházba, operába vinni a nagyszüleim.Azóta a tvben láttam szovjet filmeket, amik tetszettek. Mostanában nincsenek orosz- szovjet filmek, pedig engem érdekelnének, túúdom, net!Én sem értem, miért nem lehet egyben leadni?! Nem sokan járnak Wagner Ringjére, pedig egyszer Farkasházy említette, hogy úgy lenne igazi, hogy a 4 opera egybe, vagyis a gyűrű végtelenségének ábrázolása érződne. Bayreuthban is 1- 1 nap szünettel adják , főleg ha ugyanazok éneklik, akkor kell 1 nap a "felépüléséig" az énekesnek. Pl. Siegfried után , amikor ott voltam 1 nap kimaradt, és aztán az Istenek alkonya. Bayreuthban júl.25- , aug 25- ig csak Wagnerek. Utolsó előadásokon tele a színpad a tapsrendnél, mindenki számára felmegy a függöny. Szóval én továbbra is hozzá vagyok a szokva a hosszú előadásokhoz. Mostanában- több évtizede nem láttam többrészes filmet moziban. Az idén 2 magyar filmet láttam. Kincsem, 1945, írtam is hozzájuk. Puskin moziban, Duna plazában láttam őket.


79. Csabaga (2017-05-24 17:31.35) aaaaa
Vagyis csak 208 perc mindössze.:)


78. Csabaga (2017-05-24 17:29.40) aaaaa - (válasz GyermeklakĂłbizottsĂĄg 77. hozzászólására)
Folytatás,most vasárnap,bár nem értem,miért nem lehet egy filmet egyben leadni.

Érdekes módon,nincsen benne szünet(Intermission.

2007 perc hosszú egyvégtében,eredetileg mégis így ment le?

Saját magyar moziemlékek mit mondanak?


77. GyermeklakĂłbizottsĂĄg (2017-05-23 06:46.06) aaaaa - (válasz Csabaga 76. hozzászólására)
a trojkás jelenet ismét meghatott. Díszletek, jelmezek, jókedvű éneklés, értem, hogy gyerekkoromban ájulás! nem emlékszem, hogy a vígszínházi előadást láttam - e elébb, vagy a filmet, de mindkettő kezembe sodorta a nagyregényt.


76. Csabaga (2017-05-22 17:16.35) aaaaa
Eredeti nyelven ment,felirattal.

Ez sem szokás nálunk,igaz,a kultúradó adta.


75. Csabaga (2016-12-01 19:11.08) aaaaa - (válasz Brundle 73. hozzászólására)
Sokatmondó,már 1956-ban,gyakorlatilag azonnal bemutattuk,de az ismert események miatt kevés ideig volt műsoron,majd pár évvel később jött az újabb premier,szintén felirattal.


74. Csabaga (2016-12-01 13:36.42) aaaaa
Hepburnnek már a Római vakációban is gondot okozott a sírás,itt az első rész végén szintén.Ráadásul többszőr felvettél,eléggé ki volt már.


73. Brundle (2016-12-01 08:28.54)   - (válasz Csabaga 72. hozzászólására)
Hát valószínűleg meg fogom rendelni minden esetre, tegnap megnéztem a filmet a talált szinkronnal és jó film volt kicsit tipikus amerikai, és sok szinten a David Lean féle Doktor Zsivágót juttatja eszembe de mindenképpen jó film, nyugati feldolgozás de mindenképpen jó film szerintem.


72. Csabaga (2016-11-30 23:40.40) aaaaa
Most jutottam odáig,"Kutuzov nem volt egy nagy lumen...",nem éppen tolsztoji gondolat,abba is hagyom és ajánlom a DVD változatot.:)


71. Csabaga (2016-11-30 23:24.53) aaaaa - (válasz Brundle 70. hozzászólására)
Belehallgattam.A DVD változat felirata megegyezik azzal,amit mondanak,a szinkron és az annak megfelelő hallássérült felirat már kevésbé.Egyébként a történet elején a még "kislány" Natasa és Pierre a DVD-n tegeződnek,logikusan,hiszen a család régi barátja.


70. Brundle (2016-11-30 19:23.58)   - (válasz Csabaga 69. hozzászólására)
Hát épp most nézem és talán van más út is, a vatera oldalon van háborű és béke dvd pont ez a változat 3000 forintos összegért szinte kiváló állapotban, nagy eséllyel megrendelem azt a legenda vagyok extrás kiadásához is úgy jutottam hozzá, amiben benne van mind a 2 változat a mozis meg a bővebb alternatív változat is.


69. Csabaga (2016-11-30 17:48.08) aaaaa - (válasz Brundle 68. hozzászólására)
Balzac utca vagy Radnóti Miklós utca Budapesten,ha érdekel dvd-n.

Kb.5000 ezer forint,ami nem kevés,de 2002-ben 6 ezerbe került,mikor itthon megjelent.
Érdekes,a lemezen a szünet felirat"le van keverve".

A másik két címet is érdemes megnézni ott,mintha a Radnótiban lett volna a Tízparancsolat első,nem extra kiadása.
A Balzac meg szinte mindent be tud szerezni külföldről.


68. Brundle (2016-11-30 16:14.43)   - (válasz Csabaga 67. hozzászólására)
Hát igen én se vagyok felirat ellenes, de tegnap egy 3 részre vágott marsbéli krónikák után ami végig angolban ment le dvd-n az se volt épp kis menet, de legközelebb esélyes lesz az eredeti angol hangsáv szerintem. A dvd kiadást meg nem is tudom lehet ennél a filmnél még kapni, mert pl. ilyen kerek 60 éves filmeknél ott van a 80 nap alatt a föld körül meg a tízparancsolat, de azoknak szinte eltűnt a dvd kiadása nem lehet hozzájutni vagy nem találtam meg a módját eddig. És az hogy ennek két szinkronja van azt nem tudtam de mivel én még nem láttam a filmet teszek a próbát azzal ami megvan, és utána idővel jön az eredeti angol hangsáv mindenképp. A korábbi szinkron meg az hogy hova lett fogós kérdés, talán a szortírozás és a lomtalanítás áldozata lett mint az 1968-as Rómeó és Júlia vagy az 1960-as években készült 1. Belle és Sebastien sorozat első hangsávja mert azok tudtommal ennek estek áldozatul. Minden esetre sok régi szinkron mára már csak emlék maradt sokaknak, részben emiatt amit itt utalás szinten leírtam.


67. Csabaga (2016-11-30 16:01.55) aaaaa - (válasz Brundle 64. hozzászólására)
A film szünettel ment,ott is van elvágva,persze nem tartott egy hétig.:)



66. Csabaga (2016-11-30 15:58.40) aaaaa - (válasz Brundle 64. hozzászólására)
Még egy opció,megveszed DVD-n,jó felirat van hozzá+egy kis werk extrának,ez is magyarra feliratozva.


65. Csabaga (2016-11-30 15:55.49) aaaaa - (válasz Brundle 64. hozzászólására)
Ha este néznéd,választhatnád az eredeti nyelvet.Ez a második szinkron,de az elsőnek(80-as évek eleje) valahogy nyoma sincs.


1 2 3 4

Kapcsolódó fórumok

Véleményeksomliv, 2021-07-25 09:5694 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk