Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Dolittle
- RTL, 01:50
A sejt
- Viasat Film, 02:10
A rettegés arénája
- Paramount Network, 02:30
Gothika
- Film Café, 02:35
Mielőtt felébredek
- Moziverzum, 03:05

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Shirley MacLaine (90)
Djimon Hounsou (60)
Glenn Morshower (65)
Cedric the Entertainer (60)
Aidan Gillen (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2022-es választás
Keresek egy Filmet, de nem tudom mi a címe segítene valaki?
Veszedelmes partvidék - Vélemények
Asszociáció
Maggie - Az átalakulás - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Polgárháború aaaaa
Jefferson White aaaaa

 

Fórum - Komfortos mennyország - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2 3 4 5 6 7 8
239. Roxi88 (2021-09-03 20:28.40) aaaaa
Valóban hátborzongató és érdekes film. SPOILER: A 2 világ között ragadt gyermek is érdekes és jól kigondolt, de azokból a jelenetsorokból lehetett volna kevesebb is. Tetszett Ruth és Susie "összekapcsolódása" is. A végén nem tetszett, hogy nem találták meg a széfet. SPOILER VÉGE


238. Lifeisamovie (2019-07-28 15:15.54)  
[link]



237. Independence (2018-01-07 11:11.18) aaaaa
Valahol olvastam : „ Nem véletlen, hogy hatalmasat bukott a tengerentúli mozikban.“

Amennyiben bárki komolyan gondolja, hogy ez a - kritika végi értékítéleti összegzésnek szánt - kijelentés, valamiféle releváns esszenciával bír, egy mozi nívóját illetően, gyorsan hagyja abba szakmáját, s kezdjen esztergálásba, a vas hideg hűvössége, jól bírja a birkaságot, egy két tized-milliméter ide-vagy oda..., legfeljebb zsebben marad a subler!

A tengerentúli mozinézők szellemi szintje - nagy tisztelet a kivételeknek - popcornba fulladt már rég..., nem mérvadó, s hurrázzák A Vasember, s ki tudja hányadik bugyuta blockbuster, ezredik újrázását - nem lebecsülve, csak helyén kezelve ezen filmeket - tudom, persze 3D meg egyebek..., humor, látvány, jól szabott történet, szív nélkül, érzések nélkül, amúgy.

Nagyrészt egyet értek az itteni kritikákkal - legalább is nem tudok velük vitázni, mert nincsenek tényszerű érveim - a mozi giccses, képi világa egyszerre ömlengő túlzásokkal teli, s egyszerre távoli, idegen, nélkülöz, minden „mennyei“ feloldozást, a krimi szál vonalvezetése pontatlan - részleteiben már-már nevetséges - s végtelenül felszínes.

Ilyen mozi esetében rühellek elmerülni a gyakorlati részletekben, de elárulhatná valaki, miképp is lehet, egy óvatos becslésessel is legalább tíz köbméteres gödröt úgy kiásni, egy sárban úszó szántóföldön, hogy a temérdek kitermelt „melléktermék“ - körülbelül több száz talicskányi összetapadt föld - csak úgy felszívódik a semmiben, s a gyilkosság után visszatemetni, ugyanezen gödröt úgy, hogy az senkinek nem szúr szemet.
Mindez egy „mindenki ismer mindenkit“ kisváros közegében..., sehogy, nyilván...!

S mégis, én elnéző, sőt, vállaltan elfogult vagyok e mozi iránt.
A színészek egy része „elpazarolt", Sarandon sztereotip vagány, piás, de szerethető nagyija, Weisz teljességgel kihasználatlan karaktere - pedig mekkora színésznő! - s Wahlberg vergődése, nos, mondjuk még az ő karakterébe raktak némi energiát, az ágyúval verébre esetének iskolapéldája, még a „látó“ lány is kidolgozottabb, s megismerhetőbb..., mi látjuk őt, ő lát minket..., ha érthető, mire gondolok!

Ellenben Saoirse Ronan..., már itt imádtam, sugárzik, él, tündököl, vibrál, fátyolosan áttetsző, s közben oly hús és vér, oly hiteles - miközben elvben már halott -, hogy simán elvarázsol, magával ragad, uralja a mozit, Tucci-t meg hagyjuk is, ő rá nincsenek oly jelzők, mik túlzóak lennének, zseniális!
Minden idők egyik legszerethetőbb, legtehetségesebb, nagyrészt bolondosan túlrajzolt szerepekben tündöklő hollywoodi karakterszínésze, ezúttal megkapta a lehetőséget, hogy élete eddigi legjobbját nyújtsa!
Élt vele, közénk hozza a „hétköznapi gonoszt“, semmi diabolikus túlzás, csak dermesztő frász..., minden vásznon töltött másodperce rémítően ördögi, s közben ijesztően hétköznapi.

Nem tudom miért - ez csak benyomás - úgy éreztem, Peter Jackson erős személyességet pakolt e filmbe, s miután a vizuális csodateremtés terén, nehezen utánozható képességekkel bír, elszaladt vele a paci..., én ezt megbocsájtom neki, azt is elfogadom, ha mások nem ily elnézőek.
Hideg fejjel nézve, a mozi középszerű, én ezt szívvel néztem, kedves halottaimra - is - gondolva közben...

Tudom, Jackson A Gyűrűk Ura mítosztengerével beazonosított, de szégyenkezve bevallom, számomra Tolkien s műve, illetve a megfilmesített legendárium, annyi izgalmat hordoz, mint egy kiló fagyott csirkeszárny..., teljesen hidegen hagy, ellenben sokan felvetik, a King Kong profizmusát... - mit én is "imádtam" -, de szerényen és halkan megjegyzem, a King Kong is giccses..., nem kicsit, nagyon!, a „nagy majom“ halála, egyenesen könnycsordítóan nézőbarát, talán azért is, mert abban a moziban is azt éreztem, mint ebben, Jackson „átadja“ lelkét a témának, ami túlzásokra ragadtatja..., s nekem ez tetszik, szeretem meglátni az embert, műve mögött..., szeretem, ha megérint, ha közöl, ha velem együtt gondolkozik, velem sír, velem álmodik, legyen ez az én bajom!


236. Entersp (2017-02-23 20:06.41) aaaaa - (válasz Tömö 235. hozzászólására)
Újságos fiú?


235. Tömö (2017-02-23 17:46.42) aaaaa
hm,hm...olyan jóó-bb lett volna,nekem is túmács volt az a sok túlvilági kép-zavar...vagy mi, néhol untam is, sőt átkapcsoltam:D haladjunk már...mert min.félórát spórolhattak volna. Több mindent mutathattak volna , vagy a családból, vagy a betegből...az is,pl.miért lett ilyen stb.
Tucci nagyon jó volt-simán elhittem róla, hogy szereti a kislyányokat.
(itt nekem már kicsit elvették a kedvem azzal, hogy AZÉ ne legyen már ilyen buta(mert nem úgy állították be) egy gyerek,hogy LEMEGYEK egy lyukba?????a semmi közepén....egy aligismerem vkivel?)
Ja, a végén a szekrénygörgetés engem is kiakasztott,nem egyből odaparkolok?:D vagy az, hogy tette fel egyedül amúgy is azt a szart az autóra???és olyan gyorsan?, mert a tesó,mikor haza rohant,és szólt, nem sok idő telet el, de ő neki volt ideje még széfet pakolgatni???elég idegesítő dolgok voltak ittene!!

Ezután a film után néztem meg John Cusak-kal egy másik sorozatgyilkos filmet-ahol ő volt a gonoszka, hát,nekem ő ott halovány volt Tuccihoz képest(nemtom a film címét, nem ugrik be:)


234. Törölt felhasználó (2016-01-16 21:39.36) aaaaa - (válasz Entersp 233. hozzászólására)
Valószínűleg az élmény teszi... Halott még sosem voltam, így nem tudok könyvet írni róla. Viszont van olyan, aminek gyakorlati síkra terelése felülmúlja az elméletieket... :)


233. Entersp (2016-01-16 21:32.04) aaaaa - (válasz Törölt felhasználó 232. hozzászólására)
Igen, úgy néz ki végre valamiben van egyetértés ezen a fórumon - a mézes jelenetek mindenkit meggyötörtek.
Sajnálom, hogy feledésbe merült az olvasás utáni műélmény. Fogadjunk, hogy a Káma-szútrára pontosan emlékszel...:)


232. Törölt felhasználó (2016-01-16 21:25.37) aaaaa
Ezzel a filmmel lemaradtam, mint a borravaló. Pedig hogy megfogadtam, hogy na majd én, meg majd a könyv után micsoda véleményt tudok majd faragni, és különben is: Peter Jackson rendezte, tehát rossz már nem lehet....

Na addig-addig, hogy szinte tökéletes mértékben elfeledtem már Alice Sebold regényét, mindössze arra emlékszem tisztán, hogy a vége kivételével nagyon is tetszett a történet.

Kútba veszett emlékeim birtoktalanságában elmondhatom, hogy úgy vélem, Jackson mester néhol egy kicsit túlzásba esett az álomszerű jelenetekkel. Jó, tudom, kövezzenek meg, mert pont ez volt a lényege a történetnek: egy halott lány tartott idegenvezetést egyszervolt élete színterén. De valahogy mégis hiányzott valami... (vagy inkább túl sok volt valamiből)

Ám amiért hálás vagyok, az az ismételten briliáns szereposztás. (Jackson stábjának valahogy nagyon megy az ilyesmi) Azt hiszem, a Wahlberg-Weisz párost nem sokan utasítanák vissza egy képzeletbeli "Szülőkiutaló Központban", ahogy az is teljességgel biztos, hogy a kimondhatatlan nevű Saoirse Ronannak csak biológiailag kellett felnőnie, mert tehetségben már akkor megelőzte a saját életkorát. Stanley Tucci-t- félelmetesen jó alakítása okán - meg egyszerűen nem illik kihagyni a felsorolásból, így nem is teszem.

Nem rossz film ez, de a tökéletestől egy kicsit messze esik. Mindenesetre esés közben pont a szerethetőségre zuhant, így nem fog túl nagy csalódást okozni, hacsak valaki nem gigaelvárásokkal ül le képernyő elé.


231. Bertu (2015-09-22 22:20.49) aaaaa
A film közepe zavaros volt, teljesen felesleges időhúzás. A teljesen élőnek látszó halott lány szerepe többször zavaró volt. A gyilkos halálát a film végén nevetséges módon oldották meg.


230. Dundidio (2015-05-20 16:13.10)  
Mézesmozi...A giccses hátterek engem kimondottan zavartak..Ebből a sztoriból egy sokkal komolyabb alkotás is születhetett volna...


229. Entersp (2015-02-09 07:01.02) aaaaa
Először is a Filmcímfordító Iroda qrv anyját! Ez már tényleg túl megy mindenen.
Amúgy nem rossz film, egyetlen percig sem unalmas. Én sem értem, hogy M. Wahlberg mit keresett itt, nem ez volt az első alkalom, hogy eltévedt. S. Tucci szerepéért nem lehetett túl nagy tolakodás. Ügyes munkája ellenére, abban az évben C. Waltz ellen nem lehetett esélye.
Zene. A földöntúli szegmensek miatt érthető (és talán kézenfekvő) Brian Eno megbízása. Viszont a Song to the Siren nem kellett ide - kiváltképp, hogy a szám alatt a vallásos/szektás folyóiratok címlapjai köszönnek vissza.
Az anya hazatoppanásakor P. Jackson bemutatja az évtized lendületvesztését, és a végén talán egy elégséges parkolással is elkerülhető lett volna a szekrénygörgetés.
Több mint 13 perces stáblista!


228. Ettyke7 (2014-04-11 21:42.44) aaaaa
Azok a fantasy jelenetek elrontották a filmet...túl giccses lett...pedig az alaptörténet jó lett volna!


227. Tristis (2013-11-08 23:24.37) aaaaa
Érdekes film. Én azt gondolom Peter Jackson csodát művelt ezzel a történettel. Volt szerencsém a könyvhöz is és azt kell, hogy mondjam ez az első film sok-sok idő után, ahol a könyvnél jobb a mozgókép. Ha lecsupaszítjuk a kedves lányt hangját, a vágóképeket ez semmi több, mint egy szomorú gyilkosság története és mégis.... bár sok helyen logikátlan, de egy Pink Floyd dalszöveg is az. Nagyon kellemes esti mozi és talán segít néhány családnak egy picit újrakezdeni. Annyi csoda van még a világban! :) Köszi Peter Jackson! :)


226. Harion (2013-10-27 09:24.45) aaaaa
Nagyon szép film.


225. Fox41 (2013-08-02 14:43.09) aaaaa
Gyönyörű film nincs mit mondanom rola .Stanley Tucci nagyon nagy szinész de nagyon utáltam :-)(


224. Esza (2013-07-19 23:38.27) aaaaa - (válasz Miss bambi 223. hozzászólására)
és akkor nem láttad moziban a filmet mint én :)


223. Miss bambi (2013-07-19 22:01.50)   - (válasz Sakamaru 221. hozzászólására)
Spoiler:

Ez tényleg a pőre valóság,sokkal jobban megrázott engem is,mint pl egy sima kaszabolós vagy trancsírozós film.
Az,hogy meg egy gyerekkel,sőt többel történt még fájdalmasabb.
Tele van a világ beteg fazonokkal,olyanokkal akik most is épp köztünk mászkálnak.
A film végén amikor görgetik bele a gödörbe azt a régi páncélszekrényt,benne Susie-val..és végül elsűllyed a semmibe,hát nálam eltört a mécses rendesen.


222. Bean (2013-07-12 18:13.14) aaaaa - (válasz Sakamaru 221. hozzászólására)
Ez a valóság és ez a film "ízlésesen" tálalja ezt a világot és legfőképpen próbál inkább a kislány gondolataiban elmerengeni.
Én elég sok könyvet, internetes cikkeket, blogokat olvastam az ilyen és ehhez hasonló emberekről, amit a világ kriminalisztikája elmesélt, vagy megírt.
Sokkal brutálisabb emberek vannak/voltak/lesznek ezt sajnos szépíteni nem lehet és maximálisan egyetértek azzal a revánssal amit te megírtál, hogy mit tennél egy ilyen emberrel.


221. Sakamaru (2013-07-12 16:49.49) aaaaa
EZ a FILM BETEG!!!!

-----S P O I L E R-----

Nem akarom elhinni hogy tényleg léteznek ilyen beteg emberek a valóságban.

Remélem ha léteznek nem úgy halnak meg mint itt a gyilkos szabadon töketlenül. Hanem kibelezve megerőszakolva 4 szögön száradva....

ÁÁÁÁÁÁÁÁ nagyon fel vagyok dúlva.
- utálom mikor egy film ennyire valóság szagú.-


220. KareszFaszi (2013-05-28 20:59.36) aaaaa - (válasz Ant Rax 219. hozzászólására)
Nincs mit:)


219. Ant Rax (2013-05-28 20:07.09) aaaaa - (válasz KareszFaszi 218. hozzászólására)
Minden képen utána nézek!!!!
Ritka manapság az ennyire igényes zene.
Köszi,hogy felhívtad rá a figyelmet.


218. KareszFaszi (2013-05-28 19:17.58) aaaaa - (válasz Ant Rax 217. hozzászólására)
Örülök, hogy tetszett - nekem ez a kedvencem:

Anna & The Barbies-Túl az Óperencián

http://www.youtube.com/watch?v=4be5UDoiu4s

De lehet még találni "Náluk" sok szépet, jót:)


217. Ant Rax (2013-05-28 19:14.43) aaaaa
Ez egy gyönyörű szám még sose halottam!


216. KareszFaszi (2013-05-28 19:04.24) aaaaa - (válasz Miss bambi 214. hozzászólására)
Tetszett.
ez a dal ugrott be a filmről(elsőként):

Anna and the Barbies feat. Kiss Tibi: Márti dala

http://www.youtube.com/watch?v=nAwDPmalScE


215. Ant Rax (2013-05-28 18:50.11) aaaaa
Csodálatos film.Aki hasonlót szeretne látni nézze meg a Megan is Missiget.Csak erős idegzetű nézőknek!!és főleg fiatal chatelő lányoknak kötelező


214. Miss bambi (2013-05-26 21:32.31)  
Spoiler:

Számomra megdöbbentő és kissé felkavaró volt a film,egyrészt mert valós eseményeket takar,és a színészek annyira jól hozták a rájuk szabott karaktereket,hogy sikerült teljesen beleélnem magam,átérezni Susie testi és lelki vívódásait.
Saoirse Ronan egyszerűen elbűvölt,remek színésznek tartom,ezt mondjuk már más filmekben is bizonyította nálam.Ahogy mesélte a történetet,mindvégi ott volt,szereplője volt a történéseknek,kereste önmagát,és végül,talán lelke megnyugvásra talált a Mennyországban.
Sokan írják,hogy giccsesnek találták ennek ábrázolását,őszintén szólva nekem olyan érzésem volt mint ha ez kimondottan Susie Mennyországa lett volna,olyan volt mint amilyet Ő elképzelt,ahol felszabadultnak és boldognak érezhette magát.
Talán ezért is az a film címe,hogy Komfortos Mennyország,mert olyan amiben mi jól érezzük magunkat,talán olyannak tárul elénk amilyenről álmodtunk,ezt földi halandó sose tudhatja,hogy milyen,csak maximum elképzelni tudja.Viszont addig nem lehetett ott teljesen,nem nyughatott lelke amíg gyilkosa szabadon járt-kelt,és látta,hogy családjának sem volt könnyű ezt feldolgoznia,sosem találták meg a testét.Lelke egy időre a 2 világ között rekedt.
Gyerek volt,egy boldog gyerek aki annyi de annyi mindent szeretett volna csinálni,véghez vinni az életben,és pont rátalált az ifjúkori szerelem,tényleg boldog volt.Nem is sejtette,sőt nem is gondolt rá,hogy a világban létezhetnek más emberek,nem boldogok,gátlástalanok,betegek,akiknek nem kell ok,csak úgy ölnek,hidegvérrel,mintha a világ legtermészetesebb dolga lenne.Egyfolytában Susie-nak az a mondata cseng a fülembe,amikor azt mondta,hogy a gyilkosa ezzel a tettével MINDENT ELRONTOTT…egyrészt nem hagyta élni,összetörte ezzel az álmait,fájdalmat okozott szeretteinek,megsemmisült általa.
Vajon hány ember van aki elrontja életünk során a dolgokat,ezzel ártva nekünk?
Pont ezen gondolkoztam.Mennyire befolyásolnak minket,rossz irányba visznek bele ezzel olyan dolgokba amely a lejtőn visz egyre és lejjebb,minden következmény nélkül?Kitudja..
Stanley Tucci-tól a hideg rázott ki mindvégig,egyrészt nekem Ő mindig az a jópofa,mókás fazon volt,most meg egy nyugodtnak mondható elmebeteg gyilkos.Voltak pillanatok amikor úgy izgultam,hogy majd’ leállt a szívem.Susan Sarandon játéka ezt egy kicsit próbálta ellensúlyozni,egy kicsit feleszméltem közben,hogy mi is van valójában,még nevettem is ahogyan hozta a „szupernagyi” szerepét.Megmondom őszintén én valahogy keveseltem Susie és a gyilkos utáni nyomozást.
Még a film végén is ott volt és bepróbálkozott egy lánynál,és mondhatjuk,hogy egy jégdarab okozta halálát,mert megcsúszott,leesett és szörnyethalt a szikláról leesvén.Valahogy elégedettséget éreztem abba a percben és remélem fájt neki,bár nem hiszem ,hogy annyira mint Susie-nak.És most itt nem csak a testi fájdalomról beszélek.Mark W. és Rachel Weisz játéka itt nekem csak mellékág volt.Nem éreztem tőlük annyira a szülői ragaszkodást,ennek ábrázolását kellőképpen,noha az apa részéről elég erősen volt mutatva.Ő sose adta fel a keresést se Susie se a gyilkos után.Tetszett még Susie nővérének játéka,hogy mindig is gyanús alaknak tartotta a szomszédot,valahogy megérezte a gonosz jelenlétét.
Vannak filmek melyek végén az ember azt mondja,hogy minden jó ha a vége jó,legalább a gyilkos is megkapta a magáét,Susie megnyugvásra talált,a család érzelmileg kezdett helyreállni,stb.
De én úgy érzem,hogy sem Susie,sem a lányok életét már senki sem tudja visszahozni,és az álmaikat sem,melyek sosem válhattak valóra.


213. Miss bambi (2013-05-24 21:07.37)  
Kalcsinak köszönöm az ajánlást,nagyon jó volt a film és izgalmas :)


212. Arlyne (2013-03-21 17:24.18) aaaaa
Lebilincselő, magával ragadó, zseniális alkotás. Ez a három jelző, ami elsőre eszembe jut a film után. Végig pörgős, izgalmas a film, nincs idő elunni magunkat vagy az órára pillantani. A filmben számos olyan élethelyzetet tapasztalhatunk, ahol el kell tűnődnünk mi vajon mit cselekednénk ilyen helyzetben? a bosszút vagy a belenyugvást választanánk? Láthatjuk, hogy az apa az előbbit, míg az anya az utóbbit választja. Az eleinte bosszúra vágyó lány rájön, hogy nem az a fontos, hogy mi legyen a sorsa gyilkosának, hanem az hogy a családjának, szeretteinek mielőbbi megbékélés legyen a lelkében és ennek megteremtésében legyen segítségükre. Valóban érdekes ez az ábrázolásmód. A filmben egyszerre izgulhatunk a szereplők sorsáért és remélhetjük, hogy a gyilkos megkapja méltó büntetését. Ugyanakkor bemutatják a túlvilágnak egyik lehetséges vetületét ahol, mindenki vidáman és boldogan élhet olyan környezetben, ami számára tökéletes. Igazából nekem nagyon tetszik az ábrázolás mód és nem is igazán érdekelt már, hogy mi lesz a gyilkos sorsa, annyira magával ragadott a lelki folyamatok ábrázolásának kibontakozása.
Ebben nyílván nagy szerepet játszott a kitűnő rendezés, a fantasztikus szereposztás és színészi játék, és a nagyszerűen komponált zene.



211. Van der Graaf (2013-02-10 07:25.19) aaaaa - (válasz Kunga 209. hozzászólására)
az egyik szennycsatorna a tévében.


210. Kunga (2013-02-08 21:53.38) aaaaa - (válasz Esza 208. hozzászólására)
Pont ilyen: unalmas, idegesítő, giccses :D


1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó fórumok

VéleményekRoxi88, 2021-09-03 20:28239 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk