Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)
A mag (4K Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Botcsinálta túsz
- RTL Három, 08:50
Az élet ízei
- Film Café, 08:50
Elizabethtown
- Viasat Film, 09:25
A cég
- Moziverzum, 09:40
Bakaruhában
- Magyar Mozi TV, 09:45

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Al Pacino (84)
Hank Azaria (60)
Jeffrey DeMunn (77)
Jason Lee (54)
Renée Zellweger (55)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Naruto (sorozat) - Most akkor sasuke buzi?xD
2022-es választás
Szólánc
Asszociáció
Mit hallgatsz most?

További fórumok

Utoljára értékeltétek
A tökéletes trükk aaaaa
Jackie Geary aaaaa

 

Fórum - Plutónium - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

12. VAL P (2020-09-17 23:53.41) aaaaa
Egy peresztrojka alakzatát felvéve végigcsörtettek a látens szabadság és a vadkapitalizmus örvös medvéi Szovjet-Oroszországon, káoszt hagyva maguk után, kiábrándultságot… kevés reményt. A Csernobilban történteket amúgy is hétszilvafás titokként kezelték, óvták a gyémántkemény kristályok elkenésének szakértői; a zavarosban halászás zenitjén pedig már nyilván még rutinosabban lefertőtlenítik magukat egy forró eltussolással illetékesék. Merthogy egy szépnek még cinikusan sem nevezhető napon egy orosz atomerőműnek a plutónium 239-es izotópját robbanófejekbe szerelhetővé alakító részlegében hirtelen 100 rem erősségű sugárzást kezd el kiszivárogtatni a berendezés. Az intézmény bűnbakológiát is végzett vezetője kedélyeskedve kiakolbólintja a megfertőződött Tyimofej Berezint, miután a látszat (és a saját kényelme) kedvéért szabotázzsal vádolta meg.
Mindeközben kisstílű piaci gengszterek triója robbant fel egy védelmi pénzzel adós tulajt a boltjában. Pöpec is lenne akciójuk – ha a 7-est és az 1-est egymástól élesebben elhatárolódottaknak találták volna ki eleink. Így viszont sikerül olyanba tenyerelniük, amit senki sem hordana be szívesen az otthonába. Megindul tehát – annak ellenére, hogy meglehetősen jámbor dimenzió – a harc az idővel.
A családi filmek szerelmesei betéve tudják: kutyát, gyereket csempéssz egy filmbe – s már nyert ügyed van! A ’Plutónium’-ban bukkannak fel szép számmal mindkét puszedli-húzóágazat tagjai. Alagútban, utcán – elüttetve, csokitól alakot változtatva, illetve kipellengérezett, lúzerekké silányított apukák minden gondolataiként.
Aki nem trécsel filmnézés közben, az alkotás végére olyan kvízkérdésekre is CSI-pőből fog majd válaszolni, mint: Mi a közös a teniszezésben és a szexben? Mely testrészünkre erősítsünk hengerben ellopott plutóniumot, amennyiben semmiképp nem tudunk megálljt parancsolni ilyen irányú késztetéseinknek? Mi a perec különbözteti meg a hétperces rósejbnit az egy perccel fiatalabb társaitól? S hogy: Mivel lehet sakkban tartani valakit, akinek az a fixa ideája, hogy ő egy gombafelhő? Emellett afgán agarakat érintő gasztronómiai tanácsok birtokosai is lehetünk, valamint saját szemünkkel láthatjuk, milyen durván pusztító a kokaingondolkodás.
A dráma végéről sajnos lemaradtam, mert magába szipkázott egy utcai tüntetés, melynek attraktív résztvevői dekoratív molinókkal s transzparensekkel hirdették: „Oscar-díjat Jean-Claude van Damme-nak!” Kisfiam azért természetesen haza küldtem azzal az üzenettel: – Mondd meg anyádnak, dolgozzon még a fonákján!


11. Kensei (2018-03-11 22:29.20) aaaaa
Ez mocskosul nagy volt. Ment az öt csillag. Sajnálatos, hogy ilyen ismeretlen film, én is véletlenül akadtam rá, eddig nem is hallottam róla. A renszereváltás utáni orosz állapotokat jól bemutatja. Egyébként annak idején elég sok ilyen eset kapott nyilvánosságot, ki tudja, mennyi sugárzó anyagot hordtak szét.



10. Tomiboy* (2018-02-08 05:53.36) aaaaa
Nagyon jól visszaadja a film az akkori Oroszország viszonyait és közállapotát, erős film.

SPOILER!!!!!!!!!!!!

A két marha a végén, akik azt hitték, hogy kokain az a fehér por és felszippantották, óriási volt! De nem sajnáltam őket.


9. PollyPodliPotty (2014-02-07 17:28.07) aaaaa
Ezt a filmet soha többet nem vagyok képes megnézni, de egyszer mindenképpen meg kellene mindenkinek. "Nehéz" film. Még azóta is megvisel, ha rá gondolok. De fantasztikus alkotás. Tényleg nem hasonlítható semmihez. Hátborzongató volt számomra, hogy ez a valóságban (jó, lehet nem pont így, de...) megtörténhetett. Az biztos, hogy számomra ez egy mérföldkő volt a filmek közt.


8. Gnor (2011-10-12 08:25.49) aaaaa
K.rva nagy film! Van értékes mondanivalója sokmindenről, az értékekről, a kiszolgáltatottságról, a közelgő halálról, a családról, stb. Különleges film, ami más, mint bármely eddigi, és nem a millió-egyedik akció, vagy sablon vígjáték!


7. Kisjon (2010-11-16 11:49.17) aaaaa
a film directora Scott Z. Burns producer és forgatókönyvíróként keresi a kenyerét neki köszönhetjük a Bourne ultimátum című filmet is, ez az első filmje amelyben kipróbálta magát rendezőként és úgy gondolom, hogy nincs miért szégyenkeznie. filmje igazi dráma, amelyben a két szálon futó cselekmény egy idő után egymásba ér és közösen halad tovább. egyik szálon egy nukleáris területen tevékenykedő specialista másikon pedig egy kisstílű piti orosz bűnöző története a film amely mint említettem egy idő után egybe forr. a két férfi kilátástalan helyzete egyforma, egyikük túlélni akar a másik már csak családján akar segíteni. Burns filmje remekül aknázza ki a szovjet helyszínt, és a titokzatos moszkvai alvilág adta lehetőségeket ahol még egy plutóniumot is el lehet minden nagyobb gond nélkül adni. a színészi játék remek, azért megjegyezendő Burns filmjében azért ha nem is Hollywoody színészóriások szerepelnek azért foglalkoztatott és ismert actorok játsszák a főszerepeket. a film vége is remekül lett befejezve, úgy gondolom ez a film mindenképpen érdemes az odafigyelésre és a megtekintésre.


6. Városi vadász (2010-05-24 22:19.39) aaaaa
Nos nem tudom kinek mi tetszett ebben a filmben, de ez finoman szólva egy rakás szar. Attól eltekintve, hogy a f.szi plutóniumot lopott és azzal házalt, mi a fene volt ebben jó? Végtelenül unalmas, vontatott, a színészi játék (ha beszélhetünk ilyenről) rémes, a képi világ gyatra, a dialógusok érdektelenek. Ha a ruszkik csinálták volna akkor a minőség rendben lenne, na de így? Jesszusom.


5. Lexi (2010-03-10 14:16.54) aaaaa
Jó film volt


4. DVD2000 (2010-03-01 18:39.52) aaaaa
Finom lehet a plutónium.Engem idegesitett a piros kabátos jó hogy lelőték.


3. Hunhouse (2009-09-25 22:28.16) aaaaa
Nem is tudom mit írhatnék. Miután megnéztem a filmet csak nagyokat nyeltem, és nem akartam elhinni hogy ilyen van. Pedig annyi szörnyűséget tapasztaltunk már. Gyermeki naivságomban mindig azt tartom, hogy minden emberben van valami jó, és csak rajtunk múlik, hogy ez a világ milyen... Fáj látni hogy ilyenné tesszük. Fantasztikus film



2. Vérbeli (2009-09-07 20:51.33) aaaaa
Elszomorított a film. A legszebb mondat " bármelyik apa ingyen joéjt kivánhat a fiának!" Hihhetetlen, hogy milyen kegyetlenség, butaság, borzalom van - volt abban az országban.


1. Krisz papa (2009-07-23 22:18.22) aaaaa
Aggasztó, drámai, elszomorító! Hallunk médiumokból híreket arra vonatkozóan, hogy milyen állapotok voltak a '90-es években Oroszországban, de ez igazán durva. A gond ott kezdődik, hogy hihető a történet, hiszen ellenőrizetlen káosz uralkodott akkoriban. Természetesen főhősünk tragédiája nagyon nyomasztó, és ilyen áldozatok sajnos mindig lesznek. A rendező tökéletesen visszaadta az akkori Oroszországot, az akkori állapotokat, és az akkori tragédiákat. Vajon elmúlt a veszély?



Kapcsolódó fórumok

VéleményekVAL P, 2020-09-17 23:5312 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk