Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Vissza a jövőbe
- RTL Három, 18:15
Mission: Impossible - Titkos nemzet
- Paramount Network, 18:20
Rampage - Tombolás
- Viasat3, 18:50
Érvek és életek
- Filmbox Family, 18:55
Felhőkarcoló
- Mozi+, 19:00

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Clint Howard (65)
Andy Serkis (60)
Derzsi János (70)
Jessica Lange (75)
Crispin Glover (60)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
melyik az a film ?
Dolák-Saly Róbert - Vélemények
Viccek! - Ha van Valakinek egy jó vicce, vagy poénja, akkor azt itt elmondhatja!
Filmet keresek, de se a címét, se a szereplők nevét nem tudom
Snooker

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Adunk a kultúrának aaaaa
Hettie MacDonald aaaaa

 

Fórum - Helter Skelter - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

5. StormshadoW (2011-04-10 04:12.01) aaaaa - (válasz Dav 2. hozzászólására)
Szerintem vizuálisan nagyon átjön a korhangulat, viszont ami az audio részét illeti azt tényleg elcsszték, mert ilyen enyhén drum'n bassos zenét toltak bele, főleg amikor a zsaruk elmarják a MAnson bandát a gyujtogatós rész környékén.Egy régi 60 as 70 es évekbeli zenei anyaggal tényleg hitelesebb lett volna, már ami a soundtrackjét illeti.


4. StormshadoW (2011-04-10 04:05.38) aaaaa
Jeepers creepers, Romper stomper után egy újabb balfasz de hangzatos cím, ami egész harapós filmet rejt. Charles Manson az antikrisztus földi megnyílvánulása, igazi legenda, MArilyn Manson névadója, Rob Zombie imázsadója és még rengeteg csicska példaképe aki arról volt híres,hogy nagyon szerette más faszával verni a csalánt. A sztori kitűnő, hallottam sokat erről az ősrégi mészárlásról, dokumentumfilmet is láttam róla úgy ahogy nagyvonalakban, tudtam hogy egy manipulálós emberről van szó. A film szerintem nagyon jó ilyen téren, hogy részletesen bemutat mindent, mint valós eseményeken alapuló cucc teljesen korrekt és érdekes, meg jól is van összerakva, a gond ott van vele,hogy mint szórakoztatóipari termék már kevésbé vág, nem basz akkorát mint amekkorát egy thrillernek illene. Nagy kár hogy csak sejtetik amint a pengék ütköznek az emberanyaggal, én elvártam volna ,hogy közelebb tolják a tetves kamerákat, hagy lássam amit látni kell. Sokkal durvulósabban akár csúcsfilm is lehetne, így csak jófilmként emlegetem. Jeremy Davis a sejtelmesen köcsögölő tekintetével amit minden szerepében elad most nyerő választásnak tünt az elmebeteg karakter megformálásához, bár naggyából minden filmjében így játszik, itt jobban kijön ez a jellege, nekem amugy bejön a kiskoma stílusa, nagy egyéniség ez a szinész, jó volt nagyon.



3. Era24 (2009-08-14 16:54.57) aaaaa
A film alapjául szolgáló események valóban annyira vérfagyasztóak és borzalmasak, amelyek felett az ember nem nagyon tud csak úgy átsiklani, és ha elkezd utánaolvasni, kíváncsivá teszi, vajon miféle őrült elme képes befolyásolni és kegyetlen gyilkosságokra sarkallni látszólag ártalmatlannak tűnő embereket - főként nőket. A film nézése közben kiderül, hogy az író, a rendező nem feltétlenül az áldozatoknak kíván méltó emléket állítani, hanem bemutatja a "másik oldalt", Charlie Mansont és családját, ami, véleményem szerint, nagyon jól sikerült. Jeremy Davies zseniálisan hozza a szerepet (szinte hihetetlen, hogy anno Upham tizedesként az egész háború alatt egyetlen német katonát volt képes lelőni nagy lelki gyötrődések után), mondhatni elviszi a hátán a filmet. Igaz, a bírósági tárgyaláson mintha már-már túlzásba esne, de a film egészét tekintve le a kalappal és mély meghajlás előtte, nekem - és talán sok más nézőnek is - bizonyította tehetségét.
A készítők nyilván megengedtek maguknak némi írói szabadságot, habár nem voltam ott és senki agyába nem látok bele, de Linda Kasabiant szerintem túlságosan ártatlan színben tüntették fel.
Ami egy kissé zavart, de, mint fentebb írtam, talán nem is ez volt a készítők célja, az az, hogy valamiért nem tudtam annyira mélyen átérezni a mészárlások tragédiáját, mint azt vártam volna.
Ezt leszámítva viszont egy jól kidolgozott, nem összecsapott filmet kaptam, nagyon jó vágásokkal, hosszúsága ellenére sem volt unalmas.
Ám a tény tény marad: ilyen és hasonló háborodott, magukat felsőbbrendűnek, kiválasztottnak képzelő elmék mindig is voltak és lesznek, ezen sajnos egyetlen film sem fog változtatni, legyen szó bármilyen naturalista ábrázolásról vagy lelki (görbe)tükörről.
A Dav által említett kis hibával egyetértek, a korhangulat valóban nem annyira jött át, viszont Davies karakterábrázolása bőségesen kárpótolt, így nálam a film 4 csillag.


2. Dav (2009-07-27 00:36.38) aaaaa - (válasz Download 1. hozzászólására)
Nem vagy egyedül. Bár borzalmas gyilkosságok voltak, igazi zavart elmék követték el őket. Régen olvastam egy könyvet is a témáról. Szerintem a film nem lett rossz, igényesen lett elkészítve, jól bemutatja az eseményeket. A gondom csak annyi, hogy szükségszerűen látni, érezni végig, hogy nemrég készült a film. Vagyis a korhangulat nem teljesen jön át.


1. Download (2009-07-22 18:02.31)  
Ha jól van megcsinálva a film, akkor jó lehet, mert a történet szerintem érdekes, vagy legalább is engem érdekel.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekStormshadoW, 2011-04-10 04:125 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk