Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Alkonyat
- Paramount Network, 14:45
A piszkos tizenkettő
- Film+, 14:55
A smaragd románca
- Moziverzum, 15:00
Kiképzőtábor
- Film Mánia, 15:20
Érvek és életek
- Filmbox Plus, 15:35

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Shirley MacLaine (90)
Djimon Hounsou (60)
Glenn Morshower (65)
Cedric the Entertainer (60)
Aidan Gillen (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2022-es választás
Az ajánlat (sorozat) - Vélemények
A Moszkitó-part (sorozat) - Vélemények
Melyik színésznővel/színésszel feküdnél le legszívesebben?
Shirley MacLaine - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Valami Amerika 3. aaaaa
Adam Driver aaaaa

 

Fórum - Hamlet (1996) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

17. Filmánia (2019-03-13 18:12.49) aaaaa
Nagyon szeretem ezt a feldolgozást. Rendkívül pontos és képes 4 óra hosszan fenntartani a figyelmet,anélkül hogy elunnánk magunkat egyszer is.Persze kinek mi...csak magamból kiindulva. Kenneth Branagh kitűnő Hamletnek, nagyszerűen alakított. És a film zenéi is milyen jó hangulatot teremtenek!....Sajnos ez nincs fenn magyarul sehol...de érdemes beszerezni valahonnan ...
8,5/10


16. Chris Co (2015-05-06 14:35.06)   - (válasz Convar 15. hozzászólására)
"De emiatt nem pontozom le, mert az hogy emiatt kicsit sem tudtam élvezni a filmet az elsősorban az én bajom." - Amiatt nem pontozom le, mert csak tíz percet láttam. Ha megnéztem volna a többit és ugyanúgy nem tetszett volna, mint a tíz perc, akkor sem azért nem pontozom le, mert az én bajom, hogy nem tudtam élvezni a filmet. Vagy fogalmazási hibával állunk szemben vagy azzal, azért nem pontozol le valamit, mert te azt nem tudtad élvezni (utóbbi hülyeség).:)



15. Convar (2015-05-06 14:22.17)   - (válasz Chris Co 13. hozzászólására)
Is-is.

Az elsőt kifejtettem, a második meg adja magát. 10 perc alapján nem ítélkezünk egy filmről (főleg nem egy 240 perces film esetében).


14. Chris Co (2015-05-06 13:24.35)  
jav.: hogy az illető a saját érzéseit vegye figyelembe és nem azt, ami másoknak baj.:)


13. Chris Co (2015-05-06 13:22.20)   - (válasz Convar 12. hozzászólására)
Azért nem pontozod le, mert a te bajod vagy azért, mivel csak 10 percig bírtad? Utóbbi szerintem racionálisabb magyarázat.:) Az értékelés (csillagozás), egyszerűsített vélemény szerintem nem zárja ki azt, hogy az illető ne a saját érzéseit vegye figyelembe, hanem azt, ami másoknak nem baj.:))


12. Convar (2015-05-06 11:49.25)  
10 percig bírtam nézni. Ill. bírtam volna tovább is csak épp nem volt kedvem, köszönhetően az állítólag az eredeti műhöz maximálisan szöveghű nyelvezetnek. Már a legelső jelenet teljesen lezsibbasztott általa.

De emiatt nem pontozom le, mert az hogy emiatt kicsit sem tudtam élvezni a filmet az elsősorban az én bajom.


11. Angelika58 (2012-02-07 14:39.26) aaaaa
Az 1500-as évek végén egy ember Angliában megírt egy színdarabot. A történet irreálisan bonyolult és logikátlan, túl sok benne a cselszövevény, a jellemek általában egyetlen tulajdonsággal bírnak, az elejének és a végének semmi, de semmi értelme nincs, ráadásul mindenki meghal benne, aki meg nem , az csak véletlenül.

És ez a darab 500 éve megfejthetetlen rejtély a rendezőknek, Hamletet játszani pedig minden színésznek, akár taknyosorrú színinövendék, akár világsztár az illető, a legnagyobb vágya. A szövegek részei lettek a köznyelvnek mindenhol ( „rohad az államgépben valami”, „több dolgok vannak földön és egen”, „a többi: néma csend”, „menj kolostorba”), a harmadik felvonás monológját úgy elcsépelték már, mint egy operettslágert. Játszották klasszikus jelmezben és öltönyben, modernizálták, csűrték-csavarták, csináltak Claudiusból diktátort, Gertrudból kurvát, helyezték aprólékos realista környezetbe és vastraverzes díszletbe, kibírta.

Ha megszámolnám, hányszor láttam már, minimum húszféle verzió jönne ki és ezek csak azok, amikre emlékszem is. Hiszen a Hamlet ebben is különleges, ha az ember megszereti, nem szabadul tőle, saját, rongyosra olvasott példánya van és kutatja, keresi a tökéletes, az Ő Értelmezését Igazából Tükröző Előadást. Nem találja, mert olyan nincs: mindenkinek saját Hamletje van.

Eddig egyszer láttam olyant, amely majdnem az enyém volt: Vlagyimir Viszockij a Taganka Színházban a tökéletes Hamlet volt, egy nem tökéletes előadásban.

Most pedig láttam egy tökéletes előadást egy nem tökéletes Hamlettel. De sebaj. Mert jött sok nagyszerű vagy „csak” jó színész és eljátszotta a darabot, ahogy Shakespeare megírta. nem csicsálták, nem írták át, nem modernizálták és hát így a jó. Pontosabban, csak így a jó. Így érthető, miért ölte meg Poloniust Hamlet úgy, hogy utána a legnagyobb gondja az volt, hogy kell eltakarítani onnan a gusztustalan tetemet. Így érthető, miért őrül meg Ophelia (ő valóban, Hamlet pedig sosem volt őrült),hiszen elárulta szerelmét, megtudjuk, mire képes a gátlástalan hatalomvágy .És hogy az idősödő asszonyok sem az érdemet értékelik csak egy férfiban , valamint bizony, néma csend az, ha a hatalomváltással még a szobrokat is muszáj ledöntögetni.

Káprázatos film a Kenneth Branaghé, benne egy olyan alakítással, ami a legnagyobbak közé ér fel. Jó látni a jövő Meryl Streepjét, Kate Winsletet ilyen hibátlan , pontos és felemelő tökéletességgel játszani Opheliát.

Kétszer néztem végig egyhuzamban, de fogom még. Meg kell ünnepelni sokszor, hogy megérkezett az Én Majdnem, de Éppen Csak Majdnem Tökéletes Hamletem.


10. Artemisz81 (2010-11-06 12:47.31) aaaaa
Ez a legjobb Hamlet feldolgozás amit valaha láttam!!!!
Az angolok nagyon értenek a Shakespeare drámák megfilmesítéséhez! Nem hiába zseniális a Vízkereszt, vagy amit akartok (1996), Szenitvánéji álom, Ahogy tetszik, Othello és végül, de nem utolsó sorban a Sok hűhó semmiért.
Kenneth Brannagh kétségkívül az egyik legjobb angol rendező és színész! :)


9. Dpch (2010-04-04 23:35.17) aaaaa
Szerintem ő az eddigi lejobb Hamlet


8. Mtta (2009-12-30 13:37.13) aaaaa
Bocsi ezért, de akadt vmi a netemmel.


7. Mtta (2009-12-30 13:36.53) aaaaa
Na ez valóban remek kis film volt. Nem hiába tartják számon Kenneth Branagh-t a legjobb Shakespeare színészek között, nagyon jól tudja, hogy hogyan kell az alapanyaghoz nyúlni és itt ezt maradéktalanul bizonyítja is. Teljes hosszában dolgozza fel, a híres drámát, ráadásul mindezt eredeti szöveggel teszi, ami elég szép teljesítmény, hiszen ezek az óangol szövegek nem épp arról híresek, hogy könnyedén megjegyezhetőek és elmondhatóak lennének. A dráma teljes hosszának filmre viteléből következik az impozáns hosszúságú játékidő, ami majd' 4 órát tesz ki, ez bizony nem semmi, tehát tényleg csak olyan üljön neki a megnézésének aki kibírja, hogy ennyi ideig egy helyben maradjon.
A filmben egyébként felvonul az angol színjátszás színe java (nem csak angol részről), a szereplőgárda tehát magáért beszél. A már említett Kenneth Branagh (aki a főszerepet is magára osztotta) olyan nevek tűnnek fel, mint Kate Winslet, Charlton Heston, Gerard Depardieu, Charlton Heston, Billy Cristal, Robin Williams, Jack Lemmon.
Tényleg megéri megnézni, valóban az egyik legjobb Shakespeare adaptáció ami valaha is elkészült, sokak szerint pedig A legjobb, és hát azt kell mondjam ez nem véletlen. Zseniális színészi munka, bravúros rendezés, igen, ilyen egy nagyszerű film.


6. Mtta (2009-12-30 13:35.47) aaaaa
Na ez valóban remek kis film volt. Nem hiába tartják számon Kenneth Branagh-t a legjobb Shakespeare színészek között, nagyon jól tudja, hogy hogyan kell az alapanyaghoz nyúlni és itt ezt maradéktalanul bizonyítja is. Teljes hosszában dolgozza fel, a híres drámát, ráadásul mindezt eredeti szöveggel teszi, ami elég szép teljesítmény, hiszen ezek az óangol szövegek nem épp arról híresek, hogy könnyedén megjegyezhetőek és elmondhatóak lennének. A dráma teljes hosszának filmre viteléből következik az impozáns hosszúságú játékidő, ami majd' 4 órát tesz ki, ez bizony nem semmi, tehát tényleg csak olyan üljön neki a megnézésének aki kibírja, hogy ennyi ideig egy helyben maradjon.
A filmben egyébként felvonul az angol színjátszás színe java (nem csak angol részről), a szereplőgárda tehát magáért beszél. A már említett Kenneth Branagh (aki a főszerepet is magára osztotta) olyan nevek tűnnek fel, mint Kate Wins


5. Davido (2009-11-08 10:05.39) aaaaa - (válasz Agiitt 4. hozzászólására)
Ez az első film, amely maradéktalanul, a teljes hosszában dolgozza fel az eredeti drámát (innen a 240 perc). Így érthető, ha a kritikusok többsége (pl. Roger Ebert) a leghűségesebb Shakespeare-adaptációk közé sorolja. Mindemellett a színészeknek is roppant nehéz dolguk volt a régi Shakespeare-i szöveggel - Kate Winslet végig úgy érezte a forgatások alatt, mintha idegennyelvű filmben játszana -, ennek ellenére kifejezetten erős alakításokat kapunk. Ez sem elhanyagolható szempont.


4. Agiitt (2009-11-07 17:01.20) aaaaa
nagyon hosszú :D mondjuk egyszer meg lehet nézni, bár szerintem az utolsó fél óra volt a legjobb. azt a részt nagyon eltalálták


3. Davido (2009-09-27 09:39.00) aaaaa - (válasz EragonShur'tugal 2. hozzászólására)
Kérlek, töröld a hozzászólásod! Kate az egyik legkiválóbb ma élő színésznő, aki már elég fiatalon bebizonyította (Titanic ide vagy oda), hogy bizony nem mindennapi filmekkel tud igazán nagyot nyújtani! Ebből a megnyilatkozásodból élesen kitűnik, hogy nem láttad a Titanicon, s talán a Holidayen és az Én, Pán Péteren kívül egyetlen művészfilmjét se! Pótold!



2. EragonShur'tugal (2009-09-26 16:37.25) aaaaa
Kiváló film! Az egyetlen nem odaillő színész Kate Winslet.


1. Davido (2009-07-06 10:25.59) aaaaa
A film a legnagyszerűbb Shakespeare-feldolgozás! Zeffirelli és Olivier darabja is csak tanulmány ehhez képest!



Kapcsolódó fórumok

VéleményekFilmánia, 2019-03-13 18:1217 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk