Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-04
27
A kiméra
A Majomember
Az első ómen
Hogyan szexeljünk
Kék Pelikan
Nemkívánatos személyek

2024-03-28
Belu - A legbátrabb bálna
Cabrini - A szent
Godzilla x Kong: Az Új Birodalom
Ki hitte volna?
Pókok

2024-03-21
Artúr, a király
Bonnard - Egy festő szerelme
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi
Kung Fu Panda 4.
Őszi sanzon
Szeplőtlen
Vaskarom

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Wonka (4K UHD + Blu-ray) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz*
Aquaman és az Elveszett Királyság (Blu-ray + DVD) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Cuki hagyatéka
- Filmbox, 10:15
Wonka
- HBO, 10:35
Börni, az eszelős temetős
- Filmbox Plus, 10:40
Fiúk a térről
- Magyar Mozi TV, 10:55
Nincs baj, drágám
- HBO2, 11:20

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Reviczky Gábor (75)
Dianne Wiest (76)
Vince Vaughn (54)
Brett Ratner (55)
Max Perlich (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Szólánc
Mire gondolsz most?
2022-es választás
Tejben, vajban, szerelemben - Vélemények
Országúti diszkó (2024) - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
A jövő emlékei aaaaa
Peter Stormare aaaaa

 

Fórum - Orosz rulett élőben - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

26. Indiana83 (2021-10-31 19:30.20) aaaaa
Durva film! Nem vígjáték! A lepontozást a téma miatt megértem, de az alacsony nézettségét - a szavazatok számából következtetve - csodálom. IMDb-n is még csak közelíti az 5000 szavazatot, pedig már 14 éves film. Az eleje picit dokumentarista jellegű, ahogy készülnek az adásra, de van bent rendesen feszültség már abban a részében is. A vége mondjuk meglepett.

Spoiler:

Én az utolsó túlélőt - a farmer, beteg kisgyerekes családapát - vártam áldozatnak, bár az túl egyértelmű, és még szívszorítóbb lett volna.

Spoiler vége


25. Pocsolya ugró (2017-04-02 15:54.49) aaaaa
Nem láttam az elejétől sajnos, kb félúton kapcsolódtam bele és megnéztem a végéig. Hallottam mendemondákat hogy igaz történet.

Érdekes film, azt kell rá mondjam. A filmbeli kvízjáték meg is osztotta a közönséget. SPOILER: Volt aki oda volt érte, rengeteg hülye ment el játékosnak, aztán mikor élesedett a helyzet és megtörtént a baj, az emberek felháborodtak. Akik pedig istenítették a kvízt szintén ledöbbentek hoogy tényleg meghalt valaki. Így nem is csoda hogy a végén megölték a nőt. Valahol megértettem azt a reakciót, mert végülis azok az emberek akik ezt pénzelték és kitalálták, valamint a műsort levezették ők voltak a valódi gyilkosok. Ez tény.



24. Bede István (2017-01-21 00:20.40)  
qrva jó film


23. Babzso (2010-12-15 17:02.53) aaaaa
TV film kaliberű film. Az ilyenekre mondják: Egyszer meg lehetett nézni


22. Kisjon (2010-11-18 08:53.01) aaaaa
a film betekintést enged abba, hogy a tv társaságoknál mi fontos és mi nem. a legfontosabb, hogy meglegyen a napi nézőszám, közbe persze az sem árt ha lekörözik a konkurens csatornát, meglegyenek a reklámok szerződések és az emberek is jól szórakozzanak. a film egy reality show születését mutatja be dokumentarista stílusban. a film egyetlen nagy baja volt számomra, hogy ez a történet engem messzemenőleg hidegen hagy ezért minden percét untam. szóval, aki bepillantás akar nyerni egy tv csatorna életében, hogy küzdenek a nézettségért,az bátran nézze meg, engem ez nagyon de nagyon nem érdekel.


21. Heeeeeee (2010-09-19 11:32.59) aaaaa
Abszolut nem vígjáték !!


20. Kattantka (2010-05-25 21:48.22) aaaaa
Azon gondolkoztam, akkor mi van, hogyha végigmegy 5 ember, és mindegyik túléli? Akkor a 6., akire maradt volna a golyó, meg kell, hogy ölje magát? Vagy csak simán elbukja a pénzt, de megmarad az élete?


19. Lexi (2010-03-03 12:53.01) aaaaa
Nekem nagyon tetszett,egy eléggé új ötlet,amit amerikában meg is csinálnának tényleg :D


18. Csopak83 (2010-01-31 23:24.32) aaaaa
Csak Eva Mendez miatt pontoztam, a film maga nem tetszik igazán...


17. Laci0604 (2009-11-26 20:25.35) aaaaa
Csak azt mondja meg nekem valaki, hogy miért tüntetik fel vígjátéknak ezt a filmet?????? Én egyszer nem röhögtem rajta.


16. Ninilss (2009-07-21 11:45.41) aaaaa
érdemes megézni.1x biztosan XD


15. Eagle91 (2009-07-20 23:52.12) aaaaa
A pénz beszél a hatalom ugat...
A nézettségért folytatott harc a legfontosabb bármi áron arra kell törekedni hogy minél több nézőt ültessünk a tv elé és minél magasabb közönségarányt érjenek el a csatornák.Ezúttal az emberek életeivel játszadoznak és ahogy láthatjuk van rá igény és a valóvilágban is lenne rá.Láthattunk már hasonlót ott is a szórakoztatásra(Death Race,A halálraítélt)és a pénzre helyezték a hangsúlyt itt sincs másképp.
A színészek teljesen rendben vannak.Nekem Rick(Jeffrey Dean Morgan)játéka tetszett a legjobban ahogy előadta a kisfilmben hogy miért jelentkezik a műsorra az megható volt.A többieknek nem volt igazán "megfelelő"indokuk viszont neki ez volt az egyetlen esélye.
A végéről a csavar sem hiányozhat.
Soha rosszabb filmet!4*!


14. Dmitrij816 (2009-07-17 04:37.06) aaaaa - (válasz Istivaygok 12. hozzászólására)
Ami igaz az Államokban, az nem feltétlenül igaz itt is!!! Vigyázz!!! És fordítva sem ugyan az a világ.
De én inkább arra utaltam, hogy a talált vélemények a média-televízió állapotát tartja a film lényegének, szemben a visszasorolt dokumentumfilmes kerettel. Nekem ez jobban előtérben van, mint a televíziózás hatása az életemre.
De ez megint csak azt mutatja, hogy ez egy alternatív hozzáállású, érdekes, de kevésbé sikerült film, a film szórakoztató/hatást kiváltó formájában.

dmj


13. Supiman (2009-07-16 23:06.08) aaaaa
Érdekes volt, de tény, hogy többet is ki lehetett volna hozni belőle. Megnéznék egy ilyen műsort igaziba!:D


12. Istivaygok (2009-07-16 22:13.07) aaaaa - (válasz Dmitrij816 11. hozzászólására)
Igen ezért is nem értettem Mendez szerepeltetését. Nem illik ebbe a filmbe. Ő egy húzónév. Férfiakat tényleg érdekli, sexy, dögös, de játékban nem tudja azt adni, amit egy ilyen film megkövetel. Ezta filmet egy dokumentum filmnek álcázták, amibe olyan színészek kellenek, akik tényleg képesek valós érzelmeket az arcukra vinni. Véleményem szerint Mendez nem tartozik ide. Persze nagy húzás lett volna, ha mégis sikerül neki egy nagyon jó alakítást nyújtani, de ez irreális volt. És ami igaz Amerikában, igaz itt is. Átlagos helyen van a film. Némelyeknek tetszett, némelyeknek köztük nekem nem. Én nem azt láttam benne, mint amit sokan.


11. Dmitrij816 (2009-07-16 22:00.35) aaaaa
Azt hiszem teljesen más az amerikai mentalitás, vagy akár a magyartól távolabbi, mert elég más felfogású véleményeket találtam.
A magyar cím egyáltalán nem fekszik, nem jó!
És érdekesek a statisztikák. Mendez behozta a férfiakat a film elé, a nőkkel szemben. Ez várható volt, de nem gondoltam volna, hogy ilyen arányban.
És átlagpont született, valahol a skála közepén.
A férfiak átlagban nem tudtak mit kezdeni ezzel a story-val.


10. Dmitrij816 (2009-07-16 21:49.14) aaaaa - (válasz Istivaygok 9. hozzászólására)
És neked is igazat kell adni!!!
Te is egy filmet vártál! Bocsánat, de Mednez-t egy színekkel telített filmekben tudom elképzelni... Olyan filmekben, melyekben még nem szerepelt...
Itt komolyabb feladatot is vállalt...
Szereplése is a film célját támaszthatja alá, mert a story nincs is készen, csak a váz. Így olvasva a történetet érthető a rendező szerepe.
Nem játékfilm, nem művészfilm. Egyszerűen játék a struktúrával, térben és időben.
Csoda Mendez jelenléte egy ilyen film körül. Számítaniuk kellett a szűkebb érdeklődésre...
Megnézem imdb-n...


9. Istivaygok (2009-07-16 20:54.07) aaaaa
Meglepődtem, hogy aránylag jó kritikák vannak itt, mert nekem nagyon nem tetszett. Igazából nem is úgy néztem, hogy ez most egy mekkora odavágás a médiának. Lehet, hogy félreértettem a filmet, de nem tudok mit tenni nekem nem tetszett.
Én teljesen mást vártam ettől a filmtől. Az HBO-n láttam, és be volt harangozva úgy, hogy egy orosz rulettes tv-műsorról szól. De sajnos ez megtévesztés volt, mert itt inkább annak az elkészítéséről szól. Ami számomra dögunalmas volt. Katy harca a nem is tudom kikkel, most hívjuk őket kétkedőknek. Amit persze egyértelmű, hogy ki fog nyerni a címből adódóan. Azután meg ott van ez a dokumentumfilm féle nézőpont. Ez lehet, hogy rátett a hitelességére, de ezenkívül engem idegesített. Amikor odamondja vki a kamerába, hogy kérlek kapcsold ki. Nagyon mű volt az egész. No meg ott van Eva Mendez. Az egyik legjobb testű színésznő manapság. De kezd eljárni felette az idő. És vannak jó pillanati is ugyan, de mégsem olyan átütő az ő játéka, amit egy ilyen valósághűségre hajazó film megkövetelne. Én egy külsőleg kevesebbet adó, ám színészetben jobb valakinek adtam volna. De persze nem vagyok szakértő. Noh mindegy, nagy nehezen megérkezik a show. Addig csak úgy számolták vissza az időt, de egyszercsak bumm itt a show. Amúgy dicséret a díszleteseknek. Nagyon jó volt a díszlet. Ahogy az emberek pörögnek, pont mint egy tár.tt. Az volt a film legjobb pontja. Minden tökéletes volt. A díszlet, a kamerák, a műsorvezető. Tényleg mint egy igazi műsor. De sajnos valahogy pont ki tudtam sakkozni melyik fog meghalni, pont rá lehet jönni a karakter jelentéktelenségéből, vagy hogy az egyetlen számomra ismeretlen színész volt közülük. Nah mindegy. A vége viszont meglepő. Nem akarom lelőni a poént, de az jó.
Nos így visszagondolva nekem végig az az érzésem volt, mintha ez csak egy próbája lenne az igazi műsornak. Mintha a készítőnek ez a műsor lenne az álma, de nem merné megcsinálni, ezért inkább bedobta ezt a filmet a közönségnek, azt várja a reakciókat. Számomra minden erre utalt. Mintha ő szeretne Katy lenni, aki megváltaná a világot, ezzel a műsorral, bekerülne a történelemkönyvekbe, meg a díszlet összerakása. Kizártnak tartom, hogy az csak egy egyszerű filmesdíszlet lenne, mintha egy ember évek óta tervezgetné a fejében. Nekem ez jött le a filmből. Persze lehet, hogy itt most én tévedek, és az előttemszólóknak van igaza, és ez pont az ellenkezője lenne, mint amit én írtam, de én így éreztem. Nem szétszedni emiatt:)


8. Joker006 (2009-07-15 23:46.36) aaaaa
EZ VÍGJÁTÉK??????? EZ EGY B@SZOTT NAGY FOS!


7. G-ergo (2009-07-15 15:08.01) aaaaa
Érdekes egy film. A téma jó, de már láthattunk hasonlót, ami persze nem feltétlen baj.
Sokan szidják a médiát hogy mennyi szemetet és ocsmányságot tol az ember képébe, de azon nem mindenki gondolkozik el, hogy mindezt azért csinálják, mert van rá kereslet... Erre a film is szépen rávilágít, viszont az eseményeknek nincs akkora súlya, mint lehetne. Kicsit erőtlen lett.
Eva Mendes itt azért megmutatta hogy nem csak külseje miatt van helye a film szakmában, hanem bizony színészkedni is tud ha nagyon akar. A többi szereplő is hozta amit kell. Senki sem volt kiemelkedő.
Szóval a történetből többet is ki lehetett volna hozni, de azért így is egy kellemes - néhol kissé unalmas - filmet kaptunk ettől az érdekes nevű rendezőtől:)) 4*
50 Cent cameo-ja nagy poén volt:)


6. Kmacko (2009-07-15 00:58.58)   - (válasz Dmitrij816 5. hozzászólására)
Tudnál példát mondani? Hasonló témában levő alkotásokra.


5. Dmitrij816 (2009-06-28 00:07.36) aaaaa
Bill Guttentag írta és rendezte. Talán szerencsésebb lett volna mást választani a rendezői feladatokra. Guttentag Oscar-t dokumentumfilmért kapott. Tehát nem tévedtem sokat, a story papíron működik, "élőben" azonban egy kicsit több kellett volna bele. A fotók alapján többet vártam tőle...
Hasonló témában, kapcsolódó témákban elég sok alkotás található, melyek jól sikerültek. Elég széles skálán.


4. Dmitrij816 (2009-06-27 23:58.23) aaaaa
Művészfilm helyett alternatív film.
Eva Mendez, mint szereplő és executive producer.
Érdekes formaválasztás, mely illeszkedik a témához.
A dokufilmes megoldás és ennek rögtönzött bemutatása, valódisága teszi élővé a történetet.
Ez így ad némi formai csavart.
A tartalma, a "dokumentum film" annyira jellegtelen és hétköznapi, hogy az átlag tévénézőt nem zavarná a klikkelésben a távirányítón.
4* a keretért! Hiába, szeretem a jól működő struktúrákat.
A történet sablonos és unalmas. Bajban levő emberek mindenre vállalkoznak. De hol maradnak az igazi vallások, a hit és a magasabb szellem?
Sehol. Tudattalan a tudattalan.
És mindenki megtalálja a saját fórumát, vagy piacát. Van akinek az élete az életébe kerül. Van akinek a karrierje kerül az életébe, ha létezett volna a karrierjén kívül.
És, ha valami megszületik ezen a bolygón, akkor az növekedésnek indul. Amíg táplálja az ember, amíg fel nem számolja.

A filmből nem következik, azaz nem derül ki, a létezés miért követelne ilyen random-vállalásokat az egyéntől.
Így a film nem tér el az önmaga által kijelölt iránytól, marad a látszatnál, a saját vázlata lesz a saját kerete, amin nem lép túl.

Egy jó elképzelés...


3. Sötétszív (2009-06-27 21:42.54) aaaaa
*szórakoztatják.Ezért is elnézést.



2. Sötétszív (2009-06-27 21:40.28) aaaaa
*televizió, elnézést.


1. Sötétszív (2009-06-27 21:40.08) aaaaa
Ez egy megdöbbentő film arról, hogy a telebiziós társaságoknál csak a nézettség számít. Kate-nek az az ötlete támad, hogy orosz rulettel szórakoztatkák a nézőet akiket a jutalma öt millió dollár, vagy pedig a biztos halál. Döbbenetes volt látni, ahogy a műsorban fogták fel a jelentkezők, hogy mit is vállaltak. Nagyszerű film, remek színészi alakításokkal, csak ajánlani tudom mindenkinek. Viszont az adatlapon rossz a tartalom leírása.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekIndiana83, 2021-10-31 19:3026 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk