Unatkozol? Gyere játszani!
Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-04
27
A kiméra
A Majomember
Az első ómen
Hogyan szexeljünk
Kék Pelikan
Nemkívánatos személyek

2024-03-28
Belu - A legbátrabb bálna
Cabrini - A szent
Godzilla x Kong: Az Új Birodalom
Ki hitte volna?
Pókok

2024-03-21
Artúr, a király
Bonnard - Egy festő szerelme
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi
Kung Fu Panda 4.
Őszi sanzon
Szeplőtlen
Vaskarom

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Wonka (4K UHD + Blu-ray) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz*
Ferrari (4K UHD Blu-ray + BD) *A mozifilm* *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz*
Aquaman és az Elveszett Királyság (Blu-ray + DVD) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol
A mag (4K Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
A velencei kalmár
- Filmbox, 10:10
Kellemes húsvéti ünnepeket!
- Film Mánia, 10:40
Akárki Joe
- Film+, 10:45
Aratanya
- Film4, 10:45
Pi élete
- Film Café, 10:50

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Brendan Gleeson (69)
Christopher Lambert (67)
Terence Hill (85)
Eric Idle (81)
Lucy Lawless (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Könyvesbolt a tengerparton - Vélemények
Szólánc
Micimackó: Vér és méz 2. - Vélemények
2022-es választás
Kapupénz - Rekviem egy házmesterlányért - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Ásatás aaaaa
Lior Raz aaaaa

 

Fórum - Dallas (sorozat) - Amíg Amcsi vissza nem jön

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2 3 4 5 6
151. Ocsi028 (2010-03-11 20:01.04)   - (válasz Gradiola 150. hozzászólására)
hello elég sok torrentoldalon fent van mindkét film,én a beloadrol szedtem, a diablon is fent van,söt a diblon a sorozat összes réssze egyben is fent van, ha van kérdésed: o.cs.ike@windowslive.com msn cimen elérsz


150. Gradiola (2010-01-08 12:35.37)  
Sziasztok!

Kérdéseim: Honnan lehet letölteni a következő két filmet:

Ewingok háborúja (The war of The Ewing's)
Jockey visszatér (JR returns)

Remélem jól írtam angoulul. Életbevágók! Ha valaki tud ebben segíteni, nem leszek hálátlan, van pár oldalam ahonnan tudok más sorozatokat/ filmeket ajánlani!



149. BrightMan (2009-10-08 21:30.03) aaaaa
289. rész Deception, magyar cím: Megtévesztés megtévesztés hátán

Írta: Arthur Bernard Lewis, rendezte: Irving J. Moore
Bobby megtudja, hogy McKay Tracey apja, Carter pedig rádöbben, hogy a lánya egy Ewinggal randevúzik. Ellie a Cartertól kapott térképek alapján rájön, hogy a hatalmas olajmezőt rejtő 40es parcellát szeretné McKay megkaparintani. Jeremy Wendell, aki az ügylet hátterében áll, utasítja McKayt bármi áron, de szerezze meg a földterületet. Lucy Apriltől szerez tudomást arról, hogy a csaló Casey cégébe fektetett be.
Az epizód mondása: „A legnagyobb lókötő akit valaha ismertem, kivéve persze magamat!” - JR tudatja Aprillel véleményét Casey Denaulttal kapcsolatban.


Ray: azt gyanítja Bobby életében felbukkanhatott valaki. Bobby Raynek név nélkül meséli el, hogy találkozott egy lánnyal akit megkedvelt és a lány apja egy nem könnyen elviselhető ember.

Ellie: nyugtatni próbálja a dühös Samanthát, miután elmondja neki, hogy Johny és Christopher ideiglenesen Cliffhez költöztek. JR pártján áll és szorgalmazza a fegyveresek védelmét. A Carter McKaytől származó térkép alapján rájön, hogy a férfi a 40es olajmezőt tartalmazó földterületet akarja megvenni. McKay házában Jeremy Wendell jelenik meg, aki utasítja Cartert, hogy bármi áron is, de szerezze meg neki a 40-es mezőt.

Clayton: Bobbyval ért egyet, szerinte is az erőszak erőszakot szül, ha ők is fegyveres embereket vonnak be. McKay átad neki egy térképet, ami tartalmazza a földterületeket, amit meg szeretne venni.

Cliff: Samantha észreveszi, hogy Cliff boldog, aki beismeri, a családja sokkal fontosabb mint az üzlet.

Lucy: Casey azt ajánlja neki, legyen pénzügyi befektető a cégében. Lucy eldönti, hogy 300.000 dollárt fektet be a társaságba, Casey azonnal 200.000 dollárt átutal a Stevens-Denault cégnek.

Bobby: nem tetszik neki, hogy B.D. Calhoun egy ismerősét alkalmazzák a farm körül. Traceyre egy billiárd teremben bukkan rá, a lány azt állítja, nem akarja folytatni kettejük kapcsolatát és szándékában áll elhagyni Dallast. Bobby és Tracey másnap egy étteremben találkoznak, ahol Carter is megjelenik. Bobby megtudja, hogy McKay Tracey apja, Carter pedig rádöbben, hogy a lánya egy Ewinggal randevúzik.

April: a bankár felhívja, hogy a Caseyel közös cégük beindulhat a megérkezett 200.000 dollár miatt. April megtudja, hogy Casey támogatója Lucy Ewing. Azonnal kapcsolatba lép Lucyvel és elmondja neki, mit művel Casey a háta mögött. April JR-tól szerez információt, hogy Casey földje alig tartalmaz pár hordó olajat.

JR: alkalmazza B.D. Calhoun egyik emberét, hogy megvédje a farmot. Találkozik a rendőrség egy új alkalmazottjával és megtudakolja, keresték-e őt egy másik államból. Harv Smithfieldtől jogi tanácsot kér a Haleyvilleben történteket illetően, a család ügyvédje gratulál JR-nak a váláshoz, aki eddig erről még mit sem tudott. JR azt gyanítja, Carter nem véletlen költözött a szomszédjukba, ez egy fontos terv része lehet. Magánnyomozót bérel fel McKay múltjának felkutatásával.

Samantha: Southforkba igyekszik a fiáért, de Ellietől megtudja, hogy Cliffnél van a szomszéddal kialakult veszélyes helyzet miatt. Mélységesen felháborítja, amiért JR nem hozzá vitte a fiúkat ha baj van. Jeremy üzleti ügyekről szeretne beszélni, de Samanthát a magánéleti problémái foglalják le. Wendell álláspontja szerint ha bosszúról van szó, akkor a családot, barátot és mindent, illetve mindenkit be kell vetni. Azt javasolja Cliffnek keressen magának egy magához való társat.


148. Americanlife (2009-10-08 18:02.32) aaaaa
BrightMan összefoglalóját csak egy picit írtam át, kéretik ez menjen az összefoglalókba. Köszönöm.


223. rész, Return to Camelot I., azaz A visszatérés, az eredeti cím arra utal, hogy nem pusztán Bobby tért vissza, hanem a sorozat is, az alaptörténethez, miután Pamela és Bobby újra összejönnek.

Írta: Leonard Katzman és Mitchell Wayne Katzmann, rendezte: Leonard Katzman
A mély álomból ébredő Pamela megdöbbenve fedezi fel Bobby-t a fürdőszobában. Bobby visszatérése ezzel megoldódott, miszerint Pamela csak álmodta a tragédiát. Az események visszakanyarodnak ahhoz az estéhez, amikor Bobby megkéri Pamela kezét, és az boldogan mond igent. A hírnek azonban nem mindenki örül, főként nem Jenna. Cliff, JR és Charlie sem fogadják a bejelentést nagy lelkesedéssel. Jamie ötletét ellopva, Cliff összehívja a független olajvállalkozókat a további olajár csökkenés megakadályozása érdekében. JR megígéri Mandynek, el fog válni Samanthától, miközben ő maga is az olajár zuhanását akarja megakadályozni. Ray és Donna kapcsolata válaszút elé kerül.
Az epizód mondása: „Semmi jó nem származhat egy házasságból, amit egy Barnes és egy Ewing köt!” - vélekedik Cliff miután Pamelától megtudta Bobby megkérte a kezét.

Az új évadban Patrick Duffyt Bobby Ewingként újra viszontlátjuk a főszereplők között, továbbá főszereplőként lépett elő Dack Rambo is. A főcímben a színészekről új képeket mutatnak. A sorozatból végleg távozott John Beck és Barry Jenner, ugyanakkor Steve Forrest továbbra is maradt, bár más karaktert játszik a 224. résztől. Ebben a szezonban fog a sorozathoz csatlakozni Sheree J. Wilson (April Stevens Ewing), illetve Derek McGrath (Ozwald Valentine) és Jim McMullan (Andrew Dowling) is. Angelica Nero alakja szintén egy pillanat alatt vált semmissé.


Ray: nem akar örökké munkavezető maradni Southforkban és saját vállalkozásba szeretne fogni. Megkéri Claytont, hogy a lótenyésztésben társuljon vele. Ray a változásban hisz, s abban az új házban Donnával és a gyerekekkel boldogok lehetnek.

Donna: meglepődik, amikor Ray megmutatja az új házat ahol vele szeretne élni. A várandós Donna szerint egy gyerek nem ok arra, hogy közös jövőt tervezzenek.

Ellie: dühös Samanthára, amiért saját alkoholizmusának okát csak másokban látja. Aggódik Jennáért és Charliért, ugyanakkor nagy örömmel tölti el Bobby és Pamela küszöbön álló házassága.

Clayton: szeretné felszámolni cége Houstonban lévő irodáit, majd a marhavásáron elárulja Raynek, elfogadja a felkérését és társul vele a lótenyésztési vállalkozásban.

Cliff: Jamie szerint a független olajvállalkozóknak össze kellene fogni az importálók ellen, Cliff viszont letorkolja, nem ért az olajhoz. Később Marilee-nek és Jordan-nek Jamie ötletét, mint sajátjával hozakodik elő. Felháborodik Pamela bejelentésén, miszerint Bobby megkérte a kezét. Nem szeretné, ha Pamela eltávolodna tőle. A független olajvállalkozók gyűlésén Cliff bejelenti, hogy bizottságot hoznak létre az olcsó olaj beáramlásának megakadályozása érdekében.

Jack: JR-tól ajánlatot kap a Ewing Olajtársaságbeli 10 százalékára. Jack csak annyi választ ad, megfontolja a kérdést, de neki figyelembe kell vennie Jamie érdekeit is. Megmondja JR-nak, értelmes gondolat Clifftől a szövetség a külföldi olajvállalkozókkal szemben, mire JR kioktatja, ne szóljon bele a társaságuk irányításába.

Jenna: nem érdekli őt a valóság, csak azt szeretné ha feleségül venné Bobby. Nagyon dühös Bobbyra és Pamelában látja az okot, amiért Bobby nem őt választotta feleségül. Jenna és Charlie magukra maradnak, miközben teljesen bizonytalan jövő vár rájuk.

Bobby: hazaérkezik Southforkba, és elmondja Jennának, hogy megkérte Pamela kezét és őt fogja feleségül venni, mert mindig is őt szerette. Közli JR-ral nem fogja engedni sem neki, sem bárki másnak, hogy másodjára a házasságát bárki is tönkretegye.

Pamela: megdöbbenten látja Bobbyt a zuhany alatt, majd elmondja neki rosszat álmodott. Bobby megvigasztalja és megígéri soha nem fogja elhagyni. Pamela biztosítja Cliffet, nem akarja őt magára hagyni a Barnes-Wentworth-nél. Megérti Bobby szomorúságát Jenna és Charlie végett.

JR: Mandynél tölti az éjszakát, beszél neki az olajtársaság gondjairól. Mandy dühös, amiért Samantha még mindig Southforkban van. JR közli vele, el akar válni a feleségétől. Bezáratja az alacsony termelésű kutakat a magas üzemeltetési költségek miatt. Nem tudja igazán elhinni, hogy Pamela és ezzel együtt a Barnes család újra visszatér az életébe, Mandy viszont kedveli Pamelát. JR tájékoztatja Bobbyt, meg kell szabadulniuk Jacktől.

Samantha: az alkoholista, életunt Samantha a reggelinél kifakad a Ewing férfiakra, Ellie leteremti amiért másokat okol a saját problémája miatt.


147. Lennon16 (2009-10-08 16:50.34) aaaaa
288. rész- Erőpróba
Rendezte: Michael Preece

Steve Kanaly képét ismét betették a főcímbe.

Jockey: Továbbra is a tanyán senyved, s bár a házassági ceremónia lezajlott, továbbra sem veszik emberszámba. Szénakazalt rendez, dolgozgat a farmon. Megkéri Callyt, hogy írjon levelet Southforkba. A lány beleegyezik az ötletbe. Jockey azonban nem vár addig. Egy ügyes cselt kieszelve, leütve fogvatartóját, elszökik Callyéktól, s autóval elmenekül. A benzin hamarosan elfogy, s gyalog kénytelen folytatja útját. Nemsokkal ezután valaki felveszi. Miután elérnek egy benzinkúthoz, hazatelefonál Dallasba, hogy mielőbb segítséget kérjen. Slyjal beszél, s kéri, vitessen neki egy Ewing helikoptert a helyszínre. Mikor hazaérkezik Dallasba, titkárnője elborzad a kinézetétől. A totyakos, szutykos üzletember mielőbb át akar öltözni, de a kalandjáról továbbra sem akar beszélni senkinek. Mikor az irodába tart, nem hisz a szemének, ugyanis Cliffet látja. Bobby később elmondja neki, Cliff ezentúl a Ewing Olajtársaságnál dolgozik.

Bobby: továbbra is nagy tekintélye van a Ewing Olajtársaságnál, olyannyira, hogy Cliffel, egymagában nem hajlandók szerződést kötni. Bobby közli üzleti partnerével, megbízhat a társában. Otthon tovább dúl a háború McKay és Southfork között. Minden erején azon van, hogy segítsen. Több inzultus is történik. Gondnokaikat lefizetik, hogy költözzenek minél messzebbre, így a Ewingok védelem nélkül maradnak.
Egyre többet találkozik Traceyvel, aki továbbra sem hajlandó felfedni kilétét, annyit mond, hogy férjétől menekült el. Kéri Bobbyt, legyen hozzá mindig őszinte, ugyanis egész életében csak erre vágyott. Bobby mindent megtesz, hogy jó kapcsolata legyen a nővel. Egy alkalommal meglátja őket McKay, aki elborzad a látványtól, s mélyen szíven ütik a látottak. Később felkeresi Traceyt, s kiderül, ő volt a férje. Kijelenti, visszaszerzi a nőt, ha törik, ha szakad.

Samantha: Jeremy komolyan érdeklődik iránta, nem csak üzleti szempontból. Az üzletember célja, hogy időskori napjait megoszthassa valakivel. Hozzáteszi azt is, Jockeytól egyedül csak őt irigyelte. Samantha érzi, a táncra való felhívás egyértelműen neki szól, de tapintatos akar lenni a férfival, azzal, hogy nem utasítja el rögtön. Jeremy kijelenti, gyümölcsöző kapcsolatnak nézhetnek elébe, ha megegyeznek.

Cliff: együtt dolgozik Bobbyval, tekintélye azonban még nincs a cégnél. Bobby biztatja, hogy bele fog jönni, s nem lesz semmi gond. Később összefut az irodában a kalandtúráról visszaérkező Jockeyval, aki nem akarja elhinni neki, hogy ő is a Ewing Olajtársaságnál dolgozik. Mikor hazaér, rögtön kérdőre vonja Bobbyt, s megerősíti, Cliff valóban a cégtársuk.

Ellie: egyre feszültebb a légkör Southfokban. Utasítja McKayt, azonnal hagyja abba az aljas akcióját, mert nagyon megütheti a bokáját. McKay, noha alapvetően magabiztos, s nem szívbajos, Ellie intelme őt is komolyan figyelmezteti. A veszély egyre csak nő, s elhatározzák, hogy a fiúkat elvitetik Southforkból, amíg meg nem oldódik a probléma. Ellie azonban kijelenti, nem hajlandó elhagyni Southforkot, döntését pedig senki nem változtathatja meg.

Clayton: kiérkezik a seriff is, hogy elrendezze ezt az áldatlan állapotot. Utasítja McKayt, és embereit, ne merjenek ellenszegülni a felszólításnak és a törvénynek. McKay farmja körül szinte egy katonai bázis létesül. Clayton nemsokkal ezután kapja a szomorú hírt, hogy emberei elviharzottak, s alapos a gyanú a lefizetésre. Ezentúl felfegyverkezve járnak, s egy kommandóportya alkalmával figyelmeztetik őket, hagyják el a területet. Clayton nem tágít, az "elitalakulat" egy utolsó figyelmeztetés kíséretében még elengedi őt, Bobbyt és Rayt.

Ray: segédkezik Bobbynak és Claytonnak felvenni a a harcot McKayék ellen. AZ új tulaj közli Rayjel, már semmi jogalapja nincs betenni a lábát a birtokra, mivel eladta. Később együtt lovagol ki Bobbyval, amikor óriási robbanás rázza meg a birtokot. Eleinte azt hiszik, szabotázsakció, később kiderül, ez is McKayék műve.

Lucy: nem szerepelt

April: nem szerepelt


146. BrightMan (2009-10-07 21:25.21) aaaaa
288. rész Showdown at the Ewing Corral, magyar cím: Erőpróba

Írta: Mitchell Wayne Katzman, rendezte: Michael Preece
JR-nak sikerül megszöknie Haleyvilleből, amikor Dallasba érkezik elszörnyedve fedezi fel, hogy Cliff Barnes társa lett a Ewing cégnél. A southforki munkások elhagyják a farmot, Ellie figyelmezteti Carter McKayt, bármit is lép ellenük, annak következménye lesz. Bobby és Tracey együtt töltik az estét, McKay megpillantja őket. Később a férfi felbukkan a lány lakásán.
Az epizód mondása: „Ne pofázzon itt madam!” - közli Fred Hughes Ellievel, amikor az asszony Carter McKayel akar beszélni


Ray: Claytonnal Carter birtokára mennek, hogy megtalálják a személyt aki lelőtte az emberüket. Részletes személyleírást ad az elkövetőről. Bobbyval kilovagolnak a farmra, az állatokat felügyelet nélkül találják meg, s a közelben egy robbanás történik. Ray szerint ezentúl fegyver nélkül sehova sem mehetnek.

Ellie: Claytonnal kimennek a farmra és különösnek találják, a munkások felügyelet nélkül hagyták az állatokat. Carterhez megy és tudatja vele, bármit is tervez kitör a háború. Carter azt ajánlja Ellienek, az asszony adja el neki Southfork egy részét, amire ő nem hajlandó. Azt javasolja a családnak, hogy a gyerekeket azonnal költöztessék el Southforkból, ő viszont nem hagyja el a farmot.

Clayton: úgy vélekedik, Carter emberei csak bajt kevernek. Carter munkásai 6 hónap fizetség fejében a southforki munkásokat rábírják, hogy hagyják el a farmot. Megdöbbenten tapasztalja, hogy a munkások elhagyták Southforkot.

Cliff: Bobbyval közösen, JR nélkül intézik az üzleti ügyeket a Ewing olajtársaságnál, amit egy üzleti partner nagyon különösnek tart. Sajnálatát fejezi ki Bobbynak, ahogy a dolgok Southforkban alakulnak mostanában. Diadalittasan közli a felbukkanó JR-ral, hogy társak lettek a Ewing cégnél.

Lucy: nem szerepelt ebben az epizódban

Bobby: Tracey váratlanul meglátogatja az irodában és közösen töltik az estét. A lány elmeséli volt egy jóval idősebb férje, de már elvált és jelenleg valaki elől menekül. Carter McKay a szórakozóhelyen megpillantja Bobbyt és Traceyt együtt és követi őket a lány lakásáig. Később McKay fogadja Traceyt a lakásán, aki nem akarja őt meghallgatni, mi történt a múltban.

April: nem szerepelt ebben az epizódban

JR: Cally már tervezi a közös jövőjüket, JR viszont a családjára gondol, kéri Callyt levélben értesítse a fiát, hogy az apja él. Az istállóban dolgozik és tüzet okoz, Boaz Harper a segítségére siet, de JR leüti és így lehetősége nyílik, hogy megszökjön. Az autó amit a farmról ellopott útközben leáll, egy férfi viszi tovább. A legközelebbi benzinkúttól telefonál Slynak, küldje érte a helikoptert. Megérkezik Dallasba, Sly elviszi őt a Ewing céghez. Nem akarja elhinni, hogy Bobby bevette Cliff Barnest társként a vállalatba, ezért felelősségre akarja vonni az öccsét. Miután megtudja mi folyik Southforkban, megfogadja talál embereket akik elbánnak McKayel.

Samantha: Jeremy Wendellel vacsorázik és a férfi magánemberként is érdeklődik Samantha iránt, ami feszélyezetten érinti őt.


145. Lennon16 (2009-10-07 08:41.50) aaaaa
287. rész - Háború és szerelem
Rendezte: Russ Mayberry

Jockey: megérkezik Callyék farmjára bekötött kézzel, lábbal és szájjal. Már éppen elintéznék végleg, mikor Cally rohan a segítségére, s kéri, bármit csinálhatnak vele bátyjai, csak ne öljék meg. Kijelenti azt is, lehet, hogy gyermeket vár tőle. A fiúk elgondolkoznak rajta, s meghagyák életét. Befogják szántani egy ló mögé, hogy hasznossá tegye magát. Később a seriff is keresi, de a testvérek letagadják, hogy ők rejtegetik. Később kijelenti a két testvér, túl sok gondot okozott már eddig is, és az lesz a legjobb, ha elintézik. Már a sírját ásatják vele, mikor Cally körbeöleli, s megvédi szadista testvéreitől a lepukkant üzletembert. Jockey megígéri, elveszi a lányt feleségül, s ha kell, a farmon fognak élni. Az esküvő megtörténik, Jockey saját életét illetően fellélegezhet, mégis keserédes érzések, gondolatok lengik körül a házasságot.

Bobby: megbeszéli a részleteket Cliffel a társulással kapcsolatban, s az önrész kérdésében is egyezségre jutnak. Kifele menet épp Traceyvel futnak össze. Egyre több időt tölt a lánnyal, főleg biliárdasztal mellett. A nő nem fedi fel kilétét, s végig talányos kérdés marad Bobby számára. Remélik mindketten, hogy a kapcsolatnak lesz még folytatása, s Tracey megígéri, ha fontos dolgokról akar beszélni valakivel, mindenképp megkeresi.
Southforkban dúl a háború a szomszéd McKayjel. Felrobbantják az elreteszelt folyót. Kisebb bunyóba keveredik Rayjel, aki idő közben visszatért Európából, ám az ártatlannak látszó verekedés halállal végződik. A Ranch egyik gondnokát hasba lövik.

Samantha: Jeremyvel tölti ideje nagyrészét, s a Jockey elleni megsemmisítő offenzívára készülnek. A férfi egyre inkább érdeklődik Samantha személye iránt, Samantha pedig mint hideg, objektív üzleti lehetőséget lát a kapcsolatban. Később hivatalosan is elválik férjétől, aki nem tud jelen lenni a tárgyaláson. Úgy érzi, végre örökre felszabadult. Azt viszont nem tudja, hol lehet a volt férje.

Cliff: belemegy Bobbyval az egyezségbe, s megosztoznak a finomítóvásárlás költségein. Ezzel hivatalosan is a Ewing Olajtársaság társtulajdonosa lett. Bobby kéri, hogyha tud, mielőbb rendezkedjen be új irodájában. Cliff magával viszi Jackie-t is, így Phillisnek is lesz egy helyes, kedves kolléganője.

Ellie: aggasztja Carter McKay aljas akciója a folyóval kapcsolatban. Beleegyezik végül ő is, hogy felrobbantsák a gátat. Ő is ott van a helyszínen, s figyelemmel kíséri az eseményeket. Legbelül azonban sejti, nagyon baj van, mint gondolták volna. Megérkezik Ray is, akit szívből jövő örömmel fogad.

Clayton: egyre inkább eldurvul a harc McKay és a Ewingok között. A férfi nem hajlandó lebontani a gátat továbbra sem. Clayton Bobbyval, Ellie-vel és Rayjel a helyszínre megy, s közvetlen közelről felrobbantják a gátat. McKay később figyelmezteti őket, nagy hibát követtek el. Később McKay helikopterek zavarják meg az állatokat, s egy munkást levet magáról a ló. Súlyos bordatöréssel, de megússza a kalandot. Mikor felkeresik McKay-t, egy hadsereggel áll elő, s kéri Claytont, hagyja el a birtokát. Clayton toborzásba fogna ellene, de látja, az akció önmagában nem érne semmit.

Ray: megérkezik Európából, s mindenki örömmel fogadja. Az ünneplésre azonban nincs sok idő, ugyanis házának új tulajdonosa mindent elkövet, hogy ellehetetlenítse őket. Elmegy Claytonnal és bobbyval felrobbantani a hidat. Később, miközben Jennáról mesél bobbynak, belekeverednek egy kikényszerített bunyóba, s egyik táruk halálos lövést kap. Magukban konstatálják, ez már nem játék.

Lucy: elmondja Caseynek, még nem mer belevágni egy új kapcsolatba Mitch után. Megígéri azonban Denault-nek, ha türelmes lesz, kiérdemli jutalmát, s ő is enyhülni fog. A fiú, más választás híján, elfogadja Lucy döntését.

April: meglátogatja Casey Denault. A férfinak nem kevesebb a célja, minthogy kijátszva a Ewingokat, a Barnes-Wentworth romjain át, megalapítsa Dallas egyik legerősebb, új olajtársaságát. Aprilnek imponál az ötlet, de nagyravágyása mellett belejátszik a Bobby miatti csalódása és bosszúvágya is.


144. BrightMan (2009-10-06 21:33.40) aaaaa
287. rész War and Love and the Whole Damned Thing, magyar cím: Háború és szerelem

Írta: Leonard Katzman, rendezte: Russ Mayberry
A Harper testvérek meg akarják ölni JR-t, Cally annak reményében, hogy a férfi feleségül veszi, a védelmére kel. Míg Dallasban kimondják Samantha és JR közt a válást, ezzel azonos időben Haleyvilleben JR és Cally örök hűséget fogadnak egymásnak. Ellie úgy vélekedik fel kell robbantani a gátat, amit a Dallasba visszatérő Ray segítségével meg is tesznek. Ez kisebb háborút indít el McKay és a Ewing család között. Cliff Barnes a Ewing olajtársaság társtulajdonosa lesz.
Az epizód mondása: „A kettőnk anyagi eszközeivel belefojtjuk egy kanál vízbe!” - közli Jeremy Samanthával, miközben JR ellen szövetkeznek


Ray: feltűnik Southforkban és megköszöni Claytonnak, amiért jó áron eladta a farmot. Segít a Ewingoknak a gát felrobbantásában. Miközben az állatokat terelik Carter egy helikopterrel zavarja meg az állatokat, ennek következtében az egyik munkás megsérül.

Ellie: nem bír belenyugodni abba, hogy Carter elzárta a folyót, azt javasolja ha harc, hát legyen harc és robbantsák fel a gátat.

Clayton: telefonon egy bírótól megtudja, hogy McKay semmi törvényellenest nem követett el. Elmondja Raynek, hogy az új szomszéd gondot okoz nekik. Carter rendőri kísérettel jelenik meg Southforkban, ahol a család értetlenül áll a dolgok előtt, azt állítva, nem tudják ki robbantotta fel a gátat. A terelés során bekövetkezett baleset után Ray társaságában Carterhez megy és meg akarja tudni, mi célja van McKaynek. Megdöbbenten látja, egész csoport felfegyverzett férfi védelmezi Cartert.

Cliff: aláírja a papírokat és ezáltal a Ewing olajtársaság társtulajdonosává válik. Örömmel hagyja el régi irodáját.

Lucy: Caseyvel visszatérnek Dallasba, Lucy aggódik azért, mert nem volt hajlandó lefeküdni a férfival. Casey elismeri elég nehéz lesz így neki, Lucy viszont türelmet kér tőle.

Bobby: Rayel együtt egy partin vesznek rész, amikor felfedezi Traceyt, beszélgetésbe elegyednek, de egyikük sem fed fel magáról semmi lényegeset. Rayel robbanószerkezetet helyeznek el a gátnál és Ellie jeladását követően felrobbantják azt. Miután Cliffel aláíratja a szerződést, ismét összefut Traceyel, aki azt állítja munkát keres. Később Bobby azt szeretné ha mindketten többet elárulnának magukról... Carter embereivel szemben Ray társaságában verekedésbe keverednek egy szórakozóhelyen, aminek egy lövés vet véget, egy munkást ér a golyó.

April: a hozzá érkező Caseynek elmondja, hogy Cliff eladta a cégét és társult a Ewingokkal. Casey addig furcsállja ezt, míg meg nem tudja, JR egy ideje eltűnt a színről. Casey nagy terveket vázol fel April előtt.

JR: a Harper testvérek a megkötözött JR-ral a kocsi hátsó ülésén haza érnek. Cally azonnal védelmébe veszi őt, akit a bátyjai el akarnak intézni. A lány azzal védekezik, mi van ha állapotos? JR Cally ügyeskedésében bízik, a lány viszont csak akkor hajlandó neki segíteni, ha elveszi őt feleségül. A Harper testvérek JR-ral ásatják a saját sírját, de Cally könyörög nekik ne bántsák őt. JR ígéretet tesz elveszi Callyt és Haleyvilleben fognak élni. A lány bátyjai belemennek az egyezségbe. Míg Dallasban kimondják Samantha és JR közt a válást, ezzel azonos időben Haleyvilleben a vonakodó JR és Cally örök hűséget fogadnak egymásnak.

Samantha: Jeremy Wendellel terveket szőnek JR ellen. Jeremy később ellátogat Samantha irodájába, aki megfogadja a férfi tanácsát és eladja neki a Weststar részvényeit, így tetemes mozgatható tőkét tud bármikor JR ellen fordítani. Samantha nem tudja hol van JR, de úgy véli valamiben biztos mesterkedik. Samantha az ügyvédje társaságában felszabadultan jön ki a bíróságról, miután simán lezajlott a válás JR nélkül.


143. Lennon16 (2009-10-05 21:50.33) aaaaa
286. rész - Útépítés
Rendezte: Michael Preece

Jockey: a fogolytáborban kénytelen tölteni unalmas, monoton napjait. Rongyos, lumpen, munkásruhába dolgozik, miközben próbál egy pár embert lefizetni. Először megkéri a főparancsnokot, hogy beszélhessen testvérével. Miután ezt elmondja, még szigorúbb munkára fogják. Később az üzemvezetőjét próbálja a pénzzel behálózni, de végül őt sem lehet megvesztegetni, s a moslék étel után moslék szállás jár osztályrészül ezentúl neki. Berakják a fegyenckemencébe, a tűző napra. Ott később egy őr ajánlja fel önként a segítségét, feltéve ha Jockey alaposan megfizeti. Már éppen úgy tűnik, menekítené ki egy félig tankolt autóval a milliomos fegyencet, mikor kiderül, Jockey ismét egy ügyes csel áldozata, s más kezére játsszák át személyét: Cally testvérei veszik kezelésbe.

Bobby: fiával és Cliffel tölti napjait. Egy alkalommal próbálja felhívni Jockeyt, de nem éri el, mit sem sejtve arról, hogy bátyja a prérin senyved, s "megérdemelt" büntetését tölti. Ellátogat Cliffhez, s választ vár az ajánlatára. Cliff még vonakodik, de egyre jobban tetszik neki az ötlet. Később együtt biliárdoznak, ahol Cliff már-már falhoz állna. A biliárdozás közben megismerkedik egy öntudatos, vagány, csinos lánnyal, Traceyvel, akivel rögtön a közös hangot ütik meg. A nő megtudja, hogy Bobbynak nincs barátnője, s úgy érzi, lehet esélye nála.

Samantha: még nem tette túl magát Pearce elvesztésén, s egy alkalommal titkárnője is épp akkor nyit rá, mikor a könnyeit törölgeti. Később együtt ebédel Jeremy Wendellel, s tervet eszelnek ki Jockey ellen. Samantha célja nem kevesebb, minthogy soha többé ne engedje férjét az olajüzlet fősodrába, hogy soha többé ne árthasson senkinek. Az amúgy bizalmatlan és rendkívül kimért Wendell díjazza a nő ötletét, s próbál neki segíteni ebben.

Cliff: magába roskadva múlatja idejét. Egészen addig, míg Bobby fel nem keresi a Ewing Olajtársaság ajánlatával. Cliff még nem határozta el magát, de egyre inkább úgy látszik, hajlik az egyezségre, s belemenne a társulásba. Bobby megvenné Clayton finomítóit, de ehhez társat is keres. Megegyeznek később, hogy testvériesen megosztoznak a költségekben, s betársul Bobby mellé. Ám mindenekelőtt látni akarja Jockey savanyú képét, amikor meglátja őt a cégnél. Később elmennek biliárdozni, ahol azonnal szemet szúr neki Tracy kacérsága Bobby felé.

Ellie: nem szerepelt

Clayton: kiderül, hogy Carter McKay elzárta a folyót, ami állatainak nyújt éltető vizet. Megnézi a gátat, de ehelyett puskával figyelmeztetik, hogy hagyja el a területet. Később felkeresi McKayt, s utasítja, azonnal bontsa le a gátat, különben ő robbantja fel. McKay nem hajlandó megtenni, okos kibúvót keres válaszában, majd mikor Clayton távozik, közli emberével, a robbantás is beletartozik a tervének része.

Lucy: Casey Denault-val tölti idejét egy pazar luxushotelban. Lucy még képtelen komoly kapcsolatba vágni Mitch után, Casey azonban egyre türelmetlenebb, s csak a nőtől remélt haszon hajtja.

April: nem szerepelt.


142. BrightMan (2009-10-05 21:30.17) aaaaa
286. rész Road Work, magyar cím: Útépítés

Írta: Arthur Bernard Lewis, rendezte: Michael Preece
Southfork szenved a szárazságtól, Clayton rájön, hogy Carter gátat épített, ami elzárja a folyó útját. Jeremy Wendell felajánlja Samanthának a segítségét a JR elleni totális bosszúban. Cliff tudatja Bobbyval, hogy társul vele. Miközben billiárdoznak, összeismerkednek egy Tracey nevű nővel. Johny aggódik apja miatt, akit nem tud telefonon elérni. JR a munkatáborban dolgozik és megragad minden lehetőséget, hogy szabaduljon. Amikor úgy néz ki, végre sikerül, még nagyobb bajba jut, a Harper testvérek kezére kerül.
Az epizód mondása: „Én csak szeretném látni az arcát, ahogy a szivárvány minden színében játszik az a golyó feje!” - Cliff vélekedik JR-ról


Ellie: nem szerepel ebben a részben

Clayton: rossz híreket kap, kiszáradt a folyó. Később kilovagol a farmra és felfedezi Carter McKay egy gátat épített, ami miatt Southforkba nem jut el a víz. Clayton elmegy Carterhez és felszólítja, bontsa le a gátat, ellenkező esetben ő fogja felrobbantani.

Cliff: miután eladta a Barnes-Wentworth társaságot pihenésre lenne szüksége és nem visszatérni az olajüzletbe. Bár számára az mindent megérne, ha látná JR arcát, amikor megtudja, egy Barnes dolgozik a cégnél. Miközben Bobbyval billiárdoznak, Cliff megmondja neki társul vele.

Lucy: Caseyvel tölti az ideje java részét. Látja a fiú nagyon büszke a munkájára, de szeretné ha nem lenne olyan mint JR. Lucy a fiú tudtára adja, nagyon érdekli. Casey ágyba akar bújni Lucyvel, aki erre még nem készült fel.

Bobby: sürgeti Johnyt, hogy készüljön az iskolába, a fiú aggódik az apjáért, mivel nem tudta telefonon elérni Haleyvilleben. Ellátogat Cliff irodájába és tovább kapacitálja sógorát, hogy társuljanak, kezdetként közösen vehetnék meg Clayton finomítóit. Felhívja a hotelt ahol, hogy félrevezessék azt az információt adják neki, JR üzleti ügyben elutazott. Cliffel való billiárdozás közben összeismerkedik egy Tracey nevű lánnyal, aki a játékban 900 dollárra veri meg Bobbyt.

April: nem szerepel ebben a részben

JR: keményen megdolgoztatják az útépítésen. Kéri a tábor parancsnokának a segítségét, hogy telefonálhasson a családjának, de erre nem kap lehetőséget. Később a munkavezetőnél próbálkozik, pénzt ajánl fel neki, ha segíti kiszabadulni. JR végül egy cellában köt ki, mert a munkavezető nem hagyja magát lefizetni. Egy Simms nevű őr a későbbi gazdagság reményében kijuttatja JR-t a táborból, amikor JR beszáll a kocsiba és indítana, a hátsó ülésről a Harper testvérek fegyvert fognak rá.

Samantha: éppen titkárnője születésnapját ünneplik, amikor Jeremy Wendell bukkan fel és felajánlja Samanthának a segítségét JR ellen. Jeremy virágot küld Samanthának, később együtt vacsoráznak és közben megbeszélik a sikeres Weststar akciót, valamint Samantha téves házasságát. A nő elmondja Jeremynek, olyan bosszút akar, ami révén soha többé nem árthat másoknak sem.


141. Americanlife (2009-10-05 14:14.24) aaaaa
AmericanLife összefoglalója:

222. rész, Blast From The Past, azaz A múlt fuvallata

Írta: Joel J. Feigenbaum és Peter Dunne, rendezte: Michael Preece.
Angelica Nero két millió dollár fejében átadná JR-nak a hamis papírokat, melyekkel JR reméli, hogy Alex Garrettet félreállíthatja az útjából.
JR és Samantha házassága újabb fordulathoz érkezik. Jack Ewing eldönti, hogy végleg elhagyja Dallast. Az új intéző Ellie-nek és Ray-nek is egyre gyanúsabbá válik.
Amíg a Ewing és a Barnes család Pamela és Mark esküvőjére, addig Angelica kegyetlen leszámolásra készül, az általa elrejtett bombák viszont nem a kívánt célszemélyeknél
robbannak. Pamelának furcsa ébredésben van része a nászéjszakáját követően.
Az epizód mondása: „Jó reggelt!” - hangzik el Bobby szájából a zuhany alatt, amikor reggel Pamela megpillantja őt. A többi pedig már történelem...


Ray: miután lezárult Tony örökbefogadási ügye, immáron lovagolni viszi Tony-t és elárulja a fiúnak, hogy Ben Stivers nagyon zárkózott ember, ami kissé zavarja őt.

Donna: elviszi Tony-t az iskolába, a fiú, mielőtt elindulnának, apának hívja Rayt. Miközben részt vesznek Pamela esküvőjén, aggódik Tony-ért.

Ellie: Ben a megrendelésekkel Claytont keresi, de csak Ellie-t találja otthon, akinek valahonnan nagyon ismerős a férfi. Az intéző szétnéz SF-ban, Ellie pedig bemutatja a 3 fiát a férfinak.
Amikor az asszony Bent a múltjáról kérdezgeti, a férfi visszahúzódóvá válik és a munkára hivatkozva elmegy. Ellie az esküvő előtt elmondja Pamelának, hogy mindig is úgy tekintett rá, mintha a lánya lenne
és meghatódik a szertartáson.

Clayton: Jack a méntelepi részét odaajándékozná Raynek és Claytonnak, de ők honoráriumot akarnak cserébe fizetni. Az esküvőt követő reggelen Ellie Clayton keresésére indul, aki
rejtélyes módon eltűnik.

Cliff: sok boldogságot kíván Pamelának és üdvözli Markot a családjuk tagjaként. JR kérdésére Cliff tagadja, hogy erőiket egyesítenék a Ewingok ellen. Cliff új életet akar kezdeni mind az üzleti
életét, mind a Jamie-vel való boldog házasságát illetően. Jack Ewing elbúcsúzik Clifftől és Jamie-től, búcsúajándékként pedig a húgának adja az autóját.

Jenna: megjelenik Pamela esküvőjén

Pamela: Mark felveti a ház eladást és azt javasolja Pamelával közösen vegyenek újat. Mark az esküvő előtti napon megemlíti az egészségi állapota bizonytalanságát, de Pamela ennek tudatában is felesége szeretne lenni. Jamie segít a menyasszonynak az esküvői készülődésben, Cliff vezeti a húgát az oltárhoz. A ceremónia békésen lezajlik és Pamelát Mrs. Mark Thomas Graison-ként üdvözölhetjük.

JR: Angelica fegyvert fog JR-ra és közli, hogy a Ewing Olajtársaság nagy bajban van, amiért Alex Garrett a venezuelai kutakat bezáratta, de birtokában van egy irat, amivel Alexet félreállíthatja. JR megnézeti az Angelicától kapott iratokat, az írásszakértő szerint nem hamisítvány. Angelica két millió dollárt kér a papírokért és a Ewing irodában, vasárnap 10 órakor kívánja átvenni a pénzt, titkos üzleti tárgyalás keretében. Jack érkezik a kocsijával Pamela esküvőre, az autót az a férfi veszi át, aki korábban a bombát készítette Angelicának.

Samantha: aggódik JR-ért, nehogy Angelica Neroval folytatott üzletelése miatt. JR egy gyémántgyűrűvel lepi meg Samanthát ahelyett, amit hónapokkal ezelőtt elveszített ivászat közben. Samantha és JR új életet kezdenek, és boldogabbak, mint valaha. Samantha óva inti a férjét, amikor JR a vasárnapi találkozóra indul. Félelme nem alaptalan, hiszen Angelica úgy indul el, hogy a JR-nak szánt aktatáskába bombát rejtett el. A több mint egy órás késést követően megérkezik Angelica JR-hoz és mielőtt átadná a papírokat, elindítja a detonátor számlálóját. JR közli a nővel, hogy csak kényszerből kötött vele üzletet, ugyanis a nőt gyilkosságért körözik. Angelica felfedi hogy valóban ő ölte meg Grace-t és Nicholas-t, majd megfenyegeti JR-t. A beszélgetést Harry McSween lehallgatja és Angelicát kivezetik az irodából, miközben a nő csak azt hajtogatja: már túl késő. JR telefonál Jack-nek, aki éppen elutazni készül, azonban a telefonbeszélgetést egy robbanás szaktíja meg, amikor Jamie kinyitja Jack autójának a csomagtartóját.
Samantha nagyon ideges az Angelicával való találkozó miatt és bemegy a városba a férje után. JR Jack segítségére siet, az irodából távozva azonban elkerülik egymást a feleségével.
Samantha érkezik a Ewing Olajtársaság irodájába és amint belép JR szobájába, egy hatalmas robbanás rázza meg az épületet, az aktatáska és a 2 millió dollár vészjóslóan hullik lefelé az utcára.
Pamela felébred a nészéjszakát követő reggelen, de nem találja Markot maga mellett. Bemegy a fürdőszobába, kinyitja a zuhany ajtaját és megpillantja a halottnak hitt férjét, Bobby Ewingot, aki megfordul és mosolyogva köszönti őt: „Jó reggelt!”


140. BrightMan (2009-10-04 19:09.52) aaaaa
285. rész Out of the Frying Pan, magyar cím: Csöbörből vödörbe

Írta: Mitchell Wayne Katzman, rendezte: Russ Mayberry
Ellie különös ötlettel áll elő, de végül Bobby elmondja Cliffnek, miszerint a Ewing-Barnes viszály befejezése jegyében Bobby és Cliff együtt vezethetnék a Ewing olajtársaságot. Bobby bocsánatképpen felajánlja barátságát Aprilnek, akinek nem ilyen kapcsolatra lenne szüksége. JR-t Haleyvilleben fogdába zárják, ahonnan Cally segítségével kimenekül, de nyomukba erednek és visszahozzák őket. A békebíró 10 év büntetést ró JR-ra.
Az epizód mondása: „Lehet ahonnan jön, ott gazdagnak számít, de Dallasban maga csak hangya az elefántok között!” - vélekedik April Casey Denaultról


Ellie: a Southforkba érkező Clifftől meg szeretné tudni, miért adta el a cégét éppen Jeremy Wendellnek. Cliff tudatja Ellivel, elsőként Bobbynak ajánlotta fel vételre. Ellie meglepő ajánlattal áll elő, Bobby és Cliff közösen vezethetnék a Ewing olajtársaságot.

Clayton: rákérdez Bobbynál, milyen volt a vadászat és a gyerekek hogyan érezték magukat. Aggódik az állatok miatt. Carter McKay szerint most nem szabad fél áron eladni a jószágokat, inkább új vízlelőhely után kell kutatni.

Cliff: Jeremy Wendell megvásárolja a Barnes-Wentworth olajtársaságot. Bobby kérdésére elmondja, azért nem mondta meg neki az igazat a húgáról, mert nem szerette volna megbántani. Cliff szerint April megbolondul attól a tudattól, hogy Bobby JR miatt dobta őt ki. Cliffet váratlanul éri Bobby ajánlata a Ewing cég közös vezetését illetően, hiszen egész életében a Ewingok ellen dolgozott.

Lucy: Casey az üzleti sikereiről mesél Lucynek, aki bár boldogan ünnepel vele, de aggodalommal is tölti el, vajon a férfi életében megkaphatja-e az első helyet?

Bobby: időt kér Claytontól a finomító eladás ügyében. Megkérdezi Cliffet, miért nem fedte fel az igazat Pamelával kapcsolatban. Bobby ráébred, Pamela soha nem fog az életébe már visszatérni. Tudatja sógorával, bármikor eljöhet Christophert meglátogatni. Elmegy Aprilhez, hogy béküljenek ki és felajánlja a barátságát. Bobby anyja ötletét először viccnek tartja, de később elmondja Cliffnek és kéri gondolkozzon el azon, hogy együtt vezessék a Ewing céget.

April: szerinte Caseynek egyelőre nincs még mire felvágnia, hiszen Dallasban csupán kis halnak számít az olajmágnások között. Felháborodottan hallja, amint Casey kinyilvánítja, nincs többé szüksége Cliffre. Aprilnek Bobby ajánlata, hogy legyenek újra barátok, olyan mintha tőrt döftek volna a szívébe. Ezért kidobja a férfit.

JR: Callyt a bátyjai megvédik az egyezséget ajánló JR-tól. A helyi rendőrfőnök közbelép és JR-t a fogdában helyezi el a Harper testvérek elől. Cally meglátogatja JR-t és felajánlja neki a segítségét, miközben úgy tesz, mintha gyűlölné a férfit. A rendőrfőnök helyettesét Cally leüti és kiszabadítja JR-t. Együtt menekülnek, de hamarosan kutyák segítségével elkapják őket. A békebíró meghozza a döntését, JR-t 10 év büntetésre ítélik és a megyei büntető táborba szállítják.

Samantha: az ügyvédjével megbeszélik a válást és azt, hogy ő csak a fiát akarja, semmi többet. Ellátogat Southforkba Johnyhoz, hogy a válóperről beszélgessenek és tudatja fiával, övé a felügyeleti jog, de Johny szabadon dönthet hol szeretne élni. Johny úgy érzi soha nem szeretné elhagyni Southforkot. Samanthához egy üzletember érkezik vételi ajánlattal a Valentine ügynökségre vonatkozóan.


139. Lennon16 (2009-10-03 14:40.44) aaaaa
285. rész - Csöbörből vödörbe
Rendezte: Russ Mayberry

Jockey: mikor rátalálnak az ágyban Callyvel, úgy tűnik, nem sok esélye van. Később megjelentik a seriff, s saját munkakörbe sorolja az ügyet. A hivatalos vád nemi erőszak a lány ellen. Jockey örülhet, hogy a seriff, s nem a lány testvéreinek karmai közé került. Így egy börtöncellába kerül átmenetileg. Közlik vele, hogy egy hirtelen ítélkező bíróság, egy ún. békebíró fogja tárgyalni ügyét. Mindent megtenne, hogy kiszabadulhasson, még a seriffet is megvesztegeti. Itt azonban nem számít a pénz, Jockey ötlete bumerángként üt vissza. Később kéri Callyt, hogy segítsen kiszabadítani, utána meg magával vinné Southforkba, s feleséégül venné. A lány segít neki, az őrt leüti, Jockeyt pedig kiengedi. Már épp menekülnek, mikor Jockey legurul a lejtőn, s sajnálatos módon utolérik. A seriff kemény büntetést helyez kilátásba, a szökés még inkább súlyosbítja a vádakat. A bíróság végül 10 évi kényszermunkára ítéli.

Bobby: Claytonnak elmeséli, hogy a gyerekek nagyon élvezték a kalandot, Johnny még szarvast is lőtt. Christophert lasszóhurok kötésére tanítja, s a gyermek igen fejlődőképes. Később beszél Cliffel, s elmondja neki, jó, hogy végül megtudta az igazságot Apriltől, mert mostmár nem várja, visszajön-e hozzá valaha is Pamela. Később felkeresi Aprilt, s bocsánatot kér tőle. Felajánlja neki, hogy kezdjenek újra mindent, s legyenek barátok. Bobby azonban továbbra sem fogja fel a lány érzéseit, s April zokogva utasítja el barátságát. Egy southforki estén anyja azt kéri Bobbytól, hogy vegye be Cliffet az olajtársaságba. Bobby először képtelen ötletnek gondolja, később felkeresi Cliffet, elmondja ezt neki. A férfi megígéri, hogy gondolkozik rajta, de valószínűsíti, hogy nem lenne képes Jockey miatt együtt dolgozni Bobbyval.

Samantha: minden erejével azon van, hogy megszerezze a felügyeleti jogot Johnny felett. Meglátogatja kisfiát, aki nagyon megörül anyjának, de úgy gondolja, ő Southforkban maradna mindig. Kiáll apja mellett, mikor anyja nem túl elismerően beszél róla.

Cliff: felajánlja megvételre cégét Jeremy Wendellnek. A férfival megköti az üzletet, s a cége névtáblája lekerül az irodájáról. Jackie nagyon csalódott, amiért Cliff kiszállt az olajüzletből. Később meglátogatja Christophert, de közben Ellie-vel is találkozik. Kijelenti, mindent el akar adni, ami az olajhoz köti, kis nyugalomra vágyik. Később beszél Bobbyval,s arról, hogy nem mondta neki el az igazságot Pamelával kapcsolatban. Később felkeresi Bobby, s felajánlja neki, hogy legyen a cégtársa. Cliff alig hisz a fülének, először teljesen képtelen ötletnek találja az egészet. Kijelenti, Jock és Willard forogna a sírjában, ha ezt hallaná. Ám hozzáteszi, még elgondolkozik rajta.

Ellie: beszél Cliffel, akiről azt gondolja, kissé megkeseredett. Szeretné, ha Bobbyval társulnának, s ez annak a jelét adná, hogy a viszály végre ténylegesen elmúlt a két család között. Jockey miatt nem aggódik, hiszen távol van Southforktól.

Clayton: az állatokkal foglalkozik, később McKayjel beszélgetnek a vidékről, illetve az apadó folyóról. McKay azonban bizarr üzelmeket folytat a háttérben.

Lucy: felkeresi Casey Denault, s nagyképűen híreszteli minden felé, hogy milyen sikeres ember lett. Elviszi Lucyt szülőhelyére. A férfi egyre többet szeretne tőle, de Lucy még nem biztos abban, hogy megérett egy új kapcsolatra, pláne úgy, hogy még férjnél van.

April: Caseyvel járja a divatszalonokat. Aprilnek továbbra is egy pojácaként jelenik meg a férfi, aki egy kicsinyes érzések által vezérelt ember. Közli vele, attól még, hogy gazdagabb, mint régen, továbbra sem tud labdába rúgni Dallasban. Aprilt később felkeresi Bobby, aki bocsánatot kér tőle a múltkori veszekedésért. Mikor Bobby felajánlja barátságát, egyszerűen nem hisz a fülének, s sírás közepette elzavarja otthonából a férfit.


138. Lennon16 (2009-10-02 13:50.33) aaaaa
284. rész - Vad érzések
Rendezte: Michael Preece

Jockey: Lucyvel pöröl a vacsora előtt Southforkban. Mikor Johnny kérdezi, miért nem szereti Garyt, Jockey azt mondja, hogy szereti, de sosem tudtak kijönni, mert egészen más, mint ő, s egy igazi férfi vadászik, nem verset ír. Johnny kételyét azonban nem tudta teljes mértékben eloszlatni. Vadászatra invitálja Bobbyt, ahogy egykor apjukkal mentek. Magukkal viszik kisfiaikat is. Johnny kezdetben nem lelkesedik az állatok öldökléséért, majd mikor egy vadászat alkalmával leterít egy hímszarvast, megérzi a vadászat ízét, s büszke lesz magára. Eleinte a fogadóban sem szívesen ette, amit lőttek, később a sikerélmény hatására már kezdi élvezni az egészet. Jockey egyik bárban kiszemel egy pultos lányt, akit Callynak hívnak. Bobbynak azt vallja, hogy beleszeretett a lányba. A naív lányt gyorsan hatalmába keríti, s még annak bátyjai sem tudják visszatartani. Találkozóra hívja, s hogy a lány kételyét eloszlassa, egy lírai önvallomást ad elő, s vad csókolózásba fognak. A napot az ágyban zárják, de ekkor feltűnik Cally két testvére, akik puskacsövet tartanak az idegenre.

Bobby: elhívja a vadászatra Claytont, de ő inkább a ranchen maradna, vigyázni az állatokra. Próbálja oldani a Jockey és Lucy között lévő feszültséget, miközben fiával kártyázik. Másnap elindulnak egy szomszédos kis faluba, ahová vadászni mennek. Christopher és ő bő zsákmánnyal tér vissza, s a kisfiú lelkesedik a vadászatért. Közben a régi emlékekről, apjáról mesél neki. Mikor hazaindulnak, Jockey még maradni akar, így ő viszi haza a két fiút.

Samantha: felkeresi Aprilt, s alkut akar kötni vele. Elmondja neki, szeretné Cliffet felhasználni Jockey ellen, amiből Cliff is szépen profitálna. Kijelenti továbbá, hogy ez az egyetlen módja annak, hogy Nicholas miatt bosszút állhasson. April ellenzi az ötletet, de megfogadja Samanthának, nem beszél erről Cliffnek. Samantha később együtt ebédel Cliffel, s nyíltan arra kéri, vegyék fel a harcot Jockeyval, s próbálják kapcsolatukat újból felmelegíteni. Cliffnek nem tetszik az ötlet, s otthagyja a nőt.

Cliff: együtt ebédel Samanthával. Hamar átlát a szitán, mikor a nő eszközként akarná felhasználni őt Jockey ellen. Kijelenti, már nem fűti a bosszú a Ewingok ellen, nem akar újabb összetűzést Jockeyval. Továbbá tudatja Samanthával azt is, hogy amit voltaképpen csinál, ugyanaz, mint amit Jockey csinált egykor. Ezután találkozik Jordan Leevel, akinek felajánlja, hogy eladná a Barnes-Wentworthbeli részvényeit. Jordan nem tud belemenne az üzletbe, de megköszöni, hogy őt kereste meg Cliff. Egy alkalommal April keresi meg azzal, hogy Casey Denault olajat talált. Cliffet már nem érdekli, ki akar vonulni az olajüzletből. April figyelmezteti, nem cselekszik jól, Cliff azonban nem kér a tanácsokból, s elzavarja.

Ellie: nem szerepelt a mai részben

Clayton: megköszöni, amiért Bobby elhívná a vadászatra, de úgy érzi, a ranchen kell maradnia. Egy alkalommal meglátogatja McKayt, s az olajvállalkozók bárjába invitálja. McKay megköszöni a meghívást, de ez alkalommal nem fogadja el. Clayton nem is sejti, hogy az úriembernek mutatkozó férfi sötét üzelmeket folytatna Soutforkban.

Lucy: nézeteltérése támad Jockeyval Garyvel kapcsolatban. Kiáll apja mellett, s figyelmezteti Johnny, jól hallgassa meg, mi a véleménye Jockeynak a tőle különböző emberekről. Később megkeresi Casey, aki elújságolja neki a bomba hírt, miszerint olajat talált. A férfi végül ebédelni viszi a városba.

April: Samantha keresi fel. Mikor megtudja, hogy Samantha eszközként használná Cliffet férje ellen, próbálja lebeszélni ötletéről. Cliff ugyanis érző, sérülékeny lélek, nagyon jó ember a szíve mélyén. Később Denault állít be hozzá, s meséli el a sikert. Már nemcsak Lucyt, hanem Aprilt is próbálná behálózni. Casey később közli Slyjal, ő csupán egy titkárnő, s az is marad számára mindig. April ellátogat Cliffhez, s azt tanácsolja neki, hogy maradjon az olajüzletben. Cliff nem kér a tanácsokból, s kizavarja a szobájából a nőt.


137. BrightMan (2009-10-01 21:13.41) aaaaa
284. rész Call of the Wild, magyar cím: Vad érzések

Írta: Jonathan Hales, rendezte: Michael Preece
Samantha Cliff segítségével szeretne bosszút állni JR-on, de Cliff nem hajlandó, hogy a Ewingok újra kihasználják őt. Casey örömmel osztja meg Aprillel és Lucyvel az üzleti sikereit. JR, Bobby és a fiúk Haleyvillebe mennek vadászatra, ahol JR felfigyel egy csinos pincérnőre. Sikerül Callyt elcsábítania, de végül a lány bátyjai pisztolyt szegeznek rá.
Az epizód mondása: „Ne rendezz itt tehetségkutató versenyt!”- szólítja fel Bobby JR-t


Ellie: nem szerepel ebben a részben

Clayton: Bobby meghívja őt is a vadászatra, de Clayton visszautasítja, mert véleménye szerint a gyerekek és apjuk együtt menjenek. Amúgy is aggódik a szárasság miként hat az állatállományra. Ellátogat Carter McKayhez és esti szórakozásra hívja őt, de a férfi nem fogadja el a meghívást.

Cliff: találkozik Samanthával a klubban. A nő kérését hallva közli, őt már nem érdekli a múlt, hiszen csak kihasználták ők ketten egymást. Ezt pedig ma már nem tűri el a Ewingoktól. Felajánlja eladásra a Barnes-Wentworth olajtársaságot Jordan Leenek.

Lucy: fájdalommal tölti el, amikor a Ewing testvéreket hallja a gyerekkorukról beszélni, de Garyt nem említik. Casey elmegy Southforkba és Lucyvel együtt örülnek az elért sikereknek. A férfi azt állítja Lucy sokat jelent neki, azonban a lány még nincs felkészülve egy újabb kapcsolatra.

Bobby: a vadászat alkalmával több madarat is sikerül lelőnie, amit Christopher boldogan mutogat. Amikor Cally bátyjai a lány védelmére kelnek JR ellen, Bobby kér bocsánatot tőlük. A fiúkkal, de JR nélkül tér vissza Dallasba, mert bátyja egy földterületet nézett ki üzleti célból.

April: Samantha jön el hozzá, hogy megtudakolja mi van Cliff és ő közte. April elárulja, ugyan jó barátok, de ennél semmi több nincs közöttük. Casey visszatér Dallasba és elmondja Aprilnek milyen sikereket ért el. A lány elújságolja ezt a jó hírt Cliffnek, de a várt hatás elmarad.

JR: öccse melankóliáját látva felajánlja, hogy mint gyerekkorukban apjukkal, menjenek el a gyerekekkel négyesben Haleyvillebe vadászni. Amikor megérkeznek a kisvárosba, a régi emlékek felszínre kerülnek. Johnyt eleinte nem köti le a vadászat, azonban később amikor eltalál egy vadat, nagyon büszke magára. A vacsora közben JR felfigyel a csinos pincérnőre, Cally Harperre. Később újra találkozik vele és tudatja jobb életkörülményeket érdemelne, amit ő biztosítani is tudna számára. Sikerül elcsábítani, s miközben a hotelszobában Cally-vel az ágyban fekszenek a lány bátyjai fegyvert szegeznek rá.

Samantha: ebédelni hívja Cliffet, aki nagy nehezen áll kötélnek. Samantha azt tervezi JR-on újabb bosszút áll, amihez Cliffre is szüksége van. Kéri Cliff segítségét JR ellen, de a férfi visszautasítja őt.


136. Lennon16 (2009-10-01 13:34.19) aaaaa
283. rész - Az anyai szeretet
Rendezte: Russ Mayberry

Jockey:megtudja, hogy gyermekéhez csak úgy lehet joga, ha visszaköltözik Southfokba. Anyjától és Claytontól elnézést kér, amiért a kórházba úgy nekik esett Egy alkalommal meglátogatja kisfiát, akin látszik, nagyon hiányzik neki Southfork. Elülteti a bogarat a fülébe, hogy hamarosan visszamehet oda. Később egyik ügyfelével tárgyal, aki üzleti ajánlattal kecsegteti. Tudják, hogy Bobby kezében van a kormányrúd, de Jockey a nagy visszatérésre készül, s el akar oszlatni minden olyan pletykát, mely arról szól, hogy lemosták a pályáról. Később beszél Samanthával, akivel a viszonya továbbra is kaotikus. Mikor Samantha visszaviszi Southforkba kisfiát, Jockey megdöbben a felesége lelki nagyságán.

Bobby: Claytonnal terelgetik a nyájat, ha épp nincs az irodában tennivalója. Clayton felajánlja neki finomítóit megvételre, később pedig Cliff szeretné eladni a Barnes-Wentworth részvényeit neki. Bobbynak nagyon jól esik, hogy bizalommal vannak iránta, de csak egyik ajánlatot tudja elfogadni. Később meglátogatja egyik egyetemista évfolyamtársa, aki szeretné felmelegíteni kapcsolatát Bobbyval. Ebédelni hívja, s tudatja vele, még nem lépett túl a Kayjel való komoly kapcsolatán, ezért nem szeretne semmibe könnyelműen belevágni. April meglátja őket, s a féltékenységében közönségesen viselkedik előtte. Később megtudja a nőtől, hogy Cliff hazudott arról, hogy nem Pamelát látta. Később mikor megtudja, hogy Pamela férjhez akar menni orvosához, kizavarja irodájából Aprilt, majd később alaposan a pohár fenekére néz. Illuminált állapotban keresi fel csinos évfolyamtársát, akinél megpróbál békességre lelni. A nő azonban azt kéri tőle, mondja el neki, mik a szándékai, mert nem akar Pamela-pótló szerepet betölteni.

Samantha: megmutatja Johnnynak az új házat, ahol élni fognak. Johnny odavan anyjáért, de az ötletért már kevésbé. Nem érzi jól magát az új környezetben, az iskolában is verekszik, s minduntalan Southforkba áhítozik szíve. Anyja, látva a fia szomorúságát, felkeresi Ellie-t, hogy tanácsot adjon neki. Azt javasolja neki, hogy amellett döntsön, ami a gyermekének a legmegfelelőbb. Samantha végül visszaviszi Johnnyt Southforkba, miközben férjével találkozik. Kijelenti, egyes egyedül a fia szempontja érdekli, s képes lemondani ezért saját elképzeléseiről. Közli férjével azt is, fordítva ez sose történt volna meg. Felügyeleti jogára azonban igényt tart továbbra is.

Cliff:sok időt tölt Aprillel, s látja rajta, hogy odavan Bobbyért. Kifejti Aprilnek, mindenben támogatja Bobbyt, hiszen Pamelának nagyon jó férje volt, s emellett példás apa is, a Ewing-Barnes viszály pedig úgy volt hülyeség, ahogy volt. Később felkeresi Bobbyt, hogy közölje vele, el akarja adni az olajrészvényeit, arra hivatkozva, hogy már így is túlkereste magát. Bobby nagyon meglepődik ezen a nagyvonalú felajánláson: nagy dilemma előtt áll.

Ellie: boldogan fogadja fiát Southforkban. Miután elnézést kért tőle és Claytontól, kijelenti, ez Jockey háza is, akkor jön oda, mikor akar. Mit sem sejtve arról, hogy fia Johnny megszerzéséért költözött vissza csupán. Egy alkalommal Samanthával ebédel, akit továbbra sem ért, miért lőtt rá fiára. Szeretne azonban túllépni a szomorú történteken, s Johnny jövője érdekli. Azt tanácsolja Samanthának, hogy a gyermek érzéseire építsen, s azok alapján döntsön. Később férjével együtt megmutatja McKaynek a southforki vidéket, s a vevőnek nagyon tetszik. Ezután lebonyolítják az üzletet,s be is költözik Ray házába.

Clayton: felajánlja Bobbynak, hogy vegye meg a finomítóit, ő ugyanis nem akar tovább az olajjal foglalkozni, s inkább az állattenyésztésben találná meg időskori éveinek értelmét. Bobbyt nagyon meglepi az ajánlat, ugyanakkor nagyon örül annak, hogy Clayton rá gondolt. Clayton kifejti, azzal, hogy Southfork fele törvényesen is az övé, úgy érzi, a lehetőségei is nagyobbak, s nem gondolja azt, hogy csak egy megtűrt eleme lenne a családnak.

Lucy: visszatér a férje, Mitch. Vissza szeretné csábítani feleségét Atlantába, de nem jár sok sikerrel. Lucy elmondja neki, hogy kapcsolatukat Mitch túlzott elfoglaltsága tette tönkre. Mitch próbálja megmagyarázni neki, hogy betegeit nem hagyhatja csak úgy magukra, Lucynek azonban más elképzelései vannak. Szeretik egymást, de különböző igényeik miatt képtelenek együtt élni.

April: sok időt tölt Cliffel, s minduntalan Bobby személyére lyukadnak ki. Egy alkalommal meglátja Bobbyt, amint egyik ismerősével együtt ebédel. A féltékenységtől vezérelve, odalép az asztalukhoz, s közli a nővel, reménykedik abban, hogy még szűz, ugyanis Bobbynak csak azok számítanak. Később ezért a közönséges beszólásáért személyesen és őszintén kér elnézést Bobbytól, de továbbra sem érti, mi a baja Bobbynak vele. A vita közben elkottyantja, hogy Cliff valójában Pamelával találkozott, de az nem hajlandó visszajönni családjához, sőt házasságra készül a plasztikai sebészével. Bobbynál ekkor telt be a pohár, s kizavarja irodájából a nőt. April ezúttal érzi, hogy túllőtt a célon.


135. BrightMan (2009-09-30 21:22.25) aaaaa
283. rész No Greater Love, magyar cím: Az anyai szeretet

Írta: Simon Masters, rendezte: Russ Mayberry
Samantha és Johny új lakásba költöznek, de a fiú nem érzi ott jól magát. Ellie tanácsát figyelembe véve, Samantha visszaviszi Johnyt Southforkba, viszont JR-nak írásba kell adnia, lemond a törvényes felügyeleti jogáról. Bobby megtudja a féltékeny Apriltől, hogy Cliff nem fedte fel az igazat, miszerint Pamela él és nem kíván visszatérni Dallasba. Carter McKay beköltözik Ray házába. Mitch Dallasba érkezik, hogy Lucyvel megbeszélje közös jövőjüket, de az állandó vitákat követően felajánlja neki, váljanak el.
Az epizód mondása: „Találtál magadnak egy újabb szűzlányt?” - kérdi April Bobbytól


Ellie: félreteszi érzelmeit fiával szemben és közli JR-ral, bármikor hazajöhet Southforkba. Samantha tőle kér tanácsot Johnyt illetően és szerinte unokájára kellene bízni a döntést, hiszen ehhez már elég idős.

Clayton: hálás amiért segíthet Bobbynak a farmon és elhatározta egyre kevesebb időt akar tölteni az olajüzlettel. A finomítóit felajánlja eladásra Bobbynak. Szerinte Ellienek is szimpatikus lesz az új szomszéd, aki meg fogja venni Ray házát. Carter beköltözik és egy cinkos mosoly jelenik meg arcán, amikor Clayton magára hagyja.

Cliff: közli Aprillel, neki semmi baja sincs Bobbyval és nem ő lesz az a személy aki közli vele, hogy a felesége nem kíván visszatérni hozzá. Ki akar szállni az olajiparból és ezért Bobbynak ajánlja fel vételre a Barnes-Wentworth műveket.

Lucy: Mitch érkezik Dallasba és feleségével megszeretné beszélni az életüket, de mindig csak vitatkoznak, végül Mitch azt javasolja, váljanak el.

Bobby: váratlanul éri Clayton előnyös üzleti ajánlata, megígéri átgondolja. Tammy Miller visszatér Európából és meglátogatja Bobbyt. Együtt ebédelnek egy étteremben, történetesen ott, ahol April is. Bobby Tammynél jelenik meg, miután az italba próbálta fojtani a bánatát. Másnap a lány Bobbyra bízza a döntést, de kéri ne használja őt ki.

April: megtudja Clifftől, hogy nem árulta el Bobbynak az igazat. Féltékenyen figyeli Bobbyt, amikor egy nővel ebédel együtt, sőt közönséges módon megjegyzést is tesz nekik. Másnap elmegy Bobby irodájába, hogy bocsánatot kérjen, de végül még rosszabbra fordul a helyzet, amikor felfedi, Pamela él és soha többé nem akar Dallasba visszajönni. Bobby mérgében kidobja a lányt az irodájából.

JR: dühös Harry McSweenre, aki nem hozta el Johnyt Samanthától. Az ügyvédje elmondja JR-nak a törvény egyelőre Samanthát védi, de ha Johny önszántából Braddock megyében élne akkor övé lehetne a felügyeleti jog. Hazatér Southforkba és bocsánatot kér anyjától és Claytontól. Meglátogatja Johnyt és elmondja neki, mennyire jó újra Southforkban élni. Szerinte Samantha önzőségének eredménye Johny boldogtalansága.

Samantha: megmutatja Johnynak új otthonukat, ahol ezentúl együtt fognak élni. Johny kérdésére azt feleli, azért lőtt JR-ra mert haragudott rá, illetve félt tőle és pánikba esett. Johny szerint anyja rettenetes dolgot tett. Samantha számára kiderül, hogy fia nem érzi magát jól új otthonukban. Elviszi fiát Southforkba és JR megdöbbenésére ott is hagyja, cserébe JR-nak írásban le kell mondania a törvényes képviseletről.


134. Lennon16 (2009-09-30 10:14.30) aaaaa
282. (évadnyitó) rész - Az érzelmek körhintája

Hosszú idő után bemondják Simorjay Emese nevét, s egy jelenet erejéig feltűnik Pamela is. Lucy ismét a főcímszereplők között található, April pedig bekerül közéjük. Bobby és Cliff nyiratkozni mentek a nyári szünetben, Samantha bedaueroltatta a haját egy éjszaka alatt.

Jockey: csodával határos módon túléli a lövéseket, sőt, a körülményekhez képest kiváló állapotban van. Megbeszéli az orvossal, hogy rendezzenek úgy mindet, mintha nagybeteg lenne. Testvére rájön a cselre, hogy így, magát sajnáltatva szerette volna bevenni magát újra a Ewing Olajtársaságba. Később Samanthával támad vitája, s egymás ellen szeretnének feljelentést tenni. Végül mindketten ejtik az ötletet a kis Johnny miatt. Nehezen veszi tudomásul, mikor a kórházból kinézve látja, Samanthánál van a kisgyerek. Később meglátogatja az anyja és Clayton is, de látják, Jockey még ilyen helyzetben is kihasználna másokat, így otthagyják saját levében főni. Bobby egyik nap érte megy, s felajánlja neki, hogy beveszi a cégbe de csak adminisztratív feladatokat láthatna el. Örül a hírnek, s meghívja öccsét az irodájába. Az alázatosság mögött azonban nagy adag számítás húzódik meg.

Bobby: meglátogatja sérült öccsét,s rájön, amit kitervelt, egy olcsó trükk volt csupán. Később a család előtt próbálja megvédeni bátyját, s kiállni mellette. Még Lucyvel is nézeteltérése támad. Samantha látogatásának nem örül, pláne azután, hogy tudja, ő lőtt rá testvérére. Ebéd közben összetalálkozik Jeremy Wendellel, aki sajnálja, amiért Jockey nincs rosszabbul, de kifejti, harca nem terjed ki Bobby cégére. Bobby kijelenti, mindenáron megvédik magukat, ha kell. Később felajánlja testvérének, hogy társuljon hozzá a Ewing Olajtársaságba, de döntést továbbra is csak ő hozhat, illetve Jockey az ő megkérdezésével. Cliffel beszél, akit Pameláról faggat, de Cliff letagadja, hogy találkozott Pamelával. Bobby sajnálja, amiért "nem járt eredménnyel" útja.

Samantha: a rendőrségen kijelenti, férje ölte meg Nicholas Pearce-t, ezért vádat emeltet ellene. A lövés, mint mondta, önvédelemből történt. Szeretné mihamarabb látni kisfiát. Később Southforkba látogat, ahol Bobby igen nyersen fogadja. Próbálja megmagyarázni Bobbynak, hogy férje a legrosszabb ember a földön, de a kisfiáról nem hajlandó lemondani. Bobby kiáll testvére mellett, még akkor is, ha sok borsot tört az orra alá. Később beszél Jockeyval, s belátják, az lesz a legjobb, ha nem emelnek vádat egymás ellen. A kórház előtt összetalálkozik Lucyvel, amint épp a kis Johnnyt a kórházhoz viszi, s nagyon megörül. Jockey az ablakon keresztül mindent lát, s forr a dühtől. Samanthának egy célja van: megtartani gyermekét bármi áron. Ügyvédet fogad fel, hogy mihamarabb elválhasson férjétől.

Pamela: meglátogatja Cliff. Kiderül, nem örül, hogy bátyja a nyomára bukkant,s azt hazudja neki, hogy a plasztikai orvosába szeretett bele. Kifejti neki, noha nagyon szereti Christophert és Bobbyt, soha többé nem megy vissza közéjük, Dallasba, mert az élete teljesen más irányt vett. Kéri testvérét, őrizze meg emlékeiben olyannak, amilyen a baleset előtt volt. Később kiderül, Pamela gyógyíthatatlan betegségben szenved, s csupán hónapjai vannak hátra, ezért nem akart visszamenni.

Cliff: Aprillel együtt utazik el megkeresni Pamelát. Egy férfi elirányítja őt arra a helyre, ahol megtalálhatja. Beszél húgával, akitől kéri, menjen vissza vele Dallasba, de az nem hajlandó. Cliff tudatja vele, az egész családja ott van, Bobby is várja, de Pamela hajthatatlan. Mikor testvére kéri őt, hogy soha többé ne keresse meg, szomorúan kullog el. Bobbyval való találkozásakor letagadja, hogy találkozott Pamelával, s azt állítja, hogy akit látott, nem ő volt.

Ellie: meglátogatja fiát a kórházban, de mikor látja, fia a baleset után sem tért jobb belátásra, ugyanolyan számító, mint máskor, s hogy majd kicsattan az egészségtől, inkább otthagyja.

Clayton: kint lovagol Bobbyval, mikor a rossz hír éri. Ellie-vel együtt meglátogatja a kórházban. Továbbra sem tudják egymás között tisztázni a kialakult helyzetet Jockeyval. Később Carter McKay keresi meg azzal, hogy megvenné Ray farmját.

Lucy: éles szóváltásba kerül Bobbyval. Kijelenti, ő örült volna, ha Jockeynak nagyobb baja lett volna. Egy alkalommal, mikor otthon tartózkodik, telefonon keresik. Az intézetből szólnak, s tudatják vele, Johnny hallotta apjáról a szörnyű hírt, s mihamarabb látni szeretné. Lucy érte megy, s elviszi a kórházhoz, ahol Samanthával találkozik. Jockeyt majd szétveti a méreg, mikor látja a kis Johnnyt Lucyvel és feleségével.

April: Cliffel megy Pamela után, noha tudja, ha Pamela visszamenne Bobbyhoz, neki semmi esélye nem lenne. Vigasztalni próbálja Cliffet, miután az szomorúan távozik húgától.


133. BrightMan (2009-09-29 21:35.48) aaaaa
282. rész Carousel, magyar cím: Az érzelmek körhintája

Írta: Leonard Katzman, rendezte: Michael Preece
JR kisebb sérülésekkel megússza a lövéseket. Samantha és JR is a másikra vallja, hogy ő a felelős a történtekért. Végül Johnyra való tekintettel mindketten lemondanak a vádemelésről. Samantha válóperes ügyvédhez fordul, hogy megszerezze Johny felügyeleti jogát. Cliff találkozik Pamelával, aki már nem akar visszatérni Dallasba, mert halálos beteg. Ez utóbbit nem árulja el bátyjának. Bobby feltételeket szabva belemegy, hogy JR-ral közösen dolgozzanak a Ewing olajtársaságnál.
Az epizód mondása: „Itt csak Samantha tréfál, aki háromszor célzott és mellélőtt! Ha még egyszer próbálkozol Samantha, szívesen segítek, hogy ne hibázz!” - áll Lucy Samantha mellé


Ellie: JR anyját vádolja, hogy Lucy Samantha kezére játszotta Johnyt. Ellie látván fiának már szinte semmi baja sincs, ott hagyja őt a kórházban.

Clayton: Carter McKay jelentkezik Claytonnál, hogy megvegye Krebbsék farmját.

Cliff: April társaságában elutazik, hogy Pamelával találkozzon. Cliff szerint April nem szeretné, ha Pamela visszatérne Dallasba, mert akkor nem lehetne Bobby az övé. Pamela már nem akar visszatérni Dallasba, hiszen beleszeretett orvosába és nemsokára össze fognak házasodni. Miután Cliff egyedül elhagyja a szobát, Pamela elmondja azért nem fedte fel az igazat, miszerint már csak pár hónap van hátra az életéből, mert nem akar újabb fájdalmat okozni a szeretteinek. Cliff szomorúan veszi tudomásul, hogy Pamela nem akarja őt többé látni, Dallasba visszatérve azt állítja Bobbynak, a nő nem a húga volt.

Lucy: Samantha mellé áll, amikor Bobby és Samantha a kialakult helyzetről vitatkoznak. Amikor Johny iskolájából telefonálnak, Lucy fogadja a hívást és elmegy unokaöccséért. Örömmel segít Samanthának, mert tudja Johnynak nem JR mellett van a helye.

Bobby: jót nevet bátyja színlelt haldoklásán, mivel már tudja nincs komolyabb baja. Amikor JR ismét felajánlja a társulást, visszautasítja. Jeremy Wendell örül amiért JR nem halt meg, hiszen elszámolni valója van vele. Bobby kéri hagyja őt békén és felvilágosítja nem akar a bátyjával közös céget. Lucy hatására meggondolja magát a társulást illetően és közli a feltételeit JR-ral. Szerinte így jobb, hogy Cliff akivel találkozott mégsem Pamela.

April: annak ellenére támogatja Cliffet Pamela megkeresésében, hogy kétségei vannak, Pamela is kívánja-e a bátyját látni. Kitart Cliff mellett és vele együtt elutazik.

JR: hatalmas szerencséje volt, mert mindhárom lövés egyike sem ért létfontosságú szervet, ezért gyorsan fel fog épülni. Közli a nyomozóval, hogy vádat fog emeltetni a felesége ellen gyilkossági kísérletért és egyúttal tagadja, hogy ő lőtt volna. Miután Samantha a fiúkra való hivatkozással lemond a vádemelésről, JR is ezt teszi. Boldogan veszi tudomásul, hogy Bobby még ha korlátozott módon is, de belemegy a Ewing olajtársaság nevének közös használatába. Megígéri Samanthának nem nyugszik addig, amíg övé nem lesz Johny felügyeleti joga.

Samantha: kihallgatják a rendőrségen a történtekről. Azt vallja, biztos volt benne JR őt is meg fogja ölni és önvédelemből lőtt rá. Elmegy Southforkba, hogy megtalálja Johnyt, de Bobby nem hajlandó ebben segíteni. Lemond a vádemelésről fiára való tekintettel. Amikor kijön a kórházból meglátja Johnyt és együtt integetnek az őket az ablakból figyelő JR-nak. Egy híres válóperes ügyvéddel találkozik, akinek elmondja semmi mást nem akar, csak a fia feletti felügyeleti jogot. Bár Nick ügyét lezárják, de Samantha ígéri a házasságuknak is vége és búcsút inthet Johnynak.


132. Lennon16 (2009-09-29 11:26.56) aaaaa
281.rész - Pénz beszél...
Rendezte: Leonard Katzman

Jockey: meglátogatja Clayton, és Ellie nevében is, szeretnék, ha visszavinné Southforkba a fiát. Jockey nem hiszi el, hogy anyja kérését is tolmácsolja. Clayton mindenesetre kijelenti, az ajtó mindig nyitva áll előtte Southforkban. Lucyvel is beszélget, de nem túlzottan örül unokahúga visszatérésének. Casey Denault később összefut volt barátnőjével, aki épp Lucyvel beszélget. Lucynek elmondja élettörténetét, sőt azt, hogy hamarosan elhagyja Dallast. Kifejti, végre rámosolygott a szerencse. Lucynek imponál a fiú, s az a tény, hogy utálja Jockeyt. Jockey később felkeresi Jeremy Wendell, s kénytelen belemenni a Jockey diktálta ügyletbe. A Ewing részvényekért cserébe engedi a kitermelést. Jeremy revansra szólít fel. Jockey örömittasan mosolyog apja festményére, s meghívja magához Bobbyt, mit sem sejtve a Ewing név visszaszerzéséről. Mikor kiderül, Bobby megszerezte a nevet, teljesen elkomorul. Felhívja egyik szenátor ismerősét, aki kijelenti, semmit sem tehet az ügyben. Később békülékeny hangot próbál megütni testvérével, de a színjáték nem hatja meg öccsét. Samantha és Nicholas Johnnyt követelik tőle, de nem hajlandó elárulni, hol rejtegeti. Nicholasra fegyvert fog, s utasítja őket, hagyják el a lakást. Nicholas nem tágít,s dulakodásba kezdenek. Már az erkélyen verekednek, mikor Nicholas átesik az emeleti lakás erkélyének korlátján, s a halálba zuhan. Samantha a rémülettől reszketve 3 lövést ad le férjére.

Bobby: végig figyelemmel kíséri, ahogy a Patrol Group felirat lekerül a cég ajtajáról, s a Ewing nevet vésik be aranydíszítéssel. Testvére irodájába invitálja, s nagy bőszen újságolja, hogy Jeremytől megszerezte a Ewing cég részvényeit. Ekkor jelenti be, ő pedig megszerezte a nevet, amit bátyja már soha nem szerezhet meg. Később kifejti, soha többé nem akar bátyjával együtt dolgozni. Tusolás közben épp Cliff keresi meg, s közli vele, felbukkant Pamela. Bobby elhűl a hír hallatán, de leszögezi, csak akkor zeretné viszont látni Pamelát, ha azt ő maga szeretné kérni. Amúgy nem. Mint mondja, felesége önszántából, s saját akaratából hagyta el.

Samantha: Nicholas felfogad egy magánnyomozót, aki hamarosan értékes nyomokra bukkan. Követi Jockeyt, s kideríti, a kis Johnny álnéven tartózkodik az intézetben. Mikor Samantha és Nicholas felkeresik a helyet, Johnnynak már hűlt helye. Ekkor megy el feldúltan férje lakására, s követeli tőle a gyereket. Férje nem hajlandó elárulni, hol van, s Nicholas nekiesik. Már az erkélyen vannak, mikor a dulakodás közben Nicholas a mélybe zuhan. Samantha a földön heverő fegyvert Jockeyra tartja, s lelövi. Izgatottságában a rendőrséget hívja, s két halálesetről számol be.

Cliff: együtt iszogat Aprillel, s épp a vakációját tervezi. Ekkor fut össze Jordan Leevel, aki közli vele, látta Pamelát, s felismerte. Cliff nem hisz a fülének, s rögtön Bobbyhoz rohan. Bobby azok után, hogy Pamela elhagyta, képtelen lenne vele találkozni, csak akkor, ha azt volt felesége kérné. Cliff értetlenül szemléli Bobby viselkedését, ő mindenesetre megfogadja, megkeresi húgát.

Ellie: megbeszéli Jennával Ray félrelépését. Biztatja a nőt, hogy tartson ki Ray mellett, ugyanis nagyon értékes ember, sokszor küzdött kisebbségi komplexussal, s azt várja, hogy valahol megértsék, szeressék. Jenna megértőnek mutatkozik.

Clayton: felkeresi Jockeyt, s kéri tőle, vigye vissza a kicsit Southforkba. Ellie nevében is beszél, de Jockeyt nem hatja meg különösebben. Később kifejezi Clayton, hogy szívesen látják bármikor, ha vissza akar menni. Később Rayjel beszélget, s először ugyan furcsállja, amiért a cowboy el akar menni, ám másodszor már elgondolkozik a dolgon, s sok szerencsét kíván neki.

Ray: megbeszéli Jennával a Connie-val történteket. Teljesen megértené, ha Jenna elhagyná emiatt, de kéri, ha tud, bocsásson meg neki. Jenna végül ad neki egy lehetőséget, de cserébe azt kéri, utazzanak el igen messzire, mert ez a közeg már nem tartogat nekik újat. Ray megtenné, hogy Jenna kedvéért eladná a farmot. Később Claytonnal beszél erről az ötletről, s a birtokeladásról.

Jenna: szeretne megbocsátani férjének, de nem biztos benne, hogy lelke mélyén képes lesz rá. Ellie-től kér tanácsot Ray ügyében, aki biztatja Jennát, hogy tartson ki mellette. Jenna ad Ellie véleményére, s Rayt visszafogadja. Feltétele azonban, hogy máshol folytassák életüket, mert Southfork szűk körébe már nem tartoznak bele. Ray eleget tenne a kérésnek, ha tudná, ezzel visszaszerezheti Jenna bizalmát.


131. BrightMan (2009-09-28 21:22.03) aaaaa
281. rész The Fat Lady Sings, magyar cím: A pénz beszél

Írta: Leonard Katzman, rendezte: Leonard Katzman
Ellie tanácsa alapján Jenna úgy dönt, ad még egy lehetőséget Raynek és a házasságuknak, de ehhez el kell költözniük Southfork közeléből. Cliff Jordan Leetől híreket kap Pameláról. JR elmondja Bobbynak a Ewing vagyont visszaszerezte, mire öccse felfedi a Ewing név pedig az övé. Samanthának sikerül Johny nyomára bukkannia, de későn érkeznek az iskolába, mert JR már elvitte a fiút. Ezt követően Nickkel együtt JR lakására mennek, ahol a két férfi összeverekedik, s Nick kizuhan az erkélyről. Samantha három lövést ad le férjére, majd telefonon bejelentést tesz a rendőrségnek.
Az epizód mondása: „Csodálatos, hogy nem vagy itt... arra gondoltam beköltözök a régi szobádba!” - tudatja Lucy JR-ral


Ray: szóra bírja Jennát, mi a véleménye a történtekről. Ray úgy döntött nem emeltet vádat Connie ellen. Elmeséli feleségének, fiatalon nem tartozott sehova és felnőttként is mindig próbált megfelelni az elvárásoknak, de javarészt sikertelenül. Jenna révén új lehetőséget kapott, viszont azt hitte már elvesztette őt, amikor Connieval összejött. Még mindig Jennát szereti és elfogadja bármit dönt. Megígéri Jennának mindent megtesz, hogy megmentse a házasságukat.

Ellie: Lucy összetalálkozik Caseyel és gyorsan összebarátkoznak, amikor kiderül mindketten gyűlölik JR-t. Ellie elmondja Jennának, Ray mindig is kisebbségi komplexusokkal küszködött. Ellie szerint Jennának kell eldöntenie a házassága fontosabb vagy a büszkesége, de egy biztos mindenki megérdemel még egy esélyt.

Clayton: elmegy JR-hoz a Ewing lakásba és igyekszik őt meggyőzni arról, adja vissza Johnyt az anyjának. JR megvallja neki, Johny az egyetlen ember aki elfogadja olyannak, amilyen és nincs az a hatalom, ami elvehetné tőle. Clayton próbálja megérteni JR-t és biztosítja, bármikor visszatérhet Southforkba. Megbízást kap Raytől a farm és a ház eladására.

Cliff: Aprillel közös utazást tervezik, ekkor Jordan Lee érkezik a megdöbbentő hírrel, látta Pamelát. Elmegy Bobbyhoz, aki már nem akar Pamela után menni, hiszen felesége hagyta el őt. Cliff csalódottan veszi tudomásul Bobby döntését.

Jenna: legszívesebben elhagyná Rayt, de még mindig szerelmes a férjébe. Ellie tanácsát kéri mit tegyen a kialakult helyzetben. Közli férjével a kapcsolatuk megér annyit, harcoljanak érte, de valahol távol Southforktól kell ezt megpróbálniuk. Eldöntik Rayel, Európába utaznak, hogy Charlieval közöljék döntésüket.

Bobby: amikor JR magához hívatja, hogy elmondja a Ewing vagyont sikerült visszaszereznie, tudtára adja, a Ewing nevet viszont soha nem kapja vissza mert az már az övé. Pameláról érkező hírek ellenére sem akarja őt megkeresni.

JR: Jeremy Wendell eljön JR irodájába, aki a gázvezeték átvitelére alkalmas földért cserébe a Ewing ingatlanokat kéri vissza. Jeremy a megállapodást kényszeredetten írja alá. A szenátortól megerősítést kap, hogy Bobby igazat mondott a Ewing nevet illetően. Elmegy Southforkba, ahol Lucyvel a régi idők vitáit elevenítik fel. Felkéri Bobbyt dolgozzanak újra együtt, de öccse nem hajlandó erre.

Samantha: Nick magánnyomozója nem tudta megtalálni Johnyt, ezért JR-on keresztül próbál a nyomára bukkanni. A magánnyomozó jelentése alapján elmennek az iskolába, ahol megtudják az igazgatótól JR az előző nap vitte el a fiút. Ezt követően Nickkel JR lakására mennek, ahol JR fegyvert fog Nickre, a két férfi verekedni kezd és Nick kizuhan az erkélyről. Samantha három lövést ad le JR-ra, majd a rendőrséget hívja, hogy kettős gyilkosságot jelentsen be.


130. BrightMan (2009-09-27 21:13.24) aaaaa
280. rész Things Ain't Going Too Good at Southfork, Again, magyar cím: A dolgok rosszul mennek...

Írta: Mitchell Wayne Katzmann, rendezte: Linda Gray
Samantha hiába szeretni magával vinni Johnyt, JR-nak 30 napos haladékról szóló határozata van. Amikor Clayton bejelenti társtulajdonosa Southforknak JR elhatározza elköltözik onnan. Lucy hazatér Atlantából. Ray elmondja Jennának az igazságot Conniet illetően. Bobby megkapja a Ewing név használati jogát egy évre, de Kayel a kapcsolata lezárul. JR ellátogat Jeremyhez és másnapra találkozóra hívja, hogy megbeszéljék a közös ügyeiket.
Az epizód mondása: „Lentről csak egy járható út van.... felfelé!” - nyilatkozik JR Aprilnek helyzetéről


Ray: minden erejét összeszedve küzd, nehogy Connie újból megkéselje. Telefonon kapcsolatba lép a rendőrséggel mielőtt eszméletét vesztené. Úgy dönt itt az idő elmondani Jennának az igazat Connieról. Bevallja feleségének még mindig őt szereti és nem tud értelmes magyarázatot adni a tettére.

Ellie: elmondja JR-nak véleményét, miszerint Johnynak az anyja mellett lenne a helye. Lucy hazaérkezik Southforkba, ahol csak Christophert találja. Megtudja tőle, JR már nem lakik a családdal. Lucy elmondja nagyanyjának a házassága csupa formalitás, Mitch csak a munkájának él.

Clayton: bejelenti a Ewing testvéreknek, tegnaptól kezdve Ellievel közös tulajdonosai Southforknak.

Cliff: April meglepetés bulit szervez Cliffnek a barátokkal közösen, miután megszabadult JR-tól. Meggyőzi Aprilt, hogy adjanak Caseynek egy lehetőséget és ennek köszönhetően társulnak Casey apjától örökölt mező feltárására.

Jenna: hazatérve a véres házat felfedezve Bobbyt értesíti, eltűnt Ray. Sajnálatát fejezi ki amiatt, hogy Rayt egyedül hagyta. Hihetetlenül hangzik számára, hogy férje félre lépett míg ő Svájcban tartózkodott.

Bobby: Dave Culver kíséretében megkapja az Igazságügy képviselőitől a határozatot a Ewing név használatáról, de csak egy évre, aztán felülvizsgálják a cég működését. Kayel együtt ünneplenek, de végül ráébrednek az útjaik másfelé vezetnek és nincs sok lehetőségük a közös jövőt illetően.

JR: elvezetteti Samanthát Southforkból, miután hiába követelte magának felesége a fiúkat. Amikor Ellie nem tetszését fejezi ki, közli vele mindaddig ott marad Johny ahol most van, amíg a bíróság neki nem ítéli. April meglátogatja és bár tetemes vagyonra tett szert JR révén, sajnálja hogy a férfi nem kapta meg azt, amire vágyott. JR-t kiborítja a hír, miszerint Clayton Farlow Southfork tulajdonosa lett, ezért elhatározza elköltözik. Ellátogat Johnyhoz az iskolába és elmondja neki, új otthont fognak kettesben alapítani távol Southforktól. Megjelenik Jeremy Wendellnél és elmondja a gázmező egyelőre halott földdarab, mert tőle függ engedélyezi-e a szállítást. JR másnap látni akarja Jeremyt az irodájában, hogy a jövőről tárgyaljanak.

Samantha: elmondja Nicknek két rendőr kíséretében fogja Johnyt elhozni Southforkból. Erre azonban nem kerül sor, mert JR a megyei bíró határozatával 30 nap haladékot kapott. Samantha ígéretet tesz, harcolni fog a fiáért. Aggódik, hogy fiát JR ellene fogja hangolni. Nick biztosítja mellette áll és segít neki visszaszerezni Johnyt.


129. Lennon16 (2009-09-27 19:01.25) aaaaa
280. rész - A dolgok rosszul mennek
Rendezte: Linda Gray

Visszatért Lucy.

Jockey: Samantha ismét a kis Johnnyért megy Southforkba, immáron rendőrök kíséretében. Miután Jockey nem hajlandó megmondani, hol van, egy végzést ad át férjének. Jockey széttépi, s egy másikra hivatkozva, miszerint 30 napig semmit nem tehet Samantha, elutasítja feleségét. A rendőrök már majdnem elvinnék Jockeyt, de a másik dokumentum mindent átrendez. Miután Ellie meghallja fia és felesége veszekedését, beszélgetésre invitálja. Úgy érzi, nem tarthatja távol Johnnyt a családtól, helytelen, amit tesz. Jockeyt csak saját maga és tervei érdeklik. Később megtudja, hogy Clayton lesz Southfork másik tulajdonosa. Úgy érzi, apja emlékét eltiporják, s nem látva más kiutat, elhagyja Southforkot. Előtte azonban beszélget még egy nagyot Bobbyval, aki viszont meg tudott barátkozni a kialakult helyzettel. Johnnyval is beszél arról, hogy lehet, nem a ranchre mennek vissza. A fiú, ha nehezen is, de elfogadná apja feltételeit.

Bobby: épp otthon van, mikor Jenna keresi telefonon. Rayt súlyos sérülésekkel szállították kórházba. Bobby négyszemközt is beszél testvérével, s rájön, a támadó nem volt ismeretlen Ray számára. Bobby nagyon bízik abban, hogy el tudják rendezni Jennával a kérdést. Ismét Washingtonba utazik, ahol megtudja, megkaphatja a cég nevét, de csak bizonyos feltételekkel. Megfigyelés alatt tartják a céget, amíg jónak látják. Ha nem tesz eleget a kívánalmaknak, visszavonják az engedélyt. Bobby a szavát adja, hogy az ő irányítása alatt ilyesmi nem fordulhat elő. Találkozik Kayjel, s mindketten úgy érzik, kapcsolatuk a nagy távolság miatt nem lehet maradandó. Nagyon szeretik egymást, de mindkét embernek más az élete, s komolyan egyikük sem hajlandó feladni állásait.

Samantha: örül, hogy együtt van Nicholasszal, de aggódik Johnny kérdése miatt. Szerinte ugyanis férje még most is képes bármire, csakhogy elszakítsa tőle. Ellátogat Jockeyhoz, s rendőri kíséret mellett követeli, hogy adja át a fiát. Miután Jockey hirtelen egy bírói papírt produkál, nem tehet mást, el kell mennie. Samantha azonban nyílt harcra szólítja férjét. Nicholas biztosítja, neki fogják ítélni a gyermeket.

Cliff: megkönnyebbülve látogat el Jockey irodájába. Közli vele, hogy eladta gázmezőjét, nem is akárkinek. Jeremy Wendellnek. Jockey nagy bajban érzi magát. Cliff azonban nem számolt be arról Jeremynek, hogy örökszerződést kötött Jockeyval. Mikor Jockey ellátogat Jeremyhez, közli vele, csak az ő engedélyével kezdheti meg a kitermelést, nélküle semmit sem ér a felvásárolt gázmező. April elviszi a klubjába, ahol hatalmas meglepetés éri. Barátai, aki egykor nem voltak jelen az ünneplésnél, most együtt köszöntik őt. Cliff mélységesen elérzékenyül, s jól esik neki April gesztusa. Később abba is belemegy, hogy Aprilel társulva, bevegyék az üzletbe Casey Denault-t, s megkezdhesse a területe vizsgálatát. Casey nagyon hálás ezért, s biztosítja őket, olajra fog bukkanni. Apriltől bocsánatot kér a múltkori nyers modorért.

Ellie: aggasztja, ami Jockey és Samantha között folyik a kis Johnny ügyében. Ezután bejelentik, hogy Clayton lesz Southfork másik gazdája. Jockey és Bobby nagyon meglepődik, de Bobby el tudja fogadni a tényt, hogy Clayton ezentúl egyenrangú fél lesz a családban. Jockey esete bonyolultabb, ő elhagyja Southforkot. Egy nap Lucy lép be Souhfork kapuján, s nem talál otthon más, csak a kis Christophert. Kérdi, hol vannak a többiek, s akkor tudja meg, Jockey elköltözött. Később beszél Ellie-vel, aki nem érti, mi történt Lucy és Mitch között. Lucy elmondja, Mitchet leköti a munka, miközben ő arra vár, hogy együtt legyenek. Szeretne egy kis időt, hogy átgondolja, hogyan tovább.

Clayton: bejelenti Bobbyéknak, hogy ezentúl ő lesz a farm másik haszonélvezője. Jockeynak nem tetszik az ötlet, apja munkájának sárba tiprását érzi, s feldúltan rohan ki az étkezőből.

Ray: a nő leszúrja Rayt, de annyi ereje még van, hogy orvost hívjon. A kórházban már szépen javul, s meg is látogatja Jenna. Szeretné, ha férje minél hamarabb felépülne a balesetből. Később elmondja Jennának, milyen kapcsolatban állt Connie-val. Kifejti neki, hogy úgy érezte, az európai körútról nem tér vissza, s úgy mond vigasztalásra akart találni.

Jenna: hazaérkezik a kis Lucasszal, de megdöbbentő látvány fogadja. Dulakodás nyomai látszódnak mindenhol, s sehol sincs Ray. Telefonál Bobbynak,s azonnal a kórházba sietnek hozzá. Nagyon sajnálja, ami férjével történt. Mikor hazaviszik, próbál férje kedvében járni, mit sem sejtve az igazi titokról. Később elmondja férje, hogy viszonya volt Connie-val. Jenna nehezen veszi tudomásul a hallottakat, de úgy érzi, Ray őszintesége miatt megmenthető a házasságuk.


128. Lennon16 (2009-09-25 10:09.14) aaaaa
279. rész - Ágyak és vágyak
Rendezte: Dwight Adair

Jockey: feldúltan ront be Samantha szobájába, aki eközben már csomagol. Férje helyesli, hogy szedelőzködik, s nem akarja soha többé látni. Johnny kérdése azonban megosztja a házaspárt. Elmondja Bobbynak a rossz hírt, hogy elbukta az elnökválasztási harcot, s megint próbálja rákenni a felelősséget másra. Bobby, bár sajnálja az esetet, úgy gondolja, megérdemelte, amit kapott. Később Kimberly lepi meg az irodájában, s pucéran mutatkozik előtte. Megmutatja, hogy ezt, és még sok mást megkaphatott volna tőle, ha hűséges hozzá, s nem hazudozik össze-vissza neki, s saját feleségének. Jockey romokban hever az eset után, s csak a fia megtartása érdekli. Négyszemközt beszél kisfiával, aki Southforkban szeretne maradni. Elviteti egy intézetbe, hogy ne találjon rá felesége. Mikor Samantha feldúltan távozik a házból (rendőrök megfigyelése mellett), férje utánadobja holmijait. Caseynek megköszöni szolgálatait, s elküldi. Casey Aprilnél próbálna szerencsét, de nála sem jár több sikerrel.

Bobby: megnézi kisfiát az Apák Napi rendezvényen, emiatt később tud Washingtonba utazni. Beszél testvérével, s figyelmezteti bátyját, ne merje a saját szennyesét másra kenni, vagy áthárítani. Azt is mondja neki, tulajdonképpen mohóságának köszönheti, hogy bukott mindent. Később Washingtonba utazik, s Kayjel találkozik. Mindketten bizonytalanok kapcsolatuk jövőjét illetően. Bobbynak, s Kaynek sem elég egy-egy este, viszont odavannak egymásért. Mikor megtudja Bobby, hogy a Ewing név útja végre sínen van, nagyon megörül, de érzi, Kayjel való kapcsolatának végét jelentheti. A hírt annak rendje-módja szerint megünneplik, s látszik rajtuk, odavannak egymásért. Mindketten bíznak a folytatásban,s a távolság áthidalhatóságában.

Samantha: elköltözik Southforkból. A gyerek kérdésében azonban nem jutnak egyezségre. Épp menne a kis Johnnyért, mikor kiderül, nincs otthon, s Samanthát rendőrök várják kint. Jockey keményen nekiesik, de Samantha figyelmezteti, ennyivel nem ússza meg. Felkeresi ügyvédjét, s megbeszélik a gyerekelhelyezési per részleteit. Jockey megkapja az idézést, Samantha nem is tudja, hogy egy nevelőintézetben rejtette el. Később Nicholasszal szeretkezik az ágyban, s bíznak abban, Johnnyt neki ítélik. Samantha rendkívül felszabadultnak érzi magát.

Cliff: April keresi meg, s arra kéri, adja el a földgázmezőjét, mert rámegy az egészre az egészsége. Első körben elutasítja April kérését, második körben már felkeresi Jeremy Wendellt. Kijelenti, hogy csak neki hajlandó eladni, nagyon kedvező áron a földet. Úgy látszik, Jeremyvel egyezségre jut.

Ellie: nem bírja tovább a fiai közti botrányt. Jockey elmeséli neki, Samantha hogyan tolt ki vele, de anyja nincs meggyőződve arról, Samantha volt a hibás. Egy közös séta közben felajánlja Claytonnak, hogy legyen ő Southfork másik haszonélvezője. Clayton nagyon hálás azért, amiért Ellie ezt a szívességet megtette neki.

Clayton: alig hisz a fülének, mikor felesége kijelenti, ezentúl ő Southfork másik tulajdonosa. Clayton eleinte úgy gondolja, nem oldaná meg a belső problémákat, végül mégis erőt ad neki a hír. Ellie-vel kellemesen töltik el az éjszakát.

Ray: a felirat eltávolítása közben éppen Jenna keresi telefonon. Ray nagyon megörül a hívásnak, de ugyanakkor érzi, nagy hibát követett el felesége távollétében. Észreveszi, hogy Jenna fényképe hiányzik a dolgozószobájából. Felkeresi Connie-t, s közli vele, szálljon ki az életéből, s ne folytassa ezt az eszelős játékot. A nő, mint aki teljesen meghibbant, Jennának öltözik be. Frizurája, sminkje, haja Jennára van szabva. Ray kezdi érezni, nincs minden rendben a nőnél. Egyik este belopózik szobájába Connie, s ismét, alvás közben lepi meg, nem is akárhogy. Felkelti a férfit, s egy kés tűnik fel a kezében, amivel rátámad.

Jenna: egyetlen egy jelentben láthattuk. Azonban ezen kurta jelentben is szembetűnő, hogy jócskán meghízott. Jót tett neki a kiruccanás :). Vidáman meséli Raynek a hírt, hogy hamarosan indul haza. Tudatja férjével, hogy Charlie nagyszerűen érzi magát Európában, barátokat is talált az új környezetben. Neki azonban egyre jobban hiányzik a cowboy.


127. BrightMan (2009-09-24 21:38.01) aaaaa
279. rész Pillow Talk, magyar cím: Ágyak és vágyak

Írta: Leah Markus, rendezte: Dwight Adair
Bobby végre célba ér és megkaphatja a Ewing nevet. Cliff el akarja adni Jeremynek a gázmezőt és a Weststar részvényeit, mert hisz benne a férfi tovább harcol JR ellen. Ellie felajánlja Claytonnak, hogy legyen Southfork társtulajdonosa. JR mindenkire dühös, amiért elvesztette a harcot, fiát egy magániskolába menekíti Samantha elől. Samanthát örömmel tölti a férje elleni bosszú, bár újabb feladat vár rá, Johnyt megszerezni JR-tól. Connie tovább üldözi Rayt, egy éjszaka újra eljön hozzá, hogy megölje őt.
Az epizód mondása: „A gondolat, hogy öregszik az ember nem olyan borzalmas, ha te itt vagy mellettem.” - vallja meg Clayton Ellienek


Ray: amikor Jennával beszél telefonon felfedezi, hogy a felesége képe eltűnt a keretből. Elmegy Conniehoz, aki új frizurájával és ruhájával Jennára akar hasonlítani. Ray megkéri őt, örökre tűnjön el az életéből. Késő este Connie eljön Ray lakásába, belopózik a hálóba, de ezúttal nem a párnával akarja meglepni az alvó férfit, hanem egy kést emel rá.

Ellie: kimennek Claytonnal Garrison sírjához, ahol elmeséli férjének a testvére eltűnésének és újra megkerülésének történetét. Azt szeretné, ha ő és Clayton közösen vezetnék a farmot, mint közös tulajdont. Nem tudja megérteni JR-t tettét, Samantha kidobását illetően.

Clayton: felesége felajánlja, hogy legyen Southfork társtulajdonosa, de nem szeretné elvenni tőle, ami az övé. Biztos benne, hogy JR volt a felelős a Samanthával kapcsolatos történtekért.

Cliff: April tájékoztatja arról, elmarad az ünneplés, mert Samanthának és Kimberlynek köszönhetően nem JR a Weststar feje. Felajánlja Jeremy Wendellnek a Weststar részvényeit és a gázmezőt, mert benne bízik, hogy tovább folytatja a harcot JR ellen.

Jenna: felhívja Rayt Párizsból és örömmel elújságolja végre találtak egy megfelelő iskolát Charlienak. Jenna tudatja Rayel nem sokára visszatér Dallasba.

Bobby: Kayel ismét együtt töltik az estét, azonban minden balul üt ki. A távolság miatt keveset vannak együtt és ez nem kedvez a kapcsolatuknak. Dave telefonál a hírrel, O'Dell szenátor célba ért és Bobbyé a Ewing név.

JR: dühödten tér haza és nem tudja elfogadni, hogy éppen a felesége tett mindent tönkre, amiért harcolt. Beavatja Bobbyt a történtekbe, s közli vele ha az öccse mellette állt volna a harcban, nem végződött volna így. Elmagyarázza Johnynak, hogy Samantha elhagyta őket újra egy férfi miatt és valószínű magának akarja majd őt, azonban a fiú Soutforkban szeretne maradni. Közli Caseyvel többé már nem tart igényt a szolgálataira. Kimberly utolsó alkalommal eljön JR-hoz és tudatja vele túl mohó akart lenni és cserébe semmi a jussa. JR késő este egy magániskolában rejti el Johnyt, ahol senki nem találhat rá.

Samantha: boldogsággal tölti őt el, hogy végre azt kapta JR, amit megérdemelt. Másnap hazamegy Southforkba és megkéri Theresát csomagoljon neki össze, amikor hiába keresi Johnyt, rájön JR elrejtette előle. Megbeszéli az ügyvédjével mit tegyenek Johny visszaszerzése érdekében. Ügyvédje jelenlétében ellátogat JR-hoz és átadja az iratot neki, miszerint a bíróságon fognak találkozni. Nickkel együtt tölti az éjszakát, a boldogsága akkor lenne tökéletes, ha fia is vele lehetne.


126. Lennon16 (2009-09-24 18:20.43) aaaaa
278. rész - A nagyágyú
Rendezte: Michael Preece

Jockey: már-már ünnepli, hogy átveszi a West Star irányítását. Titkárnői gyűrűjében mulatozik, miközben megjelenik Casey és April is. April akkor szavaz Jockey mellett, ha beválasztja az igazgatóságba. Jockey belemegy az alkuba. Casey már kevésbé tud ilyen előnyös pozíciót kiharcolni, mivel az őáltala vett részvények Jockey pénzéből lettek fizetve. Egy alkalommal összeszólalkozik Claytonnal, amiért a férfi megtudja, lefektette Lorelt. Jockey közli vele, végső soron kiszabadult, egyébként sem tartotta soha a Ewing család teljes értékű tagjának. Később összeülnek a West Star részvényesei, s Jockey követeli tőlük, hogy mint legnagyobb százalékkal bíró részvényest, válasszák meg a West Star elnökévé. Hirtelen belép Kimberly, s közli vele, nincs esélye és módja átvenni a hatalmat. Megjelenik Samantha is, aki Kimberly oldalán van. S végül egy rég látott arc tűnik fel a szoba sarkán, Jeremy Wendell. Jockeynak leesik az álla, szinte úgy kell visszarakni. Samantha ügyes húzása még jobban dühíti Jockeyt, s végül kegyvesztetten kullog el a tárgyalásról, ahol ismét megszavazzák Jeremyt az olajtársaság elnökének.

Bobby: aggasztó híreket kap az egyik szenátortól. Kerek-perec kijelenti, hogy a Ewing név visszaszerzésére semmi esély nincs, mert maga gondoskodik arról, hogy ez ne történjen meg. Bobby értetlenül áll a helyzet előtt,s már le tudná ütni a mitugrász, paprikajancsi szenátort. Bölcsessége azonban felülkerekedik dühén, s Culvert hajtja, hogy harcoljon ki neki előnyösebb pozíciót. A feladat azonban nagyon nehéz. Bobbyt már csak Kay tartja Washingtonban, de a szerelmük is próbatételnek van kitéve. Kay nem képes lemondani a munkáról, Bobby több gondoskodást igényelne. Megfogadja a nőnek, hogy amint tud, visszamegy hozzá Washingtonba, s megbeszélnek mindent.

Samantha: Nicholas elmeséli neki, miért bujkált előle heteken keresztül. Samanthát megindítja az eset, de úgy érzi, tudott volna a férfin segíteni. Kimberlyvel szövetkezve, megjelenik az igazgatóválasztáson, s együttes erővel legyőzik Jockey Ewingot. Örül, mikor látja, férje végre nem kapja meg, ahogyan ő mondja, "kedvenc játékszerét". Jockey képtelen elhinni, hogy túljártak az eszén, s a tudta nélkül vásároltak fel tetemes mennyiségű részvényt, így szomorúan kullog ki a teremből.

Cliff: egyre rosszabb állapotban van a kialvatlanságtól, s a tömérdek altatótól. Felkeresi Casey Denault, s már a mező térképét is elviszi neki, de Cliff képtelen dolgozni. April is beugrik hozzá, de látja rajta, nincs túl jó állapotban. April figyelmezteti Jockeyt, szálljon le Cliffről, mert nagyon rossz bőrben van. Cliff felkeresi Jockeyt, s kéri, hogy szállhasson ki az üzletből. Jockey azonban egy ügyes húzással mégis bent tartja Cliffet az üzletben.

Ellie: úgy látszik, lassan tisztázódik ő és Clayton közt minden. Clayton azonban nehezen veszi tudomásul, hogy máshogy bánnak vele Southforkban. Ellie próbálja gardírozni, vigasztalni.

Clayton: találkozik Lorellel, aki éppen Londonba készül. Megtudja a nőtől, hogy Jockey lefektette, mert csak így engedhették ki a börtönből. Clayton nagyon sajnálja a történteket. Otthon beszél is Jockeyval, de az alaposan kioktatja a Ewing ház szabályairól. Az idős férfi úgy érzi, nem tudott Southforkba beilleszkedni, s ez már évek óta nyomasztja. Ellie próbálja nyugtatni, s megoldást keresnek a problémára.

Ray: Connie továbbra sem hagyja békén. Telefonon hívogatja, majd egyik éjjel, mikor Ray mélyen alszik, ráugrik, s megijeszti. Ray nem díjazza a tréfát, s utasítja a nőt, azonnal menjen el a házból. Kijelenti, nem is volt, és nem is lesz köztük semmi. A dilis nő képtelen megérteni, hogy kiadták az útját. Mikor Ray éppen a farmra menne dolgozni, egy óriási felirattal találkozik a bejárati ajtón. Vörös festékkel egy óriási szívet festett a nő házára. Ray kezd tartani a furcsa jövevénytől, s érzi, ez már nem játék.


125. BrightMan (2009-09-23 21:42.19) aaaaa
278. rész Top Gun, magyar cím: A nagyágyú

Írta: David Paulsen, rendezte: Michael Preece
Bobby egyre keményebb harcot vív a Ewing névért, ráadásul a munkájáért rajongó Kayel sem alakulnak a dolgok felhőtlenül. Clayton örömét szegi, amikor megtudja, hogy Laurelnek a bizonyítékok fejében le kellett feküdnie JR-ral. Clayton elmondja a feltételeit Ellinek, ha azt szeretné együtt éljenek Soutforkban. Connie zaklatni kezdi Rayt. Nick elmondja Samanthának, miért viselkedett vele mostanában oly ridegen. JR készül a Westsar elnöki pozícióját átvenni, ezt azonban Kimberly, Samantha és Jeremy Wendell együttesen megakadályozzák.
Az epizód mondása: JR: „Ezt Soha nem felejtem el!”, Samantha: „Szívből remélem!”


Ray: újra felhívja Conni és szeretné ha jobban megismernék egymást. Jenna hívására hivatkozva Ray nem megy el a találkozóra. Connie belopódzik éjjel Ray hálószobájába, a férfi követeli tőle, azonnal hagyja el a házat. Másnap reggel Rayt egy nagy piros szív fogadja az ajtóra festve.

Ellie: szomorúan veszi tudomásul, Clayton mind a mai napig idegennek érzi magát Southforkban. Amikor férje elmondja feltételeit, akkor csak annyit válaszol, ez megfelel számára is és soha nem tenne olyat ami a férjének nem tetszene.

Clayton: Laurel mielőtt visszatérne Angliába elbúcsúzik Claytontól, aki boldog amiért feleségével rendeződtek a dolgok. Örömét veszti azonban, amikor véletlenül megtudja, hogy Laurelnek le kellett feküdnie JR-ral a bizonyítékokért cserébe. JR-nak megmondja soha nem hitte volna, hogy ilyen aljas ember és mocskos dolgot művelt Laurellel. Másnap elmondja Ellienek szép Southfork, de ő mégsem tartozik ide, s ha Ellie azt szeretné maradjon vele, akkor a jövőben őt kezeljék úgy, mint a családfő.

Cliff: Casey megékezik Cliffhez a térképekkel, de a férfi láthatóan bódult állapotban van. A sehova nem vezető beszélgetést April felbukkanása szakítja félbe. April megtudja, hogy Cliff a gyógyszerek rabja lett. Cliff kiborulva kéri JR-t, hogy döntsön a Weststar részvényekről, mert meg szeretne szabadulni tőle. JR írásba kívánja adni Cliffnek, ha őt támogatja az elnökké választásban, akkor örökké kitermelheti és elszállíttathatja a földgázt.

Jenna: Svájcban tartózkodik és ebben az epizódban nem szerepel

Bobby: az Igazságügy képviselője tudatja Bobbyval, mindent megtesz azért, hogy ne kapják vissza a Ewing nevet. Dave Culver ígéri Bobbynak, hogy beszél O'Dell szenátorral az ügy érdekében. Kaynek munka végett el kell mennie és ez nem tetszik Bobbynak. Visszaérkezik Dallasba, Kay hívja őt és sajnálatát fejezi ki a történtekért.

JR: Kimberly beront Southforkba és JR-t vonja felelősségre az apja haláláért és ígéri meg fog ezért drágán fizetni. JR Casey és Sly társaságában ünnepel, hogy eljött az idő átvenni a Weststar vezetését. April sétál be az ünneplőkhöz és a támogatása fejében igazgatótanácsi tagságot akar JR-tól. April magához hívatja Caseyt, hogy kiderítse Cliff vagy JR oldalán áll. Casey azt állítja független és ami adódik, arra lecsap. April kéri őt, hogy a most nagy bajban levő Cliffet ne használja ki. JR megjelenik a Weststar igazgatótanácsi ülésén és tulajdoni hányada alapján kész átvenni a vezetést. Ezt azonban Kimberly és társai ravasz húzással meggátolják.

Samantha: Kimberly bejelentése alapján rájön, hogy JR azért akar elválni tőle, hogy a Weststar érdekében elvegye Kimet. Támogatja Kimberlyt az apja gyászában és szerinte nem lenne szabad győzni hagyni JR-t, mert akkor Herbert Styles a semmiért halt meg. Ellátogat Nickhez és tudni szeretné miért bánik vele oly mostohán. Nick végül elmeséli az egész történetet és megérteti az asszonnyal, hogy őt féltette, amiért semmit nem mondott el neki. Kimberly az apjától örökölt részvényekkel, Samantha kezében lévő papírokkal és Jeremy Wendell tulajdonával együtt megakadályozza JR hatalomra kerülését és a Weststar elnöki székébe Jeremy kerül vissza.


124. BrightMan (2009-09-22 22:15.25) aaaaa
277. rész Last of the Good Guys, magyar cím: A jó fiú

Írta: Arthur Bernard Lewis, rendezte: Michael Preece
Ellie megmondja a férjének, hogy bár fáj neki a történtek, de még mindig szereti őt. JR ügyes tervet eszel ki, amellyel kideríti, hogy Laurel férje, Brett ölte meg Davidet, így Clayton mentesül a vád alól. Bobby egy bérleti szerződés révén sikerrel jár Washingtonban. Samantha Weststar részvényeket szándékozik venni és Kimberlyvel szövetkeznek. Rayt elcsábítja Connie.
Az epizód mondása: „Ennyire megvisel a távolság? Születésnapodra veszek egy távcsövet!” - tudatja Bobby JR-ral a közös munkára tett ajánlatot követően


Ray: Connieval együtt ébred fel az ágyban és a lány szerint Ray házasságának úgyis vége. Rayt újra meglátogatja Connie és elcsábítja a férfit.

Ellie: elmondja a férjének a benne rejlő fájdalom ellenére még mindig nagyon szereti őt és nem szeretné ha elköltözne Southforkból. Meglepődik JR tettén, amivel Clayton tisztázódott.

Clayton: benéz Elliehez a hálószobába és elmondja nem bírja ezt az álszent viselkedést, teljesen kirekesztettnek érzi magát. Megköszöni JR-nak, hogy kimentette a gyilkosság vádja alól.

Cliff: ismételten megjelenik nála Casey és közli egekig szökött a Weststar részvények ára és ő ezt előre megmondta. Cliff elárulja a srácnak, egyidőben ő is kihasználta Slyt. Casey elmondja van egy olajmezője amit fel kellene tárni, Cliff csak annyit reagál, meg fogja nézni a térképeket. Aprillel együtt keseregnek a Ewingok miatti problémáikon.

Jenna: Svájcban tartózkodik és ebben az epizódban nem szerepel

Bobby: Phyllist megkéri kutasson O'Dell szenátor múltjában, de ez nem vezet eredményre. JR és közte feszült a hangulat, amikor JR felajánlja öccsének dolgozzanak újra együtt, Bobby nem hisz neki. Elmegy a szenátorhoz és bár nem veszi meg neki a skóciai kastélyt, de egy 99 évre szóló bérleti szerződést átnyújt. A szenátor elismerően reagál erre.

JR: megkéri Laurelt bocsásson meg neki és segítsen Claytont kihúzni a bajból. Cserébe felajánlja neki a család Dallasbeli lakását, így el tud rejtőzni a fotóriporterek és a férje elől. Laurel elfogadja az ajánlatot. Meghallja a lány és Brett közti vitát, később találkozik Brettől és megtudja tőle, hogy féltékeny volt Davidre. Kiadja Harrynek, nyomozzon utána merre járt Brett a gyilkosság idejében. Bejelenti a családnak, megtalálta az igazi gyilkost, Brettet, így Clayton szabad.

Samantha: Nick üzleti megbeszélésre érkezik Samanthához, kettejük közt az érzelemmel fűtött hangulat mindvégig érződik. Samantha közli, hogy 30 millióért Weststar részvényeket akar venni, hogy JR tervét keresztülhúzza. Magához kéreti Kimberlyt, aki beismeri nem akar semmit JR-tól. Samantha elmondja mit tervez és ennek Kim örül, sőt egyezséget kötnek. Amikor Dr. Styles megtudja Kimberlítől, hogy Samantha az ő oldalukon áll, együtt ünnepelnek, de hirtelen rosszul lesz.



123. BrightMan (2009-09-21 21:40.21) aaaaa
276. rész Never Say Never, magyar cím: Soha ne mondd: soha

Írta: Leonard Katzman, rendezte: Cliff Fenneman
Raynél megjelenik Connie és együtt vacsoráznak, Jenna hívásából megtudja még egy ideig nem térnek vissza Európából. Clayton ügyvédje szerint vétlen emberölés tényébe kell kapaszkodniuk a tárgyalás során. Laurel meglátogatja Elliet és elmondja neki, semmi nem történt közte és Clayton között. Bobbyt egy szenátor próbálja megzsarolni, de ő ebbe nem megy bele. Nick kéri Samanthát bízzon benne és megmondja neki, mennyire szereti őt. Cliff visszautasítja a Weststar ajánlatát, Kimberly ezután kéri JR-t hagyják abba a harcot, de ő erre már nem hajlandó.
Az epizód mondása: „Hozzád képest Clayton valóságos szent!” - vélekedik Ellie JR-ról


Ray: a magányos Rayt felhívja Connie, akinek segített a lerobbant kocsiját megjavíttatni. A lány meghívja vacsorázni, de Ray visszautasítja a szívességet, később Connie a vacsorával beállít Rayhez. Kellemesen töltik egymással az időt, közben Jenna telefonál és tudatja nem tetszik nekik az iskola, ezért most utazgatnak Európában. Ray egyre keserűbb, amiért fogalma sincs mikor tér vissza hozzá a családja.

Ellie: Bobbyval és a család ügyvédjével együtt kihozza Claytont a börtönből. Közli Claytonnal, bár kihozta börtönből, de nem változott semmi. JR-ban tudatosítja, hogy ő fogja eldönteni mit tesz és ne merészeljen a dolgaiba avatkozni. Laurel bukkan fel Southforkban és bizonygatja Ellienek semmi sem történt köztük, amiért Claytont büntetni kellene.

Clayton: amint hazaérnek kettesben elmondja Ellinek nagyon bántja ami történt és reménykedik helyreállnak kettejük közt a dolgok. Másnap reggel a család fagyosan fogadja Claytont a reggelinél, különösen JR köszörüli rajta a nyelvét, Samantha azonban biztatja a férfit. Laurel életében ismét felbukkan férje és segíteni szeretne neki, ezt ő el is fogadja. Harv szerint az ügy lefolytatása során csak abba kapaszkodhatnak, Clayton nem akarta Davidet meggyilkolni, azaz vétlen emberölés történt.

Cliff: Casey Denault jelenik meg nála és azt szeretné ha segítene neki Weststar részvények vásárlásában, a gyanakvó Cliff azonban nem bízik meg benne és elküldi őt. Kimberly felkeresi és kéri látogasson el az apjához, aki megpróbálja Cliffet a maguk oldalára állítani. Cliff nem akar a harc részese lenni és azt szeretné ha JR és a Weststar is eltűnne az életéből.

Jenna: felhívja Rayt Svájcból, de Jennát nem mutatják és a hangja sem hallható.

Bobby: Kay telefonál és elújságolja az egyik szenátor nem igazán támogatja az ügyüket. Bobby ellátogat O'Dell szenátorhoz, aki zsarolni próbálja, azonban ő nem megy ebbe bele. Zavarja a szenátor zsarolási kísérlete, Kay rákérdez, vajon mit tett volna a helyében Jock.

JR: tudni szeretné Ellie hogy engedhette vissza Claytont a házba, azok után hogy összeszedett egy ócska nőcskét. Harry McSweenel az irodájába hozatja Laurelt, aki közli, soha nem feküdne le vele. Kimberly ellátogat JR-hoz és kéri fejezzék be a harcot. JR azonban ebbe nem megy bele és tudatosítja Kimben, hogy már nem érdekli nő egyáltalán.

Samantha: Aprillel Nickről beszélgetnek és biztosítja Samanthát a férfi szereti őt. April elárulja még mindig vásárol Weststar részvényeket, így szemben álló felekké válnak a harcban, azonban April sok sikert kíván Samanthának és egyáltalán nem bánja, ha sikerül JR-t tönkretennie. Megjelenik nála Nick és biztosítja arról, az érzelmei a nő irányában szilárdak és kéri bízzon benne, mert egy ideig csak üzleti ügyben találkozhatnak.


122. BrightMan (2009-09-21 12:00.01) aaaaa
275. rész Dead Reckoning, magyar cím: A leszámolás

Írta: Mitchell Wayne Katzman, rendezte: David Paulsen
Ellie tudatja a családdal, Clayton elköltözött Southforkból. Clayton felkeresi David Shultont és összeveri, majd később a rendőrség jelentkezik nála és letartóztatják gyilkosság elkövetéséért. Jenna és Charlie elutaznak Svájcba. Cliffet egyre inkább nyomasztja, hogy JR ismét sarokba szorítja, ráadásul egyre több orvosságot szed be, ami gyógyszerfüggőséghez vezethet.
Az epizód mondása: „Mit gondolsz, miféle süket tyúk vagyok én?” - háborodik fel Mary Lou amikor Casey nála próbálkozik kölcsönért


Ray: miután kivitte Jennát és Charliet a repülőtérre, egy lerobbant kocsit vesz észre, de Ray sem tud segíteni a nőnek. Elviszi Conniet haza és segítséget hívnak.

Ellie: a reggelinél közli a család jelenlévő tagjaival, nem tudja hol van Clayton és mától fogva nem lakik Southforkban. A faggatózások ellenére nem hajlandó elárulni ennek okát. Tudatja Claytonnal, hogy David Shulton felhívta őt és elmondta, hogy Laurel és ő lefeküdtek.

Clayton: hazaérkezik és szeretne Ellievel beszélni a történtekről, s állítja ártatlan barátság fűzte Laurelhez és ennek is már vége. Tagadja, hogy valaha is ágyba bújt volna Laurellel. Clayton elmegy Laurelhez és megszerzi David címét. Davidet Clayton várja a lakásában és összeveri. Később a rendőrség letartóztatják David meggyilkolásának vádjával.

Cliff: a pénzügyi helyzetéről tárgyal Leo Wakefielddel és nyomasztja a kialakult helyzet. Elege van JR-ból és nem akar örökre háborúzni, mert folyton ő veszít. Leo azt tanácsolja Cliffnek menjen el orvoshoz. Cliffnek egyre több altatóra van szüksége, hogy kipihenje magát, az orvos azonban nem hajlandó többet felírni, mert gyógyszerfüggőség alakulhat ki könnyen. Sly és Casey együtt ebédelnek a klubban, amikor Cliff észreveszi őket, figyelmezteti Caseyt legyen óvatos JR-ral.

Jenna: Krebbsék készülődnek Charliet Svájcba vinni, de Jenna nagyon bizonytalan abban, vajon jól döntöttek-e a lányát illetően.

Bobby: Kay úgy dönt visszatér Washingtonba annak ellenére, hogy egyre közelebb érzi magát Bobbyhoz. Bobby meglátogatja Claytont a szállodában, mert tőle szeretné hallani mi történt közte és Ellie között.

JR: boldogan veszi tudomásul, hogy Clayton elköltözött, hiszen véleménye szerint soha nem is tartozott a Ewingok közé. Casey keserű attól, hogy JR az apját és őt is csak kihasználja. JR elmegy Aprilhez és közös sikeres üzleti múltjukra tekintettel arra kéri a lányt, most vegyen Weststar részvényeket. April beleegyezik ebbe, azonban csak szavát hajlandó adni, mindig úgy szavaz, ahogy JR érdeke kívánja. Casey régi társánál, Mary Lou Lassiternél próbálkozik kölcsönért, de a nő nem támogatja.

Samantha: az egyre feszültebb Aprilt fogva tartója telefon hívást kap, majd elengedi a lányt. April feldúltan és aggódva keresi fel Nicket, aki követeli, hogy ne zaklassa őt és családját soha többé. Nick találkozik testvérével, Saltől megtudja, hogy szüleiket alig tudta rávenni költözzenek el. Samanthát az irodájában egy virágcsokor és egy kártya várja Nicktől, aki tudatni kívánja szereti még mindig őt és a családja miatt nem találkozhatnak egy ideig.


1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó fórumok

VéleményekAmericanlife, 2024-03-25 11:5252510 hsz
Szereplők kilépése,visszatéréseAmericanlife, 2023-08-22 00:04405 hsz
Melyik a legjobb jelenet?Lifeisamovie, 2023-06-06 15:236 hsz
Kedvenc szereplődOpticum, 2020-12-12 09:16281 hsz
KérdésekQuantumleap, 2019-09-07 20:161553 hsz
A Dallas sorozatok openingjei és endingjeiTündérke:-), 2019-03-21 10:5645 hsz
A Legjobb beszólásokDanyi, 2019-03-14 21:50316 hsz
Ki a leghelyesebb?Viola Bulldog, 2015-01-15 11:4337 hsz
Epizód összefoglalókCsanandri, 2013-04-08 19:05380 hsz
Spoilerek-csak kíváncsiaknakDasztifárló, 2012-09-03 15:21238 hsz

Összes Dallas fórum (18 db)
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk