Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Felhőkarcoló
- Mozi+, 21:00
A sejt
- Viasat Film, 21:00
Túszdráma
- Film Mánia, 21:00
Alkonyat
- Paramount Network, 21:00
Hang nélkül
- AMC, 21:00

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James Franco (46)
Tim Curry (78)
Atanas Srebrev (53)
Tony Plana (72)
Kate Hudson (45)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Walter Mitty titkos élete (2013) - Vélemények
Dolgok, amik nagyon idegesítenek
Kaja-pia topik, avagy: ki mit szeret enni-inni?
Semmelweis (2023) - Vélemények
80-as, 90-es évek emléke

További fórumok

Utoljára értékeltétek
A fegyenc aaaaa
Kitty Riddell aaaaa

 

Fórum - Dorothy - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

15. Törölt felhasználó (2014-08-06 16:48.11) aaaaa
Hm, hm...

A hümmögés annak szól, hogy rövid idő alatt már a második "természetfeletti" kategóriás filmet láttam és mindkettőben az a közös, hogy (hm-hm) jó-jó, de mégsem annyira...
(Csak érdekességként, mert az egyik film nincs a Filkatalógus adatbázisában: a svéd Marianne című, független alkotás az ún. "mara"-val, vagyis lidérccel hozható összefüggésbe, aki leginkább valamiért törleszteni akar, vagy éppen ráérő idejében a frászt hozza az egyszeri emberekre... Voltak benne egész jó kis effektek, de összhatásában leginkább olyan "házi barkács" benyomást keltett a film.)

De vissza Dorothy történetére. Ez sem volt az a hű meg ha és a körmöm lerágom alkotás, úgy szépen jöttek-mentek a filmben és történt ez meg az, de valahogy nem volt benne lendület. Ami egy kicsit az agyamra ment, az a rengeteg "lefekszünk és alszunk, majd felkelünk, hogy éreztessük az idő múlását", szóval olyan volt, mintha a csicsikálástól szundikálásig tartó időszakot próbálták volna meg valahogy kitölteni az alkotók.
A rejtély megoldása egy közepes thrilleré volt, de Dorothy életre keltője egészen jó alakítást nyújtott benne.

Egyszóval, aki egy terjedelmesebb borzongásra vágyik, az ne ezzel a filmmel kísérletezzen, mert nem fogja tőle fésűvel szétboronálni az összekuszálódott idegszálait. Amúgy meg vannak ennél jelentősen rosszabb filmek is, de ezt csak az összezavarás miatt írom.:)


14. Yosihiro (2013-06-01 23:54.02) aaaaa
Sziasztok!
Egy közepes alkotás. Nem is thriller témájú volt a film mind inkább az emberekben rejlő szorongás és félelem, titok ami borzolta a kedélyeket. A vége pozitív és ez megnyugtató volt a film szempontjából. Egyéni alakítások a közepesnél jobbat nem kaphat.

Üdv Yosi


parfumeshop.hu banner

13. Cica13 (2012-03-10 17:37.16) aaaaa - (válasz Palot 11. hozzászólására)
Semmi hátborzongató nem történt benne.Egyáltalán nem tetszett.Semmitől ne ijedtem meg, de az erőszakot azt kellett mutatni.Viszont Dorothy jól játszott, de azon kivül semmi extra


12. La Roue de La Fortune (2012-02-03 18:18.41) aaaaa
Erről a filmről elég nehéz véleményt alkotnom...alapvetőleg tetszett!

Először sorolom a pozitívumokat:
Tetszett a környezet, ahol játszódott, tetszett a képi és zenei világ, a színészi alakítások is fantasztikusak voltak (különösen Dorothy-t játszó színésznő) Szép volt a borongós-ködös, nyirkos táj fényképezése és magának a falunak a környezete. Érdekesek voltak a többi karakterek is, remek volt a több hangon való megszólaltatás is.

Negatívumként én is a viszonylagos sablonosságot említem, már láttunk több hasonló ilyet. Néhány szálat túlbonyolítottak, míg a végét lebutították. Nem gondoltam volna, hogy a vége ilyen semmit mondó lesz, mikor maga a középrész olyan szépen volt kidolgozva.

Összességében szerintem ez nem egy rossz film, rosszabbra számítottam és helyette egy utolsó percig izgalmas filmet kaptam...


11. Palot (2012-01-16 09:08.38) aaaaa
Én ezzel nem értek egyet, mármint hogy sablonos lenne a film, ugyanis szerintem nagyon is egyedi hangulata van. Nekem az a véleményem, hogy méltatlanul le van pontozva. Mindenkinek ajánlani tudom, aki szereti a hátborzongató, különleges hangulatú filmeket!


10. Norbii92 (2011-08-27 17:03.28) aaaaa
Kissé sablonos, mert egy elzárkozott és mélyen vallásos közösségbe kalauzol minket a film, ahol minden ember gyanakodva tekint főhősünkre, a pszichiáter Jane Morton-ra, aki azért érkezika szigetre, hogy kivizsgálja a megzavarodott Dorothy Mills-t, aki megtámadt egy csecsemőt.
Nos a történet valóban hemzseg a klisékben, de azért nem rossz thriller lett a Dorothy! Végig izgalmas volt, a táj sötét és nyirkos volt, a zene pedig baljóslatú, amik ketten kellően jó hangulatot teremtenek. Emellett Dorothy szerepére tökéletes színésznőt találtak, mert már ránézésre is kirázza a hideg az embert.
Rengeteg izgalmas esemény történik a filmben és a végére egy nagyobb csavarra vagy katarzisra számítottam, de ez sajnos elmaradt, sőt elég kiszámítható és egyszerű választ kapunk mindenre, s így 1*-al már kevesebbet ér a mozi. Mindazonáltal nem volt rossz. Egyszer-kétszer megnézhető kis thriller volt, aminél azért vannal sokkal gyengébbek is! 4*


9. Morcica (2011-02-21 23:23.26) aaaaa
folytani? komolyan?! és ez senki másnak nem tűnt fel? :)


8. Tysonrichie (2010-11-28 18:11.44) aaaaa
Jó film, nekem tetszett.


7. Kisjon (2010-10-05 16:42.06) aaaaa
szokásos, többször látott kliséket lovagol meg agnes merlet filmjében. hideg nyirkos, helyszín, zárt közösség ahol saját törvények uralkodnak, egy nem túl szép kislány akitől az embert a veríték ráz még ha ránéz is, és egy megzakkant ember jelen esetben egy pszichiáter nő, aki régi sebeket nem tudta még elfelejteni. annak ellenére, hogy többször látott klisékkel operál a film ezt még mindig el lehet adni és erre lehet sztorit építeni. a filmben rejlő lehetőségeket a rendező úgy gondolom teljesen kimerítette, az alacsony költségvetés ellenére a film tökéletesen működik, az ember érdeklődve figyeli az eseményeket. közepes szintű mozi, tulajdonképpen aminek szánták azt maradéktalanul hozza.egyszer azért simán nézhető.


6. Kmacko (2010-07-04 23:16.59) aaaaa
Borzadály, sajnos sokkal jobbat vártam. A fő téma eléggé sablonos benne, a falu, ahol játszódik pedig sokkal rémisztőbb annál (pedig szerintem viszonylag hétköznapinak volt ábrázolva).


5. Morganward (2010-05-12 00:36.08) aaaaa
nekem nagyon tetszett. és sztem nem szokványos film. Aki járt már írországban az teljesen átérzi az egészet, az itteni emberek élete,szokása. sztem szuper, nekem nagyon átjött. tényleg nincs benne semmi extra, de sztem pont ettől jó.


4. Capricornus (2010-01-06 18:03.36) aaaaa
Puritán,szokványos egyszerű film,semmi újjal,DE!
Pont a puritán jellege,meg a képi világ miatt hatásos.Egy új szín a palettán.Különleges környezettel.Nekem nagyon tetszett.Érdemes megnézni!


3. Küsmödi bácsi (2009-10-27 09:12.35) aaaaa
Ezennel a jó osztályzatok sorát megnyitom :)
Meg ha már itt vagyok, szpojlerezek is egy jót :)
Volt szerencsém tegnap megnézni a filmet. Kijár egy gratuláció ír testvéreimnek. Tetszett! Semmi új nincs benne, láttunk már és látni is fogunk sok ilyen sztorit, viszont van valami varázsa, ami miatt mégse olvad bele az ilyen jellegű filmek maszlagába. Alapból nem a riogatáson van a hangsúly, ez inkább dráma, mint thriller. Tehát senki se gondoljon egy újabb Emily Rose-ra.
A kislány valami fantasztikus produkciót nyújt, baromi hitelesen játssza el a különféle szellemek által kreált személyiségeket! Nagyon királyul megoldotta a mély hangon beszélést is. A filmben az első perctől az utolsóig lehet izgulni Dorothyért, hogy szerencsétlennek le ne főjön a kávé. Azért hozzáteszem, a történet elég egyszerű, némely esetben viszont túlbonyolították a szálakat.
A helyszín is gyönyörű, bírom ezeket a ködös hegyvidékeket.
A közösség szerintem hiteles, a mai napig vannak ilyen öntörvényű, globalizált világtól elzárt kis települések. Talán, ők csinálják jól...
Ami szerintem negatívumnak felróható, hogy sokszor a megszálló lelkeket lehet látni Dorothy helyett. Számomra zavaró, meg hülyeségnek tartom. Főleg a végén szabadul el a pokol ilyen téren, eléggé lebutították a film végét, azt nem kellett volna.
Mindent összevetve jó kis alkotás ez, a végén szereplő zagyvaságot leszámítva.
Érdemes megskubizni!



2. Panna84 (2009-06-15 10:48.46)  
Nagyon nagyon gyenge film, hangsúlyozom SZERINTEM. Nekem zavaró a sötétség, a zárt közösség, amim már már idegesítő. Valóban nagyon érződik rajta az alacsony költségvetés, de ez a legkevesebb. Nem tudtam végignézni, ami nálam nagy szó, szóval senkinek nem ajánlom.


1. Az utolso szamuráj (2009-06-02 18:18.39) aaaaa
Azon ritka filmek egyike,amikor valahogy épp a költségvetés hiányos volta zavarja az embert a teljes élvezetben,minden túl puritán.
A történet nem túl bonyolult és lebegtetve sejthető az igazság,mi miért.A Dorothy szerepére talált kislány igencsak hátborzongatóan nézz ki a majd fehér hajával és hullaszerűen sminkelve,többhangon beszélve meg még rá is tesz a lapáttal a feelingre.De talán ez az egyetlen dolog,ami ijesztő lesz számunkra,és ezt kissé kevésnek éreztem.A világtól elzárt közösség saját törvényeinek megfelelő müködése se volt újdonság,de hogy írjunk egy erős pozítivumot, a Fekete könyv sztárjáról újból meg lehetett állapítani,nem tehetségtelen hölgy és bitang szemrevaló.
Nem bánja meg az ember,ha megnézi,de tv filmes volta vagy a többedszerre lerágott csont története miatt biztos hogy nem veszi elő többet.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekTörölt felhasználó, 2014-08-06 16:4815 hsz
KeresemValaha, 2011-11-13 10:383 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
 
Dorothy adatlap
Eredeti cím: Dorothy Mills
Évszám: 2008
Rendezte: Agnes Merlet
Szereplők: Carice van Houten, Jenn Murray, David Wilmot, Ger Ryan, David Ganly...

További információk

Szereplők fórumai
- Carice van Houten - Vélemények
- Gary Lewis - Vélemények


 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk