Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-04
27
A kiméra
A Majomember
Az első ómen
Hogyan szexeljünk
Kék Pelikan
Nemkívánatos személyek

2024-03-28
Belu - A legbátrabb bálna
Cabrini - A szent
Godzilla x Kong: Az Új Birodalom
Ki hitte volna?
Pókok

2024-03-21
Artúr, a király
Bonnard - Egy festő szerelme
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi
Kung Fu Panda 4.
Őszi sanzon
Szeplőtlen
Vaskarom

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Wonka (4K UHD + Blu-ray) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz*
Ferrari (4K UHD Blu-ray + BD) *A mozifilm* *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz*
Aquaman és az Elveszett Királyság (Blu-ray + DVD) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol
A mag (4K Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Az apokalipszis angyalai - Bíbor folyók 2.
- Film Café, 03:05
Éjjeli ragadozó
- Mozi+, 03:25
Meg - Az őscápa 2: Az árok
- HBO3, 03:35
Mobil
- AMC, 04:00
Mindörökké szerelem
- HBO, 04:30

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Brendan Gleeson (69)
Christopher Lambert (67)
Terence Hill (85)
Eric Idle (81)
Lucy Lawless (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Mit hallgatsz most?
Rock zene
Fogadóóra
2022-es választás
Versek!

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Golda aaaaa
Blu Mankuma aaaaa

 

Fórum - Transformers - A bukottak bosszúja - részletek

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2
32. Idő Úr Gőte (2010-11-27 10:04.12)   - (válasz XDM.AndrásXD 29. hozzászólására)
Valószinüleg a második részről beszélsz, szóval ezt szívd vissza xD én hiába irogattam azt a rohadt cselekményt éjfélig, tök értelmetlen lett... vagy, ha szerencsém van valaki átjavította...


31. Langelus (2010-10-25 12:18.29) aaaaa
Index.hu:





"Szexfüggő álcákkal büntet a Transformers 2

Cinematrix

2009. június 24., szerda 15:50 | aznap frissítve

Michael Bay gigarobotos filmje még azoknak sem tetszett, akik imádták az első részt. A nagy Transformerek közül kettő is szexmániás, a kicsik meg simán hülyék. Duplakritika.


hirdetés

A szexfüggő robotokat lelövik, ugye? - 5/10
Szűcs Gyula [1]

A Transformers 2 a fingós vígjátékokon röhögő tiniknek készült. Az első rész még a gyereklelkű felnőttek filmje volt, akik 92-ben Transformers-képregényt [2] gyűjtöttek meg Hasbro-figurákat [3], és 15 évvel később óriásvásznon láthatták újra Optimuszt meg Űrdongót. Azok a rajongók viszont, akiknél már a pisilő autobot [4] is kiverte a biztosítékot, messzire kerüljék az új részt. A Transformerek most vér helyett kenőolajat köpnek a harc után, és ablakmosó vizet könnyeznek az érzelmesnek szánt jelenetekben.

Már nemcsak a főhős gerjed rá - Még több Megan Fox-kép a galériában!
A film elején még minden jól indult: az új óriásrobot városi ámokfutása, és a motoron fekvő Megan Fox [5] beleég a férfinéző retinájába. Az egyetemre készülő Shia LaBeouf [6] unalmas búcsúzkodását jól feldobja, hogy a ruhájába ragadt Örök Szikra agresszív robottá változtat a kenyérpirítótól a turmixgépig mindent. Tiszta kiber-Szörnyecskék [7] (még a röhögésük is pont olyan), és itt még vicces, hogy az egyiknek lézerfegyver nő a pöcse helyén, és azzal amortizálja le a főhős házát.

Michael Bay és a csapata sajnos végig ezekre az alpári poénokra gyúrt rá az igazi látvány helyett. Az új suli sebességfüggő szexdominája (Isabel Lucas [8]) a lúzer főhősön lovagolva alakul át gyilkos kiborggá, a kutyaszerű Decepticon meg pont úgy kufircolja Megan Fox lábát, ahogy a kanos pincsik szokták Adam Sandler legrosszabb filmjeiben.

Az írók ott is hibáztak, hogy a Disney-mesék kötelező vicces mellékszereplőjéből ötöt zsúfoltak a filmbe. 150 percen át ontja a kínos poénokat a feka-imitátor robot ikerpár, a teljesen fölösleges netgeek (Ramon Rodriguez [9]), az első részbe beleőrült kódfejtő ügynök (John Turturro [10]), és a film egyetlen jól eltalált karaktere: Jetfire [11], a repülőmúzeumban porosodó, nyugdíjas Transformer-tábornok. Bár a fémszakálláért és gépmankójáért tarkólövés járna a kitalálóinak, nyomhatott volna több nosztalgiázós poént meg seggreülést, ha már gyerekfilmet kaptunk.

Az alapsztorit alig lehet kihámozni az effektek és az idiotizmus mögül, pedig egész jó. A címszereplő Bukott, aki a jármű-Transformereknél ősibb fajhoz tartozó, fáraóarcú órobot [12], szépen behozza a képbe a Daniken-hisztériát (űrlények építették a piramisokat), és jó ürügyet ad Michael Bay-nek, hogy látványosan lerombolhassa fél Egyiptomot. Az Indiana Jones-párhuzam is tökéletes: a kis Indynek pont abban a jordániai sziklasírban [13] kell megtalálnia egy ősi ereklyét, ami a Grál-templom volt [14] az Utolsó kereszteslovagban. Ilyen kalandokból kellett volna sokkal több a kényszeres robbantgatás, meg a szexmániás robotok helyett.

Rántott hús helyett szójapörkölt - 3/10
Strommer Nóra [15]

Miután az első Transformers alatt teljesen extázisba kerültem [16] az egymást aprító háztömb méretű robotoktól, a második részre is a legnagyobb nyugalommal ültem be. Tudtam, hogy bármilyen bugyuták lesznek a párbeszédek, és akármilyen ostoba és logikátlan is a történet, a gyomromba küldött dolby sorrund basszus és az akció úgyis levesz a lábamról. Az első részben ugyanis ki tudták küszöbölni azt, ami nálam sokszor elrontja a számítógépes animáció hitelességét, hogy mozgás közben súlytalannak tűnnek a pixelekből épített figurák.

Hát, jól pofára estem, és azóta Michael Bay nevét újra szitokszóként használom. Robotrajongóként mélységesen megrázott, hogy itt a színfém amerikai hadigépek mellett a Transformerek csak felnagyított origamiknak tűnnek. A vetítés után szerettem volna Los Angelesbe teleportálni, hogy zokogva öleljem magamhoz a pocakos, szemüveges Guillermo del Torót, akinek az a mániája, hogy akkor is minél több lényt meg kell építeni, ha közben számítógépes animációt használnak.

Hogy hol a hiba, arra két tippem van. Először is, miután a második részre muszáj volt rádobni még öt lapáttal, most alig maradt olyan jelenet, amiben nem szerepel valamiféle Transformer. A költségvetés viszont nem lett ötször nagyobb. Így nyilván minden jeleneten spórolni kellett, mint annak a háziasszonynak, akinek ugyanabból a havipénzből egy helyett öt gyerekre kell főznie: tessék fiam, rántott hús helyett itt a finom szójapörkölt.

A másik, hogy ezúttal sokkal jobban rákoncentráltak az általános iskolások zsebpénzére igényeire. Ennek egyik biztos jele a Jar-Jar-Binks-effektus, azaz hogy telepakolták a filmet viccesnek szánt robotszereplőkkel, és megszórták még több óvodás poénnal. Az odacsapós basszushangokból visszavettek, és az első részhez képest kevesebb az olyan jelenet, ahol tehetetlenül óbégató kisemberek tarkója mögül mutatják a feléjük tornyosuló fémisteneket. Úgy nekem sokkal átélhetőbb volt az akció, itt viszont főleg totálban látjuk, ahogy két-három álca esik neki Optimus Prime-nak, miközben alattuk egy hangyányi Shia LaBeouf szaladgál. A lényeg ugyanaz, de a hatás nulla.

A Transformers 2 így egy összcsaládi kompromisszumos mozi lett, úgyhogy aki vad robotos zúzdára vágyik, az inkább nézze meg még egyszer a Terminátor 4-et. Ott legalább a robotok rendben vannak látványra."



30. Anren (2010-02-11 12:18.38) aaaaa
mekkora már az a rész, amikor az az álca megy Samhez, aki női testben nyomul a főiskolán; abszolút csúcsnő, szemből mutatják, ahogy pont ú tartja az asztrofizika könyvet a kezében, mint a men is blackban a papírkislány, akit kilő Smith, mert hát ugye gyanús egy kislány fizika könyvvel a kezében, itt meg totálban a szőke nő, kezében a magvas tudomány, hát alien is :D tetszenek Bay megoldásai


29. XDM.AndrásXD (2009-10-29 21:08.16) aaaaa
aki esetleg nem látta a filmet és nem tudja megnézni per pillanat a történet lényege fent van a wikipedián!
írjátok be a film címét


28. Jerryco (2009-10-21 20:23.25)   - (válasz Shanza 16. hozzászólására)
Egy apróság:
Japán-t csak akkor írják két p-vel, ha Nippon. :)


27. Capt.JackSparrow (2009-10-21 18:14.47) aaaaa
hát, végül is...a cím alapján itt a helye:)
[link]


26. Jjjjjjj (2009-07-17 09:29.13) aaaaa - (válasz Killer22 1. hozzászólására)
Te nagyon hülye vagy honnan vetted hogy gyengék az autobotok 5 robot kellett ahoz hogy optimust lenyomják, ürdongó is eleég keményen harcolt amúgy se szikrát kerestek hanem a mátrixot.


25. Fyrgi (2009-06-24 18:02.37) aaaaa
hali mindenkinek

kéne egy ksie segitség. a filmben van egy jelenet amikor Űrdongo a sárga kis autobot a észerben van és elkezd zenélni na ennek aszámnak a cime kellene aki tud kérem segitsen ebben köszi szépen csao


24. Naty9 (2009-06-22 18:45.43)  
ennek a topicnak is annyi értelme van... Csupa, magát nagyokosnak gondoló ember itt vitázik azon hogy egyátalán meg lehet-e szerezni a filmet, és ha igen akkor meg minek, mert a mozi jobb.
Szuper....
Egyébként kedves killer, nem jó előre lelőni a poénokat, senki sem szeret úgy filmet nézni, h tudja a végét. Én legalább is nem.
Sry


23. Shyllard34 (2009-06-18 20:45.16) aaaaa - (válasz Capt.JackSparrow 22. hozzászólására)
Na most... Szegény gyerek, már porig van alázva :D Nem tehet róla, hogy egy hatalmas barom, tudod ez a genetika miatt van :D


22. Capt.JackSparrow (2009-06-18 10:37.21) aaaaa - (válasz Killer22 14. hozzászólására)
Killer, a szar


21. Shyllard34 (2009-06-17 09:13.40) aaaaa - (válasz Jerryco 20. hozzászólására)
:D:D


20. Jerryco (2009-06-17 01:22.24)   - (válasz Shyllard34 19. hozzászólására)
Olyan köcsög vagy szegény rajongóval. :)


19. Shyllard34 (2009-06-17 00:44.58) aaaaa - (válasz Killer22 14. hozzászólására)
Nekem azért elmesélhetnéd a kamu sztoridat. Tudod érdekelne, hogy hol van a "határtalan" fantáziáfd határa. Ugye benne lesz az 1. rész főszereplője? Mert ebben eddig nem voltam biztos. De most, hogy te egy ilyen jól tájékozott ember vagy, kérlek mondd el nekem. Előre is NAGYON NAGYON thx


18. Peti97 (2009-06-16 21:38.23) aaaaa
Igazad van valahogy nem lehet túlmúlni a mozi hangulatát semmivel.


17. Cantri (2009-06-15 01:51.23) aaaaa - (válasz Shanza 16. hozzászólására)
Így van! Ezt a filmet moziban kell látni!


16. Shanza (2009-06-15 00:55.40) aaaaa
Jappánban már bemutatták a filmet. Állítólag felkerült a Youtube-ra is.. azonban eszembe sem jutott megkeresni. Ez egy látványfilm és nem az extra törtébnete fog elszórakoztatni. Egy monitor előtt , még extra mélynyomós hagfalakkal sem tudja azt a hatást adni mint egy jó mozi.. Nem beszélve a baráti társaságról, amint a moziból kijőve dumálunk a filmrő..

szóval aki letölt egy kamerás verziót az meg is rédemli hogy 50%-al kevesebbet fog kapni a filmtől.


15. Valentino (2009-06-15 00:48.17) aaaaa - (válasz Killer22 14. hozzászólására)
Nagyon szivesen. Amúgy sem lennék kiváncsi a tartalomra. És szerintem akinek még nem zápult le a feje, az akkor már inkább megvárja a legmegfelelőbb pillanatot, és egy mozinak nevezett szorakoztatóipari intézményben keresi az élményt.
Nem állna módomban sértegetni, de ahogy nekikezdtél ennek a topicnak, azok után nem is igazán lennék rá kiváncsi, hogy mit gondolsz a filmről.
És ha engem hibáztatsz, és miattam vonod meg értékes információidat, akkor ajánlom hogy mélyen gondolkozz el, és olvasd el, hogy más hogyan reagált neked. Nem szeretném, hogy a személyedre depressziv hatással legyek... :P


14. Killer22 (2009-06-15 00:12.27)  
Valentino a film angolul van és a egész film nagyon brutko.A filmhez megkellet szereznem a licenszet amúgy azértsem fogom megirni a tartalmat.Köszönhető neked.És a killer név gyilkost jelent aki nem tudná.Amugy meg semilyen virus nincs.Részemröl ennyi.Killer a gyilkos


13. Valentino (2009-06-14 18:29.36) aaaaa - (válasz Jerryco 12. hozzászólására)
LOL. XDDD


12. Jerryco (2009-06-14 18:18.22)   - (válasz Valentino 11. hozzászólására)
Elképzelem azért, ahogyan ír neki valaki, hogy milyen a film, ő meg válaszol:
Hú, basszus, nadjon jo a film!! XD Ilyen jót nem is eddig nem láttam. Jönnek az Álcák és a Autobotok és egymásnak essnek és harcolnak keményenen. Witt Witi a főszereeplő benne és van egy robotja autobot. a csaja meg nagyon jo a melle. Stb.


11. Valentino (2009-06-14 18:13.37) aaaaa
Kíváncsi lennék arra, hogy Killer milyen fake-et vagy vírust töltött le. Nem hinném, hogy olyan korán fent lett volna a teljes film. Ha ezt is az X-Menhez hasonlóan ellopták volna annak elsöprő híre ment volna, és akkor már nekem is lenne másolatom :P
X-Men még OK, de ki merne újjat húzni egy olyan filmmel, melynek 200 millkás költsége van, és Spielberg az Executive Producer. :P

Kiváncsi vagyok Killer, hogy nem-e a tájékozatlanságod áldozata lettél.


10. Jerryco (2009-06-14 18:04.02)   - (válasz Killer22 7. hozzászólására)
Engem speciel nem érdekel, de ha érdekelne, inkább elmennék rá moziban, mint hogy egy olyan ember írja meg, hogy mi van benne, akinek szarabb a helyesírása és olyan fantáziátlan, akár a jégbe fagyott egysejtű.

Killer22?
Nem tudom, mit jelent a nickneved, de remélem azt, hogy hány nap múlva fogod megöngyilkolni magadat.
Elég ostoba ember van itt - engem is beleértve - ne tetézd.


9. Shyllard34 (2009-06-01 14:29.23) aaaaa - (válasz Shanza 8. hozzászólására)
Hátnemtom, én nemhiszem, hogy moziban fogom megnézni, nem annyira várós... Lesz pár film, amik szerintem jobban megérik egy mozijegy árát, dehát ízlések és pofonok...


8. Shanza (2009-05-31 10:25.03) aaaaa
Amerikában is még csak junius végén lesz a bemutató... vajon hogy került fel a netre? KB én is tudom mi fog történni benne az adaptáció nyomán, de azért ott szoktak eltérések lenni..

Aki ezt elsőre nem moziban nézi meg arra csak azt tudom mondani hogy "MEGÉRDEMLI"


7. Killer22 (2009-05-31 02:07.34)  
Holnap lejön a film este most szedem az internetröl további infot a film után tudok irni.A film angolul van még nincs hozzá szinkron.Ha valakit érdekel irjon aztán megirom mi lessz benne.


6. Shyllard34 (2009-05-30 21:46.11) aaaaa
Köszönjük Emese! Most elkezdtél velünk vitázni, azért, mert vitáztunk. Hát igen, a mi Emesénk már csak ilyen... :D Amugy sok szót hallottam már életemben, de az inbecilt nem. Kérlek ha meglátod kommentemet, magyarázd már el nekem, mit is jelent :D


5. Emesepeace (2009-05-28 18:24.31)  
Idióták vagytok mindketten, komolyan... Idejöttem, mert szeretem a filmet, és várom a folytatást, erre két hülyét olvasgatok, akik itt verik a nyálukat valami olyasmin, amit úgy hívnak: SEMMI.Szal kussoljatok, és ha tényleg tudtok valami érdekeset, akkor ugassatok ide.
Amúgy meg senki nem tud még semmit, youtube-on is csak a hivatalos trailerek vannak.
És különben is, várjátok meg a filmet, majd akkor megtudjátok, f*szom, ilyen inbecileket...



4. Shyllard34 (2009-05-27 17:42.05) aaaaa
Inkább annak pici az agykapacitása, aki nem ismeri a youtube-ot :D Hidd el, te vagy az első, aki szentem még nálam is előrelátóbban gondolkozik. Most komolyan, ki nem ismeri a youtube-ot? Jatélleg, a 70 éves Panka néni a szomszédból köszöni segítséged, csak még nem tanult meg gépelni :D


3. Killer22 (2009-05-26 00:27.37)  
shyllard34 a részleteket azért irtam aki még nem ismeri a youtube oldalt az ismerkegyen vele erre nem gondolsz.Mert nem mindenki tudja erre nem gondoltál lácik hogy pici a agykapacitásod


1 2

Kapcsolódó fórumok

VéleményekCute Unicorn, 2019-11-16 14:181687 hsz
KérdésekRoy Munson, 2014-05-02 19:0619 hsz
filmzeneTimeLordNewt, 2011-10-31 14:5931 hsz
Transformers 3. Van konkrét szereplő akiket szeretnétek a harmadik filmben látni? Robotra gondoltam.Langelus, 2011-04-16 16:1413 hsz
részletekIdő Úr Gőte, 2010-11-27 10:0432 hsz
Transformers 3 Kérdések megjelenés stb.Valentino, 2010-10-06 21:1659 hsz
KeresemKerik1996, 2009-11-07 21:0914 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk