Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Elemi ösztön 2.
- Film Mánia, 01:40
A fekete tulipán
- Cool TV, 01:55
Válság
- HBO2, 02:06
Hosszú levél
- Duna World, 02:25
22 mérföld
- Mozi+, 03:05

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Giancarlo Esposito (66)
Bálint András (81)
Channing Tatum (44)
Jet Li (61)
Nagy Zsolt (48)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Nyugaton a helyzet változatlan (2022) - Vélemények
Rebel Moon: 2. rész - A sebejtő - Vélemények
Érdekességek!
Mit hallgatsz most?
Fallout (sorozat) - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Psycho aaaaa
Jaione Camborda aaaaa

 

Fórum - Tökéletlen idők - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

14. Lifeisamovie (2023-06-21 14:21.05)  
http://www.youtube.com/watch?v=25HhGnak7JE
Supergrass – Alright


13. Lifeisamovie (2023-05-16 15:29.41)  
"Ezek a gyerekek nekem inkább Guns N' Roses-osoknak tűntek, mint kiszeseknek." Kis úttörők :D



12. Baryll (2023-05-16 15:10.12) aaaaa
Ezek a gyerekek nekem inkább Guns N' Roses-osoknak tűntek, mint kiszeseknek. Affleck már itt is borzalom volt. McConaughey meg mint egy kábítós strici. A látottak alapján egyáltalan nem meglepő, ha egy elfenekelt gyerek, egy szép napon, felfegyverkezve ment iskolába. Otthonról hozta a mintát. Is.
Egyébként meg nem sokban különbözött a mi középsulis életünk sem, mint ezeké. Mondjuk jóval szegényebbek voltunk. Nagyobb volt a fegyelem a suliban. A sport nem volt ennyire hangsúlyos az életünkben, pedig akkor még a vb-re is kijutott a fociválogatottunk. Kábítószer nálunk max csak a ragasztó, meg a gyógyszerek leöblítve lehettek. Szerintem nálunk most kb. így élhetnek a rendszerünk kegyeltjei közé tartozó tinik, mint ezek, a filmben látható amerikai kölykök. Talán kicsivel többet kell térdepelniük a mostaniaknak a templomainkban. Régebben meg a pártkönyv volt az Atyaúristen. Mindig hinni kellett valamiben.
Az Amerikai graffiti nekem jobban tetszett, hitelesebbnek tűnt.


11. Gyorkos (2023-05-06 13:48.51) aaaaa
Hulladék.


10. Bede István (2016-12-24 19:49.55)  
Qrva Jó Film!!! :) !


9. Colby86 (2015-04-17 08:20.38) aaaaa - (válasz Weser 6. hozzászólására)
Szépen összefoglaltad, nekem is pont az általad kiemelt részletek tetszettek, pedig én is inkább már az "Amerikai pités" korszak vagyok, akkor voltam tizenéves. Ugyanakkor biztos vagyok benne, hogy tökéletesen visszaadja a 70-es évek amerikai(!) fiataljainak gondtalan mindennapjait.


8. Sz5Ndi (2013-08-27 09:37.43) aaaaa
Nagyon jó a film, nekem tetszett, jól szórakoztam rajta.


7. Homer simpson (2012-06-05 19:52.03)   - (válasz Pipeppers 5. hozzászólására)
Ha nem értesz hozzá inkább ne írj semmit!!!!!!!!!


6. Weser (2011-12-31 13:19.45)  
Olyan érzésem volt a film nézése közben, mintha ezt a filmet direkt nekem készítették volna el. Persze egy olyan alkotásban, amelyben Alice Cooper, Black Sabbath, Nazareth, KISS, … zenekaroktól hangzanak el benne számok, a szereplők pedig Aerosmith koncertjegy vásárlását tervezik, már teljesen érthető is, hogy miért írtam az első mondatban azt, amit.
Kezdem rögtön a címmel. Már abból tudtam, hogy ez a film nem lesz számomra közömbös. Ugyanis az eredeti címe az, hogy Dazed and Confused (kábult és összezavart) megegyezik a Led Zeppelin első albumán lévő egyik szám címével. Persze a film címének magyar fordítása egészen más lett, de ez nem zavart jelen esetben.
A tanításnak vége a kisvárosi középiskolában, mint ahogy rögtön nagyon frappánsan Alice Cooper dala a School’s out is hangoztatta alkalomhoz illően és a srácok szabadságáé most már a főszerep. Maga a film cselekménye két nap történését öleli fel, az iskola végeztével az aznap délutántól a másnap reggelig. A film igencsak sokszereplős, úgy megoldva, hogy azért minden fontosabb szereplőnek meglegyen a maga megfelelő ideje arra a játékidő alatt, hogy a dolgaik kibontakozást nyerjenek, még ha erre több mellékszálat is bele kellett kalkulálni a történetbe, hogy ez megvalósuljon, de ezek is csak az összképet gazdagítják. Tehát az események több szálon futnak.
A film igazi hangulatát, pikantériáját a szereplők személyisége és viselkedése adja meg, persze a zenék mellett. A film szereplőinek zömét az iskola focicsapatának tagjai valamint a suli rocker növendékei adják. Ezekben a hosszú hajú srácokban és életfelfogásaikban mintha csak magamat láttam volna, ezért is említettem, hogy olyan érzésem volt a film nézése közben, mintha direkt nekem készítették volna el ezt a filmet. Anno középiskolás dolgaimra ráismertem, mikor láttam, hogy ezek a srácok miként is élik az életüket, milyen életfelfogásuk van, satöbbi, csak én azért kukákat nem borogattam és ezekhez hasonló dolgokat azért természetesen nem csináltam.
A szereplők között gólya középiskolásokat, felsőbb éves középiskolásokat és már a középiskolát elhagyott idősebb srácokat ismerhetünk meg. Persze a közös iskola utáni lógásra a kisebb korkülönbség ellenére is sor került, a már tapasztaltabbak a most társasági életbe kerülő fiatalabb srácot beavatták pár dologba, túl lesz az első igazi átmulatott éjszakán, részegségen valamint a szerelem érzésén is. Igazi életképek egy fiatal srác számára, amire szerintem jó érzés visszagondolni a későbbiek folyamán. A mára már ismert nevek közül szerepel benne többek között Milla Jovovich és Matthew McConaughey is, pár jelenet ereéig ők is láthatóak. Bár nagy jelentőséggel nem bír a szerepük, Milla többnyire csak gitározik és a többiekkel lóg, Matthew pedig a bárban mulatozik, amúgy neki ez volt az első igazi filmes szerepe is.
Az élethű, koridéző összképhez a sok háttérben meghúzódó részletek is hozzátartoznak, amikre szintén érdemes odafigyelni. A zenéket, hajviseletet már említettem, de vannak apróbb dolgok is, mint például az autó hátuljában lévő ember nagyságú KISS figurák, a srác szobájában lévő Pink Floyd és KISS-es poszterek, vagy éppen Jason London filmbeli neve Randy „Pink” Floyd volt és egyéb hasonlóságok.
Aki látta a Detroit Rock City filmet, az szerintem némi párhuzamot is vonhat e között és aközött, amúgy nálam mindkettő alapfilmnek számít. Én nagy rajongója vagyok azoknak, amiket ez a két film igencsak szórakoztató formában és élethűen bemutat, az életfelfogásuktól a zenékig át és szerintem akik azon időszakban voltak hasonló korúak, mint a film szereplői és olyan beállítottságúak voltak, azok biztosan jól szórakoznak ezen a filmen. Én ugyebár még csak huszonéves srác vagyok, de mégis az akkori dolgokra és értékekre nagy tisztelettel és felnézéssel gondolok. A fim pedig ezeket tökéletesen bemutatta.
Azok a tökéletlen idők voltak csak az igazán szép idők.


5. Pipeppers (2011-12-07 11:59.06) aaaaa
Ilyen pocsék filmet még életemben nem láttam, nem is tudtam végignézni. Már a felénél jártam, de még mindig nem tudtam, hogy ki kicsoda, nem volt érzékelhető a nap váltás, és egyáltalán: mintha csak összefüggéstelen képsorok halmaza lenne. Olyan a film is, mint a címe: tökéletlen.


4. Rebellis (2010-03-08 21:38.36) aaaaa
most látom h kiadták 900Ft-os dvdn!:)


3. Szeker (2009-11-13 15:53.16) aaaaa
Tulajdonképpen ez a 90-es évek közepén,elején,az akkori 30-35-40 éveseknek szólt.Kis nosztalgia számukra a 70-es évekből.Igazából nem sok mindenről szól,mégis ezerszer nézhetőbb mint a mai tini filmek.Igazi amerikai mozi.Ha nosztalgiával nézzük akkor biztosan nagyobbat üt,nekem szerencsére nem volt annyira régen a középsuli hogy az ilyen bulikból kikopjak,de azért a gólya avatásokon én is jót mosolyogtam.:)



2. Csoookoooladdddddddeeee 985317 (2009-06-20 13:55.30) aaaaa
valaki tudja hogy hol lehet letölteni?előre is köszi!


1. TheButcher (2009-05-13 00:41.36) aaaaa
Gyermekkorom egyik legkedvesebb filmje, mai napig szívesen megnézem. :) Visszahoz pár feledhetetlen emléket ;)



Kapcsolódó fórumok

VéleményekLifeisamovie, 2023-06-21 14:2114 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk