Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)
A mag (4K Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Hirtelen 30
- Viasat3, 23:00
A fekete tulipán
- Cool TV, 23:00
Felhőkarcoló
- Mozi+, 23:00
A bűnös
- Paramount Network, 23:00
Hang nélkül
- AMC, 23:25

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Al Pacino (84)
Hank Azaria (60)
Jeffrey DeMunn (77)
Jason Lee (54)
Renée Zellweger (55)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
A sógun (sorozat) - Vélemények
A legjobb filmzenék!
2022-es választás
Hiányzó filmek a Filmkatalógusról!
Asszociáció

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Róza aaaaa
Bradley Whitford aaaaa

 

Fórum - Diamant 13 - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

8. Az utolso szamuráj (2011-06-05 13:12.54) aaaaa
Megy egy hordó az utcán:ez azért lehetséges,mert alá van szerelve két láb.
Ebben a filmben minden idők egyik legjobb francia színésze külső megjelenésében nagyjából ennyi.Azt nemigen értettem,mégis hogy gondolták a castingosok,140 kiló plusszsullyal Gerard Depardieu úgy veri a népet,mint jó anyuka húsklofolóval az ünnepi rántotthusit.Nem semmi alakokat zuz ám le,de ez még a kisebb baj,Bud Spencer is anyahajó méretű volt,mégis egy Első Emelet emlékkoncertnyi hebrencset pofozott fel.Igaz,azt viccnek szánták...ezt meg a valóság bemutatásának ugyebár.
Mat-Depardieu-nagy szerencséjére szélesvásznú a film,így befér teljes terjedelmével a moziba,de az már a nézők fejébe nemigen,mit esznek ezen az alakon a nők????Ugyanis nagyjából bárkit megfarkalhatna a sárm legminimálisabb jelenléte nélkül is-hallod,Langelus,hát ne csüggedj!!-nem bókol,a lakása lepattant...oszt lám.De az is lehet,Franciaországban minden nő perverz.
A Diamant 13 a gallok mozijainak kedvencéből táplálkozik:azaz,itt mindenki korrupt,mocsok és szemétláda,aki rendőrnek állt,pardon,zsarunak,így jobb.Sok jó film született már ebből az elgondolásból,és az alkotók névsora bizakodásra késztetett-jórészüknek köze volt a rendőri állományhoz-:a Diamant mégis sajnos max közepes,az is az öregedő legendának köszönhetően.
A borok nagy barátja ugyanis lehet,hogy elhízott,de attól még kisújból hozza a kiégett de becsületes zsarufigurát,akinek cinikus mondatai mögött mégis érző szív lapul.Őmiatta jó volt ez a 100 perc,mert a történet időnként sehová se tartott,a motivációk nem kidolgozottak,és aki nem tudta,ki van a dolgok hátterébe ,hát vissza Való Világot nézni.Bár azt mondhatnám,az akciójelenetek kárpotoltak:de nem,Mat-re egy hadsereg lövöldöz,mégse találják el,és egy idő után még a lelkes művérfröccsenés is kevés.
Hát...ez így gggyyüüütt össze,no:))


7. Z79 (2010-12-05 15:38.44) aaaaa
Gyenge, ráadásul súlyosbító körülmény a jó alapötlet, és az, hogy turistabuszon kellett néznem, elkapcsolni sem tudtam...



6. Zsuzska72 (2010-11-24 18:32.50) aaaaa
Nagggyon nem tetszett! A téma jó, de ahhoz, hogy kerek legyen nagyon oda kellett figyelnem.
Pl.: Honnan tudta, hogy hol keresse a csajt ?
Ráadás az a három rajongó nő... Egy kicsit túlzás nem ?


5. Damme (2010-01-07 20:51.56) aaaaa
Kicsit elfogultan adtam rá négy csillagot,de a francia krimik hangulata még mindig nagyon bejön,sokkalta mint hollywoodi társaiké,bár igazságtalan az összehasonlitás,az amcsik másban jobbak.


4. Sötétszív (2009-12-22 01:39.18) aaaaa
A francia krimik igazán jók szoktak lenni, főleg ha Gerard Depardieu is játszik a filmben. De ez sajnos csak egy átlagos alkotás. Kár, pedig érdekes témát boncolgat. De nincs neki súlya, és unalomba fullad az egész. Csalódás.


3. Krisz papa (2009-12-21 01:03.34) aaaaa
Szeretem az európai filmeket, leginkább a franciákat, ahogy Depardieu-t is, de ez átlagosra, sikeredett. Próbáltak egy tipikus alkoholista, kiégett magányos hősős krimit összehozni, melyben senkiben nem lehet megbízni, és minden az ocsmányságról szól. Viszont Gérard nem Bruce Willis, kicsit furcsán hatottak az akciójelenetek vele, de leginkább a gyönyörűségek tapadása volt kissé eltúlozva. Asia Argento gyönyörű, mint mindig, ahogy a fekete kiscsaj is.
A történet felszínes, néhol túldramatizált, a karakterek túl voltak játszva, laposak voltak.
Kár az egészért!


2. Kék kereszt (2009-11-01 16:18.20) aaaaa
Mat a főhős egy kiábrándult,megfáradt rendőr,aki még mindig képes pillanatok alatt megoldani a legrejtélyesebb ügyet,vagy lehozni egy öngyilkosságra készülő fiatal lányt a tetőről.Igazi profi,és minden nő a lábai előtt hever.Franck szintén rendőr,de nem a becsületesek közé sorolható.Belekeveredik egy nagyszabású drogügyletbe,amibe barátját is megpróbálja beszervezni.Ez egy ismert történet.Számos film megörökítette már a korrupciót és a hatalmával visszaélő,vagy a hatalma mögé bújó rendőr történetét.A Diamant 13 a 70 es évekbeli zsarufilmek világát próbálja feleleveníteni.Még az atmoszféra rendben is lenne,csak a cselekmény kidolgozottságára nem fordítottak elég gondot az alkotók.Ez azért csalódás,mert olyan emberek dolgoztak a forgatókönyvön,akik rendőri múlttal rendelkeznek.Gilles Béhat rendezte.Mintha visszafogott lett volna a film..A MR 73 után,ez a film is megbukott Francia honban,és nálunk is.Gérard Depardieu zseniális színész.Ezt már sokszor bebizonyította.Sajnos ebben a filmben a játéka elég gyenge volt.Ez betudható a lelki állapotának is,ami miatt nagyon meghízott.2008. október 13. án halt meg a fia,Guillaume Depardieu.Ez idő tájt forgatták ezt a filmet.Nagyon nehéz lehetett neki.A film jellegzetes mondata tetszik.
„Régebben a bűnözők bűnözőknek,a rendőrök rendőröknek látszottak./Változnak az idők”


1. Anitabagwell (2009-05-11 21:33.58) aaaaa
Hát, hát, hát, hát... ez bizony gyengécske lett! Volt egy csomó időm, muszáj volt valamivel kitölteni, és csak ezt játszák most a mozikban amit még nem láttam, és egy kicsit is érdekesnek találtam. Nagy elvárásom nem volt a filmmel kapcsolatban. Csalódni sem csalódtam, egyszerűen csak nem jött össze most a mozi.SZó sincs arról, hogy Gérard Depardieu rossz színész lenne, én továbbra is nagyon kedvelem, csak ahogy valamelyik újságban olvastam egy kirikát "kihízta ezt a zsaru szerepet". Nem éreztem hitelesnek, de forgatókönyves hibákat éreztem folyamatosan, szóval nem az alakításokkal volt gond. Egyszerűen a történet vérzett ezer sebből. Gondoltam, hogy majd valami közhely zsarus sztori lesz, az is lett. Valamivel laposabb akciókkal, mint az lenni szokott.
Pozitívum: a francia akciófilm atmoszféra néhol működött, bár nem tudnám megmondani mitől, de néhol azért tudtam szórakozni.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekAz utolso szamuráj, 2011-06-05 13:128 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk