Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

2024-04-04
27
A kiméra
A Majomember
Az első ómen
Hogyan szexeljünk
Kék Pelikan
Nemkívánatos személyek

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Az elveszett világ: Jurassic Park
- Mozi+, 13:55
Sötét zsaruk
- HBO3, 14:00
A háború virágai
- Filmbox Family, 14:50
Daredevil, a fenegyerek
- Cinemax2, 15:10
A mindenség elmélete
- HBO, 15:20

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Jay O. Sanders (71)
Lukas Haas (48)
Martin Lawrence (59)
Schell Judit (51)
Kai Wiesinger (58)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Kaja-pia topik, avagy: ki mit szeret enni-inni?
Szellemirtók - A borzongás birodalma - Vélemények
F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról
Szólánc-angol szavakkal
Asszociáció

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Excsajok szelleme aaaaa
Chris Pine aaaaa

 

Fórum - Aguirre, Isten haragja - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

22. Roxi88 (2021-11-25 15:33.21) aaaaa
Borzalom és ez kap ilyen jó pontokat... SPOILER: Alig találkoznak emberekkel az út során, de akikkel mégis azokat egyből lemészárolják, ok nélkül. Alapötlet jó egyébként. SPOILER VÉGE Helena Rojo fiatalon, de fura!!! :D


21. Mütyürke (2020-06-30 21:44.57)  
https://www.youtube.com/watch?v=zdeIN3sYcfk



20. Sokdudu (2017-03-27 23:41.26) aaaaa
Ketsegtelenul izgalmas es bator vallalkozas europaikent egy olyan temat feldolgozni, ami egy tokeletes alapotlete lenne egy hollywoodi blockbuster kalandfilmnek, en a magam reszerol nagyon elveztem a filmet, ha volt is hibaja az az, hogy tenyleg lassu, mint az Isten haragja :) es tenyleg leul sokszor, azonban a vilag egyik leggyonyorubb operatori munkaja karpotol minket ezert, a top100ban egeszen biztosan benne van a film csodalatos fenykepezes szempontjabol. Klaus Kinskit nagyon tudtam gyulolni, Helena Rojo utolso jeleneteben festoien gyonyoru valoban. A vegen Hollyowoodban valoszinuleg nagy verengzes kozepette megeszik oket es a neger rabszolga felszabadul (talan az indiaiak vezetoje is lesz), itt azonban (habar en is valami latvanyban is eros, indulatos buntetest vartam) nagyon nem ez tortenik. A holttesteket a kapzsisagot a nagyvagyast az elvakult hatalomvagyat felemeszti a termeszet, a tutajt elfoglaljak a majmok. A majmok akikbol lettunk es akik erkolcsileg folenk kerultek mar reg... A vege pedig fajdalmasabb, mint barmilyen nyilazas es vegtagletepes. Az orok elfeledettseg, a tarstalan magany, az orok kirekesztettseg es totalis haszontalansag a vilagban, valamint ennek tudata. Mar megolni se olik meg, mert nem szamit. Van ennel borzasztobb?


19. Panyolai (2016-06-12 00:29.18) aaaaa
"Jómagam és társaim olyan szívbetegségben szenvedünk, amelyet csak arannyal lehet gyógyítani"
Hernando Cortez-Mexikó meghódítója

-Hm, akkoriban sokakat támadott meg ez a "szívbetegség", de ezen az Aguirrén egyikük sem tett túl...


18. Panyolai (2016-06-08 01:00.24) aaaaa
Rendkívül egyedi elbeszélésmóddal és hangulatteremtéssel filmre vitt történet az emberi mohóság jegyében kitűzött irreális célokról és a megérdemelt bukásról.
Werner Herzog egy olyan korszakba és környezetbe helyez minket, mely bővelkedett ilyen vakmerő vállalkozásokban, s ezek közül is Lope de Aguirre expedíciója volt a legeszelősebb - méltán vált hírhedt figurává az utókor szemében. S noha bővítettek az eredeti sztorin, a lényeg ugyanaz maradt.
Az természeti környezet és a hiteles figurák, arcok kiválasztása remekül sikerült. A helyszínek eredeti perui vidékek, a páncélok korhűek és a nedves környezetben barnásak a rozsdától, de az indiánok megjelenésére sem lehet panasz.
Klaus Kinski kiemelkedő, és a többi színész sem rossz - Helena Rojo tiszta latin szépsége külön pozitívum - de a filmet igazán különlegessé a rendező stílusa teszi, ahogy az egyébként csodás és egyedi fotózást és hozzá a zsigerig hatoló zenét alkalmazzák. Az indiánok sanyarú helyzetéről pedig néhány mondat elmond mindent. Ahogy haladunk előre, a drámai végkifejlet nem lehet kétséges. Az őserdő, az ismeretlen elnyeli a méltatlan, hőn áhított céljába beleőrülő betolakodót és kapzsi követőit. Ezek, és az erőteljes hangulatvilág miatt az ilyesmire érzékenyebb filmfanok nehezen vonhatják ki magukat a rendkívüli hatás alól.


17. Chris92 (2015-06-12 16:29.32) aaaaa
Werner Herzog 1972-es filmjével vált igazán híressé a filmvilágban noha a film elkészülte volt legalább annyira filmre kívánkozó küzdelem a dzsungellel és a természet elemeivel, mint amit a szerepelők is átélnek. Száraz, szenvtelen rendezői hangvétel, egyfajta hipnotikusan kimért ábrázolása annak, hogyan győzedelmeskedik az ismeretlen az azt eszetlenül és mohón meghódítani kívánók felett, a pusztulás és az őrület fokozatosan hatalmasodik el rajtuk kiváltképpen Klaus Kinski-nél, aki szinte egymaga felperzseli a vásznat jelenlétével és karizmájával. Nagyon különös és furcsa hangulatú film, amire nehéz ráhangolódni de hatása nehezen megkérdőjelezhető.


16. Mozsika (2013-11-24 20:56.39) aaaaa
"Azt hittem jobban fog fájni"

A Herzog - Kinski páros bizony mély nyomot hagyott a filmtörténelemben. Imádva gyűlölték egymást, egyikük sem volt teljesen épelméjű, "barátságuk" pedig gyerekkorban kezdett bimbózni.
A párostól egyenlőre még ezt az egy alkotást láttam, ami sajnos nem győzött meg. Pedig a témájába egyenesen szerelmes vagyok, az egyik kedvenc történelmi korszakomat járja be, így aztán még keserűbb a csalódás számomra.
A legnagyobb baj az volt, hogy túl száraznak találtam a filmet, túl egysíkúak voltak a történések és a feszültség szinte teljesen hiányzott belőle. Nehéz volt ráfeszülni bármennyire is vonzó volt a táj vagy épp az általam imádott téma. A jelenetek között is volt egy-kettő ami inkább megmosolyogtatott, minthogy elrettentsen . ( egy példa: Lefejezés)
A legnagyobb építőköve Klaus Kinski volt, akiből áradt a tűz, szinte felperzselte a képernyőt, akárhányszor láttam, hiányában a film teljesen élvezhetetlen volt.

Én is tartózkodom az újranézéstől. Egyszer látni kell, de számomra semmi több...


15. Vbacs (2012-12-09 20:57.47) aaaaa
Jaaaj, köszönöm fiúk, ez aranyos volt:))

Cézár boldogítani jön minket karácsony előtt, ez valami missziója lehet neki:)


14. Kovbojka (2012-12-09 20:53.10)  
ne itt offoljunk


13. Mozsika (2012-12-09 20:52.32) aaaaa - (válasz Kovbojka 12. hozzászólására)
Hát aztat én nem láttam, de akadnak még ilyenek. Sőt valamilyen szinten az Elfújta a szél is az. ( jöhetnek a kövek)


12. Kovbojka (2012-12-09 20:47.53)   - (válasz Mozsika 11. hozzászólására)
Hello dollynál nem lehet giccsesebb és undorítóbb.:)


11. Mozsika (2012-12-09 20:45.06) aaaaa
Bizony vannak ám nézhetetlen klasszikusok. Nem szabad sznobnak lenni és agyonpontozni őket. Anno egy giccstengerbe fulladt klasszikust nem bírtam végignézni. De még ma se : Ez a Gigi.
Amúgy zsír, hogy minden évben Karácsony előtt feltűnik Cézár. Csak egy kérdés: Miért pont ilyenkor?


10. Kovbojka (2012-12-09 20:41.16)   - (válasz Ebenezer Scrooge 6. hozzászólására)
Nem védeni akarom, de ez kurva nevetséges.
Apám is a 45 évével, élettapasztalatával éretlen, mert szerinte szar, sőt nézhetetlen pár klasszikus. Vbacs teljesen normálisan leírta a véleményét ráadásul.

Nem baj, megmondom faterkámnak, hogy Cézár üzeni innen a filmkatról, hogy egyszer majd fel fog nőni.:)
Na nevicezz..:)


9. Ebenezer Scrooge (2012-12-09 20:34.32)   - (válasz Vbacs 8. hozzászólására)
:)


8. Vbacs (2012-12-09 20:33.43) aaaaa - (válasz Ebenezer Scrooge 6. hozzászólására)
Üdvözöllek újra köztünk Cézár, nem hiányoztál! :)


7. Vbacs (2012-12-09 20:33.07) aaaaa
Még ez a hármas is jóindulatú, amit adtam. Bár én egyik nemzet új hullámával sem vagyok szoros viszonyban, valahol egyik sem nekem szól. Sem az orosz (bár talán ebben van a legtöbb fantázia), sem az olasz, magyar meg aztán végképp nem....úgy tűnik, hogy ez a német sem lesz az igazi:)

Két dolog van ebben a filmben, ami értékelhető volt számomra: A környezet, mert ez a "hajón" lebegés tényleg hatásos volt, már nekem kezdett víziszonyom lenni, és a filmtörténet egyik leghatásosabb szociopatája, Klaus Kinski miatt. Jelenléte a filmvásznon nagyon erőteljes és magával ragadó, erre termett, még akkor is, ha környezete 95%-ának ezzel fájdalmat okozott.

És valahol ez a háttér az, ami tovább nézette velem ezt a filmet és nem kapcsoltam le már a 15. percnél. Mert a történet, pontosabban a kivitelezés, hát az olyan távol volt az ízlésemtől, mint ide Glasgow.
De Herzog és Kinski kapcsolata olyan, mint egy fantasztikus forgatókönyv. Az utálva szeretlek és a szeretve utállak sztori, amikor úgy csókollak, hogy közben vágom el a torkod....ennél jobb háttérsztori nem is kell, elég motiváció a további közös produkciók nézésére, még akkor is, ha magát a filmet nem fogom megszeretni.

Nem is tudom, hogy melyik filmüknél, de talán ennél akarta egyik lelőni a másikat és nem is kellett sok ennek sikeréhez, egy hajszál választotta el őket a tragédiától, frenetikus :)

De ezt a filmet meg nem nézném még egyszer:)))


6. Ebenezer Scrooge (2012-12-09 20:29.32)  
Vbacsnak nem tetszik,majd fel nő egyszer:)
Ez a film időtálló mestermű.


5. Vackos (2010-07-11 12:19.15) aaaaa
jó kis hangulat fokozó ,ahogy a hajón körbe kering a kamera,mint ,ha mi is beleszédülnénk a szereplőkkel eggyütt a dzsungel sokaságába és az őrületbe!:D


4. Sisco0524 (2009-12-14 00:16.53) aaaaa
Szerintem is remek film, és egyébként a Time magazin 100-as listáján fenn van;)


3. Aloysius (2009-05-25 13:43.41) aaaaa
Én is imádom ezt a filmet.Ahogy végig járják a dzsugelt El Dorado-t keresve.Ráadásul semmi mű nincs benne.A veszélyek is eredetiek.A színészek pedig fantasztikusak.



2. MrMojoRisin1 (2009-05-20 09:21.40) aaaaa
Zseniális, a vége "festménnyel", meg nem lehet betelni.


1. Busterkatze (2009-05-05 11:40.04)  
Hihetetlen, hogy még egy hozzászólás sincs ehhez a filmhez. Igaz a TV-ben nem szokták leadni Herczog filmjeit.
Szerintem ez a legjobb Herczog-film, de még azt is megkockáztatom, hogy a legjobb filmek 100-as listájába is belefér.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekRoxi88, 2021-11-25 15:3322 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
Aguirre, Isten haragja adatlap
Eredeti cím: Aguirre, der Zorn Gottes
Évszám: 1972
Rendezte: Werner Herzog
Szereplők: Klaus Kinski, Ruy Guerra, Helena Rojo, Del Negro, Cecilia Rivera...

További információk

Szereplők fórumai
- Werner Herzog - Vélemények
- Helena Rojo - Vélemények
- Klaus Kinski - Szerepelt még...
- Klaus Kinski - Vélemények
- Helena Rojo - Kérdések


 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk