Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Az Igazság nyomában
- RTL Három, 02:15
Apró részletek
- Paramount Network, 02:15
Chloe - A kísértés iskolája
- Filmbox Premium, 02:20
Törvények felett
- AMC, 02:35
A bátrak igazsága
- Mozi+, 03:00

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James Franco (46)
Tim Curry (78)
Atanas Srebrev (53)
Tony Plana (72)
Kate Hudson (45)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Fogadóóra
Skylines - Vélemények
Rock zene
F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról
Versek!

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Vámpírok harca aaaaa
E. O. Chirovici aaaaa

 

Fórum - 9 - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2 3 4 5 6
159. Pelikanbence (2019-01-31 16:42.42) aaaaa
Idén lesz a film tíz éves!:)És ennek örömére megnéztem,mert SAJNOS kimaradt az életemből.A világ pusztulása előtt egy tudós a tudatát kilenc számozott aranyos rongybabába tette és ezek a csöppségek megpróbálják túlélni a dohos és füsttel és szmoggal teli posztapokaliptikus világot,amit gépszörnyetegek uralnak.Meglátszik rajta Tim Burton keze munkája.Iszonyat melankólikus film,de egyben nagyon szeretnivaló és a kilenc főhős rongybaba is a szívembe lopta magát.Az egyik legjobb alulértékelt film a világon!
5/5


158. Sampler (2018-01-04 08:52.10) aaaaa
A világa,atmoszférája tetszett, a történet,cselekmény lapos. Szerintem.



157. Vbacs (2015-08-19 00:29.47) aaaaa - (válasz KareszFaszi 156. hozzászólására)
Igaza van, mert ha nem írtad a cím mögé a 2009-et, macerás volt rákeresni interneten :)
Ja, és ugyanebben az évben jött ki egy film Nine címmel....nekem is meggyűlt ezekkel a bajom.


156. KareszFaszi (2015-07-12 08:16.36) aaaaa - (válasz Gnor 155. hozzászólására)
"Egyszer régen az emberek feltalálták az intelligens harci gépezeteket, ám a gépek ellenük fordultak és robotok egész hadát hozták létre, hogy kiírtsák az emberiséget. Halála előtt egy tudós létrehozott 9 rongybabát, melyekbe saját lelkét tette. A babák túlélték a pusztítást és most elhagyottan bolyonganak az apokalipszis utáni világban. 9 keresi a hozzá hasonlókat, elmondja nekik, hogy a rejtőzködés nem megoldás, és hogy az egyetlen esélyük, ha kiderítik, a robotok mért akarják elpusztítani őket." - ez neked fél óra?:) És pláne a film címe miatt?:)


155. Gnor (2015-07-12 03:07.40) aaaaa
Sajnálatos hogy mindig csak darabokban láttam de annyira érdekes és jól megalkotott világ és mesteri animálás a film hogy minden elismerést megérdemel. Egyedül a címével van bajom. Túl rövid és necces rá keresni a google-ben. Ráadásul hogy ajánlasz a haverodnak egy ilyen filmet hogy 9? Csak félórás magyarázattal és körítéssel, mert a cím nem mond semmit sem és még abból is keveset.


154. Vbacs (2015-06-06 16:54.54) aaaaa - (válasz Vbacs 153. hozzászólására)
(Újranézve a végét, elég Világok harcás lett, és a robotok is emlékeztettek rá, de kit izgat)


153. Vbacs (2015-06-06 00:59.09) aaaaa
Igaz az az állítás, hogy ez a film nem tökéletes.
De ettől még bőven nyújthat maximális szórakozást, ahogy velem meg is tette. Bár nem egy nagy falat a maga 1 óra 15 percével (kb.), de kétség kívül egy értékes egy óra tizenöt percet láttam.

A 9 egy 10 perces szavak nélküli rövid film volt kezdetben, ennek adózott tisztelettel a hosszabb verzió első 10 perce is, mert ott sem volt beszéd. De szerintem nem bántuk meg, hogy később megszólalt, mert minden szinkronhang helyén volt és bevallom nekem külön öröm volt a két öreget egy filmben hallani szinkronizálni. Plummer és Landau is olyan legendák, akiket becsülnünk kell és tessék több munkát kapni, főleg az utóbbihoz szólok. Szerintem ide is csak úgy került be, hogy Tim Burton minden követ megmozgatott ehhez az alkotáshoz. Kicsit kilépve produceri köréből, bizonyos fokig a látványt is segítette, megszerezte Danny Elfmant (aki szintén csak besegített Deborah Lurie-nak) és az imént említett dédelgetett Lugosiját :). De azért a többi szinkronnév is önmagáért beszél és szerintem ez egy kivételesen jól sikerült hangmunka is lett, megveregethetik a vállukat.

De másszunk egy kicsit bele a 9 világába. Ez megint az az animációs film, amire én nem vinném el a gyerekemet, sőt, ez még a felnőtt korosztályból is csak azoknak ajánlott, akik a depresszív sötétséget jobban bírják, mert itt aztán akad. De még a Burtontől megszokott mértékhez képest is jó sok sötétség, pesszimizmus és depresszív hangulat szorult a kis falatka mesébe. Éppen ezért amikor a szokványosabb és pozitívabb mesei elemekhez nyúltak, a néző már szinte drukkolt egy-egy disneys húzáshoz, hogy legalább legyen egy aprócska fény ebben a nagyon lehangolt, posztapokaliptikus és kissé horrorisztikus világban. Eleve mi más is lehetne egy posztháborús (erősen a II. vh-ra utalva) korszak, melynek külalakja mintha egy drezdai bombázás vagy egy nürnbergi bombázás utáni képét adná vissza. Nem tudjuk pontosan az országot, csak annyit, hogy a tudóst Oppenheimernek hívják, ami pedig az atombomba korszakára utal. Ezt a kettőt összeadva még megtoldotta egy kis cyberpunk roboturalommal és egy finom steampunk külalakkal, főként a kis robotbabák, illetve a tárgyak némelyike erre mutat. Egyszóval egy precíz keverék, de ez önmagában még nem adná el a filmet, kellett hozzá egy tetszetős sztori.
Egy tudós - aki mintha macska lenne - lelkét 9 darabra osztja és mind a 9-nek más személyiségjegy jutott. Van bátor, tudós, őrült, erős, vannak jók, van mogorva vénember, stb. Tovább adja magát, hogy legalább a kis rongybaba szerű robotok túléljék a háború okozta csapásokat és ad nekik egy szerkezetet, amivel gyakorlatilag a saját halálukat is okozhatják mindamellett, hogy egyben meg is menthetik magukat vele. Küldetésük egyik része, hogy végleg pusztítsák el selejt robotját, ami gyakorlatilag az egész pusztulást okozta. Persze ha ezzel sikerrel is járnak, már régen késő cselekedni és kétséges, hogy ezután egyáltalán élhetnek-e bármilyen életet is az emberlelkű robotok. Ez a melankólia teszi szerintem ilyen egyedivé és emlékezetessé a 9-et, mert itt szinte kizárt a happy end, kizárt az, hogy bármennyire is próbálnak enyhíteni ezen, de lehet pozitív világot és életszemléletet teremteni benne.

Ezért nem ajánlanám gyerekeknek, mert utána nem lesz kellemes érzése senkinek. Ennek ellenére egy igazi élmény. Sok akcióval, sok küzdelemmel, még több szívvel és sokszor 1-2 könnycseppel is a részemről. De tényleg nem hibátlan, túl tömény, még egy órát adtam volna neki. Akkor több agyasságot, több háttérinfót és több karakterépítést beépíthettek volna, amikben néha hiányos volt a 9. Megkívánta volna ezeket a részleteket, mert ez egy olyan érdekes világ volt, amit bár még bővíthettek volna.

Nekem ettől még megéri a maximális pontomat. Biztos újranézem még jó párszor.


152. Charlie80 (2013-11-19 22:55.57) aaaaa
Szuper... :)


151. Cantri (2012-06-01 01:19.24) aaaaa - (válasz KenytheOne 150. hozzászólására)
Azért plusz 1 óra kicsit sok volna.)) 20-30 tartalmasan kitöltött perc, és felejthetetlen animációs alkotást kaptunk volna. Így se gyengus, csak na... több is lehetne.


150. Törölt felhasználó (2012-05-31 20:59.38) aaaaa
A hossza az egyetlen hibája, bizony megduplázhatták volna a játékidőt, mert zseniális hangulata van.


149. Bean (2012-05-15 19:59.01) aaaaa
Ennek a animációnak a hangulata és a megjelenítése az ami eszméletlen.
Inkább csak ezt emelném ki, mert sok újat nem is nagyon tudnék írni csak azt amit az előttem szólok.
Nem mintha az első mondatommal megleptem volna valakit...:D


148. Kleinlandia (2012-05-14 17:19.03) aaaaa
Nagyon imádnivaló animáció :D ennyi (:


147. Az utolso szamuráj (2012-03-20 12:08.09) aaaaa
Én élveztem,de láttam hiányosságait.
Először is,a történet:semmit nem adott plusszba ahhoz,amit 2005-ben már láthattunk,csak kibővítették,egész estés alkotásra,már ha a rövidebb játékidőt annak lehet venni.A sztori még persze így is nyúlás,Terminátor,Mátrix és ezen kívül még sokminden,igazán lehetett volna még némi erőlködés az alkotóktól.Nincs meglepetés,csavar és észrevettem az elején egy vágáshibát:bár animációs filmnél ez ritkaság,de mosolyogtam rajta.Pedig csak az animátorok néztek kicsit félre.
Viszont amit a vászonra raktak,bődületesen szép volt,az akciók látványosak,a kihalt táj lehangoló és 1-ben mindenki felismerhette,melyik híres öreg színészről mintázták igen hitelesen.A hang dübörgött,gyors volt a történet nem is gyerekeknek való,néha pedig eltátottam a szám,ez igen!
Csak...csak...több is lehetett volna,mert a lehetőség adva volt!


146. KongFan (2011-12-30 13:49.40) aaaaa
Igen jó kis alkotás ez, egyedi látványvilág, és remek atmoszféra jellemzi. A történet nagyon jó, a végkövetkeztetés pedig igencsak elgondolkodtató, körbe kellene nézni emberek.
Viszont a karakterek túlságosan sablonosak voltak, és pont a címszereplő nem túl szimpatikus. Az viszont idegesített, hogy a filmkat leírása teljesen lelövi, a film legnagyobb csavarját. Így az igazán nagy katarzis, számomra elmardt.
Egyébként teljsen jó volt!


145. FRU5T (2011-11-14 10:28.33) aaaaa
Nagyon jó a sztori, és a grafika is nagyon szép, de kicsit túlpörgették, valószínűleg a hossza miatt. Egyébként meg tényleg jó :)


144. Lechoo Edy (2011-10-21 22:18.52) aaaaa
Baromi jó film, nem is részletezem, az egyetlen negatívum, hogy rövid. :)


143. Sajtos pogácsa (2011-08-16 19:23.43) aaaaa
először csak azért néztem meg mert steampunk film.. de végül teljesen beleszerettem! tényleg elgondolkodtató :)


142. Koppimester (2011-05-24 09:31.59)  
Lényegében véve ez egy eléggé elgondolkodtató film szerintem is. Aki meg nem érti az üzenetét, mondani valóját az baj.


141. Koppimester (2011-05-24 09:31.51)   - (válasz Bius1313 136. hozzászólására)
A babák esély adtak az élet újra kezdéséhez, mert a robotok elpusztítottak maldnem minden életet a Földön.


140. Hajrá KTE (2011-05-13 15:59.14) aaaaa
Nekem annyira nem jönnek be az ilyesfajta filmek,mesék,kicsit többet vártam tőle,de elég sok helyen unalmas volt,és tényleg néhol zavaros


139. Comarca Lagunera (2011-03-22 14:08.31)   - (válasz Fannycsekk 138. hozzászólására)
[link]
mondjuk ezt én is meg akarom nézni


138. Fannycsekk (2011-03-15 00:34.26) aaaaa
Hol lehet ezt megnézni online?


137. Sötétszív (2011-03-15 00:02.58) aaaaa
Ez egy különleges animációs film, amely inkább felnőtteknek készült, és nem gyerekeknek. Sokszor nekem a Mátriy jutott róla eszembe. Egy nagyon tetszetős kis mozi, mely garantáltan elgondolkodtat, és szórakoztat. Nem szabad kihagyni!


136. Bius1313 (2011-02-20 18:10.40) aaaaa
nekem nagyon tetszettek a figurák meg a képi világ...de a sztori kissé zavaros lett a végére vagyis nem értem h mit akar üzenni ez a film...hiszen a babák nem támasztják fel a világot és nem javítottak a gépek érzésein sem


135. Cantri (2011-02-16 17:49.58) aaaaa
Már a 2005-ben Oscarra jelölt animációs rövidfilm is kiváló koncepciót tálalt, így nem csoda, hogy gyorsan lecsaptak a megvalósítási tervre. Ráadásul jobb ember nem is állhatott volna a project mögé, ugyanis a sötét képi világ valamint a filmből áradó komorság valósággal ordított Tim Burtonért.
Kifejezetten kedvelem a poszt apokaliptikus műveket, ugyanis általában megvan bennük egyfajta különleges érzés, ami engem jobbára mindig magával ragad. Shane Acker animációs filmje egy kicsit más szemszögből mutatja be, a más sokszor látott robotok utáni jövőképet. Sajnos töretlenül kutatjuk a mesterséges intelligenciát, a nálunk okosabb robotokat. Sajnos, mert úgy érzem, ezúttal nem egy ostoba hollywoodi elképzelésről van szó. Szerintem valóban jelenthetik még az emberiség végzetét a masinák, elvégre mi vagyunk a legjobb példa arra, hogy az erősebb és okosabb uralma alá hajtja a gyengébbet. A téma tehát adott, de akkor mi teszi különlegessé a 9-et?
Először is igazán egyedi ötlet volt, hogy ezúttal valamiféle rongybabák szemszögéből élhetjük át az izgalmakat. Apropó izgalmak, nagyszerű, hogy szinte már a legelején akad egy kis izgulni való. Egyébként ez a fajta gyors tempó az egész művön érezhető, de ezt inkább pozitívumnak mondanám, hiszen így egyszer sem éreztem, hogy a készítők csak az időt húznák. A sztori a jó kezdés után is a megfelelő vágány mentén halad előre, bár óriási meglepetések nincsenek, de igencsak tetszik, hogy a rendező nem kímélte a jókat sem, hiszen ilyen a világ, nem csak a rosszak hullanak. A vége pedig igazán lélekemelőre sikeredett, a roppant erős mondanivaló pedig a nem túl erőteljes eredetisége ellenére is kitörölhetetlenül bevésődhet az ember fejébe.
Másodszor a karakterek különösen jól kidolgozottak, mind teljesen más személyiség, mindben más embertípus bújik meg, és ez remekül átjön a képernyőn. Hogy ez miért különösen fontos ennél az alkotásnál? Mert különben aligha érhették volna el, hogy aggódjak, izguljak ezekért, az apró rongybabákért.
Harmadszor pedig a 9 talán legnagyobb erénye a hangulata és a pompás látványvilága, amit Acker sikeresen mentett át az eredeti filmecskéjéből. A félelmetes és komor légkör egyértelműen a felnőttebb rétegért kiált, személyemben nem süket fülekre talált. A szemet gyönyörködtető animáció talán egy külön irományt is megérne, minden egyes részlet, pixel hihetetlenül élethű. Az iszonyatosan jó hanghatásokat sem hagyhatom szó nélkül, az egész film folyamát igazán nagyszerű őket hallgatni. A recsegések, nyikorgások, nyekergések és zakatolások mind pazar élményként jutnak el a fülbe.
Összességében ügyes elképzelésről van szó, melynek a megvalósításába sem csúszott jelentős hiba. Sajnálatos, hogy nem lett akkora siker, pedig szerintem nem csak a hétköznapinak semmiképp sem mondható látványvilága teszi különlegessé.


134. Woodyszunyog (2010-12-19 02:28.18) aaaaa
Nagyon jó film, kicsit tartottam tőle, de ez tényleg zseniálisra sikerült. Külön pont a stáblista feliratozásáért a végén!


133. Borie (2010-10-04 13:05.53) aaaaa - (válasz Jason13 120. hozzászólására)
Ahogy néztem, nekem is a Mátrix és a Terminátor jutott eszembe.:) Nem rossz film, a grafika nagyon jól meg van csinálva. Eleve szeretem az apokaliptikus-jövős filmeket, animációs filmben pedig külön érdekes.


132. Zoltan0804 (2010-10-03 21:46.14) aaaaa
Érdekes, egyedi! Nekem tetszett!



131. Ricki13 (2010-10-03 19:50.01) aaaaa
Jó történet, gyönyörű animáció, egyedi stílus, hihetetlen látvány, felemelő párbeszédek, pörgős vagy éppen megható jelenetek, nem lehet se hozzárakni, se elvenni belőle, éppen így jó. De miért 5ös is =(??


130. Technokrata (2010-09-22 19:16.51) aaaaa - (válasz Chucky 122. hozzászólására)
Bocs, de miért a négyes, ha ez a véleményed???
Mert szerintem se egy nagy durranás, de nálam nem is négyes.


1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó fórumok

VéleményekPelikanbence, 2019-01-31 16:42159 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk