Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Fekete kutya
- Mozi+, 15:00
Ikrek
- Moziverzum, 15:00
Érvek és életek
- Filmbox Plus, 15:20
Éjsötét árnyék
- RTL Három, 16:15
A pirinyó, a behemót és a jó fiú
- AMC, 16:15

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James Franco (46)
Tim Curry (78)
Atanas Srebrev (53)
Tony Plana (72)
Kate Hudson (45)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Donald Trump - Vélemények
F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról
Filmkeresés rövid tartalom alapján
A hitetlen (2001) - Vélemények
Mit hallgatsz most?

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Ne játssz a tűzzel aaaaa
Kevin Greutert aaaaa

 

Fórum - Alien vs. Predator - A Halál a Ragadozó ellen - Alien vagy Predator? Kinek melyik faj a kedvence, és miért? :)

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2 3 4
95. KareszFaszi (2017-04-14 09:00.34) aaaaa - (válasz Lector 90. hozzászólására)
Kihívás helyett:) akkor visszafelé:
Lector 90: „…nem hallgatok Andi Deris-t” – ne is hallgass:) Én ugye a lemez címére utaltam, azt meg olvasni kell:) Alakul ez.
Lector89: „Soha egy betűvel nem írtam le azt ,hogy RS a prometheuson kívül és a nyolcadik utason kívül rendezett alien filmet.
Ez nálad valami téveszme koma.” – Olvasni tudni kell(ene): Én NEM(!) írtam, hogy szerinted RS más alien filmeket is rendezett. Ha igen, hol? RS-ból indultál ki, aztán olyan filmekre hivatkoztál, melyek nem az ő alkotásai. Ennyi. A kioktatásról akkor lehet majd érdemben csevegni, ha a saját kommunikációdban ugyanúgy zavar, mint máséban. Erre egyenlőre esély sincs, de alakul ez:)
Lector88: Itt azért tisztázni kellene, hogy mit/kit tekintünk aliennek. Részemről az ALien filmben látott rovarszerű lényezet. „Ezek” a lények vajon mennyit szerepelnek a P-ban? Te azt írod, hogy az expedíció megérkezésétől - ami azért nem a film eleje:) - fogva jelen vannak. Továbbra is kérdezem:hol? Utalások vannak, meg a végén…ez a jelenlét? Jaé s a fő rész,amit megint kifelejtettél:alkalmazkodás?
„Dr Elizabeth S bakja mi a "f"-tól rakott a partner méhébe egy szörny ellát?” – az android valami trutyit csempészett a piába (Somebody put something in my drink:) Ez neked alien? Pláne az „ő” alkalmazkodása?
„A teremtők folyamatosan menekülnek a szörnyecskéktől..emléxel?” – igen emléxem arra a pár másodpercre:) Folyamatosan…:) De az a snitt is az alienek alkalmazkodásáról szólt…
„Ez a test mintha felrobbant volna!” – utalás az alienre igen. És? Hol van az alien és hol alkalmazkodik?:) nem érted, ugye?
Amire utalgatsz az tokkal-vonóval a film max 3%-a(nem,nem számoltam ki:) Ez elég messze van az általad írt:jelenléttől, pláne az alkalmazkodástól. A film többi része miről szólt? Ugyanerről? írtam ezzel kapcsolatban, de válasz sehol. Tegye fel a kezét,aki meglepődött. A mondandót te erőltetted, most meg tőlem kérdezed? „Mi a mondandó abban ,hogy beléd mászik…”-én nem erről írtam:)
Mi a tartalom? –kérdezed. „Ha nem az,hogy az emberek világának lőttek ha ebből a lényből csak egy is lejut a földre az emberek közé!” Kis létszámú, zárt csoportok lélektana. Hogyan reagálnak a váratlanra. A veszélyre,rettegésre. Hogyan veszik fel a harcot? Mit kezdenek a manipulációval(Ash). Emlékeim szerint a Nostromo legénysége nem igazán arról beszélgetett, mi lesz a Földdel. (Amúgy a P is szólt más dolgokról is) És a végén az ember legyőzi az alient-ugye láttad? Szóval másról is szól.
De akkor egy másik összehasonlítás: Alien: a kifejlett lény alkalmazkodik környezetéhez, gyilkol, stb…jelentős része a filmnek sose tagadtam, DE ebből a szempontból a P ugyanilyen??? Ugyanis te erre hivatkoztál. Láttad az Alient, a lényt, hogyan viselkedik stb. és azt mondod, a P ugyanilyen? Hiszen: „A xenomorphok alfajai(A4)...és alkalmazkodó képességük
a világban. Véleményem szerint ez RS mondandója.” Látjuk a két film közti különbséget, de mindkettő erről szól:) Az iskoláid meg nem igazán érdekelnek…


94. Chris Co (2017-04-14 07:55.49)   - (válasz Lector 92. hozzászólására)
"Az oroszlán az állatot kirágja", de nem hatalmi előmenetel okán. A zebra, mint faj kiirtása sem szerepel tudatos céljai közt. Olyan, mint irgalom, a földi élővilágban is számtalan, sőt, a legtöbb ragadozó szótárából hiányzó fogalom. "Értelmes kód", (Spoiler!) a királynő féltette a tojásait, a későbbi dög őrködött a születendő gyermekük körül.
Cicust nem bántotta (attól, mert kegyetlen, még nem hülye - felismerte a veszélyt...), mert így észrevétlenül elrejtőzhetett a Nostromo mentőkompján, potyautasként.



93. Lector (2017-04-13 21:48.38)  
A hasznavehetetlen és felesleges dolgot megmagyarázni időpocsékolás, én azt gondolnám.
Ezzel a projektel itt és most ...a magam részéről végeztem.


92. Lector (2017-04-13 21:43.54)   - (válasz Chris Co 91. hozzászólására)
Én a fajfentartást abban látom,hogy rátapad a gazdatestre és kiszívja az életerőt...majd amikor
kialakul a tényleges formula , a xemo...akkor kitör és megöli a táplálékforrást.Ezt én nem túlélésnek hanem , hatalmi előremenetelnek ...pusztításnak nevezem.Öl és öl. Pusztít ,irgalom és mindenféle logikus magyarázat nélkül.Mert bekódolt fajtájában,
ez az egy értelmes kód létezik....már amennyire ez az?:)))Ölj.Pusztítsd el ami eléd kerül. Én ezt láttam:)Megöl mindent, kivétel a vörhenyes macska
,amit ?...kitudja miért nem bánt.
Miért?...Mert nem létezik erre logikus magyarázat.
Egyet megtanultam, amit nem lehet megmagyarázni, azzal én nem bajlódom:)


91. Chris Co (2017-04-13 19:51.32)   - (válasz Lector 86. hozzászólására)
Azzal egyetértek és nem is vitattam, miszerint többféle elgondolást is elbír ez a sztori. Értem, csak amit korábban írtál, arra reagáltam úgy, hogy én másképp láttam. Tehát, nem amiatt pusztítanának el minket, mert erre vágynak, ezt "szeretnék", hanem szimplán a túlélés, szaporodás, fajfenntartás végett tennék és mivel szóba került a "mondanivaló", emiatt is jutott eszembe az Aliens (A2) bizonyos mozzanata, melyben Ripley (Spoiler!) kritikával illeti az emberi fajt szemben az idegenekkel (You know Burke, I don't know which species is worse. You don't see them fucking each other over for a goddamn percentage). Az egyéni érdek, vagy egy óriás cég érdeke előrébb való azon emberéleteknél, melyeket önző céljaik alá rendelnek. Akik feláldozhatók... Pl.:)


90. Lector (2017-04-12 22:19.51)   - (válasz KareszFaszi 87. hozzászólására)
Jahhh és nem hallgatok Andi Deris-t:(


89. Lector (2017-04-12 22:13.46)   - (válasz Lector 88. hozzászólására)
Tisztázandó.
Soha egy betűvel nem írtam le azt ,hogy RS a prometheuson kívül és a nyolcadik utason kívül rendezett alien filmet.
Ez nálad valami téveszme koma.És ahelyett , hogy kiokítanál ahelyett inkább figyelj a párbeszédekre...az alien filmek tartalmi kifejezései helyett, mert többre mész vele:) hidd el.


88. Lector (2017-04-12 22:08.44)   - (válasz KareszFaszi 87. hozzászólására)
Amikor technikailag nem is szerepelnek benne?
Ezt írtad. Ez komoly?:)Te figyu te mit néztél?

Én azt láttam, hogy a teremtőik keresésére induló expedíció megérkezése/film eleje óta/Jelen vannak!
Dr Elizabeth S bakja mi a "f"-tól rakott a partner méhébe egy szörny ellát?:)))Film közepe...A teremtők folyamatosan menekülnek a szörnyecskéktől..emléxel?:)
A geológus megkérdezi:-Ez a test mintha felrobbant volna!Akkor mi van technikailag?Tartalom:-hol?
Mi a mondandó ?Mi a mondandó abban ,hogy beléd mászik egy organikus szemétláda felzabálva a szervezeted s utána kitör belőled úgy hogy szétrepeszti a szegycsontod és mellkasi részeid?:)))Mondandó?...Ebben?

Horrorfilmről beszélünk, nem?Űrhorror a műfaja ,ha nem tévedek.Akkor mi a tartalom,meséld má el.
Mert én nem értem.:)))))
Ha nem az,hogy az emberek világának lőttek ha ebből a lényből csak egy is lejut a földre az emberek közé!Ez, ez a tartalma...kedves okos
és egós fórumozótársam.Ja nem egészen, és tartalmilag , meg vertikálisan, meg globálisan meg, általánosításokban, meg távolmaradásilag, és
úgy általában az ember felülkerekedik mint általában a filmekben. Igen és mi is jártunk iskolában,nem is akármilyenben kedves "tanárbátyó".


87. KareszFaszi (2017-04-12 08:49.52) aaaaa - (válasz Lector 78. hozzászólására)
"Hát persze ,hogy RS re hivatkozok.Hát róla az Ő filmjéről beszélünk." - Nem az a baj, hogy rá hivatkozol, miért is lenne? Volt a mondatomnak másik fele, azt már luxus elolvasni, igaz?
"Az Alien -t ő rakta elénk 79-ben. Velőtrázó..igazi horrort, Űrhorrort varázsolt elénk" - köszi!:) Ennek ugye az alapkérdéshez semmi köze, meg nem is tudtam eddig...
"Ám folytatásai
betudhatóak, elfogadottak RS által ...is:)
" - betudhatóak minek? Kinek? Van az Alien RS filmje, a többi A2-4 meg nem az övé:):) Nem tudom mennyire tetszett egyik vagy másik RS-nak, de nem is lényeg, újabb mellékvágány.

"
Én elhiszem ,hogy nem mindenkinek jött le a Prometheus -ból az amit vártak.Azt is elhiszem,hogy elkalandozik a történet teljesen más irányban ..." - egyrészt ez megint nem az, amiről szó volt, másodszor azért ezt nem "kell" elhinni, ezek tények.
Nem először írom le, hogy "mindenki" tuja, hogy a P. előzményfilm, vagy hogy RS hány éves...
De akkor - mivel eléggé rövid a memóriád - ismét a te szavaid a vita elejéről: "A xenomorphok alfajai(A4)...és alkalmazkodó képességük
a világban.Véleményem szerint ez RS mondandója. "
A p.-ban mikor "alkalmazkodnak"? Amikor technikailag szinte nem is szerepelnek benne?
Másik dolog: azért azt illene érteni, hogy egy filmnek nemcsak egyetlen dologról lehet mondanivalója. Ezt azért elfogadod? Mondjuk, ha más írná?:)
"Ha az utolsó képkockákban is kapod meg a lényeget, az akkor is arról szól:),-nem?:) " - az alkalmazkodásról:semmiképp... Az utolsó képkocka szól igazán róla:):)
De pl. a haldokló milliárdos rettegése, eszetlen reménye, hogy majd az "isteni" gyógyírt megkapja? maga az intelligens élet eredete? De talán mégis
láttad a filmet, és nem kell sorolnom. Persze ha van olyan beszélgetés ahol RS kijelentette, hogy az ő mondanivalója e filmekben az, amit te írtál, nyilván megkövetem magam. Ettől függetlenül nekem, meg nagyjából mindenkinek,akitől véleményt hallottam - jóval többről szólt mindkét film.
"Én nem érzem,hogy alulmaradtam volna e vitában:) " - Írsz valamit, A másik leírja, hogy szerinte miért nem klappol. Erre te érdemben semmit. Ez bizony alulmaradás. Te azt hiszed - nyugi, csak feltételezem -, hogy mivel az ego nálam is jelen van, onnantól ez maga az egyenlőség. Csak hát itt jön az általam unalomig ismételt téma: tartalom. Ezért.
"...az emberek világában ..." - Ha az egész emberiséget nézzük (élőhely pl.) azért egy nagyon minimális szelet jelenik csak meg a filmekben. Az alkalmazkodóképességük meg soha nem volt kérdés.
"Milyen mondanivaló van ebben?:)Az Alienek elpuszítanak minden életet...
Nyolcadik utasként:) " - Azért nézzük meg a "másik" oldalt is: Az Alienben Ripley kinyírta a dögöt - a (majdnem) utolsó kockák rtörvénye(Lector) szerint,akkor az egész film szólhatott erről?:) Hogy az ember győz? vagy így nem ok, mert akkor RS jóval fiatalabb volt?:) Mert, miért nem lehetne az a lényeg?:) eme gondolatsor csak irónia. De idevaló.
Lector 81: Szőrszálhasogatás:) Az okoskodás, kötekedés kimaradt, jöhet a következő:) Felétek ezt úgy hívják, oda ne rohanjak. A nyilvánvaló mellékvágányokat kiszűrni, az szőr.h. Felétek sok értelmes beszélgetés lehet ez alapján - hangsúlyozom EZ alapján - ,gondolom mindenki mondja a magáét:) Egy adott gondolatról beszélek: az nem betű vazzeg:) Jön egy gondolatod, én amit erre, te amit erre - és nem másra - mi ezzel a problémád?
"Na menjél má a hínárba." - tartalom helyett - ezért is...
Lector86: "és előre bocsátom nem vagyok akkora zseni , hogy Karesz kistáskáját cipelhetném." - akkor maradnak a szemeid alatt lévők:) Megint jól megmondtad.
"Most már hülye is vagyok... mert hajszálvágó
meister kitalálta,:- mit is akart RS ." - ez azért érdekes, mert TE írtad az elején ismételten ismételek:"A xenomorphok alfajai(A4)...és alkalmazkodó képességük
a világban.Véleményem szerint ez RS mondandója. " - és én találom ki RS mit akart. Azért ez különdíjas. Másról IS szólnak a filmek ezt írtam. Meg sok mindent, itt látszik mennyire figyeltél.
A haj(szál)vágásról: örülök, hogy felhoztad a témát! Eljöhetnél a "szalonomba" egy haj(szál)vágásra. Ott legalább van tükör:) És végre használhatnám Andi Deris 3. szólóalbumának a címét, akkor:Million-Dollar Haircuts on Ten-Cent Heads...:)
Beszélgetés helyett...


86. Lector (2017-04-12 07:32.42)   - (válasz Chris Co 85. hozzászólására)
Azt gondolom, hogy mivel én a (A4)a rózsaszínű szörnyecskét emlegettem,és a xemophormok helyét szerepét abban a világban amelyet RS tárt elénk nem írtam
extrém dolgot.Hozzátartozik a történethez, hogy nem olvastam a könyveket, és előre bocsátom nem vagyok akkora zseni , hogy Karesz kistáskáját cipelhetném.Ám a látottak
alapján volt okom olyan gondolatokat...és
feltételezézeket tenni, hogy ezek a szörnyecskék bizony kiírtanák az emberiséget secko percek alatt, ha lejutnak a
földre ill azon űrállomásokra ahol tartózkodnak élő lények , kutyák , / macskák nem:)))/!
Most már hülye is vagyok... mert hajszálvágó
meister kitalálta,:- mit is akart RS .
Amit aztán lehetne hétrét magyarázni mert több féle elgondolást is elbírna ez a story:)


85. Chris Co (2017-04-11 21:44.55)   - (válasz Lector 76. hozzászólására)
Nekem más jött le a filmekből. Az idegenek nem el szeretnék pusztítani a világunk ellenben velünk, akik inkább szeretünk pusztítani...
Túlélnek az által, hogy szaporodnak, táplálkoznak.

A vita kiindulópontja, "vajon az emberiségnek hány ilyen dögre lenne szükség ahhoz, hogy"... melyre a válasz az volt, Prometheus, Covenant. Erre írtuk, hogy a filmek nem adnak rá magyarázatot. Egyik sem. Eddig legalább is. Az előzmények amiatt sem, mivel az eredeti filmek (melyek időben folytatások, tehát későbbi történések) sem válaszolták meg ezt a kérdést, mert azokban sem következett be az, amiből le kellene szűrni, hány idegen kell ahhoz, hogy...
(AvP oldalról sem találkoztam ilyesmivel, még könyvekben sem)

Ridley Scott személye e tekintetben nem is volt kikezdve, támadva és ebben miért is kellett volna, hogy "következetes" legyen?! Nem hinném, emiatt lenne a rajongók többsége "türelmetlen".


84. KareszFaszi (2017-04-11 20:39.21) aaaaa - (válasz Lector 82. hozzászólására)
Te pedig kikapsz az észtől, nálunk ezt hívják:lúzernek:):) Egyéb hangzatos okosság?:)


83. KareszFaszi (2017-04-11 20:37.49) aaaaa - (válasz Lector 81. hozzászólására)
A szőrszálhasogatás egy tartalmi dolog, amiről én írtam az mennyiségi felosztás - ennyire hülye vagy, hogy ezt sem érted. Továbbra is csak hárítasz. Ez vagy.
Nekem aztán k..ra nem kell a dicséreted:)
Akkor leírom majd egyben, beszélgetés nélkül:)


82. Lector (2017-04-11 20:35.28)  
Kikapsz az észből haver. ezt hívják ...Casus belli-nek mifelénk.


81. Lector (2017-04-11 20:17.13)   - (válasz KareszFaszi 80. hozzászólására)
Tod hogy hívják ezt nálunk?Szőrszálhasogatás.
Betűnként ?Ezt is?:)Mit szeretnél?
De tényleg.
Mondjam neked el, hogy Karesz te egy quva nagy agy vagy és elhatároztad:- Betűrendbe szedem a "fickót "
mert RS által rendezett Prometheus c filmjéről ollant mondott ....hogy asz na:)
Na menjél má a hínárba.


80. KareszFaszi (2017-04-11 19:58.54) aaaaa - (válasz Lector 78. hozzászólására)
Benne vagy, hogy gondolatonként/bekezdésenként, és főleg arról?


79. Lector (2017-04-10 20:32.36)   - (válasz Lector 78. hozzászólására)
az egy alkalmazkodás számomra...,hogy egy anyaszervezetet használ fel újabb szörny keletkezéséhez:)


78. Lector (2017-04-10 20:29.50)  
Hát persze ,hogy RS re hivatkozok.Hát róla az Ő filmjéről beszélünk....-Prometheus.
Az Alien -t ő rakta elénk 79-ben. Velőtrázó..igazi horrort, Űrhorrort varázsolt elénk.Ám folytatásai
betudhatóak, elfogadottak RS által ...is:)

Én elhiszem ,hogy nem mindenkinek jött le a Prometheus -ból az amit vártak.Azt is elhiszem,hogy elkalandozik a történet teljesen más irányban ...ám a lényeg:-mégegyszer...Ő az alienek keletkezésének történetét akarja elmondani...
Volt már olyan nem egyszer nem kétszer, hogy idősebb emberek mire kinyögik a lényeget lejár az umbre személyigazolványa:)Ez van:)!
RS 70 fölött van.Azért emlegetem az előzményfilmet
és annak az Alienekről szóló ...történetét/mert ez az...a Prometheus/mivel ez egyértelmű számomra.
Ha az utolsó képkockákban is kapod meg a lényeget, az akkor is arról szól:),-nem?:)
Én nem érzem,hogy alulmaradtam volna e vitában:)
Én azt állítottam, hogy az RS által megteremtett
Xemo-k, az emberek világában fontos és nagyon alkalmazkodó képes életformát vívtak ki .
Ez számomra a lényeg.Milyen mondanivaló van ebben?:)Az Alienek elpuszítanak minden életet...
Nyolcadik utasként:)
Nem tudom ,értessz e?:)
Én csak erről szerettem volna ...:)


77. KareszFaszi (2017-04-10 08:31.58) aaaaa - (válasz Lector 76. hozzászólására)
Tudod, őrölhetnénk egy malomban. Csak ahhoz az kell(ene), hogy odafigyelj arra,amit írok. Nem tudom, hogy a szándék vagy a képesség hiányzik...RS-ra hivatkozol, közben olyan filmeket emlegetsz, melyek nem az ő alkotásai, sokadszorra leírod a nyilvánvalót:előzményfilm, mintha ez tartalmi kategória lenne...Miért?
Nyüzsgésről szó sem volt (az Alien-ben sem nyüzsögtek), de ha RS mondanivalója az alien-alkalmazkodás, akkor az hol van a Prometheusból?:)
És visszautalva: tényleg nincs más mondanivaló? Ezekre hol az érdemi válasz? Nincsen,mert te egy másik malomba sétáltál át, aztán egy harmadikba...gondolom kedvenc focistád a Lisztes...Azért az érdekes kérdés a reakcióidat olvasva, hogy vajon maghaddal szemben elvárnád-e az odafigyelést? Ugye érted, miért kérdem?
Emlékeim szerint RS azt nyilatkozta, hogy ő a saját filmjét veszi alapul, nem az összeset(A1-4). De ha meggondolta magát - hát ez van, az eredeti témán nem változtat.
Nem minden(!) gondolatodról írtam - ez megint terelés...Ha valami érthetetlen, akkor rákérdezek...nem pedig válaszolok rá:) A visszafordításod kifejezetten ovis.
A vége viszont lenyűgöző(en árulkodó)!
Mindig vicces amikor valaki alulmarad a témában, és ilyen ....ral próbálja a dominanciáját(felételezett) kinyilvánítani:most akkor ÉN(te) megmondom, hogy itt fejezzük be. Egy hormonzavaros kamaszgyerektől nem is lenne idegen a viselkedés:)
Amint látod, nem fejeztem be annál a mondatodnál, miért tettem volna? Mert azt írtad?:):):)
Te nyugodtan fejezd be, mint eddig is soxor, én meg írok, ha akarok, mint eddig is soxor:)


76. Lector (2017-04-09 22:03.59)  
Már elég régen megszoktam, nem egy malomban őrlünk.
Ki beszélt itt arról ,hogy a xemók nyüzsögnek a Prometheusban?Az alienek a négy részben, igen a világot a mi világunkat, szeretnék elpusztítani ez ez a szerepük..nem?
És RS ezt a dolgot, ezt a négy részt szeretné előzménysorozatával újraéleszteni.Ezért az általad kifogásolt zavart gondolatom!
mert neked minden gondolatom összekuszált...érthetetlen és talán zagyva is ,mint ahogyan nekem a tieid.Good by sir.

Itt Fejezzük is be ha kérhetem.


75. KareszFaszi (2017-04-09 20:59.29) aaaaa - (válasz Lector 74. hozzászólására)
Remélem, nem haragszol meg, de sokadszorra érzem azt, hogy ha érdemben akarok veled beszélni, jobb lenne mondatról-mondatra haladni, annyi a mellébeszéd.Miből is indultunk ki. azt írtad, hogy RS mondanivalója az, hogy a xenok miképp alkalmazkodnak. Továbbra is tartom, hogy ennél jóval több mondanivaló van - erre amúgy érdemben nem reagáltál.A másik dolog, hogy a konkrét filmeket nézve - kettőt láthattunk eddig - a Prometheusban effektíve nem mérvadó az alien. Én is ismerem a sztorit de akkor ismétlés: az emberek egy invitálásnak gondolt üzentet kódolnak - alienek sehol...a gazdag, haldokló pali a feltételezett tervezőktől -NEM? alienek - várja az örök élet elixírjét - alienek sehol...Megérkeznek a planétára--alienek sehol... Megkezdődik a kutatás van idegen lény, anyag ----alienek sehol, pláne nem az alkalmazkodásuk. Van trutyi,android, zombi, "terhesség" ,polip...alien sehol...Felkeltett tervező, önfeláldozás, menekülés...alien sehol...vége a filmnek egy aliehnez hasonlatos előbújik...de nem alkalmazkodik(már ha a szó jelentését értjük)
Akkor ennek a filmnek hogyan lenne az alien (alkalmazkodása) a mondanivalója??????
Az más kérdés, hogy a közönségnek mennyire volt fontos egy (sok) alien.
A vége is furcsa, mintha láttad volna a COvenantot:"A Covenant nyílván továbbgöngyölíti a szálakat, merem remélni. A film végig feszes hangulatú, és
elvezet egy követhető előzménynek mondható cselekményig,gondolom:)
Én nem pontoztam le, mert nekem teccett és mellékvágányok ide oda nem volt rossz.
Fura mert nem a torkán hatolt be a lény:)))ám"
So?


74. Lector (2017-04-09 20:31.37)   - (válasz KareszFaszi 67. hozzászólására)
Én azt láttam,hogy fontos az Alien a Prometheusban.
Bár Mr Weylend örökké szeretne élni, ami ugye
az ő helyzetében egész érthető:), még is ennek az expedíciónak a teremtőink megkeresése a célja.
Ez látszólag sikerül is. Ami közben felbukkan a fekete lé és benne a férgek...amit ugye David
faszán becsempész Dr Elizabeth pasijának Piájába.
A dokinő anyaszervezetté válik az együttlét után.Amelyet okos David hihetetlen gyorsan feltár.

Nem állítom ,hogy szorosan követi a realitásokat az elkövetkező jelenethalmaz...Műtét ..hasfelmetszés utáni pikk pakk....de rábukkanunk
aaz Alienek keletkezésére....a film legvégén.
A Covenant nyílván továbbgöngyölíti a szálakat, merem remélni. A film végig feszes hangulatú, és
elvezet egy követhető előzménynek mondható cselekményig,gondolom:)
Én nem pontoztam le, mert nekem teccett és mellékvágányok ide oda nem volt rossz.
Fura mert nem a torkán hatolt be a lény:)))ám


73. Lector (2017-04-09 16:31.06)   - (válasz KareszFaszi 72. hozzászólására)
Na igen.
De RS a Alien filmeket veheti alapul.
Cameron, rendezésétől Jean-Pier - ig!
Végül is a lényeg sztem maga au előzményen van.
Az biztos, most megnézem a Prometheust!
Mert már nem rudom a hajszál pontos cselekmény és párbeszéd ,valaminf jelenetsorok egymásutánját.
De nem felkészületlenül visszajövök :)


72. KareszFaszi (2017-04-09 16:13.53) aaaaa - (válasz Lector 69. hozzászólására)
Akkor ismételve: erről IS szól, meg sok másról.
DE RS-nak ugye sok köze a vízhez, vagy a nitrogéngázhoz ugye nincsen?:)


71. KareszFaszi (2017-04-09 16:12.34) aaaaa - (válasz Lector 68. hozzászólására)
"Nem is szólhat erről....Ugye innen...Hanem miről szólhat Károlyom:)?A Neretvai csatáról?:) " - Ilyenkor te szívsz valamit? Viccen kívül...
Az "alfajokról" nem írtam semmi, most minek kezded magyarázni? - ja úgy hívják: mellébeszélés:)
RS -re hivatkozol, de olyan történeteket emelsz ki, melyeket nem, ő írt/rendezett stb...
A stílusodból kiindulva feltehetném én is az 1000 dolláros kérdést: Láttad te a Prometheust? :) Ha az az alienek alkalmazkodásáról szól, akkor hol voltak a filmből az alienek? A Neretvai csatában?:) Előzmény a Prom...köszi ezt eddig nem tudtam:) Ajjaj:) Ha figyelmesen olvastál volna - ez jó eséllyel visszaköszön:) - ,akkor látod, hogy nem vitatom el az idegenek biológiai besorolását, csak azt írtam, hogy még sok mindenről szólnak a filmek. Szerinted nem?
Nem azt írtam, hogy a világot képviseli, hanem hogy bizonyos szemszögből - Obi-van - képviseHETi...Nem ugyanaz. Lehetne pl. egy vagy sok bolygó különböző színterei:mocsár, esőerdő, sivatag, jégvilág, betondzsungel stb..


70. Lector (2017-04-09 15:32.59)   - (válasz Lector 68. hozzászólására)
Bocs....Rebecca Jorden/ Newt/ helyesen:)!


69. Lector (2017-04-09 15:15.50)   - (válasz KareszFaszi 67. hozzászólására)
Vagy, alkalmazkodó képességnek nevezném a víz alatti viselkedésüket avagy a nitrogéngázzal szembeni fagyasztóhatás semmibevételét.Említhetném a tüzet is /A2/!
Bocs a hibákért, telóról nem megy jobban:)


68. Lector (2017-04-09 15:10.32)   - (válasz KareszFaszi 67. hozzászólására)
Nem is szólhat erről....Ugye innen...Hanem miről szólhat Károlyom:)?A Neretvai csatáról?:)
De az Alienek és azok Lv-426 ra jutásáról .Sztem azzól szól.
Aaaaaz A4 pedig a Jean-Pierre J rendezése és ezzel is tökéletesen tisztában vagyok.Az alfajok pedig... Topik cím...
hát gondoltam a " rózsaszín szörnyecskét "beleveszem, vagy
akár a kutyából kikeltet:)A3!
Lehet , hogy homályosan fogalmazok de ablaktörlőként:-...Mintha R S eképp nyilatkozott volna a Prometheus c film bemutatója előtt,hogy asszongya.....
Alien filmek előzmény sorozatába fogtunk, remélem sikerrel!:)
Mint minden, ez is megosztó a többi hasonló folytatásokat
erőltető filmekhez hadonlóan:)
Alkalmazkodóképességük a világban.
AS ....aki robotként, szintetikus droidként ismertette ennek a "tökéletes gyilkológépnek" szörnynek a vilàgban elfoglalt helyét az R S mondandója is egyben!Már ahogy én látám
a szömeimmel, s a fülhallóimmal:)
De lehet zavargós vagyok és magam sem értem saját gondolataim!Lehet!Viszont jól érzed, a világot képviseli
a Nostromo akár a Prometheus!
A szörnyecske pedig ott van ... volt ... soxor ha nem is láttuk
a következőben felbukkant...akár Nouth akár egy vértócsa
klónjaként!:)))



67. KareszFaszi (2017-04-09 10:11.08) aaaaa - (válasz Lector 66. hozzászólására)
Biztosan arra gondolsz, hogy nekem megint ellent kell mondanom:)
Vannak "furcsa" mondataid. nem tudom, hogy csak szimplán nem egészen azt írod le, amit igazából gondolsz, vagy csak nem gondolod át?
"A xenomorphok alfajai(A4)...és alkalmazkodó képességük
a világban.Véleményem szerint ez RS mondandója. " - Ha az A4-Alien 4 akar lenni az ugye eleve nem RS. Eddig 2 filmet láttunk. Az Alien jóval többről szól, amit amit írtál. Nagyon fontos az emberi tényező ugyanúgy a csoport, mint az egyén szemszögéből. A világ szót is túlzásnak érzem, bár képletesen lehet az űrhajó a világ:)
A Prometheusban meg érdemileg alig van alien, tehát nem is szólhat erről:)


66. Lector (2017-04-09 08:10.46)  
A xenomorphok alfajai(A4)...és alkalmazkodó képességük
a világban.Véleményem szerint ez RS mondandója.
A rátalálás, a felfedezésük óriási veszélyeg az emberiségre:)
A Prometheus ha csak utalva is sejteti , hogyan kerül
az űrhajó és némi emberi értelem az Lv-426 ra.
Jól körül járja ...nem vitatom, és akad pár mellékvágány..
ám a lényeg még is csak ki fog derülni.Mindent mondhatunk
RS - re, de azt nem , hogy nem következetes:)


1 2 3 4

Kapcsolódó fórumok

VéleményekLGarib, 2024-04-13 23:16626 hsz
Melyk Predator a leg szimpatikusabb?Marsbolha, 2018-09-01 17:5533 hsz
Alien vagy Predator? Kinek melyik faj a kedvence, és miért? :)KareszFaszi, 2017-04-14 09:0095 hsz
Melyik a kedvenc szereplőd?Dreadnought, 2011-09-16 14:444 hsz
KérdésekKongFan, 2010-07-19 22:592 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk