Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-04
27
A kiméra
A Majomember
Az első ómen
Hogyan szexeljünk
Kék Pelikan
Nemkívánatos személyek

2024-03-28
Belu - A legbátrabb bálna
Cabrini - A szent
Godzilla x Kong: Az Új Birodalom
Ki hitte volna?
Pókok

2024-03-21
Artúr, a király
Bonnard - Egy festő szerelme
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi
Kung Fu Panda 4.
Őszi sanzon
Szeplőtlen
Vaskarom

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Wonka (4K UHD + Blu-ray) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz*
Ferrari (4K UHD Blu-ray + BD) *A mozifilm* *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz*
Aquaman és az Elveszett Királyság (Blu-ray + DVD) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol
A mag (4K Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
A levélíró
- Filmbox Extra HD, 08:00
Állítsuk meg az esküvőt!
- Max4, 08:05
Az igazi csoda
- SuperTV2, 08:20
Talpig zűrben 2.
- RTL Három, 08:30
Könnyű nőcske
- HBO2, 09:05

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Brendan Gleeson (69)
Christopher Lambert (67)
Terence Hill (85)
Eric Idle (81)
Lucy Lawless (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Kapupénz - Rekviem egy házmesterlányért - Vélemények
Szólánc-angol szavakkal
Mai menü avagy ma milyen filmet néztél meg
Mit hallgatsz most?
Szólánc

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Kapupénz - Rekviem egy házmesterlányért aaaaa
Blu Mankuma aaaaa

 

Fórum - Moziklip - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

13. Zsol0 (2023-11-10 19:04.32) aaaaa - (válasz Brand_boy 12. hozzászólására)
Élesebbre állítva:

"Háborúban párnák közt halni ,vagy békében golyót kapni.


12. Brand_boy (2021-08-08 23:00.32)   - (válasz Find 8. hozzászólására)
"Nehéz időknek a háborút mondjuk, de békében is meg lehet dögleni."

Nem is éltél akkor, de ennél tömörebben nem is lehet kifejezni.
Jár a csillagos ötös! 👌




11. Lifeisamovie (2019-10-23 17:11.47) aaaaa
Széttört az idő, szétfolyt a fény...:)


10. somliv (2019-09-03 08:57.46) aaaaa
Tímár Péter máig maradandó mozija, eltüntethetetlen filmnyelve miatt. Valaha ő pályája alatt ilyeneket csinált… Csinibaba, Egészséges erotika egyedi ívűnek számító művei mellett. Adott kor érzéseit vegyítve skiccelgette fel a nézőknek. Korszak nézeteinek megragadása, foglyul ejtése, majd annak klipszerű képi bevágásaival nyomot hagyhat bennünk. Villamoson való utazás naplemente beszűrődő fényeire- vizuálisan elkaphatja az egyént, mert ilyeneket rakott bele Tímár. Sárközi Anita- Várj rám szerzeményéről hadd ne beszéljek, elég most az: gyönyörű, a fentebb emlegetett közrejátszás fényében. Politikai viszony ugyancsak megtalálható ebben a filmben, első emelet zenekar szintén szerette dalaiba beleszőni a kor politika hiányosságait vagy éppen kiteljesült viszonyait. V’Moto Rock Moziklip zenéjére csusszan be a kép.. Demjén Ferenc a magyar zenevilág ikonja, legendája volt, talán csak Presser Gábor számított nagyobbnak nála, aki világszínvonalon tartózkodott. Elektronikus zenében zúzta porrá még Jean-Michel Jarret is akkor, netalántán csak a görög származású zenei géniusz Vangelis bizonyult jobbnak. La Baletta No. 2 sistergéstől mentes hangvilága örök, ledönthetetlen minden tekintetben. Katona Klárinak tudjátok ki írta, komponálta nótáinak szövegét ? Sztevanovity Dusán szerb szövegíró és „Pici”- szövegének szépségességére, tartalmára, nyelvezetére érdemes figyelmet szentelni- gondolok itten Klári- Titkaim című lemezére. LGT hangszerelése párját ritkította, visszasírom a 80-as évek hangmérnökeit- megugorhatatlan magasságú lécen dolgoztak anno, mint pl: „Dal a miénk vagy Embertelen dal” - Tökéletes és Kötelező!
R-GOról: Szikora Robi műfajteremtő periódusai megfigyelhetőek a zenész életében, kiváló dobos, cimbalom játékos, gitáros, harmonikás, táncos, fergetegisztikus kongja játéka is volt mindemellett. Koncerten 1998-ban, a Népstadionban csápoló emberek hadára csakúgy pörgette, forgatta a dobverőt, közben fityegett nyakában keresztje(mivel mélyen vallásos ember)„megy a lány” című slágerére, ahol kiénekelte magából azt a mérget, örömöt, dühöt, kisebbségi- ambivalens érzést, ami bántotta lelkét.. Gondolva ezzel alacsony termete, külső adottságaira, amik talán-talán csorbát szenvedtek, de egyedisége, dalainak szövegszerkezete, szíve, szókincse, szövegtartalma, túlcsordult érzelmessége, kémiamentes egyszerűsége valamiféle zsenivé avanzsálhatták őt a magyar könnyűzenei iparban. Afrikából-Egyiptomból másolhatott stílusjegyeket, hangulatot, életérzést, életszemléletet, berögződést; dob, kalapok, aranyszín, arab kendő, napszemüveg, pálmafák, piramis, sivatag, teve, lányok-gidák harmonizált mozgása, ritmusosság, tudod az az eldobom eszemet nevezetű funky-reggae szabadság érzés, különcség érzése- ezek a szerény elemek használatával teremtette meg egyedülálló saját zenekarát-lényét, és ezzel saját műfaját, speciális, instrumentális hangzásvilágát, aminek nagyon vastaggal írt nagybetűs neve: CSIKIDÁM! Az előbb említett szót, akkor használta állítólag életében először, amikor a „Bombázó” című dalát vette fel. Láttam, hallottam koncerten, és bámulatos virtus lakozott ebben a fickóban még 60 éves kora fölött is. Robi tanította meg, hogy: Mindig legyenek titkaid, titkai teszik az embert nagy karakterré – személyiséggé!
Lehet, hogy hosszúra sikeredett a mondandóm, írásom…
Azért köszi, hogy végighallgattál.


9. Quantumleap (2019-05-30 23:41.59) aaaaa
Egész jó, de ami miatt csak 4 csillagot adok, hogy számomra nem teljesen jött át, hogy mi a koncepció. Az elhangzó számok között nem látok semmi összekötő elemet. Most az, hogy a nyolcvanas évek mindennapjaiból mutat dolgokat, szerintem inkább egy utólag ráhúzott tartalomleírás. A tetszetést nálam a retro feeling hozza, de ha a maga idejében látom, valószínű kicsit értetlenkedve fogadom.


8. Find (2018-12-23 10:44.46)  
A Filmarchívum ismét számos filmet tett elérhetővé az ünnepekre. Jól bele is választottam a Moziklipbe. Tímár Pétertől eddig látott filmek inkább tetszettek, mint nem, de mindig maradt bennem valami megütközés. A Moziklip esetében is így volt.
A klipek egymásutánja rendben volt, fel lehetett ülni a vonatra. A dalszövegek is nagy jelentőséggel bírtak, viszont ha rádióban hallgattam volna, nem biztos, hogy ezt a hatást érik el. Kellett hozzá a kép is. minden klip egy üzenetet hordozott magában és együttesen is van mondanivaló. Nem ugyanaz, mintha bekapcsolnánk egy zenei tv-t és hallgatjuk egymás után a számokat. Az ilyen jellegű közlés szokatlan.
Valószínűleg mást jelent nekem, aki nem élt abban a korban, mint annak, aki meg is élte. Azonban van, ami nem változott. A szerelmi csalódások, céltalanság ma is probléma. És vannak, amik már vissza nem térő jelenségek, azonban hatásuk ma is van ránk.
A 80-as évek filmjeit most kezdem felfedezni és számomra az átkos idők valódi elátkozását jelentik. Sötét világképet mutatnak, keseredett szereplőkkel, személyes tragédiákról a kisemberek életéből. Nehéz időknek a háborút mondjuk, de békében is meg lehet dögleni. Bár attól függ, mit értünk béke alatt? Országok közt lehet, hogy volt, az emberekben viszont valószínűleg nem.


7. Emylio (2015-02-11 08:14.08) aaaaa
Ez mi akart lenni?


6. Semprini (2014-05-05 19:21.37) aaaaa
Tímár Péter az egyik kedvenc filmrendezőm. Olyan filmeket köszönhetünk neki, mint a zseniális Egészséges erotika, a burleszkszerű Zimmer Feri, a nosztalgikus Csinibaba, a sorból kicsit kilógó, Mielőtt befejezi röptét a denevér című pszichothriller, vagy a zeneszámok laza füzéréből álló Moziklip. Az utóbbi évtizedben sajnos egyetlen igazán jónak mondható filmet sem készített, és nem tudom, merhetjük-e remélni, hogy valaha még kilábal a gödörből és megint előrukkol valami merészen egyedi, "Tímár Péteres" opusszal. Addig sajnos be kell érnünk a régi filmjeivel, de ezeket akárhányszor újra meg lehet nézni, mindig fedez fel az ember valami újat bennük.
A Moziklip nem játékfilm, hanem mint írtam, videoklipek össze nem függő, laza sorozata, melyet az kapcsol össze, hogy a 80-as évek különböző életérzéseit, helyzeteit mutatják be, Tímár egyéni látásmódján keresztül. Nem vagyok ugyan filmesztéta, de az számomra is nyilvánvaló, hogy ez a film több, mint 18 dal képekben egymás után levetítve. Tímár egy interjúban lakonikusan azt mondta, hogy "ez a film maga a 80-as évek". Aki élt már akkor, annak ismerős lehet sok minden amit a filmen lát, aki meg nem, az megtudhat belőle ezt azt erről a korszakról, mely sokunknak az ifjúságát jelentette.
Maguk a dalok nem a fővonal előadóitól lettek összeszedve, hiszen kimaradt a korszak összes meghatározó rockegyüttese (Omega, Edda, Fonográf, LGT), de a könnyedebb stílus prominens képviselői sem szerepelnek (Neoton, Dolly Roll, R-Go) viszont az újhullámos KFT vezetője, Laár András mindjárt két dallal is szerepel, igaz, egyiket sem híres zenekarával, hanem szólóban (Szerda királynő), illetve a Kamara Rock Trió tagjaként adja elő (Kacsamajom). A V'Moto rock nyitja a sort remek dalával, aztán Komár László következik, aki egy egész életet mutat be 3 percben. Cseh Tamás Munkásszállás című dalát Varga Miklós énekli a Bikini együttes kíséretével, ez lett talán a leghumorosabb klip, melyben több ismert színész is felbukkan. Az egyik személyes kedvencem Sárközi Anita Várj rám című dala, itt sikerült talán legjobban a szöveg, kép és zene egységét megteremteni, de nagyon jópofa Müller Péter Sziámi két száma is (Száz bolha és Mi már leszoktunk róla) vagy a Móricz Mihály-Bródy János szerzőpáros Kornél és Elvira c. dala Ács Enikő előadásában. Az azóta vezető díszlet- és jelmeztervezővé avanzsált Kentaur is hallható Sirálysziget című számával, sokan talán nem is tudják, hogy ő is énekesként kezdte. De a Z'Zi Labor is tiszteletét teszi, ezúttal a Veresegyházi asszonykórus nélkül. Révész Sándor nem az ekkorra már feloszlott Piramis frontembereként, hanem szólóban nyomja, de itt van Katona Klári és Somló Tamás remek duettje, a Boldog dal, amely közben elszakad a film és fél percig a mozigépészt látjuk, amint épp összeragasztja a filmszalagot, majd folytatódik a klip. Ötletes megoldás, de kár volt pont az egyik legjobb számot így kettévágni. Sztevanovity Zorán melankolikus lírája is képviselve van, és külön érdekesség, hogy a leginkább a L'art Pour L'art-ból ismert humorista, Dolák Saly Róbert énekli a záró dalt, amely alatt már a stáblista pereg. (Dolák egyébként két későbbi Tímár-filmben a Csinibabában és a Le a fejjel-ben is felbukkan egy-egy epizódszerepben, mint színész.)
Szóval a képi megoldások ötletesek, a dalok a közepestől a kiválóig terjedő színvonalúak, szinte mindenki találhat köztük néhány kedvére valót, én egyikre sem mondanám, hogy kifejezetten rossz lenne. Maga a film ugyan nem Tímár legjobb munkája, de a TOP5-ben alighanem helye van. Nálam egy jó erős négyes, a dalokat viszont a filmtől függetlenül is néha meghallgatom.
8,5/10


5. Az utolso szamuráj (2012-09-18 16:33.57) aaaaa
Tímár valaha ilyen fontos filmeket készített.
A filmnek ahogy Pisti is leírta,valóban volt íve,gerinc,amire rá lehetett pakolni az izmokat:mégpedig az ember,annak sorsa,élete,néha azon korban,amikor készült a munka-úgy hívták,szocializmus,egypártrendszer,állítólag elmúlt...ezt mondja egy kétharmados többségű egyeduralkodó bűnszervezet...-néha pedig csak úgy,általános értelemben az életről magáról.Nekem Révész dala volt a kedvencem,az az ürge hihetetlen tehetséges volt:és egy férfibőrbe bújtatott Gábor Zsazsa,annyit hisztizett.
Talán annak is érdemes lenne meglesnie,aki e korszak után született.Olyan fura érzésem van,hogy sok mai baj gyökere az átkosban keresendő.


4. PistiQuE?! (2009-08-07 15:08.06) aaaaa
ja és annyit még, hogy a "B-kategóriás előadók" (pl. Komár) dalai is elviselhetőek, illenek a képbe.


3. PistiQuE?! (2009-06-25 09:44.17) aaaaa
A látszattal (random videóklipek egymás után-felszinesség) nagyonis mélyértelmű. Nagyon nagyon mély film, szép íve van: a születéstől egészen a halálg ragad ki pillanatokat, fontos és kevésbé fontosnak vélt momentumokat az ember életéből.



2. Messidor (2009-05-16 23:16.49) aaaaa
Nekem nagyon tetszett igy 20 ev utan is.Jo zenek jo kis tortenetekkel a 80-as evek Budapestjerol.Kar,hogy csak ez az egy film keszult el-szo volt megegyrol anno.


1. MrMojoRisin1 (2009-04-10 10:47.48) aaaaa
Nem volt rossz, bár különösebben nem is mozgatott meg. Tímár a rendelkezésére álló összes lehetőséget kivette a puttonyból, az osztott képernyőn át az effektekig, a különleges kamera beállításokról már nem is beszélve. Ennek köszönhetően ez egy jó stílusgyakorlat volt, viszont én untam. A zenék mind elég melankolikusak, mondhatni alternatívak ez meg engem nem köt le. Mondjuk a Komár Lacis rész tetszett, illetve nosztalgiának sem volt rossz, de nálam csak átlagos.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekZsol0, 2023-11-10 19:0413 hsz
KeresemGyorkos, 2010-02-20 17:449 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk