Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Gyógyító érintés
- Filmbox Family, 22:40
Conan, a barbár
- Mozi+, 23:00
Desperado
- HBO, 23:15
Zuhanás
- Filmbox Premium, 23:15
Tűzfal
- Viasat3, 23:50

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James Franco (46)
Tim Curry (78)
Atanas Srebrev (53)
Tony Plana (72)
Kate Hudson (45)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Viccek! - Ha van Valakinek egy jó vicce, vagy poénja, akkor azt itt elmondhatja!
Hiányzó filmek a Filmkatalógusról!
80-as, 90-es évek emléke
Dolgok, amik nagyon idegesítenek
Filmet keresek, de se a címét, se a szereplők nevét nem tudom

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Frici és Aranka aaaaa
Michelle Hurd aaaaa

 

Fórum - Rockhajó - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2 3
79. Csk1 (2022-07-24 14:02.34) aaaaa
Bár a kamaszkorom a hatvanas években volt és a beatzene a mai napig számomra a legjobb, ez a film csalódás volt. A számokból csak néhány taktus, közben szánalmas bohóckodás. Az egész így nagyon gyenge.


78. somliv (2021-11-20 11:15.48) aaaaa
Richard Curtis próbálta beizzítani a Rockhajót.
Készített egy feel good moviet, ami érinti a jót. Hozta magával a szokásos kiválónak mondható színészeit, Bill Nighy-val kezdődően, Hoffmannal bezárólag. Mindenkinek saját arculata van, mellyel végig toporzékolja a film perceit. Visszakalandozunk a 60-as évek zenéire, arculatára, kinézetére, melyek élethűek, ez fontos, mivel feljebb értékelik a nézendő perceket. A kalózhajón lévő rádiósok, DJ-k mindennapjaiba evickélhetünk be. Különböző fura arcok vannak, mind-mind picit-mást képviselnek, mégis a hajó megnyugvást, örömteli perceket, kikapcsolódást kínál számukra. A rádióállomás fut éjjel-nappal, számtalan hétköznapi ember, felnőtt, gyerek epekedve hallgatja őket, ezt nehezményezik a felsőbb pulpitusban ülők, akik le szeretnék fülelni a bagázst. Párbeszédek otthonosan, angolosan erősítik a komikum jellemzőit, Curtis a kameramunkát is felügyelte, sokszor megvillantotta a lassításokat. A bagázs természetesen hapsikból áll, kéthetente megérkezik a mézesbödön, a vágyott csónak, mely tele van jó csajokkal, sőt, modellszintű könnyű prédákkal. Mikor beérkezett ünneplések közepette boat, azt remekül lassított képekkel adagolták. Előtte pedig a líra is tiszteletet tett: Aaron Neville-Tell It Like It Is nótájával.
A 1960-as években járunk, technikai arzenál a mai viszonyokhoz képest sehol sincs, tehát mi marad ezeknek a srácoknak, hát az olvasás a csendes pihenőben, no meg az interaktív játékok, körbe ült kibeszélések, és nem utolsó sorban a zene felemelő hatása.
A tortára rá díszítésként egy eper, bejönnek az ámulatos bigék, mivelhogy magadat is le kell valahogy lazítanod. Velük való enyelgéseket kapunk The Boat That Rocked-ban, viccesebb köntösbe ágyazva. Belavírozunk a fiatal ficsúr első randijába, szerelem izgalmába, a nyámnyila félénk fellépések egyikébe, a kikosarazás fájó érzésébe, amik kamaszkorral járnak.
Mennek a minutok, a Rockhajó még mindig sistereg a bakelitlemezekkel együtt, fanok érkezése, körbe lavírozása a fedélzeten, pucér spinék bevillanása, nagytotálba- csak semmi prűdség.
Ám itt nincs túljátszva, túlszirupozva semmi, Richard ügyel a mértékre. Szabad gyeplőt ad színészeinek, nyomjátok, amit tudtok szlogennel, de maradjatok egy bizonyos határon belül. Kimondottan bődületes jelenet nem kukkan be, visszafogottan, amolyan brites módon adagolja nekünk az élményfaktort.
Nighy újfent az emelvényen szónokol, mint főbagázs vezére, ő tartja egybe lemezlovasait. És figyelem, behajózik a mindig jól kinéző, a mai kiscsajokat is oda-vissza verő, naccsasszony, Emma Thompson! Aki kaphatott volna ennél azért jóval komolyabb bevonuló zenét, meg részeket is, de valahogy ennyit szabtak rá. Besüpped olykor ez a zenés-vígjáték, műfajában nem olyan elképesztő eresztés valljuk be, ám amit magára vállalt azt vitathatatlanul hozta.



77. Gabroca (2018-02-14 15:52.06) aaaaa
A 60-as évek legjobb zenéit felvonultató (Rolling Stones, Them, Seekers....) kellemes kis történet, kihagyhatatlan szerintem.


76. Törölt felhasználó (2014-08-12 20:12.35) aaaaa
Van abban valami felülmúlhatatlan, amikor régi újságokat (magazinokat) végiglapozgatva az ember rájön arra, hogy jé, ezen vagy azon, aktuális időszakban miért is nem akadt meg a szeme? (Na ja, azért, hogy a hibát némileg kisebbítsem, előfordul olyan is, amikor "sajtótermék-öröklésről" van szó, így nem pont időbeli minden téma...:))

Így jártam most is, amikor egy 2009-es kiadói magazinban ráleltem néhány nagyon pofás könyv-és filmajánlóra, köztük ott csücsült csendesen várakozva a Rockhajó is. Története, stáblistája elolvasva, megtekintés iránti kedv maximális tetőfokára hágva, és lőn.

Hát lehet, hogy vannak benne hibák, meg túlzások is, de most őszintén: ha valaki szórakozásra vágyik, és a film ezzel a sok jónevű "fószerral" tökéletesen biztosítja ezt, akkor nem mindegy? Olyan ez, mintha egy fapados moziban ülne az ember, ahol a szedett-vedett ülőalkalmatosságok közül az összes fotelt elfoglalták volna már, így csak néhány sámli marad. És? Ha már töri az ember sejdehaját a stokika, akkor lecsüccsen a földre, onnan is tökéletesen látni, csak a vásznon történtekre kell figyelni, nem a kényelmetlenségre.

Dacolni a társadalmi előítéletekkel, a becsontosodott szokásokkal, nem is beszélve a fafejű és igen rugalmatlan állami apparátus megfelelő szerveivel (Kenneth Branaghnak piszok jól állt a zenei stílus-náci), igen népszerű dolog, főként, ha ez a dac széleskörű támogatottságra is talál. Ezt a népszerűséget hullámlovagolja meg a film rádió-kalóz csapata is, akik egy, az Északi-tengeren állomásozó hajóról küldik éterbe az adásukat, nap nap után, így juttatva a megfelelő rockdózishoz hallgatóikat (akik korban, nemben, bőrszínben is elütnek egymástól, az egyetlen közös bennük, hogy sokan vannak) a brit szigeteken.
Ezen hajó "legénységének" mindennapjait követhetjük nyomon, megismerhetjük szokásaikat, az egymás iránti érzelmeiket, a gondjaikat, az örömeiket, a bánataikat, (szexuális szokásaikat) és természetesen közben szólnak a legendás zenék...

Persze, láttam már ettől jobb filmet is, de nem ez a lényeg, hanem amit az elején említettem: a színészek nagyon tudják és teszik a dolgukat, volt humora, bája és fílingje az egésznek és a végén ezerrel drukkoltam Seymour Hoffman "Bárójának" (akit az általam látott verzióban Grófnak hívtak...), hogy ne vele érjen véget a Rockhajó története...

Poént ugyan nem illik lelőni, ehhez mindenki nézze meg maga a filmet, annyi azért bizonyos, hogy "korok jönnek és mennek, a rock pedig, köszöni szépen, jól érezte magát az elmúlt, közel fél évszázad alatt", és esze ágában sincs visszavonulni az örökkévalóság csarnokából. :)


75. Norczy60 (2014-02-04 19:14.20) aaaaa
Miért kellett volna Beatlest játszaniuk? Azt játszotta a BBC. -szerintem-


74. Semprini (2013-12-02 21:56.08) aaaaa - (válasz Convar 73. hozzászólására)
"hamár soundtrack: a másik nekem még szembe (ill. fülbe)ötlő dolog a Beatles hiánya."
Ez nekem is feltűnt, gyakorlatilag tüntetően kihagyták a filmből a 60-as évek (de talán az egész rocktörténet) legnagyobb hatású együttesét, ez több, mint balfogás.


73. Convar (2013-12-02 20:03.02) aaaaa - (válasz Kisjon 55. hozzászólására)
"Tökéletes a korhűség, minden a legapróbb részletig a helyén van legyen az díszlet, jelmez, zene."

Mindjárt leszakad a plafon.

Ugyanis mindennek éppen az ellenkezője igaz, legalábbis a zene tekintetében. Valójában ugyanis tele volt a film 1966 után megjelent dalokkal.

És néha nem is volt kicsi a csúsztatás. A The Who Won't Get Fooled Again-je ( http://www.youtube.com/watch?v=SHhrZgojY1Q ) pl. majd csak 1971-ben jelenik meg - de a csúcs az a David Bowie és a Let's Dance http://www.youtube.com/watch?v=N4d7Wp9kKjA , 1983-ból (!!!). Ez mindent visz.

Igaz, ezek csak háttérzenék voltak, tehát nem úgy hangzottak el pl. hogy vmelyik DJ játszotta volna a film jelenében. De akkor is, azért egy 60-as évekről szóló filmet ne egy 80-as éveket idéző single-lel akarjanak már feldobni... márcsak azért se mert aki egy kicsit is bennevan a zenetörténelemben annak úgyis "tájidegennek" hat. Nem kicsit.


Am hamár soundtrack: a másik nekem még szembe (ill. fülbe)ötlő dolog a Beatles hiánya. Nem feltétlen hiba, nem azt mondom, de azért fura. De a rendező, Richard Curtis ezek szerint stones-os inkább :)


72. Convar (2013-12-02 19:20.07) aaaaa - (válasz Bean 40. hozzászólására)
Dehogynem, valljuk be.

A mélypont sztem az volt amikor egyenként felálltak hogy maradásuk okaként mindenki vmi nagyon, de nagyon fennköltet mondhasson. (Mire végeztek el is fogyott egy százas zsepi.) Annál halivúdibb módon már nem is lehetett volna megrendezni azt a jelenetet.


71. Gyorkos (2013-11-30 17:46.28) aaaaa
Nagyjából Városi vadász és Mangilla véleményét osztom a filmmel kapcsolatban.

Valóban a történet-tartalom kevés és nincs kifejtve, a nagy lázadás miértje. Jóformán még érintőlegesen sem. Így olyan az egész, mintha a nagy rock mozgalom teljesen öncélú lenne, pedig ennyi év távlatából nagyon jól tudjuk, hogy nem így volt.


70. Anna:DD (2013-03-20 16:56.43)   - (válasz Johnny kapitány 69. hozzászólására)
De két néven is emlegetik "The boat that rocked" meg , "Pirate Radio" és igen magyaril így jobb!


69. Johnny kapitány (2013-03-19 21:08.56) aaaaa
Érdekes, hogy az eredeti címe lefordítva "Kalózrádió" lenne (látom itt rosszul van feltüntetve), de Rockhajónak fordították. Mondjuk lehet, hogy így jobb is, mert magyarul jobban hangzik ez a választás.


68. Jojoga (2012-06-17 18:19.07) aaaaa
én nekem tetszett ez a film...meg is van nekem! :)...a szereplők is jók benne, és az alapsztori is, és ezek a régebbi bakelitlemezes zenék :)...annyira benne voltam a hangulatában :)...vicces részek is voltak benne...meg amikor már ahjó elsüllyedni készül :(...izgis volt maga a film, tetszett!!! :)


67. Semprini (2012-03-23 11:58.23) aaaaa
Ha nem tudnám, én bizony meg nem mondanám, hogy az Igazából szerelem rendező-forgatókönyívírója jegyzi ezt a filmet is, több közös vonás van a Howard Stern - Intim részekkel vagy a Boogie Nights-szal. Nem lett egy nagy remekmű, de azért nézhető, vannak benne jó poénok, de sajnos sokszor leül a film, hosszú üresjáratok is vannak benne, a legjobb jelenetek pedig áldozatul estek az ollónak, és csak mint kimaradt jelenetek kaptak helyet a DVD-n, de sajnos nem csináltak rendezői változatot, azaz nem kerültek vissza a filmbe, csak külön blokkban elérhetőek, de érdemes őket megnézni.
A zenék fantasztikusan jók, és a szereplők is többnyire jók, de szerintem ez is azon filmek közé tartozik, amelynek a soundtrack-albuma többet ér mint maga a DVD.


66. Alulkerült (2012-01-30 19:31.59)  
Köszi az ajánlást, de sajnos ezt a csatornát nem tudom fogni.
Üdv:
Alulkerült


65. Jason13 (2012-01-22 12:57.39) aaaaa
Ez nem az a film,ami poénjaival halálra röhögteti a nézősereget,így aki arra számít,hogy a Rockhajótól a padló alá neveti magát,csalódhat.
Brutális poéntömeg helyett azonban van remek atmoszféra,szerethető karakterek és jó zenék.Ezek egyvelege pedig egy igazán szerethető kis mozit ad ki.
Persze,a történet,mint olyan elhanyagolható,viszont a cselekmény szépen halad előre,remek figurákat mozgat meg,tehát egyszerűen jó nézni,ami a képernyőn zajlik.A befejezés pedig feltette a pontot az i-re,nagyon jóra sikerült.
Ha nem is egy rekeszizmokat megrengető alkotás ez,attól még igencsak élvezhető,egy nehéz nap után igencsak felemelő élményt nyújthat.


64. Leah949 (2012-01-07 13:05.40) aaaaa
nekem nagyon tetszett :D és volt pár szám ami tetszett is :D


63. Törölt felhasználó (2011-12-26 20:46.50) aaaaa - (válasz Városi vadász 42. hozzászólására)
"A film főszereplője elvileg Emma Thompson, aki két és fél percig szerepelt a filmben, és volt három mondata. Remek."

Már miért lenne ő a főszereplő ebben a moziban? A hajó legénysége egyaránt főszereplő volt, de csak mert emma thompson neve filmkaton elől van, még nem lesz ő a főszereplő.


62. Törölt felhasználó (2011-12-26 20:41.15) aaaaa - (válasz Benny-hop,repper 58. hozzászólására)
Ez nem filmdráma volt, nem kellett meghalniuk. Én alapjáraton nem vagyok happy end párti, de ez a film nem vált giccsessé, túl amerikaiassá ettől sem, jópofa volt a végén, ahogy felvették a hajók őket, mindegyiküknek külön kis fantábor :D Nekem bejött.


61. The Duke (2011-11-13 21:55.40) aaaaa
Nagyszerűen összerakott mozi, a Sztárom a Párom és az Igazából Szerelem alkotójától. nagyonjól összerakott történet, nagyszerű zenékkel töltve, és nagyszerű szinészekkel. 5/5 ez a film egy kiváló alkotás, ahoz képest hogy nem volt hatalmas siker.


60. Timo74 (2011-10-14 20:08.39) aaaaa
NAgyon jó film volt. A szereplőgárda, a zenék, csak sajna nekem a vége kissé túl Hülyewoodra sikeredett. Da addig isteni volt.


59. Zsozsizseni (2011-05-09 11:01.38) aaaaa
Én itt a filmkatalóguson akadtam rá erre a filmre, érdekelt, és megnéztem.
Szerintem nem volt semmi gond vele, nekem is bejött minden pasi valamilyen szinten, és nem azért, mert nem vagyok válogatós csak éppen én mindenkiben láttam szeretni valót.


58. Benny-hop,repper (2011-02-21 17:23.31)  
Jó film volt,de a végét teljesen elrontották!
Ha elsüllyednek és nem jön segítség az lett volna az igazi!


57. Benny-hop,repper (2011-02-21 17:20.21)   - (válasz Timmmi23 23. hozzászólására)
hát ha neked az összes férfi ennyire bejött a hajón akkor grat!
Nem vagy válogatós típus az biztos XD


56. Benny-hop,repper (2011-02-21 17:18.41)   - (válasz ZAPAtyin 27. hozzászólására)
Nem vagy te egy kicsit beteg?
Ha ez a film nem tetszett menjél nézzél hsm-et!
Az való az ilyeneknek,mint te!


55. Kisjon (2011-02-18 19:28.55) aaaaa
Richard Curtis filmjében a történet ugyan erősen a háttérbe szorul,de a szereplőgárdával a készítők telitalálatot csináltak. Ahogy már előttem is írták igazi feel-good mozi. Tökéletes a korhűség, minden a legapróbb részletig a helyén van legyen az díszlet, jelmez, zene. Az életérzést pedig a rémekül játszó színészek tárják elénk, így válik Curtis mozija tökéletessé. És az egész még vicces is. Minden van benne ami egy jó filmhez szükséges: magával ragadó hangulat, elképesztő karakterek,tökéletes színészi játék, barátság, emberi összefogás és kitartás. Tökéletes szórakozás.


54. Shyllard34 (2010-11-06 19:22.26) aaaaa
Kedves, barátságos, romantikus, érdekes és érzelmes film remek zenékkel telepakolva. Emellett persze iszonyat vicces is, szinte egész végig röhögtem és egy karakter sem volt, akit hibái ellenére ne tudtam volna kedvelni. A szereplők egytől-egyig jól felépítettek, a helyszín fantasztikus a zene pedig egyszerűen fergeteges. A klasszikus rock and roll kedvelőinek mindenképpen tetszeni fog!


53. Ja_kec (2010-10-21 21:47.15)  
Valaki tudna adni egy listát a filmben elhangzott zenék címéröl? :) Föleg az érdekelne amikor a kisgyereknek énekelnek :) Köszönöm elöreis. Ha megvan akkor légyszi küldjétek el PM-ben.

Üdv Jakec


52. Szmártyka (2010-07-25 23:07.49) aaaaa
Hmmmm nekem nem volt 1 nagy szám a film...Sorry de ez van...a zenék miatt kaphat 3*-ot. Láttam már jobbat...nekem nem ütött akkorát



51. CyborgEddie (2010-06-19 18:55.30) aaaaa
szenzációs


50. CsocseX (2010-05-17 22:25.50) aaaaa
IMÁDOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOM! :)


1 2 3

Kapcsolódó fórumok

VéleményekCsk1, 2022-07-24 14:0279 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk