Unatkozol? Gyere játszani!
Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)
A mag (4K Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Boldog tudatlanság
- Film+, 06:45
Szerelem kiadó
- Izaura TV, 07:05
Gumiláb
- Viasat Film, 07:10
A csaló
- Filmbox Plus, 07:10
Magyarok a Barcáért
- Magyar Mozi TV, 07:50

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Al Pacino (84)
Hank Azaria (60)
Jeffrey DeMunn (77)
Jason Lee (54)
Renée Zellweger (55)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2022-es választás
Szólánc
Asszociáció
Mit hallgatsz most?
F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Az ember, aki túl keveset tudott aaaaa
Jackie Geary aaaaa

 

Fórum - Az ideális gyanúsított - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

14. somliv (2021-10-12 20:16.45) aaaaa
Iszonyat jó krimi Az ideális gyanúsított.
Igazi régi jegyeket hordoz magában, Simon Moore visszavisz minket az 1950-es évek környékére. Angliában járunk, azon belül Brightonban játszódnak a képkockák. A brightoni sziklás part, a móló, a korhű járművek, utak, esős, szeles környék- mind iszonyatosan jól mutatnak. Színészek hozzák, amit szükséges, Neeson figyelemreméltó, főleg a csajoknak. De magam természetesen Laura San Giacomo-ra szenteltem kiemelt figyelmet, micsoda szexuális vonzerővel bírt! Ki ne feküdt volna le vele ez idő tájt, és nyilván ennél sokkal többről van szó, ha róla beszélünk. Ahogy tette ide-oda magát, kavarta, kuszálta a szálakat. Neesonnal érzékelteti: Megadom neked magamat, várj, meggondoltam, mégsem teszem. Nem tudod eldönteni, hogy szeresd vagy gyűlöld. Egy igencsak okos, fortélyos nőszemély fényében pompázott, ám Liam még mindig résen volt..
Furmányosan futnak előre a szálak, akármi kisülhet belőle. Sztori vázlatosan arról szól, hogy Tony Aaron egy lecsúszott magándetektív, aki nejét használja fel a hűtlenségi színjátékokhoz. Az egyik ilyen bevetés során megölik a feleségét, ez indítja el a krimiszálat. Megfejtendő feladat, hogy vajon ki lehetett a tettes. A gyanú ráirányul az elhunyt Carlo Stasio festőművész élettársára, aki egy tehetős, portrékkal foglalkozó nő, akit Giacomo alakít. Észak-Wales partján lévő villában lakik egyedül. A hullámzó víz, a kivilágított luxushodály az éjszakában messziről valami csodásan néz ki,- ezek nagyobbítanak felfelé szépen a mozin. Belső terek, azokkal a különlegességet sugárzó festményekkel, görög szobrokkal, rejtett folyosó a pincével- magamba szívtam ennek miliőjét.
Tonynak van egy nyomozó pajtikája, akivel ezen az ügyön dolgoznak, sőt, patronálják egymást, ez az erőssége kettejük kapcsolatának. Kenneth Cranhamre illik a szerep, jól is játszik, a főszereplő mellett próbálja kitalálni az összefüggéseket, megfigyelhető, hogy csak másodjára ér oda általában a helyszínre. Hosszú múltjának tapasztalatai nem tévednek, remekül érzi belül, hogy ki a lehetséges gyilkos, ám annyit elárulok, miképpen őt is bepalizzák a végén.
A mű tényleg egyfajta lassú misztikumba burkolózik, de pontosan ez adagolja számunkra az izgalmakat, kezdjünk megérteni, hogy mi lehet majd a thriller kimenetele, de pontosan nem vagyunk benne biztosak. Komolyabb szegmens, mikor Tonyra terelődik a gyilkosság, ezért bíróság elé kell lépnie. Hazugságai lelepleződnek, megtudjuk sárosságait, féltett titkait, az esküdtek sem hisznek neki, nem tud védekezni a vád ellen, ezért börtönbe csukják. Tárgyalótermi beszélgetésekben van kakaó, nincs elmismásolva, érződik feleken az izgalom. Még Giacomo is ellene vall, akivel kezdtek érzelmeket táplálni egymás iránt. Tonynak a nyomozópajtija közbelép, bizonyítékot szerez, ezzel sikerül megmentenie társát a halálos ítélettől. Pillanatok leforgása alatt fordul a kocka, mivelhogy rákenik az összes bizonyítékot a főszereplőnőre, már minden bizonyíték Giacomonak tettét igazolja. Érdekes volt látni, hogy Liam karaktere visszalép meglátogatni a börtönben meggyötört Lauráját.
Netalán a megbánás vagy a lelkiismerete hajtotta cselekedetét ? Szerintem mindkettő, jóval többet érezhetett iránta, mint pusztán testiség. Mondja is neki: „Sajnálom, hogy így alakult”- de akkor ezen változtatni már késő volt.
Utolsó percek pedig megint pakolnak pár meglepit az egészre.


13. Gabroca (2019-10-18 21:40.19)  
Logikátlan a film vége...Nem áll össze, ki a gyilkos...Talán írni kéne Liamnek és megkérdezni tőle...:)



12. Rockercsaj2003 (2018-11-17 12:07.18) aaaaa
Nekem felért egy szenvedéssel. A kort valóban hűen ábrázolja, az autók, a ruhák kalap... De nekem ez kevés volt.


11. Az utolso szamuráj (2017-09-30 13:53.03) aaaaa - (válasz Mr Htvds 9. hozzászólására)
sokat átmásoltak tőlem oda,mások is.ez a lány amúgy ide is irt.de,vettek át blogok,sőt egyebek is.de,amit ide vések meg vésünk,úgyse levédet,ez van:))amúgy a csaj régebben elnézést kért,volt sok,aki nem,DD


10. Entersp (2017-09-30 09:49.44)  
Off. Kérdőjel kérdőjel hátán. Mit akart a fórumozó igazából? Miért nem követte el azt saját maga? L.S. Giacomo miért maradt le a vágólapról? És végül: Milyen előnyre/elismerésre számított a port.hu-n? Mert oda nyilvánvalóan nem elég az, ami kipattan a fejemből - oda ollózni kell!
Kilátástalan.


9. Mr Htvds (2017-09-29 23:53.43) aaaaa - (válasz Evile-Elvis- 7. hozzászólására)
:)
OFF:
Eltelt 1 év, hogy írtam ide, (szerintem a honlapot se sűrűn kerestem fel), ma megnéztem a Sebezhetetlent tv-n majd port-on, ott is ismerős volt a stílus, és ugyanaz a hozzászóló másolta a lentebb írót:).


8. Petrus14 (2016-11-20 06:36.27)  
Ha jobban belegondolok,tényleg világos,hogy ki a gyilkos!(Bár nem fejtörésmentesen)Sajnos...:( Ezt leszámítva szerintem mindenki nagyot alakít!:)


7. Evile-Elvis- (2016-09-24 13:41.21)  
Ezek szerint szamuráj egy 7 éves nő, aki imádja Harsányi Leventét? :O


6. Mr Htvds (2016-09-23 22:49.45) aaaaa - (válasz Az utolso szamuráj 5. hozzászólására)
Off, de nézd, mit találtam:

[link]

:)

1 hónappal lemaradt a port-os hozzászóló.

Régen sokat jártam erre és ismerős volt a stílus.

Szép napot.


5. Az utolso szamuráj (2010-05-01 15:32.06) aaaaa
Olyan régimódi krimifeeeling,kár hogy a slusszpoén annyira logikátlan-most komolyan,épp hogy fel nem akasztják,és az a megmentősdi,Jézus Mária,egy kivégzésre így bemenni,ne már-hogy az ront kicsit az összképen.
Viszont a kort hűen hozza,tetszettek a retróautómobilok, a színész játékra meg panasz nem lehet.Neeson hihetetlen sármos és él is vele,Laura S. Giacomo meg gyönyörű és nőies.
Mondom,leszámítva azt a hülye 5 percet,ez egy jófajta krimi,amik mostanság annyira hiányoznak-legalábbis nekem.


4. Norbitzki (2009-10-18 22:09.44) aaaaa
Simon Moore nem sok filmet rendezett, ezen mozija a nézhető kategória egyik éllovasa. A film első fele lassabb tempójú igazi krimi, később aztán felgyorsulnak az események. Lian Neeson játéka igen erős, Szakácsi szinkronjával igazi csemege. Összességében kellemes krimi, még ha kategóriáján belül nem is a legerősebb.


3. Jimmy_smog (2009-06-30 09:47.50) aaaaa
Jó film lehetett volna, ha nem rontják el a film végét. Simon Moore túl csavaros sztorit akart, ehelyett logikai bakikkal rondított "befejezetlen" filmet hozott össze. Kár érte.



2. Bourne6 (2009-04-25 22:27.06) aaaaa
Én bevallom, nem arra gondoltam, akiről a végén kiderült, hogy a gyilkos volt!!! :-)))
De persze ez nem jelent semmit! :-)

Nem volt rossz végülis! Nem bántam meg, hogy megnéztem.


1. Beus79 (2009-03-31 14:24.43) aaaaa
Nagyon régen láttam ezt a filmet de akkor nagyon nagyon tetszett furdulatos volt és persze mindig más volt nálam a gyilkos de azért a végén kiderül....



Kapcsolódó fórumok

Véleményeksomliv, 2021-10-12 20:1614 hsz
KérdésekGabroca, 2019-10-18 21:412 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk