Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)
A mag (4K Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Bosszú szeretetből
- Film Mánia, 03:00
Szezon
- Magyar Mozi TV, 03:05
Kit ismerhetek?
- Filmbox Extra HD, 03:10
Darabokban
- HBO2, 04:21
Pókok
- Film Mánia, 04:30

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Al Pacino (84)
Hank Azaria (60)
Jeffrey DeMunn (77)
Jason Lee (54)
Renée Zellweger (55)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Mit hallgatsz most?
F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról
2022-es választás
PC
Naruto (sorozat) - Most akkor sasuke buzi?xD

További fórumok

Utoljára értékeltétek
A híd aaaaa
Bruce Lee aaaaa

 

Fórum - Scarlett - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

14. Huistlik (2020-08-02 21:47.55) aaaaa
Én csak arra emlékszem, hogy keresztapámmal römiztünk minden epizódja közben, amikor 95-ben ment a tv.-ben karácsonykor. Scarletten kívül mindenki szimpatikus volt a filmben. Nekem mindíg is a negatív főszereplők élén marad.

Egyik lányom már kettőször nézte végig ezt a sorozatot, de az előzményére soha nem volt kíváncsi. Nálam abból is a film múzeum féle feliratozott ütött-kopott mozis verziója van az élen. Nekem az az igazi a jobbra-balra dőlő feliratokkal és a tekercsváltásos Mono hangú angol szinkronnal, amit gyakorlatilag követni sem lehet a gyors hadarások miatt.


13. Kovács Viktória (2015-06-18 12:40.12) aaaaa
Nekem nagyon tetszett az Elfújta a szél folytatása!
Az egyetlen amit sajnálok, hogy mivel jóval később csinálták e folytatást így nem lehettek benne a régi szereplők.
A könyvet még nem olvastam, de valószínűleg arra is sor kerül egyszer.



12. Lyly84 (2012-12-08 13:56.22) aaaaa
Nos, olvastam az Elfújta a szelet ,és láttam a filmet is ami belőle készült, nagyon tetszett.
Továbbá átrágtam magam az Alexandra Ripley Scarlett című könyvén is,a belőle készült sorozat jobban tetszett, valahogy a könyvben olyan összecsapottnak tűnt a vége.Általában a megfilmesített könyveknél eddig mindig a könyv tetszett jobban , de most kivételesen a film jobban megfogott.


11. Orion.anna (2012-07-30 13:34.42) aaaaa - (válasz Dalmikam 2. hozzászólására)
SPOILER veszély a könyvet nem olvasóknak
A könyv nem lett happy end! Sőt még van vagy 3 Scarlett könyv, amiket ráadásul megint más írt. A film vége teljesen más, mint a könyvé! A filmet bevallom azért is szeretem jobban, mert lezárja a történetet.


10. Miss bambi (2012-06-04 11:37.07)  
SPOILER:

Egész jó kis 2 részes sorozat készült belőle,a történet folytatása,melyből megtudhatjuk hogyan alakult Scarlett és Rhett kapcsolata a továbbiakban,hogy Ashley még mindig ugyanolyan fontos volt-e mint akkoriban,a család életét,a testvéreket,a jó öreg Mammy-t,a hűséges szolgát, ki mindvégig Scarlett mellett maradt.
Az 1939-es remek film után biztos akad olyan ember aki azt mondja,hogy mennyire de mennyire felesleges volt ezt elkészíteni,és bevallom,hogy még először Én is ezt gondoltam,hogy minek egy folytatás,de talán egy kicsit próbáljunk elrugaszkodni attól, illetve nem ahhoz a filmhez mérni mindezt,a látottakat,mert noha mégis csak egy folytatása a történetnek,de független attól nem vált ez klasszikussá és maradnadóvá,de akik választ szeretnének kapni,hogy alakult a történet,azok számára remek kikapcsolódást nyújt ez a film is.

Scarlett megígérte,sőt megesküdött magának,hogy visszaszerzi Rhett Butlert,kire igen későn jött rá,hogy mégis szereti,és Ashley talán csak egy hiú ábránd volt neki mindvégig,elhitette saját magával,hogy a férfi viszont szereti őt,hiába voltak más jegyeséi mindvégig,akkor nem érdekelte ez,nem látott mást a szeme elött csak egy férfit,nem látta valójában,hogy ki is szereti őt igazán.
Mikor rájött,érezte,hogy Rhett az igazi késő volt,talán ugyanazt a fájdalmat érezte most ő is,amit Rhett érzett akkor, mikor látta,hogy a szeretett Nő,azaz Scarlett szíve Ashley után húz.
Mindent megpróbált ennek érdekében elkövetni,jóvá tenni,ezt láthatjuk a filmben is,persze nem egyszerű,számos akadály ütközik még mindig az útjukba,és még ha nem is mondják ki egymásnak,hogy milyen fontosak,akkor is ezt érzik mindketten.
Scarlett élete hol Rhett-el zajlik,hol nélküle,közben akad más férfi is az életében,persze nem olyan fontos,olyan érzésekkel bíró mint Rhett,hanem inkább egy arrogáns és kegyetlen Lord személyében,ki először mézes-mázosan belopja magát a szívébe,egy kis bizalmat nyervén,aki a későbbiekben kimutatja végre a foga fehérjét,és ez a történetben számos csavart tartogat a filmben.
A Lord személyében a kíváló Sean Bean-t láthatjuk,kinek mindig is remekül állt a rosszfiú szerep,itt sem okoz csalódást.
Ashley mindvégig jelen van Scarett életében,segíti őt,de mint barát,egy nagyon jó barát,teljesen átalakult a kapcsoltuk,és mindez Scarlett-en múlt,és valahol Ashley türelmén is.
Végül,hogy alakul és teljesedik ki a két ember kapcsolata egymással persze itt ki fog derülni,és nem marad senkiben sem kétely,mint a régebbi film végén,mindenre választ kap a néző.
Joanne Whalley-Kilmer és Timothy Dalton egész ügyesen megoldotta a 2 régi klasszikus szereplőt a filmben,jól hozták a karaktereket.
Összeségében szerintem tényleg jó kis folytatásnak sikerült,de tényleg szükségtelen ahhoz a verzióhoz hozzámérni,más évjárat,más szereplők,de az adott téma,helyzet,mondhatni az alap érződik a filmen,és ehhez viszonyítva kell nézni.
Aki szerette magát a történetet, az fogja szeretni a folytatást,vagyis ezt is.


9. Viva3 (2010-03-21 23:18.38) aaaaa - (válasz Kamatláb 8. hozzászólására)
en is olvastam Margaret Mitchell Elfújta a szél c.konyvetol,meg is van nekem,filmben is,es nekem is az egyik kedvencem.es most talaltam a canadahun.com
oldalon folytatast,de nem Alexandra Ripley-tol,de onnand folytassa ahol o befejezte a scarlettet,majd ha el olvastam mondok velemenyt.
az igaz hogy az Elfujta a szel sokkal jobb,de nekem ez is tetszik.


8. Kamatláb (2010-03-21 23:02.05)   - (válasz Viva3 7. hozzászólására)
Szerintem nem érdemes letölteni. Én olvastam a könyvet is (az még csak-csak elmegy), de a film már nagyon messze van Margaret Mitchell Elfújta a szél c. könyvétől, ami szerintem nagyszerű, az egyik kedvenc könyvem.


7. Viva3 (2010-03-21 19:04.40) aaaaa - (válasz Haring 6. hozzászólására)
innen letudod tolteni..


6. Haring (2010-03-21 16:38.34)  
és itt most mit kéne csinálnom? :S :D


5. Viva3 (2010-03-19 23:52.46) aaaaa - (válasz Haring 4. hozzászólására)
canadahun.com


4. Haring (2010-03-19 23:32.31)  
sziasztok,nem lehet vhonnan megszerezni a Scarlett-et könyvben? ha vki tudna linket légyszi írjon :)


3. Viva3 (2010-02-13 21:00.02) aaaaa
én imádom ezt a filmet az elfujta a szél és a scarlett a kedvenc filmjeim közé tartozik,nagyon sokat kutattam utána tavaly előtt,de megtaláltam,és mindig nagy rajongással nézem..



2. Dalmikam (2010-02-13 20:13.51) aaaaa
Nekem tetszett,attól eltekintve hogy a vége nagyon kiszámítható volt,de azt hiszem ha egy drámát folytatnom kéne én is happyend-et írnék.De ki nem?A filmről...hasonlítgatni nem tudok,mert nagyon homályosan emlékszem az Elfújta a szélre(de remélem a jövőben újranézem),de ez kétségkívül más volt,nagyon más.Az egész egy megtört szívű nőről és egy perverz,erőszakos alakról szól...szerintem egész nyugottan ki lehetett volna tenni a 15-ös karikát.Az erőszak riasztó,de ennyi még el is férne egy 6 órás filmben,ha nem lenne ott a bánat...és sajnos ezt az elhagyatott szerelmes nőt olyan jól alakítja Joanne Whalley-Kilmer,hogy magam is éreztem a keserűséget.Hát ennyi lenne...jah és mellesleg Scarlették lánya naggyon cukííí...És utóiratként megemlíteném hogy nem vagyok filmkritikus...még kezdő stádiumban sem,úgyhogy az esetleges hibáimért elnézését kérem a hibát kereső szemeknek!


1. Mzua (2009-03-16 18:28.46) aaaaa
Ugye az Elfújta a szél folytatásáról beszélünk.Pont úgy jártunk a filmmel,mint a könyvekkel.Ugye az Elfújta a szél mint film és mint könyv is klasszikus.Margaret Mitchell megírta a könyvet és egy másik író a folytatást,azaz a Scarlettet,ami hatalmas ponyvára sikeredett.Végül is ponyvából,főleg ha a csöpögős Danielle Steel stílusról van szó,hogyan is készülhetne remek film?Vagy tévedek?



Kapcsolódó fórumok

VéleményekHuistlik, 2020-08-02 21:4714 hsz
KeresemBikinis, 2010-11-20 23:3410 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk