Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-04
27
A kiméra
A Majomember
Az első ómen
Hogyan szexeljünk
Kék Pelikan
Nemkívánatos személyek

2024-03-28
Belu - A legbátrabb bálna
Cabrini - A szent
Godzilla x Kong: Az Új Birodalom
Ki hitte volna?
Pókok

2024-03-21
Artúr, a király
Bonnard - Egy festő szerelme
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi
Kung Fu Panda 4.
Őszi sanzon
Szeplőtlen
Vaskarom

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Wonka (4K UHD + Blu-ray) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz*
Aquaman és az Elveszett Királyság (Blu-ray + DVD) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Pókember: A Pókverzumon át
- HBO3, 14:45
Rumlis vakáció
- Film+, 15:00
Pofa be!
- Moziverzum, 15:00
Bűntudat nélkül
- Mozi+, 15:50
A bűn árfolyama
- HBO, 16:10

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Reviczky Gábor (75)
Dianne Wiest (76)
Vince Vaughn (54)
Brett Ratner (55)
Max Perlich (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Mire gondolsz most?
2022-es választás
Verseny a győzelemért - Vélemények
szólánc tudósokkal
- Filmes Sámánok Rendje -

További fórumok

Utoljára értékeltétek
A mélység kalandora aaaaa
Mike Henry aaaaa

 

Fórum - Az elhagyott bolygó 2. - A vadászat - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

26. Bede István (2016-12-07 13:41.30) aaaaa
qrva jó film


25. VadRaszta (2012-02-27 23:39.25) aaaaa
összecsapott egy valami ez...



24. Jimmy_smog (2011-07-07 11:19.26)  
Ennek a filmnek az előzetesét is elég volt végignézni. :)


23. Weser (2011-06-07 19:04.28)  
Sokkal jobbat vártam a filmtől. A története nem tetszett, de talán ha a megvalósítások jobban sikerületek volna, akkor még kis jóindulattal jónak is lehetne nevezni. De így nem. Egyszer megnéztem, de többször lehet, hogy nem tenném.


22. Pulber (2011-05-02 22:48.05) aaaaa
Az első rész fordulatait öklendezi vissza a film kiszámíthatóan, gyenge színészekkel, szar szövegekkel, meg önfeláldozó fekával, aki odaadja az életben maradáshoz szükséges jeladóját a balfasz társának, mert ő az önfeláldozó feka. Teljesen fölösleges folytatás.


21. Jason13 (2010-10-29 14:32.26) aaaaa
Csak megvettem a filmet.Igaz,nem 3 rugó volt,csak 600 forint.De így a film után,ezt a csekély összeget is soknak gondolom.Az első részhez még nem volt szerencsém,de mérget vennék rá,fényévekkel jobb mozi,mint ez.
Van pár katona,kik segélyjelet kapnak egy bolygóról,hol gyilkos robotok szedik áldozataikat.A kis csapat el is kezd vándorolni,találkoznak túlélőkkel,betérnek pihenni egy robotgyárba és gyilkos masinákkal is találkoznak,persze nem ebben a sorrendben.
A színészi játékra nem érdemes sok karakter pazarolni,elég annyi,hogy rossz.A make upp effektek kifejezetten jól sikerültek.Folyik rendesen a vér,szakadnak a végtagok.Kár,hogy a CGI egy nagy rakás denevér guano.Az űrhajók,néhol a robotok mocskosul rosszul vannak meganimálva.A film befejezése kéremszépen borzalmas lett.Egyik bajom az vele,hogy piszok kiszámítható,a másik meg az,hogy vicces.
Kifejezetten rossz sci-fi ez,melyben talán Lance Henriksen nem volt olyan értékelhetetlen.


20. Messiás! (2010-10-24 17:26.59) aaaaa
:)) Ez nagyon "Low cost"-os film, volt... de annyiRA előre látható volt minden !!!


19. Sollyre (2009-09-11 14:19.14)  
na elolvastam a hozzászólásokat, és úgy döntöttem: ezt akkor kihagyom.


18. Boomba (2009-09-08 18:27.16) aaaaa
Rosszabbra számitottam,kellemes csalódás.


17. Argento (2009-08-23 19:24.01) aaaaa
olvasva a véleményeteket lehet jobb lenne ha meg se nézném,pedig nagyon érdekel,hiszen az első rész nagy kedvencem.Na mindegy teszek vele 1 próbát.majd leírom a véleményem.


16. Jason13 (2009-08-05 14:51.09) aaaaa
Tegnap majdnem megvettem a filmet három ezer forintért,de mielőtt a pénztárhoz mentem volna eszembe jutottatok,hogy mennyire nem jött be a film.Úgyhogy nektek köszönhetően erre a "csodára" nem adtam ki pénzt.


15. Az utolso szamuráj (2009-07-19 14:14.32) aaaaa
És még merje valaki mondani,az Alien hatása máig nem érezhető.
Hét ember felébred mélyalvásból,mert egy bolygoról segélykérő jelek jönnek.Ha valaki seperc allatt nem tud olyan horor-thriller-sci-fi-ket sorolni,ahol a büvös számmal megegyező taglétszámú lemészárolandó emberke sétáll bele valami trutyiba,hívja meg ebédre Benkő saját főztjére.Persze "B" kategóriás szórakoztató filmeknél nem történet a lényeg,itt pedig már magának a szónak használata is erőssen hizelgő arra a valamire,aminek mentén hőseink-a legutolsó névtelen akárkik Los Angeles külsőről-betrappolnak a halálba.
Sci-fi-t sokan szeretünk nézni,van aki a komolyabbat és van aki a szórakoztatóbbat néha a kettőt még ötvözni is tudják,no ennek a filmnek első része se volt ilyesmire képes ,mit várjunk hát a másodiktól?Kb azt is kapjuk,ami viszont meglepő,hogy néha pofás brutkó jelenetekkel,talán a sok logikátlanságot és sületlenséget ezzel probálták ellensulyozni.Amikor ilyesmiket hagynak a forgatókönyvbe miszerint "Nincs időnk ilyen feltételezésekre" holott a videón látja a pasi hogy egy sikoltó nyírja ki emberét és szívja le a gépük üzemanyagát,repes a lelkem,van öngyilkos ,seperc allat feláldozható fekete mint minden amcsi filmben noés a kedvencem,a nyillal-vigyáztam kérem!-sikoltókra vadászó torzonborz nő,itt már azért ránéztem az elsősegélyes italokat tartalmazó bárpultra kornyadozó kedélyem javítása érdekében.A karrakterek annyira kidolgozottak mint egy tüsszentés,próbálod őket megkedvelni,az lesz a vége,bár inkább kinyiffanának(meg is történik)Míg az eleje viszonylag érdekes-Robin Hood női reinkarnációja ide-vagy oda-a vége annyira öszecsapott hogy az már kínos,nem mellesleg pisilésnyi idő allatt emberi testből abszorválnak killergépet,naná.Feltünik Lance Henriksen is,mert egyre kevesebb a zsebpénze,ne már Bishop,kérlek.
A vége meg a mélypont,ondótermelő gép sarja a fémet is kiválasztó emberi testben,juj,ugyanazért küzdöttek mint Ripley,nehogy elérje a veszély a Földet,itt ez nem jön ösze,jöhet a következő rész költséghatékonyság miatt mondjuk Afganisztánban vagy Kelet Európában természetesen.
De még mindig szeretjük a sci-fit,juszt is!


14. Roberto (2009-07-14 17:42.34) aaaaa
Hamarosan a film+-on, ugye ezt is mondhatnám, hiszen vetekszik azzala minőséggel, bár néha, olykor kellemes B-ZS kategóriűjú filmeket nyomatnak ott, és biztos vagyok benne a Screamers 2 is szerepelin fog programjukon. Lance Henriksen pedig kár, hogy a végén bukkant fel. Elég érdekes karakter is kisülhetett volna belőle, ha a rendező többet foglakozik jellemevél, de így csak egy erős 2-es.
ui: máskülönben az első rész sem tetszett igazán, de az kicsivel jobb thriller (horror) volt.


13. Pikk Ász (2009-05-14 00:18.02) aaaaa
Hát csatlakozom. Az első rész jobb volt, bár az is szerintem közepes sci-fi volt és nem is emlékszem már rá, mert régen láttam, de volt feelingje. Meg már az egyben is kifejlődtek a gépek és elmosódtak az ember gép közti határok. Valóban irracionális és ezért kitaláltam a folytatást:
Visszatérnek a Földre, ott elszaporodnak a gépek a jövőben, majd visszaküldik az anyaméhben lévő kissrácot az időben, egyfajta előterminátorkodásra, de kiderül, hogy a pengés kiscsákó, igazából beáll az x-man-ek közé és ő lesz ugye a pengéjérő híres Farkas :D És ez az egész a screamers3 alias x-man az igazi kezdetek című filmben láthatjátok majd viszont...
Komolyabbra fordítva, amit már az első rész is csinált itt mélyebben feszegethették volna az elvonatkoztatott mondanivalót, hogy hol a határ ember és gép között. Vajon elgépiesedhet-e az ember? Lehet-e egy gép akár emberibb az embernél? Mi van ha az ember is csak egy biológiai gép, és algoritmusok bonyolult sorozatából áll, mely lemásolható és átültethető egy szervetlen "rendszerbe"?
Lehetett volna fokozni, de nem biztos, hogy a forgatókönyvíróknak ilyen magasröptű gondolataik lennének. Meg egyébként is valszeg átlagnézőknek készült. Olyan átlag-gyenge film lett, közép-szar kategória a gyors profitszerzés reményében, már ha hoz valamit a konyhára.


12. Schott (2009-04-08 18:36.43) aaaaa
sok a baki, 1-2 idegesítő jelenet...
jobb is lehetett volna


11. A Megnevezhetetlen (2009-04-05 22:34.44) aaaaa
Ez BORZASZTÓ!!!! Halál! Kínozni lehet vele. Sztem ne nézd meg.


10. LLfrog (2009-04-05 22:28.52) aaaaa - (válasz -OJ- 8. hozzászólására)
80 év alatt???nem csak 13 év volt? nah mind1...az kajak mikor a penge már kifejlődött...basszus,ki az az állat aki ezt kitalálta?..amúgy Lance Henriksen "istenkirály" színész és azok a jelenetek amikben benne volt nagyon jók voltak...és azért a színvonalat emelte a jelenléte ebben a szarban...


9. Csupi1 (2009-04-05 19:52.10) aaaaa
Az első rész régen láttam, de úgy emlékszem hogy az sem volt egy kiemelkedő alkotás. De ez!!! Még annál is rosszabb volt.
A színészeket hagyjuk, nem tettek hozzá semmit a filmhez. Még Lance Henriksen sem, bár ő elég keveset szerepelt benne.
A forgatókönyv ritka szarra sikerült. Ezt a történetet bárki meg tudta volna írni. Semmi bonyodalom, semmi fordulat, és végtelenül kiszámítható az egész. És a film záró képsorai! Gondoltam, hogy lesz valami utalás egy esetleges folytatásra, de ez nagyon szar volt.
Egy két látványos, véres jelenet volt benne, de ez így kevés egy jó mozihoz.


8. -OJ- (2009-03-27 16:50.26) aaaaa
Spoileres lesz, de ezt a filmet úgysem nézi meg senki, aki jót akar magának.

A Peter Weller főszereplésével készült eredeti Screamers nagyon fajin kis sci-fi-horror volt, mely hű maradt Philip K. Dick szelleméhez és bemutatta az ember-gép közötti határ elmosódását.

Ez viszont színtiszta trash B-movie, az is a rosszabb fajtából. Nem hiába csak DVDn jelent meg, az üres lemez is többet ért volna ennél.

Az első rész vége meglehetősen nyitott volt, nem lehetett igazán eldönteni hogy a mentőhajóban lévő plüssmaci screamer volt-e vagy sem, így Hendriksen ezredes és az egész emberiség sorsát homály fedte. Itt nem sokat szórakoztak vele, a maci gép volt, az ezredes pedig éppen ezért felrobbantotta a hajót mielőtt visszaért volna a Földre.............'nyátok!
De most itt a tyúkeszű lánya, aki a csapatával visszatér a Sirius6-B bolygóra, ahonnan segélyhívás érkezik, így gyorsan ki kell menekíteni a túlélőket (ez 80év alatt eddig egyszer sem jutott eszükbe?), mert hat nap múlva egy óriási meteorzápor fogja elpusztítani a bolygót. Minden épeszű ember erre azt mondaná: "ott rohadjanak meg", de ezek jó keresztények módjára mennek menteni, persze van egy áruló is csapatban aki a technológiát akarja visszacsempészni a Földre, nem lehet tudni a túlélők közül ki a gép (csak a vak nem látja/találja ki), a csapat pedig egyre fogy - ami örvendetes dolog, mert ritka csapnivaló katonák, és még rosszabb színészek. Aki pedig a screamerek által hal meg, egy pár óra múlva már screamerként tér vissza....ezek aztán gyorsan hamisítanak. Természetesen van kötelező szexjelenet is, amiből következik az orbitális baromság befejezés: bezony, a screamer üti fel a csajt, és az anyaméhben babucinak rögtön ott a pengéje - hogy az emberi test miből állít elő fémet, arra azért kíváncsi lennék. Szóval hála a tüzelő szukának, az emberiségnek vége.

Philip K. Dick ezért biztosan perelne, Lance Henriksen neve pedig már régóta nem garancia a minőségre, mégis ő az egyetlen normális karakter/színész a filmben


7. IteP87 (2009-03-27 15:58.00) aaaaa
bár ne láttam volna ezt a filmet!:S Ez a 2.rész csak arra jó, hogy aki lááta az 1.-t az ezt is megnézi...


6. StormshadoW (2009-03-23 14:27.23) aaaaa
Vegyes érzéseim vannak erről a cafadék köpedékről ugyanis: A vizuális megoldások ahhoz képest hogy egy b-kategoriás vacak egész jók! Sőt. Egyébként viszont egy hibrid lopkodott mocsokság.Aliens, penge 2, terminator,lépéskényszer stb.. filmek egyvelege. Az eseméynsor nem egy nagy reccsenés, néhol untató,a véres jelenetek egészen azok is, de valahogy az az érzésem volt,hogy ez annyira nem szórakoztató,ilyet már láttam egész sokszor, ezzel nem tudnak lekenyerezni csesszék meg :))Kiszámíthatóság terén is simán lehetett tudni,hogy a rendicsek srác a legnagyobb genya. Az alapsztori bár érdekes,de egetrengető nagy baromság, ilyen fajta fúziója a kávéfőzőnek az emberi lénnyel nem igazán lehetséges, azon meg hogy a robotemberke lepetézett a csajba egyenesen röhögtem a végén. A gond ottvan hogy ezt a motívumot eléggé sütögetik elfele a Terminator 4 ben is, már ami a túl emberi jellegű Marcus karakterét illeti, mert ugye az alap terminatorok csak ember formájú gépek, de ez már többnek látszik annál, és ez bizony elég húzós így :( A film egyszeri nézésre alkalmas, többszörire is volna, ha a 90 es években gyártották volna le,még az alapfilmek elött, így nem nagy sów.


5. Csomesz@ (2009-03-23 13:32.02) aaaaa
Az első rész bennem is sokkal jobb volt,holott régebben készült elvileg kevesebb számítógépes effekthez volt lehetőségük. Több mélypont van a filmben,de több olyan rész is van aminél azt hittem jobbra fordul.De nem.Sajnos vagy nem sajnos a vége nagyon bugyuta lett. Azt hiszem senki nem fog leszúrni azért mert spoilerezek,de megteszem. Nagyon béna amikor az elvileg katona csapat,műanyag játékstukikkal nyomul végig,ráadásúl,jó nem lehet szőrősszívű vagyok,de a mesterlövész puskának pont a távcsöcénél kell hurcolászni a szereplőnek, mutatván ezzel "Ja,kedves hülye néző,ez csak játékfegyver,de hisz úgy is tudod." Aztán a kőkemény negro fazon átadja a luser srácnak a jeladóját és kb 25mp bellül már halott is a negro.Vááááá!!! Ez annyira gyenge. Tudjuk úgy is hogy azért kell oda adni, hogy meghalhasson,de miért nem lehet ezzel várni? Legalább addíg míg kicsit elfelejtjük egy picit.Na mind1.Tiszta baromság,ha sírni akarsz nézd meg.Ha meg hasonló témáju filmet szeretnél nézni,nézz meg egy régi kalsszikust (Bolygó neve halál,Csillagközi Invázió,Lost In Space stb...),de ne ezt!!!Könyörgöm.


4. LLfrog (2009-03-22 11:41.57) aaaaa
Az első rész sokkal jobb volt.Hát nézhető,de csak azért mert Henriksen is szerepel benne,igaz kis ideig,de ez dob az értékén.Ha nem lett volna benne Henriksen akkor 3*-ot adok,de így 5*.:D


3. Telkontar (2009-03-19 07:36.41)  
Nekem az első rész kifejezetten tetszett, bizonyos dolgokban viszont egyetértek Lacával, miszerint tele volt logikátlanságokkal. Csak, hogy én is mondjak egyet: az első részben kiderült, hogy senkit sem akarnak megmenteni. Akkor jó pár hónap múlva miért küldenek mentőcsapatot?



2. Ingi81 (2009-03-18 15:43.35) aaaaa
Nem ajánlom senkinek.


1. Laca001 (2009-03-14 08:52.29) aaaaa
Első része egy erős átlagos feldolgozás volt, inkább hibái, mint szépségei voltak. Ennél már látszik, h pár év eltelt azóta, valamit látványilag és költségvetésileg is oda kellett tenni. Nyilván más rendező, más koncepció, nem is mondom, h itt is hatalmas pénzekkel dolgoztak, de veri még így is elődjét. A fedősztori bugyuta, ettől több fantáziát is elvárna az ember – folytatódik ami abbamaradt, vészjelzés érkezik a Földre.. Máris megy a mentőakció, elég érdekes volt ez is: 2 hónapig vizsgálták a terepet, és egyik percről a másikra döntöttek úgy, h útra kelnek. Kérdem én minek? Két hónap alatt bőven meghalhatott az az ember.. Lehet hibákat még sorolni bőven, pár logikátlanság elbújt benne, mintha nem is foglalkoztak volna a forgatókönyvvel. Látványban ugyan megpróbálták odatenni magukat, de maradjunk annyiban egy szombat délutáni csillagkapu sorozat egyik epizódjával ér fel a darab, minden tekintetben: akár történetileg, akár szereplők, vagy látvány ügyében. Néhány alakítás olyan gyengére sikerült – nem mintha lett volna nagyobb is -, h kár volt azoknak gázsit adni. Ősével kezet foghatna mindazonáltal minőségileg kb. olyan alkotást sikerült kreálni, 1-2 ezerrel több költségvetéssel.. a lehetőség megvolt, sajnálom, h nem fokozták közben a hangulatot és nem éltek azzal a kilátással, h a végső leszámolásban a sikoltók körbeveszik őket piszokkeményen, ehelyett szép lassan elhulltak, tök egyszerűen. A végső képsoroknak örültem, jó befejezés, nyitott vég – mindezzek ellenére már le kellene ülni gondolkozni, mert Sheldon Wilson úr kérem, ennyi elég volt!!



Kapcsolódó fórumok

VéleményekBede István, 2016-12-07 13:4126 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk