Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Szupercella
- Mozi+, 13:00
Titkok könyvtára 2. - Salamon király rejtélye
- Moziverzum, 13:00
Dzsungelből dzsungelbe
- AMC, 13:40
A setét torony
- Film+, 13:50
A dilemma
- RTL Három, 13:50

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James Franco (46)
Tim Curry (78)
Atanas Srebrev (53)
Tony Plana (72)
Kate Hudson (45)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Mit hallgatsz most?
2022-es választás
Macskajaj - Vélemények
Szekatúra - Vélemények
Kaja-pia topik, avagy: ki mit szeret enni-inni?

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Fel a fejjel! aaaaa
Nicoletta Braschi aaaaa

 

Fórum - Hajrá boldogság! - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

23. Az utolso szamuráj (2013-10-19 18:11.03) aaaaa
Bevallom,először kísértést éreztem afelé,belevágjam a papucsomat a tv-be.
Jól tettem,hogy nem követte a dolgot tett.
Baromi jó film:bár Mike Leigh munkásságától pötit távol áll.
Sally Hawkings teljesítményéről megoszlanak a vélemények:én azt mondom,azt a karaktert,akit megírtak,jól hozta,más kérdés,hogy maga Poppy idegesítő lehet.Vihog,röhög,mindig boldog:tudatos dolog,talán a ma munkába beszürkült,ideges embereknek ezért nehéz feldolgozni jelenlétét mint nézőnek.Leigh most se hazudtolta meg önmagát,igazából ez is életszerű,apró kis mozi,csak itt nem-csak...-dráma van,hanem valami hihetetlen pozitív vonulat lengi be a több mint másfél órát,
Ám ennél ez a film sokkal-sokkal több.
Van pár kedvenc jelenetem:a táncosnő kiborulása a vidám pillanatok csúcsa,ám ennél jóval nagyobb hatással volt rám a csavargó és Poppy találkozása.Mintha egy színdarabot néztem volna,az Érted? kérdés nem csak a lánynak szólt,és egy magányos lélek egész élete,mi több,valami több,valami megfoghatatlan költői afrodiziákum volt abba a jelenetbe belesűrítve:nem mindennapi,intenzív élmény.(Ha az ember nyitott ilyesmire).Vagy Scott-a félelmetesen tökéletes Eddie Marsan-kiborulása,ahol egy pillanatra megvillan,hány és hány ember él magányban,elszigeteltségben,saját világukban és ebből egyedül képtelenek kiszabadulni,ám ettől még tekinthetnek személyekre úgy,hátha segítségükkel a saját maguk alkotta falat képesek bezúzni....igen,tudom,a világ baját,fájdalmát nem lehet nyakunkba venni,de az az 1 perc ,az a monológ-kiabálás pár dologra rádöbbentett velük kapcsolatban.
Érdekes film a Hajrá,boldogság!...kell hozzá türelem.Ám ha eligazodunk a rendező,Poppy és rokonai,barátai világában,hihetetlen élménnyel gazdagodunk,még úgy is,hogy a vége talán túl gyorsan zárja le a dolgokat.
Hogy meg ki mit tanult el ettől a vihogó,energiatúlpumpált csajtól,saját belső magánügye.


22. Godot (2012-06-01 07:04.21) aaaaa
Mike Leigh a kedvencem, ez azonban a mellényúlás tipikus esete. Sally Hawkins egy kedves, középszerű színésznő, ilyen felszínes forgatókönyvvel még a legjobbak is unalmasak, nemhogy ilyen egyoldalú színésznővel -vele egyszerűen idegesítő. Olvastam én már szórakoztatónak, de még tanulságosnak is ezt a filmet mások véleményében. Akár a "Minden vagy semmit"-béli szerepét, de főként a Monty Pythont viszont vétek felemlegetni ezzel a filmmel kapcsolatban. Utóbbit nem is magyarázom, nem érzem szükségét, a Minden vagy semmi pedig egy másik számrendszer, egy tökéletes dráma, de még ott is ugyanazokat a grimaszokat, gesztusokat és hangsúlyokat láthatjuk Sally Hawkinstól, még szerencse, hogy azt nem viháncolja végig. Volt elég lehetősége sokszínű színésznőként megmutatni magát, bizonyítani képességeit (Fingersmith pl.), de nem megy. Ebben a filmben persze mindegy, ki kit játszik, úgy borzalom, ahogy van.
Optimista kisugárzás, pozitív életszemlélet ?! Maradjunk annyiban, hogy nem értünk egyet.



21. Orsi (2012-03-31 17:51.55) aaaaa
A flamenco óránál adtam fel. Elképesztően idegesítő egy film, képtelen vagyok végignézni.


20. Semprini (2011-12-18 14:25.27) aaaaa
Kicsit tartottam ettől a filmtől. Nagyon megosztja az embereket, vagy áradozva dicsérik, vagy szidják, hogy mennyire idegesítő - elsősorban természetesen a főszereplő figurájára, mert rajta van a hangsúly. egyszemélyes film ez, Sally Hawkins jutalomjátéka, aki valóban parádésan alakít, meg is kapta érte a Golden glober-ot. Rég láttam ennyire felszabadultan intenzív jelenlétet filmen; Poppy figuráját mintha egyenesen a színésznő alkatára és egyéniségére írták volna. Fülig érő szájjal viháncolja végig a filmet, csak az arcjátéka miatt is már megéri végignézni. Ugyanakkor nem önmagát játsza - a rendező egyik korábbi filmjében (Minden vagy semmi) totálisan ellentétes karaktert formált meg, úgyszintén kiválóan. Ugyanakkor azért tagadhatatlan, hogy egy kicsit mindvégig sok, de alighanem ezt kérte tőle a rendező és ő csak hozza amit elvártak tőle - mindvégig magas hőfokon. Csakhogy ez az alakítás megérdemelt volna egy jobb filmet. A forgatókönyv sajnos nem elég erős és tartalmas ahhoz, hogy elbírja ezt a rendkívül erős és impulzív alakítást, amely így valósággal leugrik a vászonról, bele a képünkbe, ezáltal a figura kicsit tolakodóvá válik. Vannak jelenetek, amiket egyszerűen nem értek, pl. amikor leáll beszélgetni egy részeg hajléktalannal - a jelenet abszurditása már-már egy Monty Python-szkeccsbe illik, de kicsit túl van nyújtva és nem fut ki sehová. Az autóvezetős szálból meg egész mást hoztak ki, mint amire számítottam - olyan se füle se farka lett így a film. Módot ad egy bájos és remek színésznő valóban ragyogó alakítására, miközben végig felemás érzésünk van. Ami persze nem egyértelműen rossz - csak éppen nem is igazán jó. A filmnek egyszer csak vége van és az ember néz maga elé - ennyi volt? És most akkor mi van?...


19. Janika18 (2011-04-30 13:06.57) aaaaa - (válasz Randal 18. hozzászólására)
enraha


18. Randal (2011-01-06 10:26.52) aaaaa
Mi volt annak a "háromszögnek" a neve, amit az oktató ezerszer elmondott a kocsiban?


17. Comarca Lagunera (2011-01-06 10:11.27)  
Az a rész nagyon erős, ahol az oktatóval van az a "kis" mallőr, ott érződik nagyon a színészi képesség, tényleg az egy nagy jelenet.
Amikor pedig a terhes húgánál vannak vendégségben, mintha az ember a saját környezetét látná :S, nekem mindig furcsa, milyen korlátolt gondolkodásúak az emberek, főleg ha mások életének megmentését tűzik ki társalgási témának :D, megmosolyogtató


16. Comarca Lagunera (2010-11-08 09:03.16)  
hát ezen jól szórakoztam, jó kis film ez, osztom az életszemléletet, még ha néha le is zuhanok erről a szintről :D, de az ember csak mossa fel magát...


15. Sötétszív (2010-08-28 22:06.42) aaaaa
Mike Leigh filmje nekem annyira nem tetszett, valahogy én többet vártam volna. Volt benne egy- lét érdekes jelenet, de összességében ez egy átlagos alkotás lett a számomra. Mike Leigh ennél azért többre képes, szerintem.


14. Rockercsaj2003 (2009-09-27 18:26.30) aaaaa
Érdekes film, olyan mintha sok kicsi filmből lenne összerakva, nagyon jó elgondolkodtató jelenetek vannak nekem az tetszett nagyon amikor a kismama mondja hogy hogyan kellene élni és amikor a tetsvére pozitívan reagál dühíti hogy mennyire boldog(?) a másik. A színésznőnek az arcmimikája nem semmi, bájos..:)


13. JR (2009-09-22 21:46.35)  
ja és a ruhái... ilyen elképesztően nem venni tudomást a szinek-minták-stílusok összefüggéséről:D és közben még jól is állt neki:D


12. JR (2009-09-22 21:44.47)  
és valóban az elején elég idegesítő volt poppy, de aztán fokozatosan megkedveltem és őszintén szólva tanulni kéne tőle, ennyire optimistán és vidáman élni példaértékű. én is kiemelném a salsás jelenetet...


11. Randal (2009-09-07 14:43.44) aaaaa
Jópofa film, nem lett tőle rosszabb hely az univerzum, sőt.

De szerintem tévedés - ahogy én láttam, a film összekeveri a boldogság fogalmát azzal, hogy valaki "örül", vagy "kényszeresen a dolgok jó oldalát nézi". Azt persze senki sem tudja igazán, hogy mi az a "boldogság", de azt lehet tudni, mi nem az :)
A dolgok jó oldalát nézés, az leginkább tudatos dolog, és az ember akkor csinálja, hogyha valami baj van. Poppy világhoz való hozzáállása szerintem pótcselekvés volt, én végig szomorú embernek láttam, aki valahogy próbál elboldogulni a világban.

Akkor stimmelhet a dolog, hogyha Poppy nem maga a boldogság, hanem egy olyan karakter, aki csak keresi a boldogságot. Akkor a film nem egy fogalom filmre vitele, hanem egy "útmutató a boldogságkereséshez" - viszont mivel (lehet én vagyok csak így vele) Poppy-t nem láttam egy pillanatig sem boldognak, ezért egy tévutat mutat be szerintem. És akkor maximum úgy lehet értékelni a filmet, hogy bemutatja, hogy "hogyan ne".

Amúgy engem az elején nem idegesített a karakter, de már egész korán leesett (szerintem másoknak is) hogy mi benne az extra. Nem kellett volna végig "ilyennek" lennie, kicsit vissza lehetett volna fogni az őrültséget.

De viszonylag sokszor nevettem, ami jó volt :) Kedves kis film, senki sem lesz tőle rosszabb vagy boldogtalanabb ember.

Hajrá boldogság!


10. Chill*In (2009-07-03 00:51.14) aaaaa - (válasz Zajecka 2. hozzászólására)
Egyetértek, valóban a flamenco tanárnő jelenete a legjobb a filmben! Bár nekem Poppy két óra múltán is még mindig sok volt, azért a film lényege érthető maradt, és én személy szerint nem bántam, hogy nincs különösebb sztori. Itt máson volt a hangsúly.


9. Laslow (2009-03-29 19:32.40) aaaaa
Egyszerre jó és rossz film. Alapvetően jó lenne, de nem egyszer már sok nekem a főszereplő. És csak össze vannak dobálva a jelenetek, de nincs kiindulópontja és célja, ehelyett vannak semmihez sem kapcsolódó jelenetek. A jelenet a hajléktanról tök fölösleges volt, és a táncórás jelenetek sem kapcsolódtak alapvetően semmihez. Az autóvezetés oktató nagyon jól eltalált szereplő, de az ő történetét sem vitték végig. Sem a verekedős kisgyerekét. A szerelmi jelenet viszont nagyon hiteles és élvezhető volt, igazából a film legjobb percei a szociális munkás lakásán forgatottak.


8. Aritus (2009-03-25 20:48.37) aaaaa
Nagyon pozitív film :-)Egy érzékeny,okos,önzetlen,elfogadó csajról...Ez a lány nem harsány! A legjobb rész szerintem, mikor a sráccal beszélget az étteremben és az úgy néz rá, mint akinek most nyílt ki egy ajtó és mögötte valami egészen új és klassz dolog van, csak úgy szerelmesedik a tekintete :-)


7. Messidor (2009-03-25 08:15.12) aaaaa
Én szeretem a vidám nőket,de ez a Poppy nekem is az agyamra menne,mint ahogy a filmen is egy idő után már idegesített a stílusa.Pont előző nap néztem meg Mike Leight egy előző filmjét(Minden vagy semmi),ott ez a színésznő egy intrikus csajt játszott,szerintem sokkal jobban állt neki az a szerep.


6. Zajecka (2009-03-11 15:17.07) aaaaa - (válasz Aniqo 5. hozzászólására)
azért érne meg pont egy próbát. zseniális a forgatókönyv, amennyire idegesít a csaj az elején, úgy megkedveled a végére. én legalábbis így jártam.


5. Aniqo (2009-03-11 14:28.07)   - (válasz Zajecka 4. hozzászólására)
Ezzel elvben egyetértek. Bár ha valakitől 5 perc együttlét után a falra mászol, azzal nem érdemes egész estés programot szervezni. Főleg, ha van más... :) Én az életben is viszolygok a harsány emberektől, akkor is, ha jót akarnak és arany szívük van.
Félreértés ne essék, senkit nem akarok lebeszélni a filmről, kritizálni se szoktam látatlanban. Csak az Amélie-vel való összehasonlításon akadtam ki, azért néztem be a fórumra. Kíváncsi voltam a véleményekre.


4. Zajecka (2009-03-11 14:11.21) aaaaa - (válasz Aniqo 3. hozzászólására)
mivel nem csak ugrál és vihog benne egyfolytában...előzetesek alapján nem nagyon lehet megítélni milyen a film.


3. Aniqo (2009-03-11 14:09.39)  
Azt olvastam róla, hogy az Amélie angol megfelelője, hát, nem tudom. Az egy kedvesen lírai film volt, ez meg... Az előzetesét láttam kétszer, nagyon nehezen bírtam ki azt a pár percet ennek a túlmozgásos, csiricsáré papagájlánynak a társaságában. Nem hiszem, hogy kb. két órát el tudok viselni belőle. A "vidám élet" szerintem nem egyenlő azzal, hogy ugrálunk és vihogunk egyfolytában.



2. Zajecka (2009-03-09 10:42.06) aaaaa
ez egy nagyon aranyos film, mondhatni szivet melengető. poppy figurája amennyire az agyamra ment az elején a csiricsáré ruháival, be nem álló szájával, (ráadásul irritáló magas hangon csivitel egyfolytában), ugrabugrál, és egyáltalán úgy viselkedik mint egy fogyatékos, annyira megkedveltem a végén, és néztem volna még jó pár órán keresztül szívesen. poppy teljesen el van varázsolva, legalábbis az elején úgy tűnik, a film végére kiderül, nagyon is helyén van az ő esze, érti mi folyik a valóságban, épp csak ha nem muszáj, nem szeretne róla tudomást venni. irigylésreméltóan alaktíja az életét, mindig igyekszik tök boldog lenni, és boldoggá tenni másokat is. úgy bugyuta a csaj, hogy közben nem hülye.
sztori különben gyakorlatilag nincs, a film kis epizódokból épül fel, szituációkból, amik mind arra jók, hogy a film auráját kialakító lifestyle-t erősítse. Vannak persze állandó szereplők, poppy barátnői, húga, a flamenco tanár, aki zseniális, és az ő kis epizódja tetszett a legjobban :D, és scott a mogorva vezetés oktató (enraha, enraha). Tanulság nagyjából annyi, hogy az ember elgondolkozik azon, hogy így is lehet élni, tényleg. na nem kell magunkra aggatnunk egy egész turkáló teljes tartalmát, nem kell hülyén grimaszolnunk, de ha megpróbálunk vidáman élni, más életét is vidámabbá tehetjük, nemcsak a magunkét.


1. Real013 (2009-03-06 17:54.57)  
[link]



Kapcsolódó fórumok

VéleményekAz utolso szamuráj, 2013-10-19 18:1123 hsz
KérdésekChristoph, 2009-03-04 16:301 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk