Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Érvek és életek
- Filmbox Plus, 15:35
Waterworld - Vízivilág
- AMC, 16:05
A bűn árfolyama
- HBO, 16:15
A majmok bolygója
- Mozi+, 16:30
Hogyan legyünk szinglik?
- RTL Három, 16:40

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Shirley MacLaine (90)
Djimon Hounsou (60)
Glenn Morshower (65)
Cedric the Entertainer (60)
Aidan Gillen (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Az 5 bajtárs - Vélemények
Vissza a dínókhoz - Vélemények
Halványkék szemek - Vélemények
Shirley MacLaine - Vélemények
F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Vissza a dínókhoz aaaaa
Willem Dafoe aaaaa

 

Fórum - Harold és Maude - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

13. Törölt felhasználó (2020-04-30 08:56.22) aaaaa - (válasz Lifeisamovie 12. hozzászólására)
Ew.:D


12. Lifeisamovie (2020-04-28 22:12.05) aaaaa
"Vacsora nyolckor Harold...s próbálj egy kicsit elevenebb lenni!"....XD



11. Csabaga (2016-08-22 19:26.19) aaaaa
A 9. hsz-t ajánlom elolvasásra.


10. Arturo professzor (2016-08-22 18:54.39) aaaaa
Magyar tv-prömier:1991.aug.23.


9. VAL P (2016-03-16 14:43.30) aaaaa
Ki ne próbálkozott volna meg legalább egyszer az öngyilkossággal? Az egyik legtermészetesebb reakció az élet nevű abszurditásgyár kihívásaira...
A ragyogó felvezetést követően azonban hamar kiderül, Haroldot egészen más impulzusok gyötrik. A játék, az illúzió és a valóság, pontosabban a nagy betűs Értékrend a Mauddal való megismerkedéssel fenekestől fordul fel az amúgy is az élete kártyavárát 0-ról újraépíteni igyekvő fiú agyában. Az extravagáns ifjú számára is meghökkentő életfilozófia – ezt kár lenne elhallgatnunk – azért olyan asszisztenciát is követel maga mellé, melynek tagjait az alkotók legszívesebben papi vagy rendőri egyenruhába bújtatnak. És ennek csak elenyésző része táplálkozik a Miss Marple–Szupernagyi-féle vérvonalból...
Elgondolkodtató alkotás döntéseink hatósugaráról, s hogy a hatás–ellenhatás találkozása gyakran fájdalmasabb, mit azt bármelyik résztvevő is szerette volna.


8. Plunket (2013-09-22 23:42.25) aaaaa - (válasz Download 5. hozzászólására)
2 x 20 éve!-:)


7. Törölt felhasználó (2013-09-22 23:35.13) aaaaa
Fekete humor, hippifilozófia és remek zenék, felüdülés volt.


6. Bogi77 (2010-07-27 08:14.05)  
Ez az egyik legeslegjobb film a világon. Én már az újságban kinéztem a filmet magamnak, elfeledkeztem róla, véletlen kapcsoltam oda (szerencsére a legelején), és teljesen odaszegezett. A furcsa hangokra aztán a párom is megjelent az ajtóban, elkezdte nézni, de őt is kb. 2 perc alatt odaszegezte a TV elé a film. Szenzációs remekmű, egyszerűen csak szuperlatívuszokban lehet róla beszélni. Akkor is az, ha van akinek esetleg nem tetszik, de ahhoz már nagyon (elnézést) sötétnek kell lenni, hogy ne érintse meg a film az embert. Sőt. Harold devianciái miatt talán tényleg mindenkinek érdekes lehet a film. Bár ha jobban belegondolok, Haroldnak nincsenek devianciái, csak a környező világnak. Szóval a film a 10-es skálán 100 pontot érdemel minimum.


5. Download (2010-06-11 16:41.42) aaaaa
Nekem hihetetlenül tetszett ez a film, volt mondani valója, amellett hogy néha kicsit borongós volt, a humor is megjelent, ami nagyon jót tett a filmnek. Szerintem hihetetlenül jól volt megcsinálva és a színészek is nagyon jók voltak! Rég láttam már ilyen jó filmet, amin egyben halálra röhögtem magam, más részről meg majdnem elsírtam magam, hiszen vicces volt, nagyon sok brilliáns rész volt benne, de emellett nagyon mély gondolatokra és veszélyesen igaz társadalom kritikára világított rá a film. És az is egy pozitív pont, hogy kb húsz évvel ezelőtt készült, még is nagyon előrre haladott a mondani valója, és szerintem ma is ugyan úgy lehet élvezni, mint akkor lehetett, amikor készült.
Ja, és nekem a jelmezek is nagyon tetszettek! :)


4. Plunket (2009-10-31 21:58.06) aaaaa
Hát igen.Kereskedelmi csatorna soha nem fog ilyen filmet vetíteni.Tegnap,aki nem bulizott valahol,az elmerülhetett ennek a filmnek az egyszerű,és mégis a végletekig bonyolult világában.A cselekmény egy különösen furcsa szerelem története.Tulajdonképpen nem is szerelem ez,útkeresésnek mondhatnám.A nő nyolcvan,a fiú huszas suhanc.A nő életvidám,energikus,nyitott,barátságos,a fiú magánakvaló,öngyilkosságra hajlamos,és hobbiból temetéseket látogat.Egy temetésen aztán megismerkednek,és az emberi lélekre oly érzékeny asszony szép lassan megtanítja a fiatal srácot élni,szeretni.A nézőnek a fiúval együtt tágul ki a látótere,jut több levegő a tüdejébe,és kimondatlanul jön rá magától az élet néhány velős igazsága közt legfőképp arra,hogy az életet élni kell,meg kell látni a másikban a jót,és magunkban a boldogságot,hogy adni tudjunk belőle szeretteinknek.És bár a film végén Maude öngyilkos lesz,a film mondanivalója nem csorbul,Harold által nyer értelmet.
A film maga amolyan valódi drámai közegben játszódik.Borongós,esős idő,szürke,és pasztell színek dominálnak.A képeken alig látszik,hogy a hetvenes években készült volna.A szinészekre használhatnám az elcsépelt zseniális jelzőt,de a fiút alakító Bud Cort-ra szavam sincsen,annyira jó volt.Az arcán a világon létező összes érzelmet premier plánban prezentálja a film alatt szinte.Én még ilyet nem láttam.Hogy egy bulvárosan alpári hasonlattal éljek,egy valódi antidanielradcliffet csodálhattam benne.


3. Stuncytucsok (2009-03-02 19:40.59) aaaaa
Hát hiába próbáltam más csatornára kapcsolni, egyszerűen képtelen voltam félbehagyni. A film a maga furaságával, hangulatával és humorával egyszerűen annyira elragadott, hogy már szinte kezdtem magam rosszul érezni "normálisságom" miatt. Rég nevettem ilyen jót. Rég gondolkodtam ilyen jót. Rég néztem ilyen jót.



2. Leeandra (2009-03-02 02:05.24) aaaaa
Aha én meg elküldtem mielőtt befejeztem volna.
Szóval kiváló film, aranyos, kedves és beszínezi a világot, ahogy Maude színezte be magának és Haroldnak. Bár személy szerint nem értem, hogyan volt gusztusuk egymáshoz, de- bizonyos határokon belül - mindenki tegyen úgy, ahogy tetszik.
Harold viselkedése szórakoztaó, ugyanakkor észrevehető, hogy az anyjával szemben elkövetett hecceknek nyomós oka van, amire fény is derül. Maude pedig egy bölcs nő. Szeretem ezt a filmet nagyon és tudom ajánlani bárkinek.


1. Leeandra (2009-03-02 02:01.08) aaaaa
"Jobb ha az ember nem erkölcsös, sokmindentől fosztja meg magát. A morál fölé kell emelkedni, úgy élhetjük teljességében az életet." Mondja valahogy így a 80 éves Maude a filmben.
Maude mindent túlélő, vidám, egszerű életbölcsessége mosolyt csal az ember arcára. Az enyémre elismerő mosolyt.
A dolgok fentebbről való nézése, könnyebbé teszi átlátásukat, könnyebbé teszi rálátni a lényegtelenere, aminek fontossága nevetségessé válik és le lesz sz@rva. Na persze mások szemében, akik nem látják át ezeket, hülyévé és kettyóssá válik az ilyen ember, de ugyanmár mit számít ez, mikor a kettyós tutira többet mosolyog.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekTörölt felhasználó, 2020-04-30 08:5613 hsz
KérdésekBizerba, 2010-05-29 13:523 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
Harold és Maude adatlap
Eredeti cím: Harold and Maude
Évszám: 1971
Rendezte: Hal Ashby
Szereplők: Ruth Gordon, Bud Cort, Vivian Pickles, Cyril Cusack, Ellen Geer...

További információk

Szereplők fórumai
- Ruth Gordon - Vélemények
- Cyril Cusack - Vélemények


 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk