Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-04
27
A kiméra
A Majomember
Az első ómen
Hogyan szexeljünk
Kék Pelikan
Nemkívánatos személyek

2024-03-28
Belu - A legbátrabb bálna
Cabrini - A szent
Godzilla x Kong: Az Új Birodalom
Ki hitte volna?
Pókok

2024-03-21
Artúr, a király
Bonnard - Egy festő szerelme
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi
Kung Fu Panda 4.
Őszi sanzon
Szeplőtlen
Vaskarom

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Wonka (4K UHD + Blu-ray) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz*
Ferrari (4K UHD Blu-ray + BD) *A mozifilm* *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz*
Aquaman és az Elveszett Királyság (Blu-ray + DVD) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol
A mag (4K Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Bajkeverő majom
- Minimax, 14:30
Koktél
- Film Mánia, 14:45
Forráskód
- Mozi+, 15:00
Pokolba a szerelemmel!
- HBO, 15:50
A. I. - Mesterséges értelem
- Paramount Network, 16:00

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Brendan Gleeson (69)
Christopher Lambert (67)
Terence Hill (85)
Eric Idle (81)
Lucy Lawless (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Az alpinista - Vélemények
2022-es választás
Hiányzó filmek a Filmkatalógusról!
Agyvadászok - Vélemények
Ellenségek legjobbika - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Az alpinista aaaaa
Jessica Collins aaaaa

 

Fórum - Kísértetváros (2008) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

22. Weser (2011-07-22 09:22.15)  
Nem valami kiemelkedő film, hasonló témájúakat is készítettek már, de ettől függetlenül nem mondanám, hogy rossz lenne. Bár az igaz, hogy Ricky Gervais másik filmje, amelyikben főszerepet játszik, a Lódító hódító azért jobban tetszett, de ez a filmje is egyszer mindenképp nézhető. Nálam közepes.


21. FRU5T (2011-07-22 05:57.32) aaaaa
A cím tényleg nem illik a filmhez, lehetne valami horrorfilm címe is.
Az elején még jól indult a film, ott helyenként még tudtam is nevetni, de aztán ahogy elmélyült ez az érzelmes szál, kezdett egyre unalmasabbá válni, pedig az alap sztoriból sok mindent ki lehetett volna szerintem hozni, de főként egy kellemes vígjátékot, így azonban az utolsó fél óránál már 5 percenként néztem, mennyi van vissza a filmből. Egyszer meg lehet nézni, de ha mégegyszer kéne, lehet már nem 3 csillagot kapna, és végigunnám.



20. Bedecs.hu (2011-07-06 15:03.58) aaaaa
egyszerűen nem bírtam végignézni annyira borzalmas.


19. Zoltan0804 (2011-03-15 13:39.48) aaaaa
Hát nem rossz film, de nem is túl jó! Sztem átlagos, egyszer jó kikapcsolódás!


18. .rita. (2010-08-24 20:20.40) aaaaa
Nem rossz.
De ez a cím szerintem nem nagyon illik hozzá,amikor először elolvastam a címét reméltem hogy vmi horrorfilm,de vígjáték,kicsit furcsa.


17. Roberto (2010-07-21 16:20.55) aaaaa
Ejj Dream Works és legfőképpen ejjj David Koepp! A film alapötlete egyébként nagyon is rendben lenne, ha nem lenne ilyen rosszul megvalósítva és nem lenne ilyen idegesítően írritáló főhőse. Még Greg Kinnear játéka elmegy, de az összes többié nem. Csalódás a film. Meg is értem a film HAZAI bukását, hiszen a büdzséjét sem tudta túl szárnyalni, ami 20 milla. Összbevételben hivatalosan +7 milliót nyertek az alkotók.


16. Emylio (2010-06-07 09:21.48) aaaaa
Egyszer nézhető, helyenként szomorú, helyenként vicces, nem túl eredeti filmecske.


15. Sötétszív (2009-08-05 00:05.15) aaaaa
Bár a Kísértetváros alapötlete nem valami eredeti, de mégis nagyszerű szórakozást nyújt másfél órára. Ricky Gervaisnak szerintem nagyszerű humora van. Ezt már a Futottak még című sorozatban bizonyította. Greg Kinnear elég visszafogott volt, és sajnos Téa Leoni viszont elég halovány, csak a szépségét lehet kiemelni a filmből. Ennek ellenére ez egy nagyszerű film, mindenkinek jó szívvel ajánlom.


14. MrMojoRisin1 (2009-05-12 07:55.27) aaaaa
Bírom Ricky Gervais-t, de itt valahogy, - mint ahogy az egész sztori - egy kicsit szürkévé sikeredett. Kedves mozi, finom humorral, nincs vele baj, végülis tetszett.


13. Sanyi (2009-04-19 19:12.03) aaaaa
Nagyjából semmit sem tudtam erről a filmről, csak a sztorit, azt is csak nagyvonalakban. Nem vártam sokat, így szó nincsen csalódásról, sőt szerintem egy kellemes, humoros kis film ez. Semmi extra. Semmi erőszak, csak egy kis vidám szerelmi történet. Jó volt. Tetszett. Egyszernézős.


12. Fédraa (2009-04-12 17:42.01) aaaaa
elég langyos sztori és a szereplők sem túl emlékezetesek
Tea Leoni szürke, semmilyen


11. Vato loco (2009-04-05 13:29.36) aaaaa
Nahát, meglepően kellemes filmecske így a vasárnapi ebédidőre. őszintén szólva, kb egy üresfejű szintre számítottam, azt is most néztem meg a napokban, de ez mérföldekkel jobb volt. A főszereplőt nem ismertem eddig, de nagyon tetszett a karaktere, és az alakítása. A történet is kellemes, leköti a figyelmet. Meglepő módon itt már volt pár jó poén is, amit mostanság eléggé hiányolok némelyik vígjátékból. Szerintem ez a film a romantikus vígjáték kategóriában simán megérdemli a 4*-ot.


10. Jerryco (2009-03-31 16:57.56) aaaaa
Kellemes langyiság, misztikus és érdekes alapötlet, gyenguska megvalósítás.
Fogjunk egy sorozatszínészt, tegyünk mellé majdnem A sztárokat, kerekítsünk egy aránylag jó történetet és nézzük, mi lesz.
Sajnos a Kísértetváros nem olyan gördülékeny, mint a Ghost, ellenben kiszámítható, mint az egyszeregy.
Igazán nagy beszólásokat nekeressünk, ami van, az is inkább a lagymatag angolhumorra hajaz, habár Ricky arcjátékában van valami...
Greg Kinnear ezredik sablonos mellékszerepében, pedig de megnézném már megint egy főszerepben. Az "Égiposta" már régi, a "Család kicsi kincse" meg nem énkozpontú. Még a "Túl közeli rokonban" is mellé tették Matt Damont...
Téa Leoni vagy idegesítő karaktert játszik "Spangol,Jurassic Park III." vagy olyan,mintha ott sem lenne. Amikor az előadáson hallgattama szinkront, azt hittem, külföldi a karaktere, akinek van némi ákszentusa, de kiderült, hogy inkább aludt a szinkronszínész.
Bill Campbell... Bill Campbell... ó bazd meg, ő is benne volt?
Tenyérbemászónak nem elég gizda. A forgatókönyv nem is foglalkozik nagyon vele: jön, van, megy. Egy állítólagos ellenlábas ennél többet érdemelne.
És a végén, hogy még valamennyire meg is kedveljük, olyat cselekszik, ami elősegíti a Happy-End-et... Ne már!!!
A szellemek megsegítése kissé elnagyolt, nem túl érdekes, pedig kis ráfordítással már-már a "Hatodik érzék" gyerekbarát verziójára is futotta volna.
Hát, akkor inkább a "Ha igaz volna..." vagy a klasszikus Ghost.
Vannak filmek, amikben a mellékszereplőknek legalább egy igazán jó beköpése van. Itt sajnos az érdekesnek látszó indiai fogdoki szerepe is kiluggozott.


9. Az utolso szamuráj (2009-03-27 19:53.19) aaaaa
Emlékszem,mikor odakint bemutatták,a kritikusok mennyire bánkódtak,hogy egy ilyen kellemes film mennyi helyen fog majd elsikkadni.
Igazuk volt,nálunk is csak dvd-n jött ki,bezzeg az Amikor a föld...,az Üresfejű rögtön nagyvásznon landolt:és ahogy olvasom,itt se volt túl nagy sikere.
David Koepp igen nagy név a szakmában,persze sokan inkább forgatókönyveiért ismerik,de néha rendez is,mégha nem is kimagasló minőségben.Amit mindig is kedveltem benne,hogy hajlamos olykor egész komoly témák felé fordulni,amik nem annyira populárissak,itt persze nem a Jurassic Parkra gondolok.
Hanem teszem azt erre a mozira,melynek utolsó percei azért kellemes dolgokat,és gondolkodnivalót is adnak,nemcsak szórakoztatni hivatottak,persze igazság szerint a film humora sokaknak nem fog bejönni,sőt,talán a főszereplő jelleme sem,mert nehéz vele azonosulni.Pedig épp ez a lényeg,hogy ez a figura mennyire antiszociális,néha bunkó és önző,és hogy milyen változást hoz egy, illetve még jónéhány szellem és persze mi más,mint a nagybetűs nő az életébe(Tea Leoni igen bájos).Ricky Gervais remekül hozza a nem szimpatikus ürgét,akit az ember már foglalkozása miatt rühel-fogorvos a szentem,brrr-mivel nem egy szépfiú és valóban van benne valami zavaró,sokan nem fogják elfogadni,pedig épp ezért megfelelő erre a szerepre.A film sikeresen eltér a gonosz szellem vagy a szerelmes szellem-Ghost-klissétől,a megbízható Greg Kinnear karraktere csak egy egyszerű ember-illetve szellem,no-akinek biza van hibája,mint kiderül,nem is kevés,ám mikor kell,tud önmaga fölé nőni.Pont ez a lényeg,ettől emberi a darab,ettől több egy valóban kicsit döcögős vígjátéknál,amí addig volt:egy halott pasi elismeri csalárdságát és megérti a nő fájdalmát,majd egy jelenetben tönkrezuzza a fogorvos lehetőségét,mert úgy érzi,felesége jobbat érdemel annál az embernél,hisz hasonló már jutott neki.....egy kedves indiai pedig rávezeti hősünket arra,hogy ebben a néha nehéz,tetves,vacak,kihívásokkal és megfelelésekkel agyongyötört életben bizony igazából a másikért érdemes élni,talán megszívlelendő bölcsesség,amúgy se akárki mondta.
Szóval:ilyen vonal mentén,egy csepp szivvel,talán még tetszeni is fog a film,minden valóban felróható hibája ellenére.


8. AlekSeJ (2009-03-26 00:04.39) aaaaa
Azt hiszem, hogy én is jófej voltam amikor adtam erre egy hármas osztályzatot. Maga a történet nem lenne rossz, de számomra is idegesítő a főhős. Nem tudom hányszor kacagtam el magam a film alatt..szerintem max. kétszer, ez a figura nem valami nagy szám, és nem igazán tudom elképzelni "poénosabb" filmekben..Egynek elmegy..


7. Mckay (2009-03-25 17:26.44) aaaaa
sokkal jobb is lehetett volna!! az egészböl az utolsó 15 perc ért valamit. A többi csak szenvedés.


6. +++Gyurika+++ (2009-03-22 00:44.05) aaaaa
Szerintem is elég gyengécske ez a movie!


5. Real013 (2009-03-21 21:37.03) aaaaa
Egyszerű, visszafogott, de stílusos mozi egy remek főszereplővel.


4. Rolando1987 (2009-03-17 19:01.01) aaaaa
Olyan ötlettelen! Mindig ez a téma! na mindegy nem is folyok bele anyit se ér! Egy nagyon unalmas délutánra ajánlom! akkor nézhető lesz!


3. Laca001 (2009-03-14 08:49.41) aaaaa
Egy filmtől elvárom, h legyen benne normális forgatókönyv, pár poén, és némi mozgás. Ez itt csorbát szenved némileg. A történet még el is menne: egy rettentő smucig és önző ember, akinek gondolkodására csak a szellemek tudnak némi hatást gyakorolni, megváltozik. De ahogy ez elő van adva a szörnyű kategóriát kimeríti: rettentő sok fölösleges duma, szinte megállás nélkül szajkózik valaki valamit, egy-egy helyszínen félórákig, ezenkívül nem történik semmi, csak duma, duma, duma. Ha szellemes filmről beszélünk, akkor elvárom, h legyen valami pezsgés abban a filmben, szívatás (elvégre egy szellem sosem alszik), poénhegyek, nem egy egyszerű tálalás. Nagyon lapos felhozatal, egyértelmű, h le se tud kötni, annál is inkább, mert Ricky Gervais – bár szerepét jól hozza – irtó irritáló figura, minden cselekedetével, mondatával együtt. Értékelhető számomra nincs ebben a ’remekben’, másnak reménykedem jobb helyezést ér el..



2. City225 (2009-02-21 11:27.53) aaaaa
Ötletes és egész szellemes(minden értelemben) alkotás. Ricky Gervais viszi egyedül a prímet, kiválóan hozza az összeférhetetlenül bunkó fogorvost. Nekem bejött, és sztem sokaknak befog:)


1. Mekare (2009-02-21 08:16.24) aaaaa
Ricky Gervais elég jó poénokat mond benne,de szinte csak ő..és ő sem mindig. Mivel vele néztem az Office-t és az Extras-t 100%-os vígjátékra gondoltam, éppen ezért nekem kicsit csalódás volt a film ilyen téren. Persze röhögtem jó pár részen,de ha vígjátékként nézem,úgy nem elég. Viszont amúgy jó film egy emberről,aki senkit sem enged közel magához, de a szellemeket nem tudja elüldözni végül azok megváltoztatják az életét..na ebben semmi spoiler nem volt :)



Kapcsolódó fórumok

VéleményekWeser, 2011-07-22 09:2222 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk