Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-04
27
A kiméra
A Majomember
Az első ómen
Hogyan szexeljünk
Kék Pelikan
Nemkívánatos személyek

2024-03-28
Belu - A legbátrabb bálna
Cabrini - A szent
Godzilla x Kong: Az Új Birodalom
Ki hitte volna?
Pókok

2024-03-21
Artúr, a király
Bonnard - Egy festő szerelme
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi
Kung Fu Panda 4.
Őszi sanzon
Szeplőtlen
Vaskarom

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Wonka (4K UHD + Blu-ray) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz*
Aquaman és az Elveszett Királyság (Blu-ray + DVD) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
A jó, a rossz és a csúf
- AMC, 17:40
A függetlenség napja
- Mozi+, 18:00
Dunkirk
- HBO, 18:10
Szerelem első lépésre
- Film4, 18:10
Miért éppen Minnesota?
- Mozi Klub, 19:00

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Reviczky Gábor (75)
Dianne Wiest (76)
Vince Vaughn (54)
Brett Ratner (55)
Max Perlich (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Mit hallgatsz most?
Mai menü avagy ma milyen filmet néztél meg
Szólánc-angol szavakkal
szólánc tudósokkal
Reviczky Gábor - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
A vörös ügynök aaaaa
Laura Dern aaaaa

 

Fórum - Állomásfőnök - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

16. VAL P (2022-11-28 00:26.51) aaaaa
A módszeresen kirekesztők jelentős része puszta erőfitogtatásból pécézi ki áldozatait, mert az illetőnek vagy a pellengérre állított csoport tagjainak a normálisnak „kodifikálttól” eltérőek a szokásai, haj- vagy bőrszínük elüt a többségétől, vagy egyszerűen védtelenebbek, kiszolgáltatottabbak társaiknál. Az önkéntes alázók egy kevésbé ostoba, de véletlenül sem szimpatikusabb rétege preventív aktust hajt végre verbálisan vagy tettleg bántalmazva kiszemeltjeit. Inkább kezdi karikírozni ő valaki másságát, mielőtt még vele tennék ugyanezt. Mintha egy elkerülhetetlen folyamatról lenne szó. És köröttük trappol még a cinkosok néma siserehada, akik nem forgatják ugyan a feketének feltüntetett bárányokban a nyársukat, ám maguk is furának, privát szférájuktól távol tartandónak tartják őket.
E lesajnálós mentalitás miatt lett már gyerekkorában kiütéses és introvertált a törpenövésű Finbar, akire egyetlen barátja hagyományoz a végrendeletében egy New Jersey-i bungalót a kies semmi kellős közepének a legszélén. A valaha állomásfőnökinek épített kalyiba funkcióját vesztve árválkodik egy időközben megszüntetett vasútvonal sínpárja mellett.
Az örökölt pénzből, Fin úgy dönt, eléldegél egy darabig Jólelkű Joe lakókocsija szomszédságában. A legkevésbé sem ütközik meg azon, hogy Cleo csodabogárnak tartja, hogy a pénztáros csitri észre sem veszi; Olivia dodzsempályán szerzett jogosítványt sejtető vezetői stílusára azonban igazán nem számíthatott. Az ismerkedés rutinszerű formái elől eleve elzárkózó, különc Fin más-más okból, de bevonzza a helyiek érdeklődését. Nem mintha itt nem találkozna humorérzék tekintetében a négy-ötévesek szintjén megrekedt csókákkal, de maga is meglepődik azon, milyen tartalmas kapcsolat kezd kiépülni közte és a nálánál kevésbé látványos összetevők miatt magányos sorstársai között Bábel tornyának széthordott köveiből. Sérült–zsibbadt lábujjakkal araszoló egymás felé tapogatózás indul meg „hőseink” lelkében, óvatos, leheletnyi mozdulatokkal, hiszen melyikük ne emlékezne korábbi zsombék mellé lépéseikre a barátság lápvidékén?!
’Az állomásfőnök’ mérföldkőnek számít a Finbar McBride-ot megszemélyesítő Peter Dinklage karrierjében. Első főszerepében lényegesen több lehetősége nyílt színészi rátermettsége díszítményeinek prezentálására, mint a ’Csapnivaló’ álomjelenetében vagy az ’Árnyak és köd’ cirkuszában, hogy – a szónál maradva – a csapnivaló filmek mellékszerepeit ne is említsük.


15. Az utolso szamuráj (2018-02-01 13:46.00) aaaaa
A csendes filmek diadala.
Miközben mennek a-valóban többek számára unalmasnak mondható- percek,többször arra gondoltam,mennyire különbözőek is vagyunk.Hogy amit látunk,mennyire eltérően érzékeljük,dolgozzuk fel,és mennyire máshogy jár át minket.
Az Állomásfőnök nem fontos film,hisz azért az,hogy furcsa figurák hogyan kötnek barátságot,nem egy mozi taglalja.Talán törpe ritkán van megtéve főszereplőnek,de az istenáldotta tehetségű P. Dinklage-t a magam részéről bármeddig el tudom nézni(Épp ezért kár volt,hogy a Trónok harcában 2 teljes évadon keresztül nem tudtak vele sokmindent kezdeni).Finbar karakterében minden alulról jövő nézés,minden apró gesztus a helyén,és még akkor se válik nevetségessé,amikor a világ-kvázi kocsmaasztal-tetejére áll,hogy az őt bámulóknak és egyben saját lelkében tomboló viharnak megmutassa magát.Bobby Cannavale remek,Petricia Clarkson meg zseniális,csak épp ne szinkronnal nézd,mert...hát,az biza pocsék.
Erről persze nem ő tehet.
A film pedig sajátosan depressziós,olykor vicces és a drámával is életszerűen bánik:a legszívhezszólóbb,ahogy egy anya akarja vissza halott gyermekét.A 3 karakter között menetrendszerűen jön a barátság,ügyesen meglebegtetve aztán kihagyva a szerelem,és a vége is pont jó:hagyjuk őket ott és akkor magukra,életükre elég volt ennyi fény.
És hogy mi a lényeg??Mi az,amit mi megkapunk belőle??Nem olyan sokminden,talán csak az,hogy nyitni lehet bármikor,bárkire,mert magányosan nem rossz,de jó ha van barátod.Komoly...barátod.Továbbá,ha valakit beengedsz az életedbe,azzal a veszéllyel jár,beengeded bajait,nyűgjeit,gondjait,problémáit szintén,és ezek sebezhetnek is akár,mindkét irányba.
De....lehet megéri.
Ezt persze nem 86 percből kell megtanulni,de nem volt rossz látni,ilyen színészek tolmácsolásában.



14. Chris Co (2017-12-21 19:54.35) aaaaa - (válasz Vato loco 3. hozzászólására)
Belet eddig még nem szereztem dvd-n,;) de valóban kellemes film. Mondjuk, azért nem hasaltam el a nagyon komikus és nagyon drámai pillanatoktól. Tyrion Lannister egy szomorú és meg nem értett tag, aki a nagyon hülyéktől, megy úgy saját keserűsége, önsajnálata okán inkább a periférián érezné magát üdítően, ámde találkozik a hozzá hasonló, szintén a nem annyira nagybetűs, korábbi életükből megfáradt arcokkal (a digó, aki olyan vicces, mint Adam Sandler meg a leamortizált nő, a szegény ripacs). A történet körülbelül ennyiben ki is merül. Számomra egy-két pillanat mosolygós (még csak 9 perc telt el:)) és drámai, mert a sorstársak legfeljebb csak bánatuk végett lesznek "egymáséi". Nem rossz film és szerencsére pont annyi a műsoridő, amennyit az megérdemel. Nincs túlokoskodva, továbbgondolva, még inkább szájbarágósabbra fogva. Ilyesmire nem kár a drága, "szép" időért...


13. Pocsolya ugró (2017-04-01 00:58.40) aaaaa
Jó kis film volt... már nem emlékszem rá pontosan, csak jelenetekre, megvan a hangulata. Meg fogom nézni ismét.


12. Moxika123 (2012-03-07 21:25.50) aaaaa
Érdekes hangulatú film, de ettől még gyenge.


11. Vbacs (2011-06-25 19:26.46) aaaaa - (válasz Titi1966 10. hozzászólására)
:) SPOILERes lehet:)
Aranyos reklám:)

Ez a film egyszerre vidított fel, és hangolt le, de komolyan. Tényleg nem volt a gyors tempójú film, de attól még nagyon aranyos volt. A színészek nagyon megállták a helyüket, mondjuk Clarkson néni és Dinklage nagyon profik, ezt is vártam. A történet is helyes volt: Egy "törpe" (szebben nem tudom kifejezni) nem akar mást, csak élni az életét békében, de két szimpatikus ember egyre jobban befúrja magát az életébe, miből végül három jó barát születik.....vonatokkal! Nagyjából ennyi.
De azért dicséretes Dinklage viselkedése végig, meg az, hogy így bevállalja magát, nagyon tetszett, jó film volt.


10. Titi1966 (2011-06-03 07:29.59) aaaaa
Nagyszerü film. Mindenkinek ajánlom.Lövöldözés és szex nincs a filmben.


9. Edicske (2011-05-28 18:50.15) aaaaa
Nagyon jó film, eredeti, elgondolkodtató...


8. GabN (2011-05-01 22:57.48) aaaaa
Nagyon hangulatos film, kiváló színészi játékkal, kár, hogy ilyen rövid, még elnéztem volna egy darabig miket csinál a 3 barát :)


7. Clairette (2011-05-01 15:49.22) aaaaa
Hááát... Ha valaki szeretne egy semmit mondó, unalmas filmet megnézni, akkor ezt szívből ajánlom!


6. Woodyszunyog (2010-12-14 23:12.51) aaaaa
Nekem is hiányérzetem van a végével kapcsolatban... De egyébként pedig nagyon elgondolkodtató és szórakoztató élmény volt számomra.


5. Másakutya (2010-12-06 23:56.52)  
Olyan hirtelen lett vége...


4. Liz-i (2010-11-29 19:28.36) aaaaa
Csatlakozok az előttem szólókhoz!


3. Vato loco (2010-01-25 17:26.29) aaaaa
Rendkívül kellemes film, és egyébként már dvd-n is belet szerezni elvileg!



2. Frászocska (2009-08-05 22:32.03) aaaaa
Olyan film, ami odaszögez a fotelhez..., utána nagyon nehéz visszazökkenni az életünkbe, amit éppen élünk! Jó lenne, ha megjelenne DVD-n!!!
Aki eddig nem látta, feltétlenül nézze meg!


1. G/Sand (2009-02-16 22:52.52) aaaaa
Csodálatos film! Kb. egy évvel ezelőtt láttam, azóta is próbálom megszerezni. Mindenkinek ajánlom, aki hozzá tud jutni!



Kapcsolódó fórumok

VéleményekVAL P, 2022-11-28 00:2616 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk