Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Törvények felett
- AMC, 02:35
Itt a vége
- HBO, 02:41
A bátrak igazsága
- Mozi+, 03:00
Dorian Gray
- Film Café, 03:00
Pokoli küldetés
- Film+, 03:05

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James Franco (46)
Tim Curry (78)
Atanas Srebrev (53)
Tony Plana (72)
Kate Hudson (45)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Fogadóóra
Skylines - Vélemények
Rock zene
F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról
Versek!

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Vámpírok harca aaaaa
E. O. Chirovici aaaaa

 

Fórum - Édenkert a sikátorban - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

8. John Ryder (2013-06-13 13:55.38) aaaaa - (válasz John Ryder 7. hozzászólására)
Na, helyesebben Frank McRae, nem Colin, ez nem rali, hanem film... :)


7. John Ryder (2013-06-13 13:53.25) aaaaa
Nem a tipikus Stallone film, ahogy írták is lentebb, de azért egyszer meg lehet nézni, főleg aki amúgy is komálja a mozijait. Kicsit van egy Rocky 1-es beütése, nyilván egyrészt a korszak miatt is, de főleg mert valahol egy Rockyhoz hasonló figurát játszik itt is. Stallone, mint Cosmo Carboni egy vagány, belevaló, nagy dumás, de azért érző szívű utcai fenegyerek, aki próbál valahogy talpon maradni, végig azon jár az agya, hogy kitaláljon valami ütőset, amivel ki tud törni testvéreivel együtt a nyomorból. A bunyó szerves része itt is a történetnek, csak nem főhősünk személyesen, mint tőle egyébként megszokott, hanem nagy erejű, ám igen jámbor fajta öccse az, akit harmadik testvérével együtt beszervez valamiféle underground pankrációba a nagy lóvé reményében. Ez a jópofáskodó, mindig valami csibészségen agyaló, de azért nem felszínes és semmiképp se valami bugyuta vígjátékba illő karakter nem áll rosszul Stallonénak, kár, hogy egy-két későbbi filmjében nemigen alakított hasonlót. Összességében szórakoztató kis film, a vége felfogható drámának is, amikor kiderül, hogy a nagydarab néger pankrátor - akit Colin McRae alakít, ő játszott pl. A bosszú börtönében c., szintén Stallone filmben -, akiről azt hitték, hogy fürdik a sikerben és dől hozzá a lé, valójában nyomorúságosan tengődik pinceszobájában, családját, akikért gürizik, nem is látva évek óta, vagyis felmerül a kérdés, megéri-e éveket át mindennap szétveretni a fejed, ha abból csak aprópénz jön, s csak hiszed, hogy majd előbb-utóbb jobb lesz, meg ki tudsz törni a nyomorúságból, mire egyszer csak, úgy ötvenévesen rádöbbensz, hogy semmire nem volt jó ez az egész, maradtál ahol voltál lényegében. Szóval ezzel a filmmel, lévén, hogy ő maga is rendezte, talán azt akarhatta elmesélni Stallone, hogy bár ő maga egyike volt azon keveseknek, aki addigra a Rockyval már kitört az ismeretlenség homályából, hányan, de hányan vannak azok, akik csak álmodoznak ugyanerről, a kiutat keresve, de végül mégis csak lepereg az életük, s maradnak nekik a kilátástalan mindennapok nyomorúságos kis túlélési trükkjei. Persze lehet, csak túl sokat magyarázok bele ebbe a filmbe, ami nem túl nagy szám, de azért egyszer szórakoztató, én legalábbis nem bántam meg a rá szánt időt.



6. RAMBO JOHN J. (2013-05-12 11:10.32) aaaaa
Nem rossz film


5. StormshadoW (2011-05-02 03:43.12) aaaaa - (válasz Kisjon 3. hozzászólására)
Én Stallone kedvelő vagyok, pont ezért nem jött be annyira ez a film, Le van kanyarodva a fő vonaláról a fickó pont annyira mint az Oscarban . Ez nem annyira jön be nálam.


4. StormshadoW (2011-05-02 03:35.56) aaaaa
Fogós korrekt filmet láttam a digótól.Egész meglepő teljesítmény ez Stallonehoz képest, mert itt semmi akciót nem lehet látni tőle,viszont szinészkedésben már akár Pacino szintjét is alulról súrólhatja éppen. Stílusra nagyon hasonlít a Rocky filmekhez, főleg az ötödik részhez. Csóringer csavargós közeg, csibészbunyó a középpontban, de azok jó látványosra vannak megcsinálva, átjön nagyon a kín a verejtékező pofákon, a szkanderes jelenet simán veri szerintem az Over the top c film bármelyik jelenetét, de akár a jégkocka lépcsőről lebaszódása és a pankrációs emberreptetések is okádék durván néznek ki, egyszóval ilyen téren okés, de drámának nehéz volna nevezni. Köztes részeknél sok az ugatás, közönyös részek, annyiból ki lehet vele húzatni, hogy egész hangulatos a film, ez a negyvenes évekbeli atmoszféra amiben játszódik nem egy tucattermék kategoria.


3. Kisjon (2010-08-21 11:09.58) aaaaa
Sylvester Stallone első rendezése aki ekkortájt már a rockyval befutott sztárnak számít. tulajdonképpen egy érdemtelenül elfelejtett és kevés ember számára ismert mozi ez. egy korrekt történet, pár viccesre vett jelenet,egy indokolatlanul sokat beszélő stallone, egy jól teljesítő és játszó mellékszereplők adják a film sava-borsát. úgy gondolom, hogy egy próbát megér a film aki megtudja szerezni ezt a kincset az ne habozzon megnézni, főleg stallone rajongók előnyben.


2. Dakri (2009-08-23 15:42.46)   - (válasz Beszko 1. hozzászólására)
Szia.Nekem kéne dvd-n ha vki tud segítsen.Köszi.E-mail:dakri@freemail.hu


1. Beszko (2009-02-09 22:34.35) aaaaa
Hát ez egy óriási film.Stallone miatt szedtem le de itt nem ő volt a legfontosabb ember.De a stallone rajongóknak egy kötelező darab.Mindenki nézze meg akinek csak lehetősége van rá.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekJohn Ryder, 2013-06-13 13:558 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk