Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A mag (4K Blu-ray)
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
King Kong visszatér
- Film Mánia, 16:55
Engedd el!
- Paramount Network, 17:20
Eredet
- HBO, 17:35
Szerelem első lájkra
- Film4, 18:10
Egy kivételes barát
- Cinemax, 18:11

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Al Pacino (84)
Hank Azaria (60)
Jeffrey DeMunn (77)
Jason Lee (54)
Renée Zellweger (55)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Krisztus utolsó megkísértése - Vélemények
Segítség mi a film címe????
Családi tűzfészek (1979) - Vélemények
- Filmes Sámánok Rendje -
Kaja-pia topik, avagy: ki mit szeret enni-inni?

További fórumok

Utoljára értékeltétek
A nagy Ők aaaaa
Aaron Eckhart aaaaa

 

Fórum - A látogató (2007) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

21. KapiGabi (2020-04-04 06:37.45) aaaaa
Nem kell kisregényeket vésegetni erről a filmről, elég egyetlen szó: jó.


20. Krisz papa (2014-09-20 16:01.03) aaaaa
Finoman, kellemesen melengető, megható történet, egyszerű, nyugodt, hatásos köntösben bemutatva. Hihetetlen eleganciával tárja elénk a rendező egy kivűlről talán sikeresnek tűnő, de magányos, idősödő, zárkózott, néha arrogáns férfi szenvedését, majd lelki gyógyulását. Egy férfiét, akinek már nincs családja, aki elvesztette az élet zsibongását, a lelkének eledelét, a fia elköltözésével, és a zongoraművész rajongott feleségének elvesztésével. Számára az élet túlélés, és nem öröm, és kihívás. A tanítás már jelentéktelen számára, az írás sem izgatja már, pedig érzi mindkettő felelősségét, de nem érdekli, amely még egy terhet tesz a vállára.
..., és egyszercsak belezuhan az életébe egy fiatal pár, akiknek szüksége van a személyére a segítségére, akik visszahozzák az életébe a zsigongást, az önkifejezés lelki eledelét, megtanul szépen fokozatosan megint élni. Az anyuka megjelenése adott olyan érzéseket, amelyeket már úgy gondolta soha többé, adott erőt amivel továbbléphetett egy számára ismeretlen, és izgalmas jöbőbe. A film vége életszerű, és sallangoktól mentes.
A film kidolgozottsága, képi megjelenítése egyszerű, a helyszínek kiválasztásával valódi életképeket mutat be nekünk, ezzel biztosítva a színészek számára a kibontakozási lehetőséget. Érdekessége, hogy enyhe, a történetet finoman átfonó társadalomkritika is megjelenik, ami miatt a film nézése közben kavarogtak a fejemben a gondolatok. Tény, nem volt teljesen objektív, de egy alkotás szerintem kinyilváníthatja alkotója véleményét, leginkább, ha az belepasszol a történetbe. Én úgy is élveztem az alkotás efajta bemutatását, hogy nem értettem egyet ezzel a véleménnyel, hiszen hiába ismételgetjük, hogy "hiszen hát nem csináltam semmi rosszat", a tény, hogy illegálisan volt az országban alapvetően nem megfelelő magatartás. A fiú, és az anyja tragédiáját megértem, és sajnálom, a főhősünk tehetetlenségének őrjítő érzését is átéltem, de ennek így kellett történnie.



19. Tolnaij (2014-08-15 18:27.14) aaaaa
Szabadság, egyenlőség, testvériség! Sok-sok ilyen filmet kell még leforgatni, hogy eljussunk már végre ide, ha egyáltalán lesz ebből valaha is valami. Politikusoknak kötelezővé tenném ezt a filmet! Igazságtalan világ ez, miért nem változtatunk már rajta?


18. Su-30mk (2013-02-20 18:33.05) aaaaa - (válasz Az utolso szamuráj 17. hozzászólására)
Kitűnő értékelés, jó volt olvasni így a film után, csak egyetérteni tudok vele. Kutakodtam a filmes emlékeimben hol láttam korábban ezt a kiváló színészt, Richard Jenkins-t, az Államérdek-ben volt a bérgyilkos illetve a Kőkemény Minnesotában az apa szerepében volt ismerős. Főleg az utóbbinál már akkor feltűnt, hogy bizony tud valamit.
Most néztem meg egyébként, a Látogató-ban nyújtott alakításáért Oscarra jelölték.


17. Az utolso szamuráj (2011-07-07 20:09.03) aaaaa
Már nem írok.
Már nem várok semmit az élettől.
Nincs feleség,nincs gyerek:nincs semmi,még munkám se,csak áltatom magam,hogy fontos dolgot cselekszem,csak áltatom magam...hogy élek.Még magam számára se vagyok fontos,arcom ráncosodik,kapcsolataim pár szavasak....te és ti nem tudjátok,mi a magány.
Hogy annál nincs borzalmasabb,nincs szomorúbb.lehangolóbb,szánalmasabb,üresebb érzés,hogy kiszív mindent belőled,amit az élet esetleg adhat vagy amit már adott.
Csak elvesz:lélekgyilkos,nesztelen,könyörtelen,pusztító.
Aztán egyszer hazatértem ritkán használt lakásomba:egy fekete nő fürdött kádamban,és egy szíriai férfi támadt rám.Minden megváltozott körülöttem:minden.Ha csak pár napra is.
Még ha csak pár napra is.

A Látogató nem fontos film:de kitünő film,és ezáltal pedig fontos.Hogy miért,igen egyszerű:mert életszerű,mert finoman szól valamiről,mert apró rezdülésekből építkezik,és mert nincs rá jobb szó:gyönyörű.De nem úgy,ahogy az agyondicsért,giccses vackok,ahol fightokat vívok rajongókkal,akik csak azokat az érzelmeket értik,amiket kimondanak,amik a képükbe másznak és lenyomják a torkukon erőszakkal,ők meg primitív módon még hagyják is.
Van élet ezeken a moslékokon túl is.
A Látogató letisztult film,igen egyszerű képi megoldásokkal dolgozik,a történet se csavaros,se túl meglepő:mégis működik.Rendezője a legegyszerűbb dolgot cselekedte:elolvastatta színészeivel a szövegkönyvet,aztán engedte nekik eljátszani a karakterüket.Mindenki jó,és az idősebb hölgyet játszó színésznő észvesztően erős:ám ez a film Richard Jenkins öregebb vállán nyugszik.
Ő meg nincs rá kifejezés,mennyire hiteles.
A színészeknek olykor kijut az a szerencse,megtalálja őket az a szerep,amire valahol rászülettek:a kicsit sebhelyesebb arcú Jenkins él a lehetőséggel,mit Thomas McCarthy adott számára.Az én titkos kedvencem általában mellékszereplő:de annak precízen tökéletes,holott tehetsége magasan egy Clooney vagy egy Jude Law fölött van:csak hát a kor...a szexuális kisugárzás hiánya...és hogy nem jóképű,emiatt többen még a nevét se ismerik.
Öreg hiba.
Ennek a fószernak ott van arcán a szenvedés:ott van arcán ahogy a hidegsége megolvad,ahogy finoman kibontakoznak az emberi érzelmek ,és hogy udvariassága mögött igaz emberség lapul.Ez a 101 perc olyan értékekről mesél,amiket néha elfelejtünk,én is bizony,de nem figyelmeztetően és sértőn tanít:hanem finoman és olykor kedves humorral terel.Mindezenközben nem rest bemutatni a 2001 óta bizonyos helyekről érkező emberek felé az előítéletet,kritikát fogalmaz meg a magát a Szabadság hazájának tartott USA irányába és rámutat,emberi életek mennyire sebezhetők és mennyire nem jelentenek semmit azoknak,akik intézkedéseket hoznak,tegyék bár azt esetleg hazájukat védő valóban jó szándékkal.
Tökéletes mozi a nyugodtság jegyében,mégis valami belső szívtől átitatva,és igenis vannak benne szenvedélyek:csak minden olyan elegánsan,nem kirivóan,hanem ahogy éltesebb emberektől sejthető.Szerelem két,szemlátomást valóban összeillő ,élete nagy részét már leélő személy közt,akik közös sorsába ugyanaz szól bele,mint ami összehozta őket:de legalább volt pár napjuk,és remélhetőleg lesz még több.
A "habibti" pedig bekerült a bal csücsökbe:dallama van,értéke és ott,a reptéri búcsúzásnál fájdalmas és gyönyörű jelentése.
EMBEREKNEK kötelező.


16. Jani77 (2010-05-08 20:55.04) aaaaa
Jó film!
Egy életúnt férfit ismét megtalál az élet!
Kiváló dráma egy kis melankóliával (szerintem a film hangulata hasonlít egy kicsit az elveszett jelenteshez)!


15. Bean (2010-04-15 15:26.29) aaaaa
Teljesen rendben van az egész.Valahogy kellemesen tud hatni a film annak ellenére, hoyg dráma és ezáltal van vidám és kevésbé vidám része.
A történet magában egy elég kellemetlen és elég hálátlan dolog, pláne ha azt vászonra viszik és próbálják a nézőt picit ebbe a műfajba belekotoltatni.
A film kapcsán volt itt nekünk egy jelölésünk ami mellett nem igazán lehet csak úgy elmenni.
Annak ellenére, hogy a film nekem tetszett és érdekesnek találtam, mégsem éreztem jogosnak a jelölést.
A film folyamán inkább azt éreztem, hogy a szereplők összhatása tudta emelni a minőséget és a hangulatot.
Egy színész kiemelni nem igazán tudnák, főleg úgy, hogy az jelöljem is díjra.Persze ez az én véleményem ami valószínű, hogy csak engem érdekel...:)


14. KicsiRéka (2009-12-27 00:22.31) aaaaa
spoiler

Nagyon nagyon tetszett a film, kedvelem ezeket a lassú, szomorkás ám mégis magával ragadó és tartalmas drámákat. Richard Jenkis karaktere egyszerűen imádni való, már az elején belopta magát a szívembe. Zárkózott, esetlen, az első percekben egy életunt csődtömegnek tűnik aki bár sikeresnek látszik kívülről, mégis, ha jobban megfigyeljük kitűnik, hogy elvesztette mindenét, próbálkozásai zátonyra futnak, a munkájában nem találja örömét, nem is érdekli igazán. Gépiesen cselekszik. Aztán egy véletlen folytán berobban az életébe valami tartalom, kezd felszabadulni, az űr lassan megtelik zenével és újra: lehetőségekkel.
Másik oldalról megközelítve, bevándorlás, elfogadás, más kultúra, előítéletek, gyökerek. Imádtam a filmben azokat a rejtett, finoman elejtett kis utalásokat, amelyek mind mind az előbb felsorolt fogalmakra vonatkoztak. Például: amit Frenkiy is megjegyzett a szenegáli lányra, "de nagyon fekete", aztán amikor Mouna megkérdezi az arab ügyvédet hogy honnan jött, annyit felel: Quinsből. Sokan hajlamosak elfelejtkezni arról, honnan jöttek, akik pedig éppen új életet kezdenének, azoknak sokszor nem adatik meg a lehetőség.
Richard Jenkins drámája valamint a bevándorlók drámája egészen összekapcsolódik és olyan gyönyörű de keserédes végkifejletet von maga után, amit nem minden filmben lát az ember. Ha lehet ezt mondani, minden rosszban van valami jó is, Walter bár elveszíti azt amit megtalált, a nőt, de felfedez valami egészen újat, a zenét. A zenét, amivel kifejezheti örömét, kifejezheti bánatát, kifejezhet mindent, ahogyan az utolsó képkockákon veri a dobot a metróállomáson. Az valami hihetetlen jó jelenet volt. Mouna újra visszatérhet Szíriába, ahová talán mindig is visszahúzta a szíve, de ennek is ára van. A leginkább tragikus sorsa Zainabnak van talán, aki teljesen egyedül maradt egy olyan országban, amelyet még nem ismer és ami bármikor kilökheti magából. Nem lennék a helyében az biztos.
A zenéje igazán magával ragadó, a színészekre pedig egy szavam nem lehet. Richard Jenkins hatalmas a filmben, szerintem maximálisan megérdemelte azt a jelölést. Régen láttam ennyire hiteles játékot.
Nagyszerű film, és bár nem az a fajta, amit bármikor újranéz az ember, de pont ez adja neki a mélységet is. 5 csillag.


13. Frenkiy (2009-12-26 11:47.49) aaaaa
Ez egy szívszorongató dráma, nagyon élveztem.Azonban volt benne egy rész amikor röhögőgörcsöt kaptam, amikor Tarek anyja meglátja a barátnőjét, és megkérdezi " Az a fekete lány az ? " -igen , "de nagyon fekete ! " Ezt nem rosszindulatból mondta, de akkor is tükrözi nagyon sok ember viszonyulását a mássághoz, még ha el is fogadják , akkor is első látásra érvényesülhetnek az előítéletek. PERSZE A FILM NEM ERRŐL SZÓL, nekem elsősorban a zene világának bemutatása tetszett igazán, ez az ősi dolog ami képes összehozni embereket, és elfeledtetni e materialista világunk nehézségeit.


12. Smokecity Underground (2009-05-19 22:54.30)  
remek. remek. remek.


11. Mr.all-In (2009-03-05 18:02.32)  
Az alábbi idézet amúgy a rendező egy másik filmjének a leírásából való!


10. Anitabagwell (2009-03-05 08:32.05) aaaaa - (válasz Aritus 9. hozzászólására)
uhhh na igen, ez dejó tényleg.


9. Aritus (2009-03-04 11:54.42) aaaaa
"A sors ajándéka, hogy amikor a legkevésbé számítunk rá, akkor sodor az utunkba olyan embereket, akikről hirtelen nem is gondolnánk, milyen hatással lehetnek az életünkre, ha elég nyitottak és bátrak vagyunk!" Na, ez az!!! :-)


8. Aritus (2009-03-04 11:53.05) aaaaa
Remek film,remek alakítások.Irigylésre nméltó az a bátorság,ami profban benne van: kimondja élete kudarcát,olyan dolgot csinál, amitől jól érzi magát és elengedi a nőt, akivel boldog lehetne, de mégsem adja fel! És talán boldog is??? Nagyon nagyon jó film!


7. Anitabagwell (2009-02-26 15:35.24) aaaaa - (válasz Vato loco 4. hozzászólására)
a végében tényleg minden benne volt. elképesztően erős befejezés lett.


6. Anitabagwell (2009-02-26 15:34.26) aaaaa
emlékszem, még általános iskolás voltam, akkor még nem is gondoltam, hogy majd egyszer jobban elmélyülhetek a töris témákban vagyis még nem készültem történésznek :D és már akkor mondtam a tanáromnak, hogy "Csak egy baj van a Szabadságszoborral. Hogy Amerikában van. Nem oda való..." Akkor a tanárom kinevetett, emlékszem rá, és azt mondta, hogy majd idővel ezt máhogy fogom látni. kb 7 év telt el és ez a gondolat csak erősödött bennem azóta.
mostmeg eszembe jutott a film kapcsán is...
Egész Amerika egy rohadt börtön...


5. Anitabagwell (2009-02-26 15:27.52) aaaaa
Ez bizony nagyszerű film lett! Nem mindennapi történetbe ágyazták bele az alkotók, azt a szomorú tényt, hogy a mai világban nem az számít, hogy milyen ember vagy, hanem az, hogy honnan jöttél.
Szívszaggató egy film lett, de tényleg. Gyakran esek én is abba a hibába, hogy könnyen el/megítélek embereket. Hál Istennek, filmünk főszereplője Walter Vale nem így tette. Nagyon jól játszott Richard Jenkins, de a többi szereplő is. Együtt alkottak valami nagyszerűt, és számomra mindenféleképpen maradandót. Az, ahogy az amerikai, már inkább idős kor felé hajló begyepesedett férfit megérintik ezek a teljesen más életfelfogású, de nagyon jó emberek, és ahogy ragaszkodni kezd hozzájuk... valami bámulatos volt, amilyen lágyan ez kibontakozott a filmben.
A film befejezése, meg csak mégjobban nyomatékosította ezt a tézist.
Szomorú, megrázó alkotás, de én is csak ajánlani tudom mindenkinek, mert az élet nem olyan egyszerű, mint azt mi hisszük! most komolyan, kajak elgondolkodtam rajta... szidom itt a kormányunkat állandóan, meg minden, sajnálom magam, hogy de rossz nekem, és akkor megnézem ezt a filmet, és rájövök, hogy nekem milyen baromi jó sorom van.


4. Vato loco (2009-02-24 15:28.04) aaaaa
Szomorú! Ez az oscar csak ilyen filmeket vonultatott fel szinte, najó a Gettó milliomosnak happy end lett a vége. De valójában ezekből lehet tanulni!Richard alakítása jó volt, tényleg nemes egyszerűséggel hozta azt amit elvárt a rendező és a néző, ám oscar jelölést nem adtam volna. Ettől függetlenül jó alakítás volt. A film szép volt, jó téma, és szép befejezés, ahogy elkezd dobolni a metroállomáson, abban benne volt minden. Ajánlom mindenkinek!


3. Kaamir (2009-02-22 16:59.55) aaaaa
Egy vélemény a filmről:
[link]



2. Facike (2009-02-05 12:24.15)  
Ez nálunk is megtörténhet,csak bizonyos etnikumbéli emberrekkel, de lehet az nem lenne egy nagyon jó film mint ez, lehet h nem is tartana 103 percig, csak mondjuk 30 amíg eltemetik a profot.


1. Andean (2009-02-02 21:03.07) aaaaa
Szenzációs!!!



Kapcsolódó fórumok

VéleményekKapiGabi, 2020-04-04 06:3721 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
A látogató adatlap
Eredeti cím: The Visitor
Évszám: 2007
Rendezte: Thomas McCarthy
Szereplők: Richard Jenkins, Haaz Sleiman, Danai Jekesai Gurira, Hiam Abbass, Marian Seldes...

További információk

Szereplők fórumai
- Richard Jenkins - Vélemények


 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk