Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-04
27
A kiméra
A Majomember
Az első ómen
Hogyan szexeljünk
Kék Pelikan
Nemkívánatos személyek

2024-03-28
Belu - A legbátrabb bálna
Cabrini - A szent
Godzilla x Kong: Az Új Birodalom
Ki hitte volna?
Pókok

2024-03-21
Artúr, a király
Bonnard - Egy festő szerelme
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi
Kung Fu Panda 4.
Őszi sanzon
Szeplőtlen
Vaskarom

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Wonka (4K UHD + Blu-ray) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz*
Ferrari (4K UHD Blu-ray + BD) *A mozifilm* *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz*
Aquaman és az Elveszett Királyság (Blu-ray + DVD) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol
A mag (4K Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
A legyőzhetetlenek
- Moziverzum, 03:50
Cápa tó
- Film Mánia, 03:55
Mobil
- AMC, 04:00
Mindörökké szerelem
- HBO, 04:30
Hova tűntél, Bernadette?
- SuperTV2, 04:30

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Brendan Gleeson (69)
Christopher Lambert (67)
Terence Hill (85)
Eric Idle (81)
Lucy Lawless (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Mit hallgatsz most?
Rock zene
Fogadóóra
2022-es választás
Versek!

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Book of Clarence aaaaa
Blu Mankuma aaaaa

 

Fórum - Kettős játék - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2 3
69. Angelsoul (2023-05-05 14:28.38) aaaaa - (válasz Lesifbi 60. hozzászólására)
Az emberek nem ok nélkül húzzák le és ehhez nem kell figyelmetlen nézőnek lenni vagy butának. Rossz rendezésnek hívják, amikor túlcsavarják a történéseket vagy annyira homályosan vezetik fel szándékosan, hogy maguk a szereplők sem értik, mit miért csinálnak. Na, ez egy ilyen. Nem szeretem a szájbarágós filmeket, de ez a skála túlvégén van. Én meg azt tartom gáznak, amikor alig várja egy-egy okoskodó, hogy minden nézőt lehülyézzen, mert nem tetszik neki egy film.(nyilván a saját értelmi képességeit kívánja ezzel felemelni, veri a mellkasát, mint King Kong).

Létezik olyan, hogy jó film - hülye néző, de olyan is, hogy rossz film - nem hülye néző. Ez az utóbbi. Nem hiába bukott meg. Az, hogy utólag nyer értelmet látszólag összefüggéstelen jelenetek sokasága, sok film sajátossága, és van köztük jó is. Tehát nem az a gond, hogy használja az időugrásos, utólagos értelemnyerés eszközt, hanem az, hogy a jelenetek önmagukban is rosszak, nem adja meg azt a kíváncsiság faktort, hogy a néző tűkön üljön, annyira tudni akarja, mi az összefüggés és mi a végkifejlet. Ezért van, hogy sokan félbe hagyták, mert a "reményt" az alapizgalmat sem kapták meg, hogy a végkifejlet kárpótolhatja őket..

Az alap krimik (Agatha Christie-regényekből készült filmek) is úgy épülnek fel, hogy a végén derül ki, ki kicsoda az egészben, mégis a feszültségkeltés, a kíváncsiság áthatja az egészet. Itt semmi ilyesmi nincs.
Én meg azt mondom, ez a baj.
A "csattanó" olyan kiszámítható, mint az 1x1.


68. Angelsoul (2023-05-05 13:50.23) aaaaa
Csatlakozom a többséghez. Borzalmas film. Rossz forgatókönyv, rossz rendezés, nevetséges párbeszédek. (egy-két poén volt, amin felnevettem) De kémfilmként is gyalázatos, ahogy romantikus vígjátéknak sem mondanám, thrillernek végképp. Na, mivel eleve nem volt a stáb számára sem tiszta, hogy milyen műfajú filmet készítenek, olyan is lett a végeredmény. Mintha csak pakolgatták volna a különböző jeleneteket. 1 órát minimum várnia kell annak, aki bármilyen logikát el akar csípni a film történetéből. De utána sem lesz sokkal jobb, hogy tisztul a kép.

Kicsit sem izgalmas a csavarok ellenére sem. Kínosan rossz, hogy a nézőt egyedül hagyja fogodzkodók nélkül. Ez rendezési hiba.
Katyvasz az egész, még úgy is, hogy értettem 1 óra eltelte után, hogy kb. miről is van szó. A ki kivel, hogyan eltúlzása, ezer ember, és a sok kuszaság, időben ugrálás viszont nem sok jót ígér.
A párom bealudt, én végigszenvedtem. A kopasz csávó (cégvezető) - lusta vagyok kikeresni a nevét - baromi jól játszott. Kb. ennyi pozitívumot tudok felsorolni.



67. Vmiso (2017-06-15 19:25.43)  
Jópofa kémkedős film, emellett elég formabontó is.
Nekem bejött, főleg a film végi csavar után éreztem úgy hogy megérte megnézni.


62. Kittentyű (2013-12-05 02:24.11) aaaaa
Nem nagy szám ez a film. A színészek nem voltak rosszak, viszont a sztori annyira nem jött be.


61. Emmersson (2013-11-17 20:01.12) aaaaa - (válasz Flagg 54. hozzászólására)
Uhh...a Memento nálam alap :)


60. Lesifbi (2013-02-11 17:26.41)   - (válasz Az utolso szamuráj 53. hozzászólására)
Megmondom én hogy mi a baj:

Sokan akik lehuzzák a filmet, olyan filmnézök akik ahhoz vannak szokva, hogy film közben csörög a mobil, üzi jött a face-n, a sms-t kell irni az iPhone-on stb.. és igy nem tudják élvezni az ilyen filmeket, mint ez. Ami igenis le tud/na/ kötni, és oda kell figyelni az elejétöl a végéig....

Szerintem amugy zseniális film, borzasztó jó csattanóval!


59. Starsineye (2012-02-08 15:25.14) aaaaa
Hát, pár hasonlót láttam már.
És Julia tényleg nem túl előnyös kameraállásokat kapott ebben a filmben.


58. ZsD (2012-01-14 12:04.08) aaaaa
Áááá, eltünt a hsz-em!?


57. ZsD (2012-01-14 12:03.40) aaaaa
Két számomra semmit mondó színész, egy agyon csavart - néhol még izgalmas is - történetben. Összességében fura az egész, hogy hatalmas vállalatok egész "kis CIA"-t tartanak fent maguknál... és hogy senkit nem zavar, hogy illegális amit művelnek... Közepes, egyszer nézhető film.


56. Weser (2011-05-26 23:47.12)  
Nagy csalódás volt ez a film, ráadásul untam is hasonlóképpen, mint az Utazó-t (bár az még mindig jobban tetszett egy kicsit). Nagyjából egy színvonalú ez a film az Amerikaival. Attól, hogy ismert színészek a főszereplők, még nem jelenti azt autómatikusan, hogy jó is. Ez is példa erre.


54. Flagg (2010-08-13 18:18.57) aaaaa
Fogalmam sincs miért húzzák le annyian ezt a filmet. Apropó, azaz mégis van hiszen ez egyértelműen kiderül a hozzászólásokból. Nem értik a szegénykék. Azt viszont már tényleg nem tudom felfogni mi olyan érthetetlen ebben a filmben. Persze úgy én is segghülyén írnék be ha az első óra után otthagynám a filmet. Kíváncsi lennék mit szólnának mondjuk egy Mementó című műhöz vagy mondjuk a 21 gramm-hoz. Azt se értenétek? Szerintem inkább nézzétek végig, annyira azért nem rossz. És úgy látszik a Julia-Clive páros egész jól megérti egymást (értsd: Közelebb).


53. Az utolso szamuráj (2010-07-16 13:37.31) aaaaa
Én a magam részéről élveztem.
Tony Gilroy neve mellé jópár kellemes mozi van feltüntetve,mostanság már rendez is.Más kérdés,hogy az ő kissé...kifinomultabb és nem mindenki álltal érthető ironikus és cinikus humora és rendezési stílusa a siserehadat mennyire érdekli-leginkább sehogy.
A Kettős játék nem is volt siker,igaz,vannak hibái is,nomeg logikátlanság benne,nehogy már egy profinak ne tünjön fel,talán azt a lapot nem véletlen hagyják ott neki....ha valamiről üvölt,hogy csapda,hát az az,amelett a másik cégnek nem ártott volna megszerzése után leellenőrizni,azzal az erővel a visszafeleselő tampon avagy a lerágható szexbilincs képletét is tartalmazhatta a papiros ,sőt a turós csusza Tom Wilkinson módra is bejátszhatott mint olyan volna...de persze nem))
Clive Owent szeressük,-így királyi többesben én hatökör-mert szomorú szeme van és festett haja,amúgy meg slendriánul jóképű és remek színész.Julia Roberts-et már nem annyira,mert mikor mosolyog,akkora lesz a szája,hogy mindig félek,a feje azon a ponton egyszerűen kettéválik és a felső rész leesik,nomeg színészileg is vannak gyengébb periodusai,mint például itt.Szexi nőnek meg annyira már nem eladható,sminken keresztül is látszik,nem szerencsésen öregszik.
A film az ipari kémkedés dzsungelébe hivatott bevinni,bár van átverés és ötlet a forgatókönyvben,azért nem annyira bonyolult a dolog,ahogy azt az alkotók hiszik(meg ahogy néhány néző bután nézett maga elé,mert jé,mindent nem szájbarágossan adagoltak le a torkukon.)A stílus mi feküdt nekem,valahogy laza volt,játékos,és bár kémkedtek ezerrel,nem pusztult el fél Párizs,New York és Róma legfelkapott cipészboltja sem.
Talán többeknek zavaró volt az időbeli ugrások,nekem az is begyere,és a mellékszereplők jóval erősebbek voltak a főszereplőknél,igen,még Owen-nél is.Wilkinson és Paul Giamatti első lassított jelenete önmagában a legjobb pillanat a 120 percben,az a lassított fight a nagyok közt.....überzsírkirálytotalmotherkingcucc.
Ez a film,és kéretik nem megsértődni,inkább kicsit az igényesebb szórakoztatást tűzte ki célként,nem átallott stílussal rendelkezni,ami ugye azonnal azzal jár,lesz akinek ez nem fog tetszeni.A lassabb filmek kedvelőinek mégis okozhat jóérzést,ráadásul jófajta párbeszédeket is tartalmaz,nomeg mikor Giamatti mint egy tábornok a maga 101 cm-vel parancsokat osztogat,önmagában hatalmas és parodisztikus.Én ezekért a dolgokért hamar megbocsátottam neki a forgatókönyv amúgy valóban érezhető és látható bakijait és Julia Roberts pocsék kinézetét.


52. Cthulhu6 (2010-03-28 15:59.48) aaaaa
"Hajnövesztő....." :D :D

Mekkora poén..... :D


51. DaddyT (2010-03-11 13:45.21)  
Csavaros,koncentrációt igénylő cselekmény, tele buktatókkal
és időben visszaugrással!Lenyűgöző szövevényes, intrikákkal teli
világba enged bepillantást, melyben 2 Mammut cég egymás tönkretételén
igyekszik. Vállalati kémkedés, csalás, megfigyelés, kémkedés és
a másik kijátszása némi fanyar humorral vegyítve!London, Róma, Miami és
más csodálatos helyszínek!Remekül megkomponált végjáték és csattanó.
Nagyon jó karater kidolgozás Owen és Roberts mindketten hibátlanul játszanka,
és Paul Giamatti szerintem az egyik legjobb mellékszereplő aki létezik!
Értékelés: 4/5 (Abszolút nézhető!!)


50. Cerevisiae (2010-02-15 07:04.01)  
tegnap a ker. csatornák kínálata (pl.: csonthülye 2) helyett betettem ezt! De minek?!?! A RTL-ről legalább tudom hogy nézhetettlen filmet kínált! De ez is az volt! Inkább az alvás!!!!!


49. Sötétszív (2010-02-14 00:34.32) aaaaa
Ez egy olyan film, amit nem fogok újra megnézni. Elég volt egyszer is végigszenvedni. Tony Gilroy előző filmje a Michael Clayton legalább érdekes volt, de ez semmit sem nyújtott két órán keresztül. Egyedül a vége főcím tetszett igazán. Unalmas párbeszédek hosszúra nyújtva, idegesítő színészi játék. 2009 egyik legrosszabb filmje. Ez nem az én filmem!


48. Tömö (2009-12-20 13:04.41) aaaaa - (válasz Anitabagwell 47. hozzászólására)
nekem az egész lénye:DD
mikor nézem, az Alien 4.részéből jut eszembe a szörny-a közös lény Weaver és az alien "gyermeke",tiszta olyan az arca:DD


47. Anitabagwell (2009-12-20 11:26.04) aaaaa
felfoghatatlan számomra, hogy EZÉRT Julia Robert Golden Globe jelölést kapott...


46. Tömö (2009-12-20 10:58.24) aaaaa
ezt a borzasztó unalmas,és hosssszúúú filmet!
de végig néztem!semmi nem volt benne!egyedül párbeszéd ,amit megjegyeztem-:az jó volt!mintha én mondtam volna:DD
Roma-szoba jelenet! naggyon jó:DD (Julia monológja)
Clive:-és te kiosontál a kádból,hogy ébresztőt kérj?
Julia:ez egy 5csillagos szálloda,hogy lehet ez?
C:az olasz lazaság...
J:nézd,mondtam,hogy titkos,ezt pont neked kell elmagyaráznom?
C:hát ez Dubaira is ráver egy kört...
J:tessék?
C:-ÁLLVA MARADTAM!.... :DDDDD
J:...

C:ki tudja,talán nem akartad,hogy Kairóba mennjek!
J:ez olyan szomorú!mivel én is pont ezt gondoltam,hogy talán kijátszol,hogy ez vmi bosszú,hogy visszavágj Dubaiért,aztán azt gondoltam,milyen szőrnyű,hogy ezt gondolom,aztán rájöttem,te is ezt gondolod...és azt gondoltam,lehet,hogy éppen ezért éri meg? ez lenne az?hogy tudom,hogy te pont azt gondolod,amit én? és vajon azért hisszük ugyanazt,mert ez a munkánk?vagy azért ez a munkánk,mert ugyanazt gondoljuk? (EZ NAGYON JÓÓ!)
C:mindenki ezt gondolja,csak nem mondják ki!
J:a civilek nem gondolják ezt!
C:marhaság!senki nem bízik senkiben csak mi bevaljuk.
J: jó van,akkor valld be!
C: ÉN? sztem elöször te!
J:miért,én mit titkolok?
C:ez nem volt véletlen,igaz?...hogy itt vagy?
és találkoztunk.idejöttél,hogy megkeress,igaz?
J:szeretnéd,igaz?
C:de igaz,nem igaz??
J:mert te nem kerestél engem,igaz?.....

ennyi a 2órás filmből a legjobb rész:D -bocs,hogy leírtam...csak ténylg kár végignézni..
Osváth Andrea?? 8!!másodperces jelenete!!!!könyörgöm,ezért jár válogatásokra??egy olasz mondat,meg egy angol- álbibek:DDD


45. Krisz papa (2009-11-22 00:53.37) aaaaa
Sajnos a film harmadánál elbóbiskoltam, annyira nem kötött le. A történet unalmas, és kiszámítható, kis csavar a végén dobott egy kicsit rajta, de azzal, hogy nem az utazással fejezték be, ez is várható volt. Annyi jobb átverős film van, ez gyenge. A főszereplőink jók voltak, de a mellékszereplők sem hozták a szintet, kínosan játszottak, nézni alíg bírtam. Ami fájt, hogy sem szövegében, sem akciójában nem volt maradandó élmény, sőt... Kár érte, hiszen az Ördög ügyvédje, és a Dolgok állása forgatókönyve után épp a forgatókönyvvel, de a rendezéssel is voltak problémák. Pár gyönyörű helyszín, és Julia és Clive, ezért lett 3*.


44. Everon (2009-10-30 22:23.26) aaaaa
Én végig néztem, bár ne tettem volna. A végén ül az ember és csak azt hajtogatja, hogy ennyi volt? Erre volt az a nagy felhajtás? J.R. és C.O. szinészi játéka nem volt nagy szám, pedig alapjáraton birom őket. Egyébként az alapsztori jó volt.


43. Schunita (2009-10-25 09:10.33) aaaaa
Borzasztó ez a film, nem is tudtam végignézni.


42. Vato loco (2009-10-21 14:46.40) aaaaa
Jaj gyerekek, most komolyan, mit vártok??? Ha túl egy síkú, akkor jön a szöveg meg a panaszkodás, ha meg kicsit cifrázva van akkor meg sírtok, hogy vontatott, meg uncsi. Ez a film közelsem unalmas, sőt teljes mértékig érthető, és nyomonkövethető, ráadásul ki is számítható a vége. Én személy szerint nagyon jól szórakoztam rajta, pedig egyenesen irritáló színésznőnek tartom Julia Roberts-et.
Nos történet roppant egyszerű, 2 multi és 2 főszereplő, akik a múltban kiötlöttek egy tervet. A 2 multi közt hatalmas verseny folyik a piacon, és csak az egyik nyerhet. Hogyan? Úgy hogy vagy jobbat csinál a másiknál, vagy csapdába csalja, és úgy teszi tönkre. Nos utóbbinak lehetünk tanúi. Ugyanis az egyik, Tom Wilkinson által vezetett cég eljátsza, hogy aduásszal rendelkezik, méghozzá egy fiatal tehetség birtokában. Mindenki elhiszi, még a 2 főszereplő is, akik szakmája a beépülés és kémkedés. Az idő sürget, ugyanis amelyik cégnek dolgoznak, pár napon belül részvényesekkel találkozik, akik általában ugye a főbb mozgatórugói egy cégnek. Nos őket valamivel le kell nyűgőzni, mert ha nem, könnyen elpártolhatnak tőlük. Így tehát a Clive és Julia minden erejükkel azon vannak, hogy ellopják a titkos képletet a másiktól, és úgymond saját cégüknek szolgáltatják át, mintha ők találták volna ki a kopaszodás elleni gyógyszert, sampont. Igen ám, de ez az egész egy megrendezett színjáték, mivel nincs titkos képlet. Tom Wilkinson cége egész egyszerűen átveri a másik céget illetve a saját zsebre dolgozó kémeket is, akik ugye igazából egy svájci multinak akarták eladni a képletet. De mivel nincs is ilyen képlet, így ők is át lettek verve és pénz nélkül maradtak, és a másik multi is át lett verve, mert a beígért gyógyszerből semmi nem lesz, és elvesztik a részvényeseket. Aki pedig győzött? Az eszesebb multi vezérigazgató.


41. Filmmoly27 (2009-10-21 13:48.02) aaaaa
Mostanában nagyon sok hasonló témájú film készült. pl.:Cash,ami 1000X jobban sikerült mint ez.Ez nagyon semmilyen.:(



40. Bartpet (2009-10-16 20:35.18) aaaaa
Nekem csalódás volt a film, többet vártam tőle, történetileg jó lett volna, de sajnos nagyon unalmassá tették.
Ennél a filmnél igaz az a tény, hogy nem mindig jön be , ha jó a szereposztás, a rndezőnek is oda kell tenni valami pluszt.


1 2 3

Kapcsolódó fórumok

VéleményekAngelsoul, 2023-05-05 14:2869 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk