Kollagén italpor 4 fajta kollagénből
Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A mag (4K Blu-ray)
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Harcban élve
- RTL Három, 21:00
A testőr
- Film Mánia, 21:00
Mi kell a nőnek?
- AMC, 21:00
A zongorista
- M5, 21:10
Gyakornokok
- Direct One, 21:30

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Al Pacino (84)
Hank Azaria (60)
Jeffrey DeMunn (77)
Jason Lee (54)
Renée Zellweger (55)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Asszociáció
Szólánc
2022-es választás
Ferrari - Vélemények
Kaja-pia topik, avagy: ki mit szeret enni-inni?

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Szellemirtók - A borzongás birodalma aaaaa
Henry Thomas aaaaa

 

Fórum - Erdei fantom - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

24. Vescod (2020-10-18 08:24.27)  
Sokan nehezményezik hogy a film nagyrésze "lassú és vontatott".A 80-as évekbeli slasherek egyik stílusjegye hogy a film kétharmada töltelékjelenetek(fiatalok piálnak,egymást ugratják,dugnak stb)a maradék egyharmad rész a hentelés.Ezalól nem kivétel a Halloween és a Péntek 13 filmek sem.De ott van pl az 1981-es Hell Night Linda Blair-el a főszerepben.Pár tininek beavatási szertartás gyanánt egy régi kastélyban kell eltölteni egy éjszakát.Az 1 óra 40 perces filmben 1 óra 10 percig(!)nincs semmi érdemi történés.Ezt nem hibaként kéne felróni,ezek a filmek ilyenek,ezt vagy elfogadja a mai kor adrenalinbombákon és látványfilmeken edződött közönsége vagy nem..80-as évek,jóval
alacsonyabb volt az ingerküszöb akkoriban,Szvsz attól ez a film még egy hangulatos és jobb darab az akkori slasher felhozatalból.


23. Arturo professzor (2015-09-05 17:01.13) aaaaa
Én is azok táborát gyarapítom,kiknek tetszett a film.



22. Arturo professzor (2015-09-05 17:00.42) aaaaa
1.5 milliós volt a budget,és 707 770 dollárt hozott össze.
1980.aug.21.és szept.29.közt forgatták,tehát egy ízig-vérig 1980-as film.New York államban forgatták a filmet.
Jason Alexander,Fisher Stevens és Holly Hunter első filmje.
A legtöbb éjszakai jelenetet nappal vették fel,és besötételték a képet.Egyetlen kivétel a tábortűz jelenetek azt tényleg éjszaka vették fel.
A film fináléja egy barlangban lett volna,de az tele volt denevérekkel.Ezért mentek a rézbányába,ahol akkora volt a por,hogy még hetek múlva is köhögték fel a port.
10 halott van a filmben.
13 baki van benne.


21. Gerry656 (2012-12-01 18:21.32) aaaaa
Van rengeteg "táboros" régi amcsi horror, de valahogy ezeknél engem abszolút nem érdekel, hogy másolják-e a Péntek 13-at, mert egyszerűen jó a hangulatuk. Nekem tetszett a film. Imádom a 80-as évek horrorjait, mint írtam a hangulatuk miatt. A cím fordítása már egyáltalán nem tetszett, de ezt megszokhattuk Magyarországon.


20. Tysonrichie (2012-09-09 15:42.33) aaaaa
Abszolút Péntek 13 másolat.
Akik fikázzák a filmet ne felejtsék el, hogy 81es filmről beszélünk. Akkoriban ez ütős horrornak számított.


19. Nordwarrior (2012-08-21 22:55.53) aaaaa
Olyan volt mintha valami Péntek 13 utánzat lett volna!
Kegyetlen jó film! :)
Nagyon ütött! :)


18. Az utolso szamuráj (2012-05-18 12:07.27) aaaaa
Nem jó ezeket a filmeket ma már nézni.
Nálunk jóformán ismeretlen moziról van szó,de mivel a "mű" maga a zsáner,nincs olyan pillanata,amivel egy átlagnéző ne számolt volna előre.A slasher műfajnak megfelelően ultraközeli képekben kapjuk némely vágást és metszést,és például a csónakos jopofaság szerethetővé is sikeredett,ezt Tom Savini munkájának köszönhetjük,aki a kis büdzsé ellenére se felejtette el,mivel tartozik munkájának.Igazából ez meg a nosztalgia segít azon,hogy ne tört össze a dvd lemezed mert más pozitívumokat nagyítóval se találni...igen,még a csöcsök se csúcskategóriásak.
Történet nincs,ezt talán mondani se kell,és a színészi megmozdulások miatt se kell ütni az asztalt,ejha,mennyi fel nem ismert és meg nem értett Al Pacino és Meryl Streep rohangált akkoriban a forgatáson,nemes egyszerűséggel volt akit a sortja lejátszott.(Érdekességképp,azért van ott olyan színész,aki később nagyobb filmek igen nívós mellékszereplőjátékával örvendeztetett meg minket.)Ami penetráns rossz,borzalmasabb egy "Best off Farkasházy Tivadar elmélkedései a lótenyésztésről" DVD-nél,az a vágás,olyan szinten amatőr,hogy a csatornába kéne lebukni megfelelő szavakért.Többen fölhördülhetnek a feliratoknál az elején,a későbbi Miramax-os főmufti honnan kezdte.....,no apám,ezt próbálnád most eladni szokott,erőszakos módszereid valamelyikével.
Biztos,hogy megvan a film nézésének a maga bája,hisz a trash is tud szórakoztató lenni,de ez a Péntek 13 koppintás ma valahogy rossz pillanatban kapott el,pedig vagy 20 éve láttam is.Csakhát...öregszünk,hülyülök,itt meg már a végén az összeégett maszkon se tudtam mosolyogni,én éreztem kínosan magam.
Metszőollós gyilkosságokból van ennél profibb munka is,a slasher műfaján belül meg vagy 50.


17. Morcica (2012-05-10 23:07.30) aaaaa - (válasz Morcica 16. hozzászólására)
akarommondani második


16. Morcica (2012-05-10 23:06.38) aaaaa - (válasz Weser 14. hozzászólására)
nem tudom, nálad hol van a spoiler, főleg, miután a legelső hozzászóló szépen leírt mindent előre.


15. Sokdudu (2012-01-14 01:27.52) aaaaa
Jaj de jó, hogy vége. Egy élmény volt. Én is szeretem az igényes slashert, mint pl. a Halloween vagy a Rémálom az Elm utcában- ezek igazi klasszikusok előbbi a thrilleresebb, utóbbi a horrosabb vonal alapköve. Még a kissé kopottabb Péntek 13-at is abszolút élvezhetőnek gondolom, de ez nemcsak poros, hanem gyenge is, minden ízében egy nagy mellélövés. Unalmas, nevetséges, és ostoba. Csak azért, mert régi, nem fogom felcsillagozni, ez kérem szépen egy messze-messze B kategóriás köpedék.


14. Weser (2011-12-20 19:35.27) aaaaa - (válasz Weser 13. hozzászólására)
SPOILER!


13. Weser (2011-12-20 19:18.42) aaaaa
Én igazából hatalmas nagy rajongója vagyok a slasher kategóriának a horror műfajból, szinte bármelyik régebben készült folytatásos horrort és persze az ilyen egyrészes darabokat is nagyon szeretem ebből az alműfajból. Ezeknek a többségének az alapkoncepciója mindig megegyezik, csak apróságokban is kidolgozottságukban térnek el.
Ha valaki megnézi ezt a filmet és ismeri a Péntek 13 sorozat első részeit, az az illető egyértelműen észre is veszi az óriási nagy szembetűnő azonosságokat. Szinte mindenben egyezik, csak a részletek adják meg mindkettőnek az egyediséget. Még kiinduló konfliktus, mozzanat is hasonlít valamennyire, hiszen a Péntek 13-ban a nevelőnők figyelmetlenségének következményében fullad a tóba a fiatal Jason, mintahogy a film folyamán megtudhatjuk később és az anyja bosszújának áldozataivá válnak a camping lakói, míg ebben a filmben már rögtön az elején láthatjuk, hogy szintén gondatlanságból, figyelmetlenségből adódóan lesz tragédia, egy rosszul véghezvitt tréfa, csak ebben maga az érintett vesz elégtételt, míg a Péntek 13-ban maga Jason csak a második részben kezdi meg a tombolását.
Odavagyok az ilyen eredi campingekért, legalábbis így TV-n keresztül. Jómagam nem vagyok nagy táborozó, de nagyon tetszenek az ilyen faházak egy erdő közepén, főleg ha éppenséggel egy kisebb tó partján is van. Hangulatosak, ideálisak egy horrorfilm helyszínére. Játszódhat a film cselekményének egy része magában a campingben, alakíthatják úgyis a filmet a készítők, hogy az erdőbe keveredjenek be a szereplők, így aztán sok helyszín adta kihasználható lehetőség van. Mint, ahogy ez a film is kiválóan példázza. Tehát a helyszín is majdhogynem egyezik az előbb említett, összehasonlított filmmel.
A gyilkosságok sem rosszak. Ugyan itt a gyilkos egy sövénymetsző ollót használ a gyilkolásokhoz, de szerintem abszolút alkalmas a látottak alapján, legalább annyira biztos, mint egy balta. Tom Savini ebben a filmben is jó munkát végzett, ezelőtt ugyebár már a Holtak hajnalában is, ezután meg olyan nagyszerű filmekben működött közre maszkmesterként és speciális effektus készítőként, mint például a Halálmester 1.
Arról már beszéltem, hogy melyik film hatása érezhető lényegében leginkább ezen a filmen, de azt is meg kell említeni, hogy milyen későbbi hasonló kategóriájú filmekre volt ez hatással. Ott van például a rögtön két évvel ezután készülő Sleepaway Camp 1. (A halál angyala) és annak a folytatásai. Én azokat is nagyon szeretem, főleg az első részét, nagyon szórakoztató kis horrorfilmek, a műfaj stílusjegyeivel ellátva. A helyszín, forgatókönyv lényegében ugyanaz, pár változtatással ellátva ugyan.
A színészekről is érdemes pár gondolatot szólni, de amennyiben az itteni színészekről mondok valamit, az szinte minden hasonló filmre igaz. Jópár fiatal táborozóról már a film cselekményének beindulásakor lehet gondolni, hogy melyikük éli túl vagy esetleg melyikük leli halálát egy ötletesebb gyilkosságban. Mint a legtöbb filmben itt is vannak unszimpatikus szereplők, akik személyiségükből fakadóan is hamarabb áldozatul esnek, én leginkább ha van a talpraesettebb, csinosabb és kedvelhetőbb csajokkal szimpatizálok, de persze ez érthető is, melyik férfi nem egy csinos külsejű csajnak szurkolna.
Lényegében ez a film arra amire a készítőik szánták tökéletesen helytáll, hiszen egy egyszerű, mégis jól felépített horror, a hangulata és minden egyéb pozitívuma a hozzám hasonló rajongóknak valószínűleg bejön. Nagyszerű munka.


12. Bagaj (2011-08-10 16:32.34) aaaaa
A magyar címfordítók itt is remekeltek.


11. Weser (2011-02-21 21:45.51) aaaaa
Nekem nagyon tetszett. Igaz, hogy nagyban másolja a Péntek 13 első részét, de legalább jól csinálja.


10. Nyolcadik utas (2011-02-11 10:03.09) aaaaa
Nincs ezzel a filmmel alapvetően semmi baj, 1981-ben bizonyára óriási izgalmakat okozott. Feszült pillanat van benne elég, és a felvillanó egy-két cickó, ha talán nem is elegendő ihlet az éjszakai ötcombú nőhöz, de kellően hozza az ingert. A futó lány rengő mellei miatt pedig külön dicséret!


9. Küsmödi bácsi (2010-12-13 09:02.28) aaaaa
Totális csalódás a film. Horror berkekben már-már kultikus, a The Burning több neves szaklap/oldal által magasztalva van.
Ugye a Péntek 13-hoz hasonlítják. Nos, a nyári táboron, a debil "gyerekeken", illetve a fák közt kommandózó sorozatgyilkoson kívül nem sok hasonlóságot vélek felfedezni.
A film első 3/4 rész inkább egy nyári táboros kalandfilm, csupa izgalmas karakterábrázolással: van a kötelező kemény arc, aki beszól mindenkinek, van a hülyéket kordában tartó főgóré, van a tipikus balf*sz, akit mindenki átb*sz, meg van a töltelék, akik vihognak, amíg ki nem purcannak. A film nagyrészében gyermekfilmet láthatunk, szerelmes szálak szövődnek, fák között huncutkodnak, zrikálják egymást, a csajok pletykálnak, szval igazi semmitmondó baromság. Közben elég érdekes perspektívából látni lehet a fák között leskelődő killert, de hogy miért vár a gyilkolással a film végéig, rejtély.
Van 1-2 véresebb, jó felvétel, de ezek nem mentik meg a filmet. Sajnos.
A gyilkos film végi ábrázolása meg inkább vicces, olyan, mint valami gonosz erdei manó, akik ellopja a gyerekek uzsonnástáskáját :)
Nézzetek mást e helyett!


8. Dav (2010-06-22 22:36.25) aaaaa
Péntek 13-utánérzés a 80-as évek elejéről...begerjedt fiatalok, előszeretettel feltámadó bosszúálló gyilkos (itt sövényvágó ollóval :), fedetlen ifjú női keblek...mindenki tudja miről beszélek. Mindazonáltal nem egy rossz darab, bőven nézhető. A zene nagyon kellemes, amolyan Carpenteres és van egy félperces jóféle öldöklés, amikor egyszerre öt balga fiatallal is végez csalafinta mészárosunk. Gore, ezt már szeretem :)!


7. Dymoon (2010-03-04 18:12.31) aaaaa
És láss csodát, március 11.-én megjelenik DVD-n.


6. Dymoon (2010-02-25 21:19.30) aaaaa
A 80-as években még nem volt divat fordulatokkal telepakolni egy horrorfilmet ahhoz, hogy jó legyen. A készítők újabban a csavarokban látják a lehetőségeket, és általában ez tetszik is az embereknek, bár számomra gyakran a film kárára megy az ilyesmi. Kivételek persze vannak. De a lényeg, hogy az Erdei fantom még a klasszikus slasher kategóriája szerint működik, egyszerű, de nagyszerű; adott egy bosszúszomjas, torz gyilkos, illetve egy csapat leölésre váró fiatal. Nem túl egyedi, ráadásul az egész film helyszíne egy nyári tábor. Egyértelmű a Péntek 13. nyúlás, de engem nem zavar. És bár a széria nagy kedvencem, ezt mégis tömörebbnek, erősebbnek találom. Gondolom, ezt nem tervezték több részesre, mert itt minden pozitívum megtalálható, ami a Jason-sorozat 10 részében. Itt nincs szükség annyi epizódra, hogy találjunk egy-egy jobb ötletet benne. Nem haláloznak el öt percenként az emberek, hogy már unjuk az ilyen izgalmasnak szánt jeleneteket, ha valakit megölnek, akkor az elég vérbő és kegyetlen, tehát hatásos is. A címszereplő pedig olyan, amilyennek egy hentelős film gonoszának lennie kell. A mozi legnagyobb erénye talán a zenében rejlik. Ez a félig vidám, félig lehangoló elektronikus muzsika hátborzongató, pszichotikus hangulatot teremt. Régi jó slasher ez a szórakoztatóbb fajtából.


5. The Duke (2009-06-19 13:07.04) aaaaa
Talán a Halloween után és a Őéntek 13 után a legérdekesebb Slasher film. Tom Savini Effektjei máig szuperek. A filmben elhangzó zenék nagyon elktronikusak, de szuperek nagyon jó film, na meg a vége az jól sikerült.


4. Trashfan (2009-04-27 09:14.44) aaaaa
Kölyök koromban, mikor a tv-ben ment többször is, mindig néztem, és be is csokiztam rajta, olyan félelmetes volt...akkor. Most meg majd bealudtam rajta.
egy szerencsétlen, agyhalott táborgiondnokot gyertyávan(biza, érdemes megnézni ezt a jelenetet) véletlen felgyújt pár hülyegyerek, aminek hatására a csávó elkezd pár év múlva kaszabolni egy bazi nagy metszőollóval. Kb ennyi a story.
A játék neve slasher, annak minden kliséjével felvértezve, viszont az erősségei nélkül. A fő gond az, hogy az első egy óra kurva unalmas. semmi nem történik benne, csak nézhetjük, ahogy a táborban összejönnek a balfasz áldozatok, aztán elindulnak a halálba.
Egyetlen jó jelenet volt, amikor a tutajos gyerekeket szétkapja, azt ennyi. A gyilkos ráadásul teleportálni is tud, vagy Joe Armstrongtól(Amerikai ninja 1-2) elleste a Kobuderát, a ninja mágiát, hogy mindig ott jelenik meg, ahol valakit le lehet kaszabolni, még akkor is, ha 2 percel korábban 10 km-el arrébb trancsírozot.
A vége aztán ismét nagy sablon.

Unalmas, vértelen, gyenge slasher. Nem ajánlom senkinek. A kölyökkori emlékek megszépítették. Ez 2 csillag nekem.


3. StormshadoW (2009-02-24 04:04.22)   - (válasz M.ZS. 1. hozzászólására)
kb annyi a közös a péntekkel, hogy erdőben játszódik, igy erdőben összelehet dobni egy kis kölségvetésű szarkupacot!Ez a Tom Savini elég egy laikus lehet, ovis farsangon durvábban tolják :DD
Ez a kemény két osztályzat szerintem nem véletlen,sors akarja így !



2. StormshadoW (2009-02-24 03:58.38)  
Hát ez nem egy nagy vaszaiszdasz.aki meg meg legyártott egy ekkora cafatot az bizony daszisztfasz! Egy igénytelen,a slasher műfajt megszégyenitő gyalázatosan gógyinger köpet film. Arról van szó,hogy van egy dilinyós faszkalap, aki mint egy állat ugy alszik, és pár csintalan makákó gyerek jól megviccelik és befűtöttek neki kicsit, a fickó pedig épp meggrilleződött kicsit nagyon. Bekerülvén a korházba a föld összes összeéget emberét jól begyalázva ilyesztgetik ezzel a szerencsétlennel egymást a korházi ápolók,köcsögség. This is a monster! aztán amikor felgyógyul hirtelen átvedlik pszichopata gyilkossá véletlenül aztán nekilát killerkedni, méghozzá jelen esetben egy baszott nagy tuja-vágó ollóval :-PP . Innettől ugy 50 percen át egy gagyás gyerektáborozást lehet látni az uncsi kis életükkel, megint egy tinihororr környezet amitől már véesre vakerom a picsám olyan uncsi. megtekergettem olyan 2- 5 perces ugrásokkal,de baromira nem történt semmi, Aztán a végén pár embernek elnyisszantotta a torkát ollóval,meg jól megkarcolt is párat, közben folyt a piros festék ezerrel. A végére lehetett látani a borzasztóan csúfúl megcsinált gumifejet, magamhoz nyultam a stressztől. Ez a szerencsétlen égett barom csupán bosszút szeretett volna álni azon a pár hülyén, én neki drukkoltam, erre még ez sem adatott meg neki,mert jól elkalapálták egy fejszével aztán ismét meggrillezték, hátha kétszersüllt lessz belőle. Összejött nekik. Egyszóval redva rossz, NE NÉZZE MEG SENKI!!! ha van rá mód szerintem :-X


1. M.ZS. (2009-01-20 15:10.16) aaaaa
Jé,ezt még csak ketten osztályoztuk?Pedig jó kis film ez,ősrégi de még ma is hatásos slasher.Egy csinytevés során odaégett tábori felügyelő henteli bosszúból a naív,mit sem sejtő fiatalokat.Eléggé hajaz a Péntek 13 filmekre,azt hiszem valahol ott is forgatták de ez nem biztos(valamint Tom Savini felelős az effektekért).Egész hagulatos darab,néha sokkoló,megéri rá egy estét áldozni.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekVescod, 2020-10-18 08:2424 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
Erdei fantom adatlap
Eredeti cím: The Burning
Évszám: 1981
Rendezte: Tony Maylam
Szereplők: Brian Matthews, Leah Ayres, Brian Backer, Larry Joshua, Jason Alexander...

További információk

Szereplők fórumai
- Harvey Weinstein - Vélemények
- Holly Hunter - Vélemények
- Fisher Stevens - Vélemények


 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk