Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)
A mag (4K Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Kapj el, ha tudsz
- Moziverzum, 05:00
Őrült randi Toszkánában
- HBO2, 06:00
Bajkeverő majom
- Minimax, 06:00
Egy becsületbeli ügy
- Film Café, 06:00
Eredet
- HBO, 06:01

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Al Pacino (84)
Hank Azaria (60)
Jeffrey DeMunn (77)
Jason Lee (54)
Renée Zellweger (55)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Mit hallgatsz most?
F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról
2022-es választás
PC
Naruto (sorozat) - Most akkor sasuke buzi?xD

További fórumok

Utoljára értékeltétek
A híd aaaaa
Jackie Geary aaaaa

 

Fórum - Acélmagnóliák (1989) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2
32. Csabaga (2021-06-03 14:17.34) aaaaa
Hannah, MacLaine karaktere a legérdekesebb.

Field-Roberts egy anya-lánya ellentét.

A fodrászüzlet tulajdonosa ér a polgármester özvegye kevésbé fontos szerep.

Nekem nem tetszett, miért ragaszkodik valaki az életét kockáztatva egy gyerekhez, hátrahagyva mind őt, a férjét, testvéreit, szüleit.


31. Ava Gardner (2021-06-03 13:32.12)   - (válasz somliv 30. hozzászólására)
Daryl Hannah-t meg sem említetted...



30. somliv (2021-06-03 12:31.34) aaaaa
„Amíg az ember fiatal, addig azt hiszi, hogy sikerülhet minden”- mekkora igazság rejtőzik Sally Field mondatában! Aztán az évek előrehaladtával szembesülünk az élet komolyabb kudarcaival, nehézségeivel.. Abban a beszélgetésben azt éreztem, hogy ott van Sallyben az óvó szeretet, a szomorúság keveréke, ezek mellett pedig belül érzi sajnos a pár közös jövőjének kimenetelét.
De ne szaladjunk ennyire bele a közepébe. Herbert Ross csendes mozija az Acélmagnóliák, mely a nők közönségét célozza meg jobban. Jó látni a kertvárosi élet mindennapjait, ahol a teljesítményorientáltságnak nyoma sincsen, ellenben az emberi kapcsolatok, összetartás, egymásra odafigyelés komolyabb szerepet kap. A dialógusok döntő része a szépségszalonban zajlik, ott gyűlnek össze a hölgyek és beszélik ki a mindennapi élettörténéseiket. Színészek jól beleillenek ebbe a kisvárosi nyugodt hangulatba, természetesen adják elő magukat. A természetesség az egyik kulcsa ennek a darabnak. Dolly Parton külsőségei megvillantak filmbéli munkájából adódóan is, ám ez nem feszegette a határokat, és színészileg sem vallott szégyent. A moziban érezni végig, hogy a finom humor mögött valami drámai esemény fog bekövetkezni, ezért odaszegezheti a figyelmünket. Julia Roberts karaktere adja meg a választ erre, aki súlyosabb típusú cukorbetegséggel küzd, de ezt próbálja a többiek előtt eltitkolni. Láthatjuk, hogy férjhez megy, majd gyereke születik. Julianak voltak erősebb megmozdulásai, amik elérhettek bizony a nézőhöz. Shirley Maclaine is feltűnik, ő bármelyik filmben színfolt, itt sincs másként.
Mind-mind jók, ám az igazi erő itten Sally Field. Egy árva pillantásában több HITELESSÉG, szenvedély van, mint a mai színésznőkben. Figyeltem mikor nem rajta volt éppen a kamera, hanem a háttérben figyelt, de még akkor is a szerepében tartózkodott. Olyan drámai jeleneteket szabtak rá, amikben csodálatosan tündökölt. Ott ül a vége felé lányának halálos ágyán, akkor, amikor már csak az imái segíthették, tarthatták benne az erőt. Menj rá a családra, érezheted, min mennek keresztül, még a siheder srácok, akik előtte csak bolondoztak, komolytalankodtak, ám az ottani percekben ők is átérezhetővé teszik a látottakat. Majd a temetés utáni beszédét hallhattuk az anyának. Az eszem azt mondja, hogy az élet megy tovább, de a szívem nem bírja elengedni a lányomat. Nem bírom elereszteni, igen, bevallom, azért mert talán én önző vagyok- fájóan igazak ezek a mondatok ottan tőle, és amilyen beleéléssel mondja, ez megérintheti az embert. Nyilvánvalóan az élet nem áll meg, akármekkora is a reményvesztettség, a fájdalmak ellenére halad előre. Field felismeri a természet adta értéket, a csöppségre gondol, ez Isten ajándéka, belőle erőt merítve képes tovább folytatni életét.
Aláírom, hogy vannak jobb darabok, mégis humánumával együtt valahol ez egy rejtett gyöngyszem.


29. Natalie Wood (2017-10-07 19:04.23) aaaaa
Megnéztem megint, annnnnyira imádom, bőgök és röhögök rajta mint a ló.
Millió csillag reája.!


28. Lyly84 (2017-04-17 10:08.25) aaaaa
Sokáig szemeztem vele mire megnéztem,de megérte.A színésznők mindegyike remekelt. Már csak a frizurák és a ruhák miatt érdemes volt megnézni.Ennyi tupír és fodor.Jókat derültem rajta.A film 28 éves de a mondanivalója örök.


27. GyermeklakĂłbizottsĂĄg (2016-01-05 13:33.09)   - (válasz Angelika58 23. hozzászólására)
1 x sem tudtam pár percnél tovább nézni , hallgatni, számomra libazsúr, gágá! (majdnem Jakupcsek Ridikül- jére hajaz, mert fodrászüzlet)


26. Lacee (2013-12-04 16:04.55) aaaaa
Megható történet sztárszínésznők tolmácsolásában. Nők, akik folyton összegyűlnek, trécselnek, pletykálnak, bolondoznak, egyikük azonban cukorbetegségben szenved, mely akadályozza őt abban, hogy a boldogság kiteljesítse az életét. Herbert Ross vérprofi rendező volt, nem akármilyen munkák kerültek ki keze alól, színészei jelen mozi esetében is hibátlanok. Julia Roberts-et külön kiemelném, hogy mennyire jó színésznő, arra ez a film nagyszerű példa. Ilyen nagyágyúk mellett kitűnni, nem semmi. Megkockáztatom ő volt a "best".
A drámai hangulatot, csodálatos zene és olykor egész jópofa jelenetek teszik teljessé. Részemről, inkább ez, mint a kereskedelmi televízió színes, változatos kínálata.


25. Harmony and Peace (2013-08-17 19:21.48)   - (válasz Menrot 18. hozzászólására)
köszi..kedves vagy .....megkaptam :D


24. Miss bambi (2013-07-27 18:52.57)   - (válasz Angelika58 23. hozzászólására)
:)
Shirley Mclain mint Ouizer...akkorákat nyihogtam a beszólásain,hogy nem igaz!:)

Ouizer:
Bojler Anna..az meg ki?

-Jaj,hát tudod a Boleyn Anna,6 ujja volt neki.

Ouizer:
6 ujja?
És mi lett a többi 4-el?

:D


23. Angelika58 (2013-07-26 17:11.14) aaaaa
Nagyon szeretnivaló film ez.

Most újranéztem, és megint elvarázsolt a jobbnál jobb színésznők elképesztő teljesítménye. És azt is csodáltam, ahogy sikerült elkerülni a giccs összes csapdáját még egy ilyen tragikus kimenetelű és felemelő történetben is .

Ám amikor a lánya sírjánál összeomló anya törni-zúzni akarna már gyötrelmében, a barátnője pedig odalökdösi a mindannyiuk által szeretve utált városi boszorkányt, mondván, ezt üsd!, akkor könnyes lett a szemem.

Annyira emberi és igazi volt a jelenet, hiszen a gyászoló nőt már próbálták mindennel vigasztalni, isten igéjével például , de az nem hatott. Mert mivel lehet vigasztalni valakit, akinek meghalt a gyereke? De hogy elképzelhette Ouiser alapos megverését, az olyan élmény volt, hogy a kitörő nevetés elindította a gyógyulást a szívében.

Már tudott arra gondolni , hogy rá szükség van, ott a kisfiú, az unoka, akinek felnevelése rá is vár. A nevetésből áradó szeretet a felszínen tartotta, egy pillanattal az őrületbe merülés előtt.

És nagyon lehet ezeket a nőket szeretni.

Ahogy megállnak a lábukon, ahogy valahogy összetartják az életüket, a déli Amerika eléggé meghatározó szabályai között, a nők számára kijelölt utakon.

A csúnyácska kisegér, aki isten segedelmével párra is talál, a szépségszalonos szépasszony, aki elhiszi, hogy a fogyókúra meg fűző valamilyen hatással van totálisan tompa férjére, a gazdag hölgy, aki vesz egy rádiót, mert kedve szottyant rá, a helyi boszi, aki mégiscsak belefog egy új kapcsolatba a kevéssé daliás, ám templomi kórustag fiatalkori varázslatában.

Persze, lehet arról vitatkozni, hogy van-e valakinek joga az életét feláldozni bármilyen célért, saját szülőanyja ellenében, de nem érdemes. Mert persze hogy van.

Mindenki azért él és azért hal meg, amit fontosnak tart, ezt érti meg a film végére az anya is. Ő a veséjét adta, neki meg arra volt joga.

Ezeknek a nőknek az életében a férfiak csak úgy jelen vannak, tudomásul veszik minden bolondériájukat , úgysem tehetnek mást. És annyira erős jellemek mind, hogy képesek szeretni igények nélkül.

Acélból vannak, lehet rájuk támaszkodni örömben-bajban. Az élet meg hozza a maga történéseit, ahogy akarja, ők kibírják. Ahogy a magnóliafa a legkeményebb tél után is virágba borul.


22. Ger (2013-07-26 12:41.48) aaaaa
Na, erre a típusú filmre mondom én hogy nem csak be megy, de bent is marad az emberek emlékezetében! :) Igazi örökzöld, mikor meghallottam hogy louisiana, egyből felkaptam a fejem, és ez amerikai kertvárosok jutottak eszembe, imádom ezeket a helyeket, imádom Amerikát, a kedvenc országom! :) De hogy ne vonatkoztassak el a film tárgyától, 5+1! :)


21. Angelika58 (2013-07-21 11:27.13) aaaaa - (válasz Karilla 19. hozzászólására)
Kapott díjat, nem is keveset. Kétszeres Oscar-díjas, kétszeres Golden Globe-os, van Emmyje és számtalan jelölése.


20. Karilla (2013-07-21 11:03.08) aaaaa - (válasz Karilla 19. hozzászólására)
Sajnálom, a rendszer úgy látszik önállósul, 4 pontot adott önmagától. azt hiszem, a leírtak alapján egyértelmű az 5+


19. Karilla (2013-07-21 11:01.22) aaaaa
Sally Field az a színésznő, aki miatt általában megnézem a filmet. Nem túlzás, nem tud rosszul alakítani: a film lehet rossz, de ő nem. Több filmben láttam - ritka az olyan exclusív színészi gárda, mint ebben a filmben - de ő mindíg jó: vígjáték (Mrs. Doubtfire) - dráma (Lányom nélkül soha): ő tökéletes. miért nem kap soha díjat?!


18. Menrot (2013-07-20 20:30.16)   - (válasz Harmony and Peace 16. hozzászólására)
Küldöm az online megnézős linket, filmkatalógus e-mail módszerrel.


17. Miss bambi (2013-07-20 16:29.11)   - (válasz Harmony and Peace 16. hozzászólására)
Szerintem nincs fent online,esetleg segíthetek,hogy mi volt az elején? :)


16. Harmony and Peace (2013-07-20 16:08.56)  
hol tudom online megnézni???lemaradtam az elejéről a tvben :(((( a franc azt írták itt hogy 16,05 a tv újságban meg 16,30........ 16,03 kor kapcsoltam be a tv-t és lemaradtam pár percről :(((


15. Miss bambi (2013-02-23 14:17.02)   - (válasz Fehér Tyson 14. hozzászólására)
Bojler:

Nem csak a vége felé derül ki a betegsége :)
Pl említésre kerül amikor a fodrásznál vannak a mamájával,ott kétszer is.
Az egyik alkalommal mikor rosszul lesz,egy roham tör rá,a másik meg amikor meglátják,hogy tiszta bibis a keze a sok injekció kúrától.
És nem utolsó sorban végül akkor,amikor bejelenti ,hogy terhes a mamájának és az tök K.O. lesz tőle,mert ugye az ő állapotában ez végzetesnek is bizonyulhat,mivel nagyon súlyos cukorbeteg.
És persze a végén naná,hogy nem marad el nagy hűbelebumm,mert a mamának ugye mindig igaza van...:)


14. Fehér Tyson (2013-02-23 13:01.35) aaaaa
Szomorú ,de pont a vége fele mikor kiderül Julia Roberts betegsége, onnantól nagyon szomorú, meg ugye a vége. Amúgy jó kis film volt, nagyon jó alakításokkal.


13. Az utolsó Filmcézár (2012-01-12 11:35.31)   - (válasz Miss bambi 12. hozzászólására)
Én nem a Fimcézárok atyja vagyok,hanem az Utolsó belőlük,de ezt tudod Te is:)


12. Miss bambi (2012-01-12 11:30.10)   - (válasz Az utolsó Filmcézár 11. hozzászólására)
Akarni máshol kell.;)
Ha van ihlet jön,ha nincs akkor meg nem,de ezt tudod Te is,Fimcézárok atyja.:)


11. Az utolsó Filmcézár (2012-01-12 11:23.06)   - (válasz Miss bambi 10. hozzászólására)
Megy ez neked kis Bambinó,csak akarni kell.


10. Miss bambi (2012-01-12 11:19.29)  
Egyik kedvenc színésznőm Julia Roberts, mindig is nagyra tartottam a tehetségét de ha azt a filmcímet meghallom, hogy Acélmagnóliák, akkor mégsem ő jut az eszembe róla, hiába Ő az egyik főszereplő, hanem a fantasztikus Shirley MacLaine és kíváló tehetségű Sally Field.
Shirley M. nem mindennapi beszólásai és kellő lazasága amit a filmben nyújt igazán feldobja a hangulatot, mely egyébként igen drámai fordulatot vesz helyenként, ezzel valahol egálba tartja a szintet, sokszor az ember már azt sem tudja , hogy sírjon-e vagy nevessen.
Egy kis város ahol a nőcik összegyűlnek, mindenki tud mindenkiről mindent, a legnagyobb pletyitanya a fodrászüzletben leledzik, ahol persze lekerül a lepel mindenről és mindenkiről.
Dolly Parton is szerepel a filmben, történetesen ővé a fodrászüzlet.
Ezen meg is lepődtem anno, mert gondoltam, hogy mi a frászt keres egy volt country énekesnő a filmben, ráadásul nem csak erről volt híres, hanem a gigantikus lökhárítóitól, amiktől szinte majd’ felbukott gitárral a kezében a színpadon, meg persze a nem kevés elfogyasztott férfiak számáról.
De ebben a filmben kellemesen csalódtam benne, tényleg, nagyon kedves és szerethető volt a karaktere, egyáltalán nem mondanám azt, hogy nem volt odavaló, egy igazi fodrász és egyben kozmetikus nő is, aki közben mindent megbeszél az adott vendégeivel, miközben ribipirosra lakkozza a körmeit, vagy egy egyedi tupírt varázsol a fejére.
Ó,és majdnem elfeledkezdtem az új szárnysegédjéről (Daryl Hannah),akinek jövetele nem kevés kíváncsiságot okozott a városban, és kiléte is elég zűrös, de persze most leginkább azzal van elfoglalva, hogy megtanulja a fodrászat csínját-bínját.
Sally Field-et a képernyőn látni számomra mindig öröm, imádom a mosolyát.Itt egy aggódó szülőt játszik aki szíve szerint még a széltő is óvná a már felnőtt lányát(Julia Roberts),mert az beteg.
Mert hát mire is jó az anyai szeretet?
Próbálni mindig a magunk módján amennyire csak lehetséges megadni a kellő támogatást ,szeretetet ,odafigyelést..,és ha netán arra kerül a sor, talán „magunkból egy darabot”,aki látta érti, hogy mire célzok ezzel.
De a sorsot nem kerülheti el senki, ezért nem mi vagyunk a hibásak bárhogy is alakuljon ezután, de legalább a lelkiismeretünk tiszta.
Julia Robers igazán egyszerűen, természetesen játszotta ezt a szerepet, nem volt benne semmi túlzott színjáték a részéről.
Úgy gondolom, hogy ez a film egy érzelmi hullámzást okoz a néző számára, nekem azt okozott, nevettem és persze a vége felé elszontyolodtam, és végül megint nevettem.
Hát kell is ennél több amit egy film adhat?


9. Angelika58 (2011-10-02 19:08.22) aaaaa
Ez nagyon jó film, egészen különleges színészi alakításokkal. Sally Fieldet nagyon szeretem és Shirley MacLaine-t is. A nagy meglepetés Dolly Parton volt, nem néztem ki a bögyös country-dívából, hogy ilyen jó színésznő.

Jó történet, kellő arányban adagolva benne a humor, a szomorúság, az egyszerű igazságok, amelyek miatt még tragédiák után is érdemes tovább élni.

Olyan film, amit többször is meg lehet nézni, életkedv-visszahozó fajta. Eltettem én is a megőrzendők közé. :))


8. Miss bambi (2010-12-25 16:15.19)  
Mindig bőgök a végén...


7. Leeandra (2010-12-25 12:52.31) aaaaa
Szórakoztató film. Ez az első ami eszembe jut róla. Elszórakoztatott. Nem egy igaán hatalmas és meghatározó filmélmény, de de ha valaki csak akar valami szórakoztatót, ami nem égbekiáltó hülyeség, akkor ez pont megteszi.
Egy társaság akik jóban rosszban odaállnak egymás mellé. És akkorákat lehet röhögni is, hogy megérte fennmaradni tegnap éjjel miatta.


6. Zsoy (2010-05-06 16:44.26)  
hát érthető hogy Miley-nak ez a kedvenc filmje..
előszőr is elég jó film
másodszor pedig a keresztanyja játszik benne, úgyhogy nem csoda :)
a kedvenceim Dolly és Sally voltak :)


5. Gabriell (2009-08-12 17:17.55)  
én még nem láttam, csak azért néztem meg az adatlapját, mert Miley Cyrus-nak ez a kedvenc filme... állítólag:/



4. Cicacsek (2009-05-21 14:32.23) aaaaa
Nagyon szeretem..Nagyon megríkat...
Sally Field annyira magával ragad, végig egy jóravaló ám határozott feleség, néha becsempész egy jópofa grimaszt is de aztán bumm, a temetési jelenetben kifakad, tombol, és a te szíved is majd megszakad közben!
Julia R. az ő lányát alakítja, szerepe szerint cukorbeteg. Mindog lenyűgöz, hogy mennyire hihető amikor rohamot kap, teljesen eltorzul az arca.
A többi színész pedig annyira a helyén volt, annyira erős volt, legszívesebben összepuszilgatnám őket, amiért ilyen tehetségesek:)))


3. Mozibuzi (2009-04-05 16:16.29) aaaaa
Nagyon jó kis dráma ez. Ha valaki ugyérzi, hogy eljött a sirás ideje, de még nem tudja mitöl sirhatna az nyugodtan nézze meg ezt. (persze csak ha a Becéző szavakat már látta, mert ha nem akkor inkább azt) Ha nem lenne benne hogy a vénasszonyok állandóan szivatják egymást akkor teljesen életszagu lenne a film, de igy legalább van benne poénos rész is. Tudtam jót nevetni a sirás közben.
Mindamellett hogy sirni lehet, még a szinészek játékát is lehet csodálni. Nekem főleg Shirley Maclaine és Tom Skerritt játéka tettszett. Julia Roberts nem nagy kedvencem, de itt még őt is komáltam. Sally Field is nagyon jó csak fura volt látni, hogy ő Julia Roberts anyja.


1 2

Kapcsolódó fórumok

VéleményekCsabaga, 2021-06-03 14:1732 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk