Mannavita Virágpor rendelés
Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-04
27
A kiméra
A Majomember
Az első ómen
Hogyan szexeljünk
Kék Pelikan
Nemkívánatos személyek

2024-03-28
Belu - A legbátrabb bálna
Cabrini - A szent
Godzilla x Kong: Az Új Birodalom
Ki hitte volna?
Pókok

2024-03-21
Artúr, a király
Bonnard - Egy festő szerelme
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi
Kung Fu Panda 4.
Őszi sanzon
Szeplőtlen
Vaskarom

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Wonka (4K UHD + Blu-ray) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz*
Ferrari (4K UHD Blu-ray + BD) *A mozifilm* *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz*
Aquaman és az Elveszett Királyság (Blu-ray + DVD) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol
A mag (4K Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Koktél
- Film Mánia, 14:45
Forráskód
- Mozi+, 15:00
Legendás állatok és megfigyelésük - Dumbledore titkai
- HBO3, 15:30
Pokolba a szerelemmel!
- HBO, 15:50
A. I. - Mesterséges értelem
- Paramount Network, 16:00

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Brendan Gleeson (69)
Christopher Lambert (67)
Terence Hill (85)
Eric Idle (81)
Lucy Lawless (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Az alpinista - Vélemények
2022-es választás
Hiányzó filmek a Filmkatalógusról!
Agyvadászok - Vélemények
Ellenségek legjobbika - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Az alpinista aaaaa
Jessica Collins aaaaa

 

Fórum - A halál jele - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

21. Filmbetrachtexpertgutachter (2023-09-13 19:40.14) aaaaa
Átlagos film.
Ami tetszett, hogy jól ábrázolták a 80-as 90es évek vidéki csóróságát. Amin jókat kacagtam, hogy bevett gyakorlat a dél-koreai rendőrségnél páros lábbal beleszállni a gyanúsítottakba.

A végén nyitva marad a kiskapu, hogy ki volt az átlagos ember. Talán a szöulból érkezett nyomozóra gondoltak?


20. Cantri (2023-02-10 12:48.04) aaaaa
A film, ami felrakta a mozitérképre Bong Joon Ho nevét, akinek friss vizuális nyelvezete új réteget szolgáltatott a krimi-thriller műfaj számára. A Memories of Murder alapfelépítése ugyan alig különbözik a zsáner hasonló alkotásaitól, azonban a játékidő előrehaladtával látványosan kezdenek hiányozni a feloldozást szolgáltató elemek. Bong alkotásában ugyanis látványosan elmosódnak a "jófiúk" és "rosszfiúk" közötti éles határok, az erre reflektáló erősen deszaturált képeiben igazából semmi sem fekete vagy fehér. Főszereplőink szinte végig küszködnek, majd a játékidő lejártához közeledve egészen meghasonulnak a vélt vagy valós igazság zavaros terhe alatt, ami a film végi vonatalagútnál egy tökéletes csúcspontban összpontosul.

Alapmű, melyet nem véletlen elemeznek és oktatnak bőszen filmes sulikban. És amúgy ebben az évben készült az Oldboy is, nem gyenge esztendő Dél-Koreában...



19. Sakamaru (2020-11-02 19:30.57)  
[link]


Tavaly aztán egy új DNS-nyom arra utalt, Lee köthető némelyik gyilkossághoz. A férfi, akit tévesen ítéltek el, időközben pert indított ügye újratárgyalásáért.

"Lee azt mondta, a gyilkosságok idején őt is kihallgatta a rendőrség, miközben egyik áldozata óráját viselte. Azonban csak azért vonták kérdőre, mert nem volt nála a személyije, és hamarosan szabadon engedték. „Még mindig nem értem miért nem voltam gyanúsított)” - mondta Lee. „A környéken bűncselekményeket követtek el, és annyira nem igyekeztem rejtőzködni, azt gondoltam, könnyen elkapnak majd. Több száz rendőr volt ott. Állandóan nyomozókba ütköztem, de ők mindig más emberekről kérdezgettek”.

Lee gyébként már 1994 óta börtönben van, életfogytig tartó büntetését tölti sógornője megerőszakolásáért és megöléséért. A Hwaseong-ügyekben már nem lehet felelősségre vonni, a dél-korai törvények értelmében azok elévültek, bíróság elé az ártatlanul elítélt férfi ügye miatt kellett csak állnia."


18. Virghínia (2020-05-09 14:50.41) aaaaa
Én nagyon szeretem a Dél-Koreai filmeket és amerikai (nyugati) filmeket már nem is igazán nézek, sőt... Ma ezt újra megnéztem. Nem derül ki, ki a gyilkos, de a végén érdekes, mintha valami eszébe jutna az illetőnek róla.


17. Tjunior (2019-08-30 09:20.01) aaaaa - (válasz Rechter 16. hozzászólására)
Pont hogy az okoz problémát, hogy akkor még nem volt DNS teszt és az akkori levett mintákat évtizedekkel később DNS teszttel megvizsgálva kiderültek a dolgok.


16. Rechter (2019-08-30 09:04.15) aaaaa - (válasz Tjunior 15. hozzászólására)
Volt, éppen ebből voltak a problémák utólag ezerszám az USA-ban, botrány is volt belőle, mert rengeteg hibás volt közte, ami alapján nagyon sok embert ítéltek el ártatlanul.


15. Tjunior (2019-08-28 15:10.40) aaaaa - (válasz Rechter 14. hozzászólására)
a 80as években hol volt még DNS teszt?


14. Rechter (2019-08-27 11:12.52) aaaaa
Pozitívumok:

Jó az atmoszférája.
Operatőri munka fasza.
Kurva jó zene.

Negatívumok:

Vontatott, sokszor tele van egy rakás felesleges jelenettel és párbeszéddel.

Az első "nyomozó" olyan buta, mint a segg.

SPOILER!

A filmben elvileg nem derül ki, hogy ki a gyilkos.
Gyakorlatilag azonban a 80-as években olyan megbízhatóak voltak a DNS tesztek, hogy akire utoljára utaztak, szerintem egyértelműen ő volt a gyilkos, még annak ellenére is, hogy igaz történet alapján készült és sosem lett meg a tettes a valóságban.

Összességében: Nézhető, de fáj nézni, hogy mennyi butaságot csinál benne több "rendőr" is.

nálam ez a film így csak 3 csillag.


13. Tjunior (2018-09-30 20:31.38) aaaaa
A koreai zodiákus


12. Geoffrey (2018-04-27 10:27.08) aaaaa
Felesleges időt fordítani rá.
Nézhetetlen.


11. Hajrá KTE (2015-07-15 17:29.45) aaaaa
Nem volt ez egy rossz film, valami mégis hiányzott belőle, és nem feltétlen a gyilkos kiléte, főleg hogy tudjuk, hogy igaz történet alapján van.
Tényleg eléggé vontatott, nem igazán nyerte el a tetszésem :/


10. Pinceajtó (2015-01-18 16:08.02) aaaaa
Először is,borzalmas egy-két színész.Tényleg szörnyű nézni és hallgatni őket.A párbeszédek legtöbbször teljesen feleslegesek,a páros lábbal rúgás meg már elsőre is "érdekes",de amikor harmadjára sütik el a filmben akkor már röhejes.A történetről pedig ha ez tényleg igaz,akkor grat a nyomozóknak,mert hogy nem jönnek rá arra hogy aki elmeséli egy gyilkosság pontos részleteit,de nem gyilkos,azt talán ki lehetne hallgatni hogy mit tud...De voltak még benne érdekes dolgok.Viszont nem nézhetetlen film,a hangulat néha kifejezetten magával ragadna,vannak színészek benne akik értenek is ahhoz amiért fizetik őket,a fényképezése pedig kifejezetten szép.Nekem a végével nem volt bajom,azokkal inkább akik itt tele spoilerezik a fórumot.Egyszer meg lehet nézni,főleg azoknak ajánlott akik szeretik ezt a műfajt,de ha kihagyod sem vesztes nagy valószínűséggel sokat.


9. Sh1mmy (2012-07-05 12:55.00) aaaaa
tök jó hogy már a leírásban, sőt, ha esetleg azt nem olvastam el, akkor az első kommentelő lelövi hogy nem derül ki hogy ki a gyilkos.


8. XXX007 (2011-08-21 17:06.20) aaaaa
Nagyon vonatott egy film és a végén még csak ki sem derül h ki a gyilkos , garuta :(


7. Borie (2010-04-08 15:07.23) aaaaa
csak más néven, hopsz...


6. Borie (2010-04-08 15:06.55) aaaaa
ja igen, azt már írtam, hogy tetszett a zene...


5. Borie (2010-04-08 15:04.39) aaaaa - (válasz Kisjon 4. hozzászólására)
Szerintem nem egyszer nézhetős film. Én már láttam vagy háromszor és mindig nevetek a humorosabb részeken... Szerintem az a jó ebben a filmben, hogy nem tipikus sorozatgyilkosos thriller horroros elemekkel (bár azzal sincs semmi bajom:) ) Igaz az elején kicsit lassú folyású, de utána beindulnak az események. Engem nem zavart a szokatlan stílus és a színészi játék, nem ez az első ázsiai (koreai) film, amit láttam. A nyelvet pedig imádom hallgatni.:)
Tetszett a zene is, főleg a drámaibb részeknél.
Azért a végén sajnáltam a kislányt.


4. Kisjon (2010-01-03 11:52.43) aaaaa
először is el kell mondani, hogy mielőtt valaki a film megnézésére teszi le a voksát nem baj, ha egy kicsit átszellemül és az amerikai filmekhez szokott nézősereg átvált az ázsiai filmekhez szokott színészi játékhoz ami ugyebár túljátszott színészi játékot és gesztusokat takar. az ázsiai filmek sokak számára nagyon idegen kultúrkört képviselnek és a nyelvek sem nevezhetőek nézőbarátnak élből elutasítani őket azonban öreg hiba lenne. a halál jele rendezésileg furcsa film. igaz történet alapján készült és dél korea első sorozatgyilkosáról készült thriller. 1986-ban járunk. nem amerikai sablon mintájára készült mozi, nincs beleerőltetve semmi ami nem úgy történt volna ahogy valójában. ennek a filmnek a végén nem találunk nagy akciófinálét és még csak nagy csavarokat sem, egyszerűen a történetet az élet írta. a történet végtelenül egyszerű, egy sorozatgyilkost kellene elkapni egy nyomozócsapatnak. ebből a történetből lehetett volna egy lövöldözős, horrorelemekkel teletűzdelt, autós üldözéses filmet is készíteni, de szerencsére ez nem ilyen lett. abból láthatunk eleget amerikai filmekben. sok olyan dolog is került a filmbe, ami egyáltalán nem szokványos eleme egy thrillernek. az indulás még humoros pillanatokat is tartogat, de ahogy előre haladunk a történetben és tudunk meg egyre durvább részleteket a gyilkosságokról, a film úgy megy át fokozatosan thrillerbe, a humor pedig eltűnik a történetből. már a helyszín sem hétköznapi ám: 1986 Korea. javában tart még a hidegháború, az emberi jogos sem olyan fontosak még mint manapság. mindennapos a rendőri erőszak,a kihallgatószoba egy pincehelyiség, ahol veréssel veszik rá a gyanúsítottakat a beismerő vallomásra,a több mint 24 évvel ezelőtti vidéki kisvárosban még folyamatos a légvédelmi sziréna próba,az iskolában elsősegély-tanfolyamokon és gáztámadás esetén végrehajtandó menekülési gyakorlatokon vesznek részt a gyerekek. főszereplő helyi rendőrünk különösen bunkó ember, nagyvárosból érkező társa szolidabb módszerekben bízik. a két nyomozó közös munkája először nem zökkenőmentes, de később összekovácsolódnak.
a film az ázsiai színészi játék és az erősebb befejezéshez szokott nézősereg miatt valószínűleg nem lesz népszerű a fórumoldalon. pedig érdekes és egyszer nézős mozinak nagyon is megteszi.


3. Leirionn (2009-07-18 20:56.54)  
Végül is nem derült ki, ki volt a gyilkos.
Nekem elsőre szokatlan volt, de minél többször néztem meg, annál jobban tetszett. A zenéje is jó, főleg a drámaibb jeleneteknél.



2. Sebestyén Ákos (2009-04-12 15:59.02) aaaaa
ki volt a gyilkos????????


1. Petas79 (2009-01-09 10:35.01) aaaaa
Nagyon jó film!Ajánlom mindenkinek!



Kapcsolódó fórumok

VéleményekFilmbetrachtexpe.., 2023-09-13 19:4021 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
A halál jele adatlap
Eredeti cím: Salinui chueok
Évszám: 2003
Rendezte: Bong Joon-ho
Szereplők: Kang-ho Song, Sang-Kyung Kim, Byun Hee-bong, Song Jae-ho, Kim Rwe-ha...

További információk


 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk