Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Hazudj velem
- Cinemax2, 20:30
Hang nélkül
- Viasat3, 21:00
Sötét múlt
- Mozi+, 21:00
Gyakornokok
- Direct One, 21:30
Zuhanás
- Filmbox Premium, 21:35

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Shirley MacLaine (90)
Djimon Hounsou (60)
Glenn Morshower (65)
Cedric the Entertainer (60)
Aidan Gillen (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
The Clovehitch Killer - Vélemények
Dolgok, amik nagyon idegesítenek
Hiányzó filmek a Filmkatalógusról!
A kezelés (2014) - Vélemények
Asszociáció

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Börtön a pokolban aaaaa
Denis Villeneuve aaaaa

 

Fórum - Ez itt Anglia - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2
39. Vmiso (2024-02-03 12:40.37)  
Remek bő másfél óra volt.
A srác és Stephen Graham is hatalmasat alakított. A film mentes mindenféle kommersz dologtól, és az ismereteim alapján elég hiteles képet kapunk az akkori skinheadekről.






38. Bertó!!! (2018-11-27 16:30.29)  
A játékidő első fél órája,igazi feel good mozi,azután szokásos módon jönnek a "kötelező" dramaturgiai lépések.

Főszereplőnk,a 12 éves Shaun(alias Bendegúz) eléggé öntörvényű és labilis kölyök,édesanyjával él valahol Nagy-Britanniában(apja katonaként elesett)
Shaunt a suliban mindenki folyamatosan szívatja,viszont egy nap összeismerkedik Woodyval (később Comboval,akit a színész zseniálisan alakított)és innentől kezdve az élete teljesen megváltozik.

Igazán érdekes történetet láthattunk,lehet ezt agymosásnak ,propagandának nevezni,mindenesetre tanulságos kis sztori volt.
Hasonló helyzetben élő "identitás keresők"gyerekek számára tananyagként lehetne vetíteni.


(((Elcsépelt,de igaz:
"A félelem dühöt szül, a düh gyűlöletet, a gyűlölet pedig kínt és szenvedést.")))



37. Entersp (2016-02-28 20:55.02) aaaaa
A szubkultúra Angliában sokkal komplexebb, a kontinens már csak rasszista szkinhedeket ismer. Szerintem a Romper Stomper ennél sokkal bátrabb mozi volt, ráadásul pofátlanul kívülálló tudott maradni.
Itt nagyon klassz a zene, de a képsorokkal együtt csak a néző vezetése a cél. Ügyesen használt formanyelvi elemek, melyek becsomagolva nyújtják át számunkra a saját véleményünket. Nem szeretem az ilyesmit.
Pedig jól indult, és ilyen jópofa kölyökszereplőt nagyon nagyon rég láttam. Eszembe jutott néhány huligán film, milyen jól sikerültek - zenés állásfoglalás nélkül...


36. Geah (2013-07-10 19:53.27)  
ez fennt van valahol szinkronosan?én csak angolul találtam meg sajnos.


35. Pinceajtó (2012-05-29 17:54.25) aaaaa - (válasz StormshadoW 31. hozzászólására)
Dehogy alázza porrá.Amolyan mint írtad underground vonal,mint a Romper Stomper bár annál azért jobb,de a színészek 1 kivételtől eltekintve messze vannak a AHX-től.Nem értem miért kell egy tökéletes drámát lefitymálni csak mert Hollywood készítette.Ott sem mondanak mást csak hogy gyűlölet rossz,viszont bemutatják a másik oldalt is,a végén pedig mertek egy merészet is lépni amikor a fekete gyerek ölte meg Dannyt.Amit pedig írtál hogy nem bőrszín szerint szelektálnak,annak az az oka amit alattam is írtak,hogy skinhead-ek alapból nem rasszisták,semmilyen politikai beállítottságuk nincs.A new wave és a punk vonalból alakultak ki,majd a 80 évek közepén terjedt el róluk a fajgyűlölet.De a mai napig vannak még szélső balos csoportosulásuk is.


34. Janicskaaaa (2011-11-03 22:30.36) aaaaa
Állati nagy film egy nagyon tehetséges Stephen Graham-mal!Mint Baby Face Nelson is jó volt a Közellenségekben.Kár,hogy ilyen kevés filmje van.


33. Vbacs (2011-09-12 16:45.51) aaaaa - (válasz Herpy 32. hozzászólására)
De kulturált vagy édes fiam!:)


32. Herpy (2011-09-12 15:23.55) aaaaa
Nekem baszottúl tetszett ez az angol szar! Shawn alakítása elképesztő, és a többi színész sem kispályás, igazi tradicionális angol skinek, minden rendben volt addig amíg a fajgyűlölő csávó ki nem jött, régebben ő is normális volt bizonyítja az, hogy Woodyval jóba voltak, a kopasz faszin a börtönbe találkozott pár ürgével akik átmosták az agyát, és miután kiszabadul a fiatalokat tudta befolyásolni , mint Shawnt is, próbálta őket rábeszélni a téveszmére, holt ott a Britek többsége elítéli a rasszizmust és tudnak tolerálni, ami így van rendjén...azt meg ahogy Eagle91is írta,h mindenkiben van rasszizmus ez egy baromság... (Diana Hercegnő is biztos rasszista volt...) Na de ami a lényeg,h a film kurva jó, a zenéket meg kötelező beszerezni!


31. StormshadoW (2011-07-30 04:45.37) aaaaa
Ismét egy skinhead film ami porrá alázza az Amcsi historia-x et. Kö keményen undergrund téma, állatul van összerakva, nekem nagyon bejött.Igaz , szar skinhead filmet még nem láttam, mind külön külön csúcskategoria, és teljesen más megközelítés, van ami egy felületes mainstream, van ami harap mint egy pittbull, ez meg sokkal mélyebb értelmű cucc. Útálom a kölök centrikus filmeket, idegesítenek mint a picsa, az ilyen super8 féle bazári majmokkal tököm tele, ovoda szindróma. Ez szintén zigóta központú,de mégis ahhoz képest eszelősen ódalbabaszós lett, ez a kisgyerek nagyon jófej, szórakoztató amiket véghezvisz a filmben, van töke. Ennek a kulturának itt van a legrészletesebb bemutatása, még az öltözködési szokásokat, egy tradicionális Angol márkát is megemlítenek. Elég realisztikus, tetszett hogy ez a banda nem annyira bőrszín szerint szelektál,hanem társadalmi érdekek szerint,valamivel jobban meg lehet érteni,hogy miért harcol ez a csoportosulás, nem csak felületes gengszterkedés mint a Romperban, de azért itt se hagyták ki az alvilági jelleget. Szembetűnő volt hogy a jamaikai négergyerekkel lógtak, nem piskóta ahogy belekeverték a sztoriba.Jól bemutatták,hogy semmivel sem rosszabb ember mint a fehérek, jól kijönnek egymással ha az érdekeik nem ellentétesek, jobbféle szelekció, végén a dühkitörést is állatul oldották meg ehhez kapcsolódva, bár az intelligenciáját még a legvégén sem vesztette el a film. Sose hallott, sose látott tagok a szinészek, de talán még jobbak mint a híres szinészek zöme.


30. Scholes18 (2010-08-30 20:48.25) aaaaa
***SPOILER***
Nagyon jó film, az egyetlen, ami nem tetszett, hogy Shaun a végén elhajítja a zászlót. Milkyért is kár, az egyik legjobb arc a Woody-féle bandából.


29. Vbacs (2010-08-26 15:54.22) aaaaa
ez egy ki*ul, ku* ra jó film volt. Remek történet, egy pillanatig sem volt unalmas, remekül visszaadta a kor Angliájának a hangulatát, a filmzenéje pedig magával ragadó volt. És a szereplők is ahhoz képest, hogy nem olyan ismertek szenzációsak voltak.
Főleg a Blöffös gyerek tetszett kurvára, nem néztem volna ki belőle, hogy ilyen nagy szerepekre is képes, engem teljesen megfogott.
Már ezért a szerepéért is kijár neki az 5*, persze a Blöffben is jó volt.
A legjobb film volt, amit ebben a hónapban láttam.
5/6*

Ja és a vége elég durva volt, de nagyon tetszett.
(És itt volt a kis Henry Livingstone is, bár nem volt sokat benne, de örülök, hogy láthattam másban is)


28. Mangilla (2010-04-12 10:20.49) aaaaa
Ja, és az azonos című The Clash-szám tényleg nem hangzik el a filmben. Sajnos :(


27. Mangilla (2010-04-12 10:20.06) aaaaa
Még egy kicsit hadd méltassam a film nyújtotta audio-élményt:
A zenék - mint már említettem - szenzációsak, de külön élvezet a szereplők iszonyatos angol akcentusát hallgatni!
(Elsősorban Shaun, Woody, meg Combo nyomja nagyon durván!)


26. Mangilla (2010-04-10 00:07.28) aaaaa - (válasz Eagle91 23. hozzászólására)
Ez a film pont a hozzád hasonlóan gondolkodóknak szólna - kár, hogy nem vágod, miről is van szó... :(


25. Mangilla (2010-04-10 00:06.22) aaaaa
Nagyon jó film!
Ahhoz képest, hogy teljesen amatőrnek tűnő srácok játszanak benne, olyan korrektül végzik a dolgukat, hogy le a kalappal előttük!
A kis Shaun-t alakítő fiú előtt főleg!
Nagyon jól visszaadták a korai '80-as évek hangulatát - szerkók, ruha, meg eleve, a falklandi őrület... És akkor még nem szóltam a zenékről, amelyek összeválogatása telitalálat!
A mondanivalóról csak annyit, hogy ugyan egyáltalán nem eredeti, de piszok jól vannak kidolgozva a karakterek, a részletek...
Aki képes rá, hogy kicsit mélyebb gondolati tartalmú filmet nézzen, egyszersmint nem riad meg egy-két meredekebb jelenettől (gondolok itt rögtön a főcím alatt a lágy zene közbeni híradórészletekre, vagy később Shaun-ra és Smell-re, vagy a végén Combóra és Milkyre), annak feltétlenül ajánlom a figyelmébe a This is England-et!
Akinek bejött Vincent Cassel-lel a Gyűlölet, az valószínűleg ebben sem fog csalódni (főleg, hogy sztem ez a film kicsit jobb is annál)!


24. Skillet79 (2010-02-01 12:48.10) aaaaa
tetszett a film. nagyon jó képi elemek, jó zene és hangok, fantasztikus színészi alakítások. kerek történet. nálam abszolút 10pontos. mármint 5, mert itt nem 10ig van skálázva... ami egyébként kár, 10ből jobban szoktam tudni belőni a megfelelő pontozást. na mindegy, ez nem ide tartozik. szóval sokan nincsenek tisztában a fogalmakkal, de ott az internet, egy kis utánajárással sok információt össze lehet szedni és akkor már lehet érveket felsoroltatni. mehet a vitatéma... ami ugye megint csak felesleges, mert ez az egész nem erről szól, hanem a filmről, hogy milyen volt. tetszett vagy sem. nekem tetszett, ajánlom mindenkinek. tanulságos alkotás. kevés ilyen van. kár, hogy mifelénk nem jelent meg. de sajnos nem csak ezzel a filmmel van ez így. a sok trágya filmnek nevezett valami meg jön ha kell ha nem még akár dts hangzással is :D
bár ez nem is annyira vicces. :S
üdv.


23. Eagle91 (2009-06-29 11:42.19) aaaaa
SPOILER VESZÉLY!
Érdekes egy film.A főszereplő kis kölyök(Shaun)apja elvesztése után nem találja a helyét a világban.Nem tudja elfoglalni magát nincsenek barátai és mindenki bántja.
Egyszer egy nap találkozik a helyi divat-skinhead bandával.Ettől a perctől kezdve teljesen megváltozik az élete:IGAZ barátokat talál.Igen de nem sokkal később megjelenik Combo aki szélsőséges nézeteket vall.Ő az aki beszél a felesleges háborúról a munkanélküliségről és a bevándorlók kérdéséről és még sok másról.

A csoport két részre szakad ott van ugye a Woody vezette divat-skin banda és a Combo által vezetett társaság ami később csatlakozik a Nemzeti Front-hoz.Shaun a Nemzeti Frontot választja.Itt is barátokra talál valamint megtapasztalja az összetartás erejét(pakisztáni boltos esete).

A film végi összetűzésnél nem szabad elfeledkezni arról hogy a többieknél is nőtt a feszültség.
Arról sem hogy Combo csalódott érzelmileg megtört drog hatása alatt áll.Tette nem kifejezetten a bőrszínre irányul(megbánás jelei).

A záróképsorok pedig nagyon nem nyerték el tetszésemet.A Szent György-keresztes zászlóval amit Shaun tett az felháborító akármilyen sokk hatása alatt is állt a kölyök.Ez olyan mintha én egy Árpád-sávos zászlót égetnék el.

A film egyébként remek munka.Nagyszerűen játszanak a színészek és még a zene is kellemes.


22. Joe En (2009-06-24 08:49.42)   - (válasz Schmiagold 19. hozzászólására)
Szerintem nézz kicsit utána mert tévedsz:

[link]
[link]


21. Mangilla (2009-06-24 08:47.12) aaaaa
bocs, ez lemaradt: a *** helyére tetszés szerinti degradáló jelző illeszthető


20. Mangilla (2009-06-24 08:45.59) aaaaa - (válasz Schmiagold 19. hozzászólására)
Ja, fajvédők. Meg elég nagy százalékuk korlátolt ***, ahogy az ilyenkor lenni szokott (mert nehogy azt hidd, hogy -akárcsak a hippiknél-a skineknél is minden tag keményvonalas... elég sokan csak heccből csinálják).

Ja, én ismertem magyar skinhead-eket, kedveltem az OI-zenét is, stb. szóval nem vagyok teljesen outsider... csak azóta eltelt pár év, és manapság inkább csak a rossz oldalát látom meg.
A szélsőség többnyire nem vezet jóra, bármilyen témáról legyen is szó.


19. Schmiagold (2009-06-24 02:56.47)  
Érdekes film, bár tartok tőlle, hogy ez ismét egy szemét zsidóféle propagandafilm, lásd: história x, romper stomper. Az ilyen szemét arra sem méltó, hogy a seggemet kitöröljem vele. A skinheadek mindig is fajvédők, és nem tetves hippik voltak! Ez a sharp elmélet is mint megannyi szemét az usából jött, miközben a skinhead lét angliában indult el. Lehet kérdezni, lehet nácizni, adok egy msnt is, csak nyugodtan!
MSN:aryan88@citromail.hu


18. Mangilla (2009-06-23 08:15.41) aaaaa - (válasz Lasimoci 17. hozzászólására)
Kár:(
Azért köszi - a filmre ettől függetlenül kíváncsi vagyok.


17. Lasimoci (2009-06-23 06:27.53) aaaaa - (válasz Mangilla 9. hozzászólására)
Azt hiszem, nem.


16. Joe En (2009-06-21 10:56.43)   - (válasz Eagle91 14. hozzászólására)
Opensubon találsz feliratot ha kell :)


15. Joe En (2009-06-21 10:56.02)   - (válasz Eagle91 14. hozzászólására)
Nincs mit.:)
Bocsi hogy azt hittem :P:)


14. Eagle91 (2009-06-20 22:21.35) aaaaa - (válasz Joe En 13. hozzászólására)
Köszönöm szépen már szedem is!
Nem egyszer voltam "lenácizva" a fórumon de nem igazán foglalkoztam vele.Én tudom hogy nem vagyok az... :)


13. Joe En (2009-06-20 15:40.03)   - (válasz Eagle91 12. hozzászólására)
Ja,csak a hozzászólásaid alapján kicsit annak tűntél :P:)
Amúgy a piratebay-en van egy nagyon jó tracker :
*****

2Mbites nettel 50 perc alatt lejött :)

* Automatikusan eltávolított tartalom.


12. Eagle91 (2009-06-20 15:13.05) aaaaa - (válasz Joe En 11. hozzászólására)
Nem vagyok skin!Talán egy "kicsit" rasszista de szerintem minden emberben megtalálható valamely formában a rasszizmus nálam talán kicsit jobban előjött mint a többségnél de ettől még nem leszek skin.Egy példa:van egy-két cigány emberke akikkel jóban vagyok de nem azt mondom hogy a legjobb barátaim lesznek :)



11. Joe En (2009-06-19 19:43.28)   - (válasz Eagle91 10. hozzászólására)
Én úgy tudom nem jelent meg.
Te amúgy rasszista skin vagy ugye?:D


10. Eagle91 (2009-06-19 19:00.20) aaaaa
Megmondaná valaki hogy kishazánkban megjelent-e ez a film dvd formátumba?


1 2

Kapcsolódó fórumok

VéleményekVmiso, 2024-02-03 12:4039 hsz
KeresemDobsony, 2017-02-05 13:267 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk