Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Éjsötét árnyék
- RTL Három, 16:15
A pirinyó, a behemót és a jó fiú
- AMC, 16:15
Devotion
- Filmbox Premium, 16:25
Álom luxuskivitelben
- Film Café, 16:40
Klónok
- Mozi+, 16:50

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James Franco (46)
Tim Curry (78)
Atanas Srebrev (53)
Tony Plana (72)
Kate Hudson (45)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Kiss Ferenc - Vélemények
2022-es választás
Mai menü avagy ma milyen filmet néztél meg
F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról
A rezsim (sorozat) - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Gördülő mennydörgés aaaaa
Kevin Greutert aaaaa

 

Fórum - A fantom (1986) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2 3 4
101. Chris Co (2023-12-22 23:38.11) aaaaa - (válasz Lasimoci 97. hozzászólására)
Look Pack! Majd legközelebb! :)


100. Chris Co (2023-12-22 23:27.21) aaaaa - (válasz Filmbetrachtexpertgutachter 99. hozzászólására)
http://www.youtube.com/watch?v=EIhJn07029I
Ide is belinkelem. Amúgy meg, ha megnézzük az arcokat, és összehasonlítjuk a szuper költségvetésű giga filmekkel... (színész, beleélés és miegymás) nehéz általánosítani.



99. Filmbetrachtexpertgutachter (2023-10-29 18:27.51) aaaaa
A Turbo rágók ízét éreztem a számban, mikor megnéztem újra a filmet. Van egy hangulata.


98. Lasimoci (2022-10-08 02:11.31) aaaaa - (válasz Arturo professzor 86. hozzászólására)
Mi az a 22 baki? Kérlek, sorold fel.


97. Lasimoci (2022-10-08 02:06.49) aaaaa - (válasz Chris Co 92. hozzászólására)
Haver, nem tudom, mit szívsz, de adjááááááá! :D


96. Sakamaru (2021-06-13 09:10.27) aaaaa
amolyan Cristines. ) csak más motivációval.


95. Vmiso (2021-06-13 06:14.35)  
Gyerekkori kedvenc.
Anno mi Interceptor címen ismertük, és a Rázós futam mellett ezt nyomattuk, ha autós filmet akartunk nézni. Szép idők voltak, mikor a "gagyit" is értékesnek láttuk:))
Mai szemmel már nyilván máshogy működik, de akkoriban elég volt egy dögös autó, meg jó zenék, és a filmnek nyert ügye volt. Ha esetleg szinkronos volt, és nem vmi gagyi narrátoros, az már luxusnak számított:D

Jó volt újranézni.



94. Lifeisamovie (2020-04-23 12:23.38)  
http://www.youtube.com/watch?v=0hwJap57dO0
Quixotic - Turbo Interceptor

(Lezárt agyam kulcsát eldobom..:)


93. somliv (2019-10-09 21:44.03) aaaaa
Marha egyszerű mozi.
DE! Az eszmélteted elveszted, olyannyira energikus ZENÉJE van! Billy Idol (neki a legszebb száma nálam a sweet sixteen- abban, ahogyan énekel, és a gitárjával egykedvűen penget a fekete-fehér videoklip sziréni hangsávvilágára- az mesés) Ozzy Osbourne, Bonnie Tyler és a többi résztvevő úgyszintén tiszteletét teszi itten.. Milyen zenészek! Ez tornássza fel nézhetőségi faktorát ennek a másfél órának.. Mellbe vág a 80-as évek korszaka, aztán azonnal magához láncolhat. Charlie Sheen fiatal maszkulinsága mellett szó nélkül nem szabad ellépkednünk, mert akkor még szerencsére a tivornyázástól, piától, buliktól mentes, normális életmódot folytatott. Állítólag csöpögtek, olvadoztak, futottak utána a lányok ez idő tájt, nem csodálkozok ezen.. Talán Tom Cruisnál is macsósabb volt.
A történet lineáris, érthető, nem kell rajta sokat morfondírozni. Sherilyn Fenn-nek biztosan nem a színészi játékára fogsz figyelni és ez pont így van rendjén. A film jól fogja meg a freedom érzését, ettől frankó. Amikor elegem van már az emberi kapcsolatokból akkor általában a filmekbe és a zenébe szoktam menekülni. Tim Feehan - "Where's the Fire" instrumentális dallamait, amit muszáj max volumenen hallgatni, olyan erejű, hogy emelhetnek ütemei rajtad legalább egy picikét a nehezebb időkben, nálam a favoritok favoritja máig. Ahogyan Sheen a holdfényben a kihalt roadon motorjával elközlekedik csajával erre a számra, az egyszerűen eltalál-, ott van benne a halállazaság, kötöttségektől, problémáktól, keseredettségektől való elszakadás, szabadságvágy érzése. Élni, hinni, menni előre, na, valami ilyesmit mond ki ezzel. Múltidézés valamivel jobb korból, erre megfelelő választás lehet A fantom.


92. Chris Co (2017-06-14 10:02.42) aaaaa
91.hez jav: Nem volt csavar a végén (legfeljebb ott, ahol - spoiler - a Corvette meg a műhely felrobbant, ott lehettek szétrepülő csavarok is).

A többivel egyetértés, mint egyszeregy sztori, meg, hogy mosolyogtató (talán nekem csak amiatt nem annyira, a mai tini filmek sokaságához képest még ez a film is majdnem truffaut-mozi:D) illetve a "hülye mondatokkal" (TF - A Bukottak Bosszúja, nos ez ahhoz képest költészet).
A szinkron gyalázatos, a VHS-en elterjedt alámondásos változat százszor inkább, bár az eredeti sem túl kecsegtető párbeszédek terén.

Ilyen betétdalok, és a felvételek (Lion - Never Surrender) :)
http://www.youtube.com/watch?v=aqKidQAALuE

és ilyen háttérzene miatt :
http://www.youtube.com/watch?v=TF3C7vV1fkY

is vagyok kissé elfogult ezzel a mozival (ez valamiért mindig kimarad, szemben pl. Billy Idollal). Az autók csomagtartóiban robbanóanyag van, de ezen nincs miért meglepődnünk, ez természetes (én is pébé palackokkal autózom és természetesen kerékpáron is cipelem őket).
A rendezői változatban (spoiler) Chris Co szerzi meg a kulcsokat, miután leverte Charlie Sheent, majd elviszi a nőt az autójával (egy körre).


91. Chris Co (2017-06-13 17:01.32) aaaaa - (válasz Az utolso szamuráj 90. hozzászólására)
Volt csavar a végén, és amúgy egy ilyen meséhez kellett is csavar a végire?
Mondjuk, hogy gagyi effektek (azért ezt annyival kérdőjelezném meg, hogy a nyolcvanas évek közepén nem voltak annyira ismerős effektek, pláne "kis" filmekben, mint mondjuk az első SW folytatás utáni mozis filmek effektjei (mert ugyebár szinte minden sci-fi moziban ugyanazokat az effekteket hallhatjuk, lásd, pl. űrjármű, ami lebeg, döböböbödöbö...még a nagy költségvetésű, giga mozikban is).
Spoiler! Attól, hogy a filmből nem jött le, hogy dugta (nem a tipikus, már 90-es meg a későbbi évek tini mozijai), még lehetett a "barátnője" - attól, hogy nem tömte teli a száját a filmben - és azért ha egy autó annyira lángol, akkor azért a tetem is összeég. A mesében meg ez volt a rejtelem, hogy amiatt nem égett össze, mert azok a csávók...tehát direkt é nem, de ezt amúgy meg miért is magyarázzuk itt meg, hiszen komolyabb filmekben sem feltétlen szorulnak magyarázatra azon kérdések, melyek megértése nélkül is két lábon áll a sztori...
Szerintem is egy "jó kis hülyeség", de attól, hogy nem magyarázták el, kiktől kapott második lehetőséget, meg, hogy nem írták le a Dodge prototípus működési elvét, hogyan ugrik össze újra autóvá, szerintem egy mesefilmben ilyesmiket kár is lenne elvárni (mert ugye te is rányomtad az öt csillagot az alkapónés, megölősre, de a másikra, csak amiatt adtál három csillagot, mert az nem úgy volt a valóságban, mint a csajos kedvenc, aki a börtönbé szenvedett é - legutóbb...).:)


90. Az utolso szamuráj (2017-06-13 08:32.29) aaaaa
Azok a 80-as évek...
A Száguldó bosszú-és még más néven jegyzett misztikusnak eladott holt bugyuta Mad Max utánérzéses bosszúfilm -mintha a Holló előfutára lenne:kérdéses,hogy az ekkor amúgy már létező képregényből az alkotók mennyit emeltek át szívfájdalom nélkül.Nehéz ezt a filmet röhögés nélkül végignézni-ugyanakkor,észvesztően szórakoztató tud lenni,jók az autós jelenetek és a gagyi effekteknek külön íze van.
Hőse egy,a halálból visszatért bosszúálló-igazságosztó,de hogy miért,ki és úgy egyáltalán,hogyan történtek meg vele a dolgok,Chalie Sheen fél mondattal elintézi:"Kaptunk egy második lehetőséget",persze ez nézőit úgy sem érdekli(Én is csak úgy megjegyzem)Van valami idiótákból álló banda élén a hihetetlenül rosszul játszó Nick Cassavetes,ők a gonosz oldal,van egy Randy Quaid aki zsaru,meg hamburger,görkoris csajok,farmerja alatt félmeztelen főhős ,észvesztően szép Sherilyn Fenn no meg Billy Idol,Bonnie Tyler és még sokan mások-a zene kurvára rendben van.Az egész 90 perc olyan hülye mondatokkal van tarkítva,hogy azt tanítani illik erre való kurzusokon,ami meghökkentő,hogy a fényképezés mennyire pöpec helyenként.
És ugyebár ebben az időben nincs CGI,törték a vasakat lelkesen,szépek is az autók,Sheen bosszúálló gúnyájában úgy néz ki,mint egy mélynövésű Robotzsaru,és lehet azon röhögni,a nagyonkeménygonoszgyilkos Packard barátnőjének tekinti Keri-t...holott még csak meg sem dugta vagy kapott volna tőle egy kézimunkát.
Akkor meg miért is???
A csavart a végén gyakorlatilag az elején tudod,a film bájosan tinis olykor és ha valaki felrobban,kigyullad a kocsija,az nem feltétlen ok arra,össze is égjen-megint tanultunk valamit ugyebár.Jó kis hülyeség ez,alámondással volt az igazi a VHS korszakban.


89. Roy Munson (2016-11-12 22:41.44) aaaaa
Régi kedvenc volt annak idején. Manapság visszanézve is jó, a hangulata a zenéivel együtt még mindig üt. Alig játszik benne a főszereplő "bakker" ami feltűnt.


88. Iszonytató Huttyogány (2016-01-11 20:22.20) aaaaa
Ez igen. A '80-as évek hangulata csak úgy belezúdult a pofámba! Technikailag mára kicsit elavult ugyan, de ez egyáltalán nem rontott a film élvezhetőségén. Charlie Sheen remek választás volt a főszerepre, akárcsak Nick Cassavetes a rosszfiúéra. A többi színész is rendben volt. Ajánlom mindenkinek!


87. Chris92 (2015-11-27 18:56.11) aaaaa
Ha anno gyerekként látom ezt a filmet, garantált hogy rongyossá koptattam volna a VHS kazettát, viszont azt kell mondjam most felnőttfejjel is meglepően élvezetes alkotás ez. Termesztésen elképesztően egyszerű, butuska, a 80-as évek összes kliséjét 11-es szintre pörgető mozi ez, de olyan őszinteséggel vállal benne mindent, a röhejes gonoszoktól, párbeszédektől kezdve a romantikázásig, hogy nem lehet nem szeretni. Ehhez még fantasztikus filmzene, remek akciójelenetek és hangulatos fényképezés is társul. Bűnös élvezet a javából.


86. Arturo professzor (2015-10-25 20:22.03) aaaaa
2.7 millióból hozták létre,és 3.5 milliót kaszált.
1986.jan.23.-április közt forgatták.
Arizónában történt mindez.
Johnny Deep-nek 2 szerepet is ajánlottak a filmben.A "fiú" akkoribban Sherilyn társa volt,eggyütt lakott a filmes stábbal,s persze Sherilyin-nel.
A forgatáson egy kamera autó túlterhelődött és a szakadékba zuhant.Ennek következtében Bruce Ingram segédoperatőr meghalt,egy másik pedig életveszélyesen megsérült.
22 baki van benne.
3 szinkron:
Charlie:Csankó Zoltán Stohl András Csőr Gábor
Nick:Szabó Sipos Barnabás Kamarás Iván Bozsó Péter
Sherilyin:Kiss Erika Gubás Gabi Mezei Kitti Kiss Erika helyett Orosz Helga kellett volna
Randy:Vass Gábor Balkay Géza Németh Gábor
Matthew Barry:Bor Zoltán Hevér Gábor Moser Károly


85. Entersp (2015-10-17 16:11.01) aaaaa
Nehezen vállalható emlék a nyolcvanas évekből. Akkor még Sherilyn Fenn sem volt igazán ismert.
Egyébként, mintha Interceptor címmel futott volna...


84. Egyszerűsrác80 (2013-10-06 19:37.20) aaaaa - (válasz Chris Co 83. hozzászólására)
LOL:))
Össze ne törd XD


83. Chris Co (2013-10-06 12:33.44) aaaaa - (válasz Egyszerűsrác80 82. hozzászólására)
Ha nem én választhatnék elsőnek a járgányok közül, akkor sem bánkódnék.:) Szerintem is mindegyik verda ott van a szeren. Az M4S is. Megyek is, mert le kell törölnöm a port róla, ugyanis már legalább egy órája a garázsban porosodik. Teszek egy kört vele, oszt jövök majd vissza filmkatra.;)


82. Egyszerűsrác80 (2013-10-06 12:20.15) aaaaa - (válasz Chris Co 81. hozzászólására)
Ja,jó,bocsi,csak írtam...
Egyébként meg mind jó autó.


81. Chris Co (2013-10-06 11:56.20) aaaaa - (válasz Egyszerűsrác80 80. hozzászólására)
Oh! Bocsi! Inkább egy topikot offolok szét, mint mások álmát. Szerintem is nagyszerű verda.:) Amúgy az M4S nem rossz járgány, de nekem a filmből elsősorban Packard tragacsa a befutó. Utána a Trans Am, majd a D.Daytona.:)


80. Egyszerűsrác80 (2013-10-06 11:15.00) aaaaa - (válasz Chris Co 79. hozzászólására)
Nem rossz?:)
Az álmom:))
De nem akarom szétoffolni,még ha itt a kocsik is az egyik lényeg:)
Igen,ismerem a Quasart:)


79. Chris Co (2013-10-06 11:10.21) aaaaa - (válasz Egyszerűsrác80 78. hozzászólására)
Ez sem rossz verda, bár nekem kicsit szögletes az M4S-hez képest. Ezt viszont muszáj linkelnem, mert egyik nagy szerelmem a nem hús és vér kategóriából :) [link]


78. Egyszerűsrác80 (2013-10-05 19:20.10) aaaaa - (válasz Chris Co 77. hozzászólására)
:D :D
Ez jó:))
Hát még ha vadócabb kocsit raktak volna be:)
Pl. ezt:)
[link]


77. Chris Co (2013-10-05 19:14.44) aaaaa - (válasz Egyszerűsrác80 75. hozzászólására)
A befejezés azért jobban tetszett volna, ha Chrisnek adja az interceptort :
Becsönget Jamie Hankins : JH : Ugye tudod ki vagyok? CC: Nem, de kérem a kulcsokat! JH : Milyen kulcsokat? CC: Hát a turbó izéét! Septibe, de rögtön! JH : Persze, itt van. Vigyed! Nekem már nincs rá szükségem. CC: Jesssz!!! Irány az autobahn.:):)


76. Chris Co (2013-10-05 19:12.30) aaaaa - (válasz John Ryder 70. hozzászólására)
Nekem sincs sok időm, de erre a filmre azért mindig szánok némi időt, legalább is egy-egy filmrészletre.:) Gyermekkori kedvenc és a mai napig is hatással van rám.:)


75. Egyszerűsrác80 (2013-10-05 19:11.04) aaaaa - (válasz Chris Co 74. hozzászólására)
Hát igen:))
Ez ennek készült igazából:))
Sokat nem lehet hozzáfűzni:))


74. Chris Co (2013-10-05 19:08.25) aaaaa - (válasz Egyszerűsrác80 69. hozzászólására)
Nekem a Gyűrűk Ura után egyik kedvenc mesefilmem. Több, mint húsz év után sem tudom megunni.:) Nagyon jók a betétdalok. Elhallgatnám naphosszat, miközben Packard Corvettejével tépném az aszfaltot.:)



73. Egyszerűsrác80 (2013-10-02 22:25.14) aaaaa - (válasz John Ryder 72. hozzászólására)
Nem,bár én ott csak egyszer néztem meg,azóta megvettem dvd-n:)
Jó kis mozi ez a maga módján:)


72. John Ryder (2013-10-02 21:40.28) aaaaa - (válasz Egyszerűsrác80 71. hozzászólására)
Akkor nem csak képzeltem. ;)


1 2 3 4

Kapcsolódó fórumok

VéleményekChris Co, 2023-12-22 23:38101 hsz
KeresemBucsi1003, 2014-10-31 09:386 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk