Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Alvilági játékok
- Film Mánia, 23:15
A bosszú vérvörös keze
- Moziverzum, 23:20
Kerítések
- Viasat3, 23:25
Éjszakai hajsza
- Film+, 23:25
Kényszerleszállás
- Paramount Network, 23:30

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James Russo (71)
Craig Sheffer (64)
Jaime King (45)
John Cena (47)
Kal Penn (47)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Snooker
2022-es választás
Mire gondolsz most?
F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról
Amszterdam - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Tenet aaaaa
Crystal Reed aaaaa

 

Fórum - Halálos közellenség - Public Enemy - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2
36. Miszter88 2 (2022-12-11 11:58.44) aaaaa
Zseniális ez a film, akárhányszor nézi újra az ember .


35. Mclane 2 (2020-05-01 21:05.13)  
Én ma és tegnap rágtam át magam ezen a 2 részes nagyon jól sikerült filmen, úgy hogy most szinkronnal vittem le mert úgy 2 éve láttam szintén mind a 2 részt akkor Francia nyelven felirattal, és mindent egybevéve nekem ez a film a kellemes jó élményeim közé tartozik. Mert egyik résznél se éreztem azt hogy unalmasabb vagy laposabb lenne a másiknál és végig éberen és szintem tartott, és a szinkronja is szerencsére kiváló lett és nem csalódtam benne az eredeti hangsáv után. Úgy hogy mindent egybevéve nekem tetszett a film mind a 2 része, és azt mondom érdemes volt a rá szánt idő simán szerencsére.



34. Nyomozo1 (2019-09-28 16:41.23)  
Most sikerült végre megnéznem !!
Hatalmas ez a film!
Ajánlom mindenkinek!!


33. Nyolcadik utas (2015-12-12 07:10.24) aaaaa
Minap Nemes Jelesnek tanácsolták Amerikában, hogy ha "filmeket" akar csinálni, menjen vissza Európába!
És igen.
Itt egy francia krimi, ami szól valamiről és annyira egyben van, mint kevés amerikai film.
Kifogástalan darab, remek színészi alakításokkal!


32. Vikgez (2015-08-19 21:02.15) aaaaa
Azon kevés filmek közé tartozik,
amelyben a néző mindvégig az izgalmas események részeseként érzi magát
és elfelejtkezik minden másról, a körülötte lévő világról.

Még az ilyen brutális film kategóriában is lehet alkotni,
ezt bizonyítja ez a film, de ez csak a nagy filmeknél, ahol jó a történet, kitűnő
a rendezés és káprázatos a színészi játék.

A főszereplő egy szenzációsan, folyamatosan átváltozó kaméleon.

Első rész = humormentesen véres
Második rész = véresen humoros

Egy percig sem lehet unatkozni, garantált kikapcsolódás, élmény.


31. Orgona (2014-07-06 16:19.58) aaaaa
Az élet adja a legjobb filmötleteket. A megvalósítás, az ötlet, mind öt csillag.


30. Kittentyű (2013-02-13 01:09.26) aaaaa
Izgalmas és pörgős volt, nekem nagyon tetszett. Vincent Cassel alakítása pedig remek volt. Aki szereti a gengszteres filmeket annak remek kikapcsolódást nyújt ez a film.


29. Su-30mk (2012-12-31 08:21.03) aaaaa
Spoilert nyomokban tartalmazhat >

A napokban fedeztem fel ezt a (két) gyöngyszemet és mivel aránylag nagy filmrajongó vagyok egyre ritkábbnak számít az ilyesmi:-) Mivel a két rész alkot egy egységet, semmi értelmét nem látom különállóan véleményezni.
Általában kerülöm a francia filmeket (az alapfilmjeiket persze úgy gondolom ismerem) ha nem is túl nagy ívben, de most ráterelődött a figyelmem elsősorban Vincent Cassel miatt - akinek a munkásságát mostanság kezdtem górcső alá venni. Plussz a sok manapság készülő hollywood-i szennyet vagy középszerűséget megunva valami frissebbre és európaibb szemléletűre vágytam filmes kifejezés terén. Mit mondjak jól választottam, odaszögezett rendesen:-)

Az igazat megvallva én eleddig nem hallottam Jacques Mesrine "munkásságáról", ő ezért biztosan nagyon megorrolna rám:-) Mielőtt kivívnám a síron túli haragját a dolgokat szépítendő elmondanám, hogy a gengszterfilmes műfajt - elsősorban Scorsese hatására - viszont nagyon szeretem. Vincent Cassel színészi tehetségét meg egyre jobban imádom, a film óriási erőssége az ő hibátlanul hiteles alakítása! Szerintem döbbenetes az átlényegülés, olyan erővel van a vásznon hogy a szobád falai közt ülve is összeszorul a gyomrod ha a karaktere "szembenéz veled" a monitoron át. Gyakorlatilag a legszociopatább bűnöző akit valaha a vásznon láthattunk, maximum Tony Montana vagy Nicky Santoro mérhető össze vele, de rajtuk is túltesz.
Nem ismer félelmet de szemernyit sem, nem mérlegel soha, a következményekkel nem számol és nem tervez. Groteszk módon az a francia állam képezi ki és küldi az algériai háborúba, amelyiknek később a visszatértekor igen gyorsan az első számú közellenségévé válik. Bár a legtöbb ilyen súlyosan szociopatává lett ember esetében esetében megfigyelhető a háborús múlt, hogy aztán hazatérve már az állam feje főjjön, hogyan is vonja ki az illetőt a forgalomból.

És ez Mesrine esetében nagyon nem volt egyszerű:-)
Ugyanis minden(!) börtönből megszökött ahová bezárták és nem is 1-2 alkalmat jelentett mindez, sőt volt ahová fegyveresen visszatért kiszabadítandó a rabtársait - olyan szempontból jellemes ember volt, hogy az adott szava szentnek számított. Más választása nem maradt a rendőrségnek ellene, mint Párizsban a nyílt utcán (ráadásul nappal) szó szerint likvidálni. A rendező, Jean-Francois Richet, akinek a nevét ezentúl megjegyzem, rögtön a kivégzésével kezdi a filmet, a kerettörténetes ábrázolás ez életrajzi alapokon nyugvó filmek esetében nem ritka rendezői húzás, és szerintem helyénvaló itt is.
Mesrine-ben megvolt a teljes törvényen kívüli attitűd, a sajtót is bevonva a bankoknak, a rendőrségnek és tulajdonképpen az egész rendszernek üzent hadat. Nem is annyira a pénzért rabolta a bankokat, hiszen nem élt luxusban (de persze azért tudta szórni a zsozsót rendesen), hanem elsősorban a beilleszkedési képtelensége okán mintegy unalom ellen, vagy a "show", a hecc kedvéért, az adrenalinszintje érdekében. Amolyan Jesse James stílusban, Robin Hood-i felhangokkal:-)
Felépített imidzséhez a sajtónyilvánosságot is felhasználta, nem egy esetben kihasználta. Nem akart nagy szervezet feje lenni pedig sok minden predesztinálhatta volna erre, folyamatosan a bankrablás volt a bűncselekményeinek középpontjában és az az életérzés hogy őt soha semmilyen körülmények között nem lehet sem meg/betörni, sem megfélemlíteni. A film azért megmutat egy megtörésközeli állapotot, amikor embertelenül megkínozzák és agyonverik a börtönben az őrök. Érdemes egyébként megfigyelni, ahogy a börtönőrökkel kommunikál:-))
Mesrine jellemében igen központi elem volt a félelemmentesség mellett a szemrebbenés nélküli kegyetlenség, de a rendező mégsem démonizálja őt, hanem ennek ellenpontozásaként (és ez a film egyik nagy erénye) felvillant olyan elemeket, melyek érzelmes vonulatokként vannak jelen Jacques Mesrine jellemében: találkozása a lányával a börtönben, az apja halálos ágyánál a búcsú és bocsánatkérés (az egyik legerősebb jelenet), de a nőkkel kapcsolatban is képes volt pozitív érzelmi megnyilvánulásokra bár a nők eleve vonzódtak hozzá gondolom a megtestesült alfahím attitűd miatt. Szóval egy nagyon összetett jellemábrázolást kapunk, a többi karakter kidolgozatlannak mondható, ezért Vincent Cassel "one man show"-nak tekinthető a film és különösebben nem kalandozik el a történetmesélés mélységeibe sem. De ennek ellenére azt kell mondjam a legjobb francia film amit valaha láttam - a naturalista stílus mondjuk nagyon fekszik a francia filmne, így előnyére válik. Megint bebizonyosodott, hogy a legjobb forgatókönyveket kevés kivétellel mégiscsak az élet írja, itt is alapként Mesrine börtönben megírt életrajzi írása szolgált.
Többszöri nézésre is kiválóan alkalmas zseniális gengszterfilm ha nem is a hagyományos értelemben - persze toronymagasan Vincent Cassel elementáris alakítása miatt aki a legelvetemültebb francia bűnözőt formálta meg rendkívüli hitelességgel. BRAVÓ!


28. Digoo (2012-06-19 14:39.16) aaaaa
nekem meg mindig a kedvencem


27. Rents (2011-11-21 22:19.44) aaaaa
JOBBRA SZÁMÍTOTTAM. Igaz, hozzáteszem, ezzel a filmmel nem is lett volna baj, ha a második része tartja a szintet, vagy még erősebb, de sztem az sokkal gyengébb lett az elsőnél, és mivel egységben kell néznem, ez is veszít erejéből. A filmben mintha nem mindig a lényeget mutatnák. Látunk egy csomó rablást, egy-két gyilkosságot, menekülést, börtönt, satöbbi, de érzelmi, magánéleti szálon Mesrine története kicsit elmarad. Ugyanakkor hangulatos a dolog, az elején az osztott képernyős kezdés nagyon jó, Vincent Cassel hozza, amit kell, Depardieu pedig külön fénypont, remek a karaktere, ha többet szerepelne, az dobna a filmen. A szökés a börtönből tényleg izgalmas jelenet, és ismétlem, ezzel nem lenne baj, ha valami még jobb követné. Folyt. köv.
Hangulat: 7/10
Színészek: 8/10
Történet: 7/10
A film: 7/10


26. Áfonya27 (2011-06-08 13:48.41) aaaaa
Nekem nagyon tetszett ez a film, először csak nézegettem, közben olvasgattam, aztán már nagyon lekötött, nagyon jó a főszereplő benne, nem egyértelműen szimpatizál vele az ember, és ez érdekes érzést váltott ki belőlem végig, az egész film alatt. Remek film, és változatos, mozgalmas.


25. Mozsika (2011-05-08 17:25.51) aaaaa
A film eleje nem tetszett. Sok dráma, sok érzelmeskedés stb. Nem szeretem az ilyeneket, ám a film végére egész jól belejött, a börtönből való szökés zseniális lett. Lepipálja az amerikai filmeket.


24. Vbacs (2011-02-20 08:24.05) aaaaa
Jó film volt ez, bár az eleje kicsit lassan indult, de a második felére egész szépen belehúzott, az utolsó háromnegyed-egy óra teljesen hibátlanra sikeredett. Cassel megint megmutatta nekünk, hogy mekkora név is ő a szakmájában, elképesztően jó színész, és még biztosan van számára feljebb is.
Jó film volt, megérte rászánni az időt, tényleg jól meg volt csinálva.


23. Predator$ (2010-11-02 10:43.26) aaaaa
Nagyon jó,izgalmas,super film,tetszik vincet cassel játéka,klassz ahogy kezdödik a film elsö jelenetei és csak a második végén tudjuk meg hogy mi történik vele.Ajánlom mindenkinek,mind a két részt,remek.


22. Geah (2010-10-23 17:41.08) aaaaa
első osztályú remekmű.bármikor megtudom nézni.egyszerűen zseniális.


21. Kisjon (2010-10-17 08:24.56) aaaaa
több mint egy évtizedet felölelő gengsztereposz Franciaország legnagyobb bűnözőjéről. minden pillanatában izgalmas vérbő alkotás lett, amelyben talán egy kicsit gyorsan is száguld végig főhőse élettörténetén. az alapanyag kiváló, így talán könnyebb is volt dolgozni a rendezőnek. kalandokban, kegyetlenkedésben és szerelemben gazdag története, hogy mennyire van elferdítve a valós eseményektől nem tudom, de, hogy piszok élvezetes az biztos. a film első jelenetei a bűnöző bukásának és halálának jelenetével kezdődik amelyet végül csak a második rész végén látunk újra, ez egyrészt zseniális felvezetése a filmnek másrészt remek rendező húzás is. a rendező egy pillanatra sem időz el Mesrine egyetlen olyan életeseményénél sem amely nem mozdítják előre a film cselekményét, így egy rendkívül feszes és érdekes krimit láthatunk. Mesrine egyébként nagyon ellentmondásos figura. időnként nagyvonalú gengszter és bűnöző, családszerető férj és apa máskor viszont hidegvérű még a legkisebb sérelmet is megtorló kegyetlen gyilkos, bankrabló, kaszinórabló, stb stb. azt a kettős szerepet pedig kiválóan alakítja vincent cassel akinél jobb francia színészt erre a szerepre nem is tudtam volna találni. kiváló mellékszeplők is segítik persze a a munkáját. igazán remek gengszterfilmet kapunk tehát akcióval, és mindenféle csihi-puhival, ami az ilyen sztori állandó kelléke. az első rész egy pinahajszálnyival nekem jobban tetszett mint a második rész. a második rész valamelyest több drámát tartalmaz és egyértelművé válik, hogy Mesrine számára, életének ebben az utolsó szakaszában a hírnév volt a legfontosabb. imádta, ha címlapra került, és onnan már nem akart lekerülni. ez lett talán a veszte is. mind a két rész nagyon jó film, az utóbbi idők legjobb francia mozija ez.


20. AlekSeJ (2010-03-15 16:22.03) aaaaa
Ez az első rész szerintem sokkal jobb a másodiknál..bár az sem rosszabb nálam 4 csillagnál..de ha választani lehet...
ettől függetlenül bátran ajánlom mindenkinek..


19. Geysap (2009-12-26 00:33.21) aaaaa
Udv!
Igen regen voltam a forumon, de a lemaradast majd potolom ;)

A filmrol alkotott velemenyem elott nehany szo: az utobbi idoben rogyasig kapjuk a nyakunkba az inkabb latvanyaban kivalo, megkockaztatnam, hogy bargyu tortenetu Hollywood-i filmeket. Gondolok itt pl. a 2012, Avatar, Hajsza a fold alatt stb. kaptunk ezekbol regebben is pl. Titanic. E miatt valljuk be, kisse elfordultunk mas kulturak filmjeitol. Ilyenek az uj nemet, es elsosorban a komoly hagyomanyokkal biro francia filmek.

A szineszek egy resze bekerult a Hollywood-i gyar futoszalagjara, de a francia filmekben is rendszeresen talalkozunk veluk. (Daniel Auteuil tudtom szerint nem fogad el csak francia filmre felkerest - de azt hiszem, hogy aki latta a Rejtely, vagy az MR73 c. filmeket megerti. Sajat orszagaban kevesebb koltsegvetesu filmekben a brillians szineszi jatekok mindent kompenzalnak.

Richet altal rendezett Halalos kozellenseg mindket resze Vincent Cassel kivalo szereplese miatt - de ne feledkezzunk meg Cecile De France, G. Depardieu stb... alakitasairol egy zsenialis gengszter filmet tett le az asztalra. A film ket reszes ugyan, de egyszerre megnezni sem hosszu. Ebben a filmben sem a latvany szamit - hanem a kivalo rendezes, es szineszi alakitas. Van, ahol a nezo talan "kedveli" a fohos gengsztert, de ez soha nem tart hosszu ideig. Visszater a valosag - a gengszter az bunozo, es nem erdemel sok empatiat. Ez nagy elonye a filmnek.

En mindenkinek ajanlom.

Magkockaztatva, hogy nekem ez sokkal jobban tetszett, mint a Michael Mann rendezte Public Enemies Johnny Depp-el. (nem azt mondom, hogy "rossz film volt", de Richt filmje nekem jobban bejott.




Vannak azonban olyan szineszek is, akik


18. Franklucas (2009-10-31 10:02.48) aaaaa
kurva nagy film..a Franci Tony Montana..!!:-) 5csillag mindakét rész.!!!csuma


17. Rickardooo (2009-10-22 18:06.04) aaaaa
Egész jó volt, kíváncsian várom a holnapi napot, hogy a 2. részt is megnézhessem...


16. Vérbeli (2009-10-04 21:03.30) aaaaa
Milyen is kényszer, kiszállnál, de nem tudsz, és amikor elveszted az eszed az mindig valami katasztrofához vezet, vagy a családod fizet rá, vagy a barátaid. Én mindenképp megnézem a második részt, nekem tetszett!


15. Bollondos (2009-08-24 14:39.57) aaaaa
abszolult 1nézös film.az elsö részben még vagyogatnak akciók de a 2rész...hadjuk.a felétöl már tekertem mert úgy untam.


14. Frenkiy (2009-07-19 12:25.25) aaaaa
egy


13. Frenkiy (2009-07-19 12:25.08) aaaaa
Én szerintem ez egy elég jó film, nem is nagyon tudnék mit hozzáfűzni , azért adtam rá egy ÁTLAGOS jelzőt, mert vannak olyan filmek amire azt mondják hogy megelözte a korát, ennél a filmnél egy kicsit fordítva érzem ezt :D, egyébként nem mindig tudom pontosan értékelni ezen az ötpontos skálán a filmeket, ez tízes jobb lenne .


12. Bean (2009-07-08 19:05.50) aaaaa - (válasz MrMojoRisin1 11. hozzászólására)
Akkor jól éreztem a dolgok.Persze a film készítői a film elején ezt fel is tünteték ami szerintem arra ad okot, hogy ne kapja meg a film azt a kritikát miszerint semmi valóság alapja nincs.:)Így meg az ember elfogadja, hogy valahogy felkelett pörgetni a filmet és így lett szorakoztató.:)


11. MrMojoRisin1 (2009-07-08 14:30.17) aaaaa - (válasz Bean 10. hozzászólására)
Ugye a mozi főleg Mesrine életrajzi könyvéből készült. Ennek a megírását is mutatja a film. Vincent Cassel, Mesrinként mondja, hogy itt-ott kiszínezte a valóságot, mert show kell a népnek. Szóval már az alapanyag is bővelkedik a valóságtól elrugaszkodott túlzásokban.:)


10. Bean (2009-07-08 14:13.00) aaaaa
A film alapvetően két részre készült.
Sajnos én nem hallottam erről a gengszterről, de ez legyen az én tudatlanságom.
A film elején leszögezik, hogy a film vikciókon is alapul ezért is nem kötnék bele semmilyen számomra kicsit túlzásba esett jelenetbe vagy épp kicsit irreális dolgokba.
A történet egy életet dolgoz fel az, hogy ennek mennyi a valóság alapja sajnos nem tudom megállapítani, mert nem ismerem a történetét semmilyen formában.Egy biztos egy jó alkotást kaptam.Vincent előtt egy kalappal, ezek után figyelni fogom a munkáját.Előzőleg is láttam már filmjét, de itt nagyobb hatással volt rám.
Szerintem az első rész csak és kizárólag egy gengszter agyát és egy gengszter világát tárja elénk.Ellenben a második résszel, mert szerintem az sokkal jobban bemutatja nekünk a gengsztert, de ez majd a második rész véleményében fejtem ki.
Csodálkozom, hogy még csak ennyi vélemény van, de ami késik nem múlik.:)


9. MrMojoRisin1 (2009-07-08 13:16.51) aaaaa
Tetszett, bár azért nem nagyon volt olyan momentuma, amit idáig ne láttunk volna. Minden maffia filmben megjátsszák,hogy a gengszternek családja lesz, de az mégis a bűnözést választja. A brutalitás sem volt olyan mellbevágó, főleg életrajzi mozihoz képest, készítettek már Carlton Leach-ről, Chopper Read-ről is filmet. A második rész sokkal összeszedettebb és Mesrine-ről is többet tudunk meg, a feszült lezárásról már nem is beszélve.

Más. Most már legalább fél éve várom a Bronson című mozit. A trailer baromi stílusos lett. Remélem az lenyűgöz...



8. Ropi72 (2009-07-07 19:42.03) aaaaa
Szerintem nagyon jó film,kiváló színészi alakításokkal,és külön köszönöm a rendezőnek,hogy rám bízza az ítélkezést.Richet tökéletesen eltalálta az arányokat.Cassel egyszerűen zseniális!Ez egy nagyon jó francia film!Mindezeket csak az első részről gondolom,mert a másodikat még nem láttam.


7. Sötétszív (2009-07-07 00:06.37) aaaaa
Az utóbbi évek legjobb francia filmje!(pedig a második részt még nem is láttam.) A brutalitás bemutatása kellett, hiszen gengszterekről van szó, nem pedig ártatlan báránykákról. A franciák amúgy is értenek az ilyen jellegű filmekhez. Maximálisan 5*.


1 2

Kapcsolódó fórumok

VéleményekMiszter88 2, 2022-12-11 11:5836 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk