Idősebbek is elkezdhetik online és ingyenes rejtvényfejtő játékunkat
Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-04
27
A kiméra
A Majomember
Az első ómen
Hogyan szexeljünk
Kék Pelikan
Nemkívánatos személyek

2024-03-28
Belu - A legbátrabb bálna
Cabrini - A szent
Godzilla x Kong: Az Új Birodalom
Ki hitte volna?
Pókok

2024-03-21
Artúr, a király
Bonnard - Egy festő szerelme
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi
Kung Fu Panda 4.
Őszi sanzon
Szeplőtlen
Vaskarom

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Wonka (4K UHD + Blu-ray) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz*
Ferrari (4K UHD Blu-ray + BD) *A mozifilm* *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz*
Aquaman és az Elveszett Királyság (Blu-ray + DVD) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol
A mag (4K Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Forráskód
- Mozi+, 15:00
Pokolba a szerelemmel!
- HBO, 15:50
A. I. - Mesterséges értelem
- Paramount Network, 16:00
A Hídember
- Magyar Mozi TV, 16:25
Váltságdíj
- AMC, 16:25

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Brendan Gleeson (69)
Christopher Lambert (67)
Terence Hill (85)
Eric Idle (81)
Lucy Lawless (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Expend4bles - A feláldozhatók 4. - Vélemények
Az alpinista - Vélemények
2022-es választás
Hiányzó filmek a Filmkatalógusról!
Agyvadászok - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
A három testőr: Milady aaaaa
Charlize Theron aaaaa

 

Fórum - Az áruló (2008) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2
46. Vmiso (2017-10-07 23:21.43)  
Remek film, nagyon nézette magát, és tartogat pár csavarféleséget is. A buszos különösen tetszett.
Cheadle és Pearce is jól alakítja a rábízott figurát, nem találtam hibát a filmben.


45. TLJones2010 (2013-03-19 10:26.02) aaaaa
Rendkìvül lassan indul a film és hiába várjuk nagyon később sem gyorsul fel, és a színészi játékok a főszereplőt is beleértve kimondottan laposak. Messze van ez a fiatalember Denzel Washingtontól, abszolút nem képes szerintem egy teljes filmet elvinni a hátán.



44. Pilatesz (2012-12-30 12:17.27) aaaaa
még ennyire unalmas béna filmet!pocsék nagyon.Senkinek nem ajánlom


43. Chris92 (2010-08-29 19:13.58) aaaaa
Jeffrey Nachmanhoff izgalmas akcióthrillerje kifejezetten többet mond a terrorizmusról és annak üldözéséről, mert mindkét oldalt úgy mutatja meg, hogy az átlagos "gaz arabok kontra hős amerikaiak" sablont jó messze hajítja és mivel kis költségvetésből készült ezt jól ki is használja. Külön kiemelném Don Cheadle és Guy Pearce remek színészi játékát, nekik köszönhetően igazi macsak-egér párharc érzés uralkodik a vásznon, valamit a történet bár egyszerűen indul és csavarjai nem éppen hiperhanyattvágósak, de egyszerűségük ellenére mesteri módon vannak időzítve és képesek ütni. Akcióból nem sok van és kissé puritának, dramaturgiailag sem éppen tökéletes és bár többet nyújt az álomgyári átlagnál, mégsem merül témájába túl merészen. Jófajta szórakozás érdemes elővenni.


42. Roberto (2010-07-07 20:08.20) aaaaa
Egy hajszál választotta el attól, hogy 5*-ot adjak a filmre. Nagyon jó film volt, kötelező darab. Don Cheadle eddigi legjobb filmje, amiről tudok!


41. Checker (2010-07-02 20:18.53) aaaaa
Ismét egy film amelyiknek nagyobb a lángja mint a füstje.


40. Sötétszív (2010-02-12 23:48.55) aaaaa
A terrorizmusról-szeptember 11. óta- rengeteg film készült több-kevesebb sikerrel. Ez a film a legjobbak közt van. Végig izgalomban tartja a nézőt, a feszültséget szinte tapintani lehet. És Don Cheadle játéka igazán kimagasló, de a többiek is jók voltak. Ez egy kőkemény film, egy kőkemény világról. Aki teheti nézze meg, mert nem fog benne csalódni.


39. Blueboy29 (2009-12-30 17:41.42)  
szerintem betyár jó film, sok kellene ilyen, hogy megismerhessük hogy gondolkoznak a fanatikusok merénylők, eredeti volt nagyon, bár nem tudom hogy lehetne e életben átverni a terroristákat , de ez film végülis, és remek volt


38. Alarife (2009-10-04 22:17.52) aaaaa
Remek film egy világról amiről nagyon keveset tudunk.


37. Hatec (2009-09-23 22:40.54) aaaaa
Régóta meg akartam nézni a filmet, mert az ilyen CIA-s, terroristás filmek a kedvenceim. A trailerje nagyon bejött, meg amiket olvastam róla. De sajnos többet vártam tőle, maga a film már nem igazán tetszett. Egyszer nézős film szerintem. A Hazugságok Hálója sokkal jobb szerintem.


36. Joc4 (2009-06-08 09:12.34) aaaaa
Jó film, nem unatkoztam rajta. Tetszett a vége is.


35. Bean (2009-04-14 10:02.52) aaaaa
Én nagyon szeretem azokat a filmeket amik ezzel a témával foglalkoznak.
És nem azért szeretem ezeket a filmeket mert várnám a választ a rengeteg kérdésre vagy esetleg az igazságot ki hol áll és ki mit csinált azért, hogy Amerika és az Arab nép között örök harc van.
Szerintem a filmeknek se dolguk ezt megállapítani.A filmek dolga sejtetni és bemutatni mindkét fél álláspontját.
Ezért tetszett ez a film is.Érdekes az arab kultúra és érdekes benne az amerikai szemlélet.
A rendezésben nem találtam kivetni valót.Úgy volt hiteles ahogyan az a rendező hitelessé akarta tenni.
Érdekfeszítő párbeszédek pl engem különösen a székhez bilincseltek.
A film mondani valóját persze ne keresünk, mert ezek a filmek tényeket vagy fikciókat (ki, mit mond) próbál ábrázolni.
Én azt kaptam amit elvártam.


34. Vato loco (2009-04-10 14:17.15) aaaaa
Már régóta terveztem a film megtekintését, de csak most volt rá lehetőségem. Az elején kicsit tartottam tőle, hogy ez nem az amire számítottam, szerencsére az ezt követő idő már el is feledtette velem, nagyszerű film egy nagyszerű színésszel!


33. Az utolso szamuráj (2009-04-06 20:09.14) aaaaa
Amerika és az arab világ.
Szóval,erről lehetne oldalakat írni,dobálozni belénkgyökeresedet szavakkal ,sztereotipiákkal,sőt érzelmekkel is,aki nyitott fülekkel jár vagy olvas más forumot is,van ott rohadt arabok,dögöljenek meg mind,mert terroristák,másik oldalon meg hülye amerikaiak,világ csendőrsége,megérdemelt szeptember 11,bunkók meg amúgy is,na.Szóval,én inkább azon a véleményen lennék, az emberek mivel mára ez a kérdés szinte átláthatatlan,karosszékből és csipőből tudják az igazságot,mondják a tutit,közben meg nincs igazság,csak számtalan szempont ,nézőpont,meg egy csomó tré dolog,ami ennek a kérdésnek és problémának egyálltalán létezésével kapcsolatos,kezdve az olajjal,középen érintve az izraeli harci helikoptereket és bezárolva mondjuk a saját testére robbanóanyagot szerelő öngyilkos arab merénylővel.
Magam ismerek arabot,nem is eggyett:nagy kérdés persze,valóban ismerem őket?És ők minket?Hogy pedig ilyen mozikból nem az igazságot tudjuk meg,persze hogy hihető,nem is írták ki rá,true story,de ha jobban megfigyeltük ezt a darabot,nemigen volt átégetve arabgyülölettel,patrióta dicshimnuszokkal,mégis olykor egy-egy mellbevágó mondat beficcent,mindkét oldalról.Egy terroristatámadásban fiát vesztett szülőnek a büdös életbe nem fogja senki sem bemagyarázni,hogy nem minden arabot kéne egy kalap alá venni,de egy amcsi tengerészgyalogosok álltal berúgott ajtajú házban megkérdezett arab család se fogja szeretni a jenkiket,ha pedig valamelyik családtagját meggyilkolta egy amcsi vagy ahhoz közel álló erő,csodálkozunk érzelmein?Ne már...
Szóval,érzelmek,érzelmek,és harmadszorra is érzelmek,amit pedig mindkét oldal kihasznál.Nagy igazság az amit a filmben mondanak, a terrorizmus színház,a nézők pedig a nép,aki ellen tulajdonképp irányul,erre persze már rájöttek odafent is,és pl az amcsi kormány meglátásom szerint lelkessen alkalmazta is a félelemkeltést,egy berittyentett népnek könnyebb mindent beadni,eladni,lenyomni a torkán,sőt indokot gyártani egy háborúra,szent cél érdekében,oh az a WTC....no ugorjunk.
A mozi a bevett panelek ellenére is tartalmaz nem egy csavart ami kellemesen érintett,a végső húzás egyszerűsége pedig zseniális.Ami külön tetszett,nem ítélkezet egyik oldal javára sem,nem ábrázolta úgy az arabokat,hogy vicsorgó örültek,akik ártatlanok holttestein gázolva is csak saját nézeteiket büfögik,sőt némelyike kimondottan szimpatikus volt,és érzésem szerint az arab kultúrából bemutatott pillanatokra is inkább a tiszteletteljes távolságtartás értelmezhető.Az őket üldöző amcsi ügynökök se voltak hazafias léhaságokkal tuldimenzionálva,nem volt lobogó,könnyes szemek,egyszerűen csak nyomozás,információszerzés.Az akciók minőségén azért észrevenni,nem a Transformers büdzséjéből kereskedtek,de amit meg kellett csinálni,hozták,és a Bay-i "magasságoknak" azért igazából véve cseppnyi túlértékelt volta is akad,mig mondjuk egy teherautó felrobbantása bizony valahogy így nézz ki(csak). Don Cheadle lassan Denzel Washington trónjára tör,és minden elismerés megilleti,páratlanul erős színészi repertoárja,kiemelném rajra kívül még Said Taghmaoui-t,aki többedszerre bizonyított,illetve a jó Guy Pierce-t.Néhány jelenet dramaturgiai balfogás persze-különössen Samir és a lány találkozása,a lány seperc allat érzelmi kitörést produkál,Cheadle karraktere azért még egész pofás beszélgetést nyom vele,ennyit a biztonságról-de ezek kisebb eltévelyedések csupán.Nem hinném,hogy bárki megbánja,ha megnézi,nem kell benne sokmindent látni,vagy belemagyarázni,ez csak egy az ilyesfajta mozik közül és kissé eszköztelen formában,szinte puritán mód vászonra álmodva,de amire készült,arra jófajta szórakozás a fekete színészek egyik legjobbjának érzékeny főszereplésével.
És igen:a forgatókönyvet az a bizonyos Steve Martin is jegyzi,nem ez az első komolyabb írása az ősz komikusnak.


32. Laca001 (2009-04-04 17:50.42) aaaaa
Egy újabb film arról, h mekkora arab ellenállás tud kibontakozni, ha nagyon akarnak valamit. Embert maguk mellé szinte mindenhonnan tudnak állítani, láttuk van besúgójuk bőven, és még öngyilkos merénylőnek is mennyien beállnának. Kinek mennyit jelent a vallás, ki meddig képes elmenni, és persze az örök harc az amcsikkal. Nem mondom biztos van, aki élvezni is tudja, de a téma sem túl izgalomkeltő, egyébiránt meg olyan lassú lefolyású, h meg lehet unni percek alatt, de a végén azért peregnek a dolgok, és 1-2 csavar is belefért eme alkotásba. Don Cheadle vitte talán az egész filmet, de erős ellenfele is volt, aki mindvégig ott loholt a nyakába, Guy Pearce. Erős karakterek, még a mellékszerepek is dicsérendők, és javítanak is színvonalon, de nekem most nem..


31. Anitabagwell (2009-03-31 15:09.10) aaaaa - (válasz Mandelbroth 29. hozzászólására)
szia.
Személyesen összesen kettőt ismerek.
És nekem semmi bajom sincs velük, sajnálom ha úgy tűnt az előző hozzászólásomból, nem akartam hogy úgy tűnjön.
Természetesen főleg azokról az arabokról beszéltem akikről ezek a filmek szólnak.
Egyébként meg egyetértek azzal amit írtál, ez is így van.


30. Mandelbroth (2009-03-31 14:43.06)  
A film meg elég gyengus lett......még ha laikusként is nézed......


29. Mandelbroth (2009-03-31 14:41.25)   - (válasz Anitabagwell 27. hozzászólására)
Szia...
Nem sok arabot ismersz ugye?
Mert ezekból a filmekből nem is fogsz egyet sem megismerni, sokkal emberségesebbek, és szerényebbek, de harcolni a jogaikért és a földjükért tudnak csak sokszor nincs más fegyverük, nincs bombázó hogy odarepülve szórja a halált akárkire, mert ez dicséretre méltó hősies dolog, de ha ugyanilyeneket ől saját módján az terrorizmus.


28. Anitabagwell (2009-03-31 10:58.33) aaaaa - (válasz Globo Gym Purple Cobra 15. hozzászólására)
Ki a szinkronhangja?


27. Anitabagwell (2009-03-31 10:30.40) aaaaa
Tetszett. Röviden és tömören :D.
Érdekel ez a téma nagyon, mindig elgondolkodtatnak az ilyen témájú filmek, most is hasonlóan történt. Kicsit "a lassú víz partot mos" kategóriába sorolnám, de ettől függetlenül a végén simán azt lehet mondani, hogy: "húúúhhhhbmeg".
Elképesztőek ám ezek az arabok, azt hiszik, hogy mindenre mentség a vallásuk! Már 570 óta ezt hiszik, mindigis ezt fogják, mindigis erre fognak hivatkozni. Nyilván egyébként, nem minden arab terrorista, de az amerikaik meg a zsidók remek érvekkel próbálják bizonyítani, hogy mégis, ahelyett, hogy a saját portájukon söprögetnének... Érdekes, mindig elámulok ezeken a dolgokon, és azt sem tudom, hogy sírjak, vagy nevessek.
Don Cheadle valóban elképesztő volt, rossz filmjét még nem is láttam!


26. Nyenye28 (2009-03-30 11:22.29) aaaaa
Akinek tetszett a hazugságok hálója annak ez a film is fog.Annyira nem akció dús ugyan de a történet szintén csavaros és jól kidolgozott.Nekem alapjában véve nagyon tetszett.


25. G-ergo (2009-03-26 12:02.32) aaaaa - (válasz Anitabagwell 24. hozzászólására)
Jó tanulgatást, és szép napot neked is!:))


24. Anitabagwell (2009-03-26 12:01.47) aaaaa - (válasz G-ergo 23. hozzászólására)
"Mert hülye azért nem vagy(ok)" :DDD.
na én meg ellépek, spanyolozok kicsit, aztán meg ha lejött a film megnézem, aztán írok véleményt :) Szia, szép napot.


23. G-ergo (2009-03-26 12:00.24) aaaaa - (válasz Anitabagwell 22. hozzászólására)
Én a Tescoban, "vadászgatok" mostanában, és eszméletlen jó filmeket árulnak 990ér. Sebhelyesarcú, Játsz/ma, és ehhez hasonló gyöngyszemek. Mostanában sokat járok oda:)) Megnézem hogy a Hotel R. megtalálható-e, ha nem akkor át megyek Media Marktba, mert most már megtehetem azt is:DD


22. Anitabagwell (2009-03-26 11:55.17) aaaaa - (válasz G-ergo 21. hozzászólására)
990 FT-ért vettem a Hotel Ruandát, annyit simán megér, (sőt). Most megint látom egy csomó helyen hogy árulják pl Media Markt, Tesco...


21. G-ergo (2009-03-26 11:52.43) aaaaa - (válasz Anitabagwell 20. hozzászólására)
Egyiket sem láttam sajna, de a Hotel Ruanda-ról sokat halottam(jókat:)), a Megáll a világot, pedig majdnem kivettem TK-ból.:)) A hotel ruandát szerintem be is szerzem a napokban, az már nagyon b*ssza a csőröm:))


20. Anitabagwell (2009-03-26 11:46.58) aaaaa - (válasz G-ergo 19. hozzászólására)
:) Hazugságok hálóját pont most írtam ki az egyik tanáromnak az egyetemen :D nagyon ajánlottam neki, remélem majd nem fog csalódni xD meg azt is, hogy Te sem :)
na én meg amint lejön nézem ezt a filmet :)
Hotel Ruandát láttad már Don-tól? Az a kedvencem, meg amiben Sandler-rel játszik, a Reign over me.


19. G-ergo (2009-03-26 11:44.54) aaaaa - (válasz Anitabagwell 18. hozzászólására)
Helyes!:)) Én is néztem már meg filmet, az értékelésed miatt...:)) Pl. a napokban fogom, eme film "testvérét", a Hazugságok hálóját. Láttam tetszett neked.
Amúgy szerintem ebben a filmben nem fogsz csalódni. Don C. meg egy zseni:))



18. Anitabagwell (2009-03-26 11:35.53) aaaaa - (válasz G-ergo 17. hozzászólására)
de jó, hogy megnézted. általában egyetértek az osztályzataiddal, és mikor olvastam, hogy így tetszett benne Don (imádom)akkor megörültem. hát látnom kell mostmár...mindjárt orvoslom a hiányom :D


17. G-ergo (2009-03-26 11:32.04) aaaaa
Hát ez nekem begyere volt. Kicsit Hállivúdi igaz, de mégis olyan film, ami leszögez a TV(monitor, vászon, kijelző, stb.) elé, és drukkolsz főhősünknek, és nagyon... hogy is mondjam, átérezni nem is igazán tudod a helyzetét, de mindenképpen együtt érzel vele, és elismered az erejét. Don Cheadle tökéletes játéka csak hozzátett mindehhez. Az alakítása plusz egy csillagot simán megér nekem:)) Már csak annyit írnék, hogy mindenkinek ajánlom!:))


1 2

Kapcsolódó fórumok

VéleményekVmiso, 2017-10-07 23:2146 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk