Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)
A mag (4K Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Harry és Sally
- Cinemax, 07:40
Transformers: A kihalás kora
- Mozi+, 07:50
Magyarok a Barcáért
- Magyar Mozi TV, 07:50
I Wanna Dance with Somebody - Whitney Houston története
- HBO, 08:25
Guido, a szupersztár
- Filmbox Premium, 08:25

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Al Pacino (84)
Hank Azaria (60)
Jeffrey DeMunn (77)
Jason Lee (54)
Renée Zellweger (55)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2022-es választás
Szólánc
Asszociáció
Mit hallgatsz most?
F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Az ember, aki túl keveset tudott aaaaa
Jackie Geary aaaaa

 

Fórum - A Fideszes zsidó, a nemzeti érzés nélküli anya és a mediáció - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2 3 4 5 6 7 8
232. Mekica (2018-10-28 16:38.49)   - (válasz Vbacs 229. hozzászólására)
Gyors frissítés,így hét év után,mert ez a videó már nem elérhető,úgy látom
Szóval trailer itt: [link]
A teljes dokumentumfilm pedig itten látható kérem szépen: [link]


231. KareszFaszi (2012-11-29 18:18.47)  
Nehéz pontozni ezt a filmet. Alapban nagyon nagy szükség van az ilyenekre, hogy megmutassák: hová is fajulhat az, amikor egyes hirdetett elvek az emberi értékrendek első helyére kerülnek. Én két dolgot hiányoltam: 1. sokszor fordult elő, hogy adott témában a saját oldaláról igazat szólt valaki, jó lett volna kicsit tényszerűbben ábrázolni, illetve egyes „ellenpólusokat” megmutatni. 2. Jó lett volna kitárni arra, hogy mely emberi értékek fontosak igazán, hogy lehet-e ezekre koncentrálni inkább, illetve ha nem, akkor miért nem?

Az első esetben egy kicsit a „fideszes zsidó”-val szimpatizáltam jobban, bár gyanítom főleg a stílusok miatt. A másik fél kicsit ellenszenves volt. Ki nem állhatom, ha valaki nagy bölcsen lehunyja a szemét, meg állandóan a pofája előtt tartja a kezét. Ha valakivel beszélek, akkor látni akarom a szemeit, meg az arcvonásait… Egy szinten érthető volt mindkettőjük akciója, bár a másik faszinál is feltehettek volna bizonyos kérdéseket pártszimpatizánsként vagy vallásos emberként nézve egyaránt. Erős szavakkal: buta demagógia és köpönyegforgatás állt egymással szemben. (a felek részéről – én legalábbis így vettem le) Jó kérdések hangzottak el, csak nem lettek megfelelően körbejárva. Én azt láttam, hogy egyik fél sem akart nagyon engedni, de nagyon magyará6zkodni sem.
A másik témánál egyértelműen a nő pártján állok. Bár némi önteltséget véltem felfedezni benne, de nem lehetett neki könnyű – és hát normális indokai is voltak. A fater egy meglehetősen egyoldalú, manipulatív ember. 12 éves gyereket politikai gyűlésre vinni – gratulálok. Szép kis majom lett a csajból. Érdekes, hogy a tradíciók, meg a nemzet….-és a család(anya) tisztelete??? A legtöbb politikailag (is) agymosott ember pont ezeket a kettősségeket nem látja (vagy csak nem akarja) Persze lehet, hogy ő szimplán csak jót akart, de ki(fel)használta a saját lányát – ez tény. Tipikus eset annak, hogy a gyermek mennyire befolyásolható – és az adott erőltetésnek mi lesz az eredménye. A csaj úgy gondolja, hogy „felnőttként” majd tudni fog dönteni egyedül (addig akár helyette is sok mindenben), csakhogy addigra már tele lesz az agya, a tudatalattija sok mindennel. Egyébként ez hasonló, mint amikor a kisgyermeket pl katolikus bölcsibe íratják, hogy minél előbb kezdődjön a formálás. (és így tovább)És amikor majd 18 évesen megkérdezik, ő a saját akaratából hívő
Én nem hiszem, hogy kizárólag vagy akár elsősorban a „politika” a felelős. Nehezen tudom elképzelni, hogy egy jól működő kapcsolatot ennyire szét tud cseszni egy ideológia. Ott kell lennie másnak is. Eleve az ember nem véletlenül fordul bizonyos közösségek felé. Egyedül érzi magát, átlagosnak, kevésnek érzi magát, nincsen sikerélménye stb… Megkap egy bizonyos elismerést – ha közvetlenül nem is mindig -, amit amúgy nem kap meg. És alapban is szüksége van sok embernek valami követhetőre. Az irányított szerepre. Ennek vannak ártalmatlan, sőt kellemes részei: amikor elmész egy rock-koncertre, és a zenészek vezényletével énekelsz a közönséggel pl. Vagy néha durvább, amikor a szurkolói b-közép a meccsnek háttal álló, tölcsérbe kiabáló ember szavai alapján szurkol – akár a másik csapat játékosainak vagy szurkolóinak szidva az anyját. Vallásokban az örök boldogság a tét az örök kárhozattal szemben(az alap értékeden kívül), a politikában eldől: ki a magyar, kit kell akasztani…mint a topikban korábban a mindent(jobban)tudó kolléga,aki azért a szeretet törvényét is említette…
Nálunk a szűkebb értelemben vett baráti körben sokféle nézőpont akad politikai, történelmi, világnézeti kérdésekről. ezek azért elő is szoktak kerülni, de érdekes – még csak hasonló szinten sem, mint pl itt egyes viták. el nem tudom képzelni, hogy ez a különbözőség szakadékot képezzen. Az szomorú igazság az, hogy nemcsak a manipulatív világ a felelős vagy hibás. Kell egy megfelelő táptalaj. Viszont ezt a talajt táplálja az, hogy egyre korábban kezdődik az agymosás, a trendek uralma, és megszokjuk, hogy mindent megmondanak: mit, hogyan tegyünk. A legintimebb dolgoktól kezdve.

Szóval hasznos film volt.



230. Vbacs (2011-08-20 17:26.43) aaaaa
Amúgy az, hogy augusztus 20.-án néztem meg éppen, csupán a véletlen műve:))


229. Vbacs (2011-08-20 17:24.44) aaaaa
Emberek, kik nem tudják, hogyan lehet ezt megszerezni...ily egyszerű:
http://www.youtube.com/watch?v=ZIDBCdj1GHc

A lényeg az, hogy engem aztán hidegen hagy a politika, felőlem fel is falhatják, és alá is pörkölhetnek egymásnak a pártok és az oldalak...ez a dokumentumfilm szerintem jól sikerült. Eléggé le volt egyszerűsítve, de a lényeg tökéletesen benne volt, a mondanivalója nagyon is.
Kiemeltek két esetet, egy barátság és egy család sorsát, amit tönkretett a politika és mindezt cenzúrák nélkül.
Bár ez a Hajdú Eszter nem kicsit idegesített benne, főleg a hangja, azért rendezni tud.
Szerintem még a cím is frappáns, mivel direkt azt akarták, hogy a cím negatívumával keltsék fel vele az emberek figyelmét, és szerintem ez sikerült meg.....és nagyjából elmondott mindent, amiről szólt ez a szerény kis dokumentumfilm.


228. Zolafish (2011-08-10 16:28.33) aaaaa
Érdekes egy dokumentumfilm volt, kicsit provokatívnak tűnő címmel, de egyébként semmi propaganda, egyoldalúság nincs benne. A cím pedig nem hazudik abszolúte, mert tényleg két "kitaszított" ember történetéről szól, az egyik zsidó származású fideszes képviselő, akinek megromlott a kapcsolata a saját közösségével, a másik történet egy teljesen átlagos hétköznapi családról, ahol a feleség cinikusan, kicsit lenézően, de olykor jogosan bírálta férje nézeteit. Nyilván a mediáció a kapcsolatok helyrehozását célozta meg. Szóval ezt 1,91-et durván túlzásnak érzem, biztos vagyok benne, hogy rengetegen a cím alapján, megtekintés nélkül is rávágták a karót, az e fajta szűklátókörűséghez csak gratulálni tudok.

A doksi film egyébként nem tudományos oldalról közelíti meg a problémakört, tehát nincsenek benne szociológusok és egyéb szakemberek véleményei. A probléma globális súlyára vonatkozóan nem igazán kapunk reális képet. Az abszolút emberi oldalról közelíti meg a témát és nincs is narráció, nem von le következtetéseket és teljesen a nézőre bízza, hogy miként foglal állást a látottak alapján.

Szóval nem más, mint emberi kapcsolatok, konfliktusok megoldási kísérlete. A beszélgetések nem túl durván vannak vágva, benne maradtak a kínos csendek és a felüdülések is és az emberek egyszerű véleményeit hallgattuk és az egyéni érzéseiket hozták felszínre. Ez annyiból előnyös, hogy nem csak egyértelműen a politikai párhuzamon volt a hangsúly, hanem felszínre hoztak egyéb problémákat is.

Óriási hiányossága viszont, hogy ebben a témában sokkal több potenciál volt, szóval ez a 70 perc édes kevés erre a témára. A másik dolog, amit már említettem, hogy nem igazán kapunk képet arról, hogy milyen a tényleges koherencia a politikai megosztottság és az emberi kapcsolatok megromlása között, tehát ez csak "horror vízió vagy tényleg itt tartunk...


227. Mans (2010-10-30 14:44.16)  
ezt honnan lehet beszerezni?


226. Lector (2010-09-29 21:05.18)   - (válasz Tonkacsa 219. hozzászólására)
Abba bele is verhetjük....a répát.


225. Lasimoci (2010-09-29 17:31.19)  
Megköszönném, ha valaki dobna egy linket! Szeretném megnézni.


224. Skorpiozeiss (2010-07-22 18:44.35)  
Van ilyen film!!!!!!! (akkor gyorsan letöltöm)


223. Vbacs (2010-07-22 17:32.00) aaaaa
OH MEIN GOTT, EZ MI???


222. Kovbojka (2010-07-22 17:30.55)  
ku..a komunisták


221. Tonkacsa (2010-07-04 21:22.51)   - (válasz Oncogito 220. hozzászólására)
Na jó, ezekb jó érvek, bár szerintem a bibliában szereplő törvényeket emberek kreálták


220. Oncogito (2010-06-10 08:11.42) aaaaa - (válasz Tonkacsa 219. hozzászólására)
Előszöris olvastam a Bibliát, abban benne vannak Isten törvényei.
Másodszor ott van még a lelkiismeret, ez is ki tudja válogatni.

Törvényeket egyébként nem csak emberek találnak ki. A falkában élő állatok között is van törvény. Ráadásul azok sokkal inkább betartják azokat...


219. Tonkacsa (2010-06-03 18:26.15)   - (válasz Oncogito 194. hozzászólására)
Honnan tudod megkülönböztetni az isten által alkotott törvényeket az emberek által írt törvényektől? Szerintem törvényeket csak emberek találnak ki.


218. Dikó (2010-05-08 15:57.58)  
valaki egyébként le tudná írni milyen a film? az első oldal elvi csatározás, nem akarok még nyolcat olvasni ebből


217. Picilány88 (2009-12-31 12:45.38)  
jesszus!van ilyen film??de durva..


216. Oncogito (2009-12-04 20:19.38) aaaaa - (válasz Stickfa 215. hozzászólására)
Ok.


215. Stickfa (2009-12-04 20:19.11) aaaaa
Nagyon bonyolult az "ügy" és néhány sorban úgysem tudnálak(talán nem is akarlak)meggyőzni!
Túl sok dolgot kellene leírnom,talán ka későbbiekben dobok egy mélt!
Szép Napot!


214. Oncogito (2009-12-04 17:41.58) aaaaa - (válasz Oncogito 213. hozzászólására)
???


213. Oncogito (2009-11-26 21:49.06) aaaaa - (válasz Stickfa 212. hozzászólására)
Az lenne a kérdésem, hogy mit pl. nevezel konkrétan néven, amire azt mondják, hogy rasszista vagy?


212. Stickfa (2009-11-26 20:08.03) aaaaa - (válasz Oncogito 211. hozzászólására)
Akkor pontosan úgy viselkedek ,mint egy (magyar?)politikus!(csak sajnos nincs annyi pénzem!)
Te is megfogalmazhatnád,pontosan mire gondolsz,mi a konkrét kérdésed???
Mire vagy kiváncsi?


211. Oncogito (2009-11-26 00:28.46) aaaaa - (válasz Stickfa 210. hozzászólására)
Hát, én végignéztem a topikot, mind a kétszázvalahány hozzászólást és nem találtam tőled a témában konkrétumot.
Lehet, hogy másik topikban mondtál, de azért hadd ne kelljen már a Stickfa összest elolvasnom.
Megkérhetlek, hogy írj nekem konkrétumot, amikor valamit nevén neveztél és azt mondták rá, hogy mások jogait sérted vele?


210. Stickfa (2009-11-25 20:21.27) aaaaa - (válasz Oncogito 209. hozzászólására)
Ha ,ezt leírom akkor rasszista és (vagy)antiszemita leszek.(sokak szerint)
Pedig már le is írtam!(konkrétan).
Pedig a gondok szőnyeg alá seprése,csak további feszültségeket okoz!
Beszélni kell a dolgokról és megoldást kell találni ami lehetőleg olyat, ami mindenki megfelel!(többé-kevésbé)


209. Oncogito (2009-11-23 20:56.39) aaaaa - (válasz Stickfa 208. hozzászólására)
Mire gondolsz konkrétan?


208. Stickfa (2009-11-23 20:53.51) aaaaa - (válasz Oncogito 207. hozzászólására)
Az a baj,hogy hazánkban sokszor nem nevezzük nevén a dolgokat,mert akkor azt mondják mások jogait,érzelmeit sértjük!
Pedig elérkezett az a történelmi pillanat,hogy tisztázni kellene a feleknek a vélt és valós sérelmeket!
Az a baj,hogy ha már sokan a film címén fennakadnak,akkor a további tisztázás is veszélybe kerül!


207. Oncogito (2009-11-23 11:41.08) aaaaa
Szerintem pedig nem röhejes a cím, teljesen tömören összefoglalja a film lényegét.
Persze aki csak a felszínen mozog, az röhöghet rajta, de nem ő lesz nevetséges.


206. Stickfa (2009-11-21 18:53.50) aaaaa - (válasz Legisfalk 205. hozzászólására)
Onnan,hogy jónéhányan saját maguk árulták el,hogy a cím alapján osztályozták,mások pedig a filmről nem is írtak semmilyen véleményt magáról a filmről!


205. Legisfalk (2009-11-18 21:49.14)   - (válasz Szeker 204. hozzászólására)
Honnan tudod, hogy a címe alapján osztályozták?



204. Szeker (2009-11-18 21:42.39)  
Ez minden idők 41. legrosszabb filmje! (A Filmkatalógus látogatóinak osztályzatai alapján.)És ezt annak köszönheti hogy hülye címet adtak neki.Hogy a fenébe lehet valamit csak cím alapján egyesre osztályozni?


203. Stickfa (2009-11-18 21:35.04) aaaaa - (válasz Langelus 202. hozzászólására)
Az lehet ,hogy "röhejes" a címe,de nem azt kell osztályozni!(szerintem)


1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó fórumok

KérdésekTysonrichie, 2020-11-05 11:393 hsz
VéleményekMekica, 2018-10-28 16:38232 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
A Fideszes zsidó, a nemzeti érzés nélküli anya és a mediáció adatlap
Évszám: 2008
Rendezte: Hajdú Eszter

További információk


 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk