Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-04
27
A kiméra
A Majomember
Az első ómen
Hogyan szexeljünk
Kék Pelikan
Nemkívánatos személyek

2024-03-28
Belu - A legbátrabb bálna
Cabrini - A szent
Godzilla x Kong: Az Új Birodalom
Ki hitte volna?
Pókok

2024-03-21
Artúr, a király
Bonnard - Egy festő szerelme
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi
Kung Fu Panda 4.
Őszi sanzon
Szeplőtlen
Vaskarom

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Wonka (4K UHD + Blu-ray) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz*
Aquaman és az Elveszett Királyság (Blu-ray + DVD) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Aladdin
- Moziverzum, 08:10
Gumball csodálatos világa
- Cartoon Network, 08:15
Igaz történet
- HBO2, 08:55
Mindörökké szerelem
- HBO, 09:05
Don Camillo
- Film Café, 09:05

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Reviczky Gábor (75)
Dianne Wiest (76)
Vince Vaughn (54)
Brett Ratner (55)
Max Perlich (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2022-es választás
Mire gondolsz most?
A hamisító (2014) - Vélemények
Mit hallgatsz most?
Szólánc

További fórumok

Utoljára értékeltétek
John Wick: 4. felvonás - Hagakure aaaaa
Shamier Anderson aaaaa

 

Fórum - Charlotte Gray - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

5. Ava Gardner (2020-10-01 16:26.49)  
Unalmas lett mindkettő.


4. somliv (2020-10-01 16:09.03) aaaaa
Csendes mozi kedvelőinek bejöhet.
Gillian Armstrong műve nem lett közkedvelt, melyet valahol megértek. A második világháború idejében játszódik, 1940-es évek, egy fiatal nő kalandját, keresését mutatja be, akit a természetesen szép Cate Blanchett alakít. A Skót vidék ábrázolását jó nézni, a vonaton való utazás alkalmával az esőben lévő híd fantasztikus látványt ragaszt a képernyőre- úgy messziről a völgy kanyarulatából. A környezet fotózását jelölhették volna valamire, mivelhogy kitűnő, azért erről írok, mivelhogy talán ez a film fénypontja. Ha utaztál valaha ilyen körülmények között, akkor átérezheted. A történet szerelmi szála nincsen taglalva, ezzel megbicsaklik a főszereplőnőnk motivációja. Charlotte-nak eltűnik a férfija egy bevetésen, és ő utána indul, hogy megkeresse a háborús események torkolatában. Nem a haza szolgálta indítja el, hanem természetesen a férfi miatt táplált érzései- ott az asztalnál lévő Michael Gambonnali párbeszédben jön ez elő, alias Dumbledore a Harry Potterből- így ismert lehet. Gray szemei átadják ennek a párbeszédnek a jelentőségét. Csakhogy útközben változnak az események, találkozik a dél- franciaországi kisfaluban más emberekkel, a férfiak nyálukat csorgatva mennek utána, hogy láthassák, beszélhessenek vele, kapjanak belőle egy szeletet, vagy, hogy hasznot húzzanak, lefeküdjenek vele- a kiszolgáltatottság érzése lehet számára a mindennél fájóbb élethelyzet. Egy másik hapsival kezdi összeszűrni a levet, akit Billy Crudup alakít, és kavarodik a nőben, hogy mi tévő is legyen. Blanchett kiváló, sorsát átérezhetően játssza el, de a film a nagyjából kategóriát súrolja, hiányzik belőle a rendezés sava-borsa, a pincébe nem mentek le azért, hogy meglegyen, ám dallamvilága valamelyest gyógyír. A katonai kiképzéses jelenetet hanyagolhatták volna, ez nem illik Blanchetthez, bár megoldotta. Gabonnak vannak jó bölcsességei: a gyerek mindent megbocsájt, a kicsi gyerekre ez vall, ám hozzáteszem, hogy az idősebb már nem biztos. Rossz apa voltam, mert nem foglalkoztam a gyerekemmel- idős korára ismerte fel ez az öregember magában, hogy elcsesztem számtalan létfontosságú pillanatot életemben, melyet már nem tudok visszahozni. És vállveregetés előtte, hogy színt mer vallani ezzel kapcsolatban.
Minden idegszálammal nem tudtam átélni, az is igaz, hogy ne felpörgetve nézzél egy ilyen filmet, ám ha lelassulsz, belemélyülsz, akkor még meg is ajándékozhat téged ez a dráma.



3. Arturo professzor (2016-06-10 16:16.31) aaaaa
Budget:14 millió font
Bevétel:2 863 482
Forgatás:2001.feb.12.-máj.
9 baki van benne.
A szinkron mely sokhelyütt szétbaszta ezt a pompás kis mozit:
Cate:Major Melinda helyett Für Anikó
Billy:Görög László helyett Miller Zoltán
James Fleet:Galkó Balázs helyett Rosta Sándor
Hugh Ross:Izsóf Vilmos helyett Harsányi Gábor
Nick Farrell:Imre István helyett Helyey László


2. Az utolso szamuráj (2011-05-14 17:06.57) aaaaa
Igen kellemes mozi,amin sokat dob a hangulat nomeg a főszereplők illusztris névsora.
Sok film van,aminek már az eleje megfog a felvezető zene és a képek segítségével,a Charlotte Gray is ilyen volt,Stephen Warbeck zenekarra írt muzsikája szó szerint gyönyörű.Cate Blanchett itt még nem akkora sztár,mint manapság,de már ekkor a világ egyik legjobb színésznője volt,és van ennek a nőnek a szépségében valami ...megfoghatatlan,valami-Gyűrűk ura után szabadon!-tündei.Nem mellesleg ő azon színésznők közé tartozik,akinek néha nem kell beszélni a szerelemről,mert ott van a szemében,lásd a kissé rózsaszín befejezést,de az a kék szem kifejezőbb bármilyen vallomásnál.
Gillian Armstrong rendezése elsőre talán távolságtartónak tünik:ám ez inkább stílusos.Rendezőnk filmje tudatosan az 50-60-as évek mozijait kívánta visszaadni,úgy feelinggel mint képi világgal illetve a történetszövéssel.
Billy Crudup-ot bírom,érdekes,hogy ezzel a kinézettel nem lett tinikedvenc,ám akit mindig kötelező döbbenten végigülni,a színészfejedelem Michael Gambon.Ez az idős aktor minden rezdülése élmény,ahogy fia után néz,mikor az ráfogja fegyverét,vagy mikor megsimogatja bucsuzóul gyermekét....néha van,hogy nem kell beszélni,mert nincs mit mondani ugyebár.
Jó kis darab a Charlotte Gray,és való igaz,aki azt hiszi,háborús filmek csak véráztatta holtesteken,füstölgő romokon és kiégett tankokon keresztül mesélhető el,csalódni fog.
Mert az igazi háborúk néha a szívben történnek.


1. Lizzie42 (2008-11-04 00:08.10) aaaaa
Nem minden II. világháborús film szól a harcokról, ez a film egy jó példa erre. És nemcsak erre jó példa, de arra is, hogy egy háborús filmet nem a szétgyalult testek száma minősíthet, hanem több más szempont is. Ebben a filmben nincsenek vérgőzös hullahegyek, megatonnányi elhullajtott töltényhüvely. Itt "csak" egy tökéletes, angyali Cate Blanchett van, egy vérprofi, zseniális Michael Gambonnal. A zene éteri (Stephen Warbeck), a fényképezés Oscar-díj gyanús (Dion Beebe), a rendezés tökéletes (Gillian Armstrong). Itt vált a szememben a tehetséges Blanchett alternatív életem gyermekeinek anyjává; kisugárzása annyira magával ragadó, játéka oly katartikus...
Szerintem...



Kapcsolódó fórumok

VéleményekAva Gardner, 2020-10-01 16:265 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk