Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
A setét torony
- Film+, 13:50
A dilemma
- RTL Három, 13:50
Fekete kutya
- Mozi+, 15:00
A bűnös nővér
- Paramount Network, 15:00
Ikrek
- Moziverzum, 15:00

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James Franco (46)
Tim Curry (78)
Atanas Srebrev (53)
Tony Plana (72)
Kate Hudson (45)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Filmkeresés rövid tartalom alapján
F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról
A hitetlen (2001) - Vélemények
Mit hallgatsz most?
2022-es választás

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Rablóhal aaaaa
Nicoletta Braschi aaaaa

 

Fórum - Szemet szemért (1989) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

14. Gyorkos (2024-01-31 22:46.38) aaaaa
Micsoda undorító emberek és micsoda undorító környék! Gusztustalan stílus, visszataszító mentalitás. Mégis innen származik a XX. század egyik legjelentősebb könnyűzenei irányzata, a rap és a hip-hop. Nagyon ütős rögtön a nyitójelenet is a táncosnővel és Public Enemy-vel.


13. Lifeisamovie (2023-08-11 12:11.51) aaaaa
- Te babzabáló, húszan egy kocsiban, harmincan egy lakásban, feszes gatyás, piros inges, brillantinos, Puerto Ricó-i szarházi! Igen te!
- Ez olcó, én adni jó áron te neked, óberokos, ki ha én nem, csokitojáskrém ivó, pászkafaló, menórás, zsidó tökfej!

Ez a rész azért k.rva nagy XD


parfumeshop.hu banner

12. Entersp (2020-03-31 22:26.40)   - (válasz Dobsony 11. hozzászólására)
Az első részre adtál három csillagot, a másodikat nem értékelted. A szigorítások alatt kivegezhetned, szerintem klassz.
Küszöbmajom... 😁


11. Dobsony (2020-03-31 21:42.33) aaaaa - (válasz Entersp 10. hozzászólására)
Azt sem tudom mi az a Clerks 2, de még az egyet sem.


10. Entersp (2020-03-31 21:12.19)   - (válasz Dobsony 9. hozzászólására)
Most mit szórakozol?
Porch monkey, mindenki tudja. Aki nem, még az is, akár a Clerks 2. részéből.
[link]


9. Dobsony (2020-03-31 18:56.42) aaaaa - (válasz Boy mester 8. hozzászólására)
Sajnos egyet kell értsek veled, Spike Lee túllőtt a célon, szokása szerint.
Egy amerikai(zsidó) barátom szerint, aki New Yorkban élt, és már min.15 éve Charlestonban, hogy a négerek egész nap csak ülnek a teraszon, dumálnak, zenét hallgatnak és várják a segélyt.
Terrace Monkey - így hívják őket, legalábbis az amerikai társadalom dolgozói.
Ebben a filmben is pont ezt látjuk, kurva meleg van, az indulatok meg elszabadulnak, mert jó dolgukban(semmittevésükben) is bántva érzik magukat mindentől és mindenkitől.
Martin Lawrence és Turturro is mennyire kölyökképű volt még. A legjobb színészi teljesítmény az öreg "polgármester", vagyis az alkesz néger és Danny Aillo nyújtja.
Spike Lee ki nem hagyta volna a rendőri erőszakot, ami túl brutális volt, de egy fojtogató hegyi gorillát, aki nem akar leállni, hogy állítsanak meg?


8. Boy mester (2018-06-06 18:19.24)  
Borzasztóan túlértékelt film. Feketék sírnak és nyomorognak egy nagy gödör szarban, amit szépen tovább ásnak és bővítenek... Az alakítások valóban nagyszerűek, de a szereplők életképtelensége okán legszívesebben mindet felpofoztam volna minden második mondata után...A durva az, hogy így volt életszerű a film.


7. Kovbojka (2014-03-08 16:05.01) aaaaa - (válasz Shellshock 6. hozzászólására)
Kb. 13 évesen írtam na:D hibázik az ember.már tudom nem egy Jay Cutler:D


6. Shellshock (2014-02-12 21:39.53)   - (válasz Kovbojka 4. hozzászólására)
"Melesleg a a csávó 141 kiló csupa izom"

Csak a kötekedés kedvéért:
141 kiló?Az a fazon?Max vasággyal!
Ezt a marhaságot melyik újjadból szoptad?
Mondjuk a rádió "agyonverése" is megér egy misét!


5. Kovbojka (2012-07-02 12:58.27) aaaaa
A mai napra (is és a tegnapira is) tökéletesen megfelel ez a film. (Időjárásra gondolok főként, de amúgy én ezt a műremeket bármikor szívesen megnézem.:))


4. Kovbojka (2011-06-23 09:31.19) aaaaa
Azt előre leszögezném, hogy a filmnek semmi, de semmi köze nincs a vígjátékhoz. Igaz, van egy-kettő humoros rész benne, de attól egy kőkemémy faji megkülönböztetésekről szóló film, rohadtul nem vígjáték. Úgyhogy, nem tudom ki volt az az "okos" aki ezen az oldalon, a film kategóriájához azt írta, hogy vígjáték.
A történet középpontjában az olasz számrazási Sal pizzériája a fekete negyedben. Az egész város szinte az ő pizzáján nőtt fel. Egy fülledt nyári nap van, és mindeki idegesebben viselkedik a kelleténél. Feszültség vagy. Igazából ez a feszültség, már akkor elkezdődik, mikor egy fekete huszonéves srác bejön a pizzériába, és követeli, hogy az olasz-amerikai filmsztárok, hírességet mellett legyen fekete is. Innentől aztán megismerhetjük az összes szereplőt részletesen. A film utolsó fél órája, mikor az idegek pattanásig feszülnek, és elszabadul a pokol. Mert ugyanis, az az akadékos feka barátunk, aki szeretett volna néger hírességeket a falra, elment a pizzériába a haverjával a rádióssal.(Melesleg a a csávó 141 kiló csupa izom) Itt tör ki a balhé, mert Sal megmondta már a rádiósnak, hogy a pizzériába nem hallgathatja a rapzenéjét. Itt szívóznak egymással, és a végén Sal annyira ideges lesz, hogy egy baseballütővel agyonveri a rádiót. Itt aztán tényleg elkezdődik az őrület. A rádiós nekiugrik Salnek és tömegverekedés tör ki. Nagyrészt feketék és fehérek közt. De mikor jönnek a zsaruk, rádiós nekik ugrik a rendőröknek is, és mikor lefogják olyan hevesen szórítja az egyik rendőr a nyákát hogy megöli. Utána még bele is rúg a földön kettőt, és valami olyasmit mond, hogy "kellj föl te szar". Ezután az egész incidens után, a feketék Sal pizzériáját okolják a baj miatt, és úgy döntenek fölégetik a pizzériát. Ez így is történik.
Másnap Mookey elmegy Salhez, elkérni az utolsó fizetését, ami 250$. Sal összegyűrve odavág a fejéhez 5x100 dollárt dühösen. Ezután hazamegy feleségéhez és gyerekéhez. A film végső befejezése, egy idézet Malcolm X-től és Martin Luther King-től. Mindkettő gyönyörű. (Mármint az idézet.:)) Egyébként a film a szeretetről szól igazán. A cím is jó választás volt, ahhoz képes, hogy semmi köze a "Do the right thing", vagyis a Jó dolgot tenni eredeti címhez. "Mert a szemet szemért elvben minkét fél megvakul." No, röviden ez a film lényege.
Igaz, nem helyénvaló, a színészek és a rendező értékelését a végére hagyni, viszont ennél a film elemzésénél így jött ki. A színészek egytől egyig majdhogynem tökéletesen játszottak. Külön kiemelném Danny Aiellot és Spike Lee-t. Az ő játékuk nagyon-nagyon tetszett. De mint mondtam, mindenki nagyon jó. Az előbb említett Spike Lee, a film rendezője, és forgatókönyvírója is. A rendezés zseniális, minden a helyén van. és hát a forgatókönyv... Ennél a kiváló forgatókönyvél, talán csak a Ponyvaregényé jobb. De egyáltalán nem biztos. Hát elérkeztem az írás végére. Útószónak még annyit, hogy nem csoda, hogy Amerika legnagyobb filmkritikusai a filmet beválogatták mindenidők száz legjob amerikai filmje közé. mert nagyon-nagyon megérdemli.
Értékelés: 10-es skálán 10+++-est adok neki.:)


3. Gedzo (2008-11-17 14:42.42)  
Hát én nem tudtam hova tenni ezt.!?
A suttyó "feketéket a dicsőségfalra" idegesített, nyílván a fekete öntudat benne kell lenni minden szinesbőrű emberben, na de ez?és a fogyatékos gyerek hú? nem beszélve a magnósról.
Aztán itt a Spike srác nem hogy megbecsülé hogy van melója még be is veri a kirakatot, és csodálkozik hogy pipás a főnök.
A magnós csókát én is elhajtottam volna, (függetlenül hogy jó zenét hallgat)nem a bőrszín számít.Szóval tényleg lehetne erről beszni órákig, talán ez is volt a cél.
Ja és Samuel L. Jackson jól küldi.



2. Boyler2345 (2008-11-14 21:14.46) aaaaa
Üdv!
Fantasztikus film! Nagyon meglepett, hogy az emberek konfliktushelyzetben milyen reakciókra képesek. Ismervén magamat, adott esetben én is sodródtam volna a tömeggel együtt, bár alapfokon elítélem az ilyesmit. Mindegyik fél problémáival tudtam azonosulni. Ez a film, mint S.L. legtöbb műve nagyon jó korrajzot fest a szerényebb körülmények között élő szinesbőrűekről és azok mindennapi problémáiról.
Szerintem S.L. színészként is helyt állt. Ha valaki nem ismerné őt és csak mint szereplőt látná a filmben, biztos meglepődne, hogy ez a kölyök rendezte a filmet.:)


1. Neil McCauley (2008-10-21 16:47.19) aaaaa
Nem az a megszokott Spike Lee stílusú mozi,de mindenképpen figyelemre méltó,mert remek kis film,bár a műfaját kicsit nehéz lenne meghatározmi mivel nem csak kimondottan vígjáték,azért találunk benne drámai részeket is és némi akciót,de összességébe jó film.Színészileg mindenki hozza a színvonalat,azonban kitérnék itt Danny Aiello-ra,akit megvallom öszintén sohasem kedveltem,de itt a kis sarki pizzéria tulajdonosának a szerepében nagyon szinpatikus volt és jól ált neki a szerep.Szóval aki nem szereti őt az is nézze meg,hátha meg kedveli.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekGyorkos, 2024-01-31 22:4614 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk