Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-04
27
A kiméra
A Majomember
Az első ómen
Hogyan szexeljünk
Kék Pelikan
Nemkívánatos személyek

2024-03-28
Belu - A legbátrabb bálna
Cabrini - A szent
Godzilla x Kong: Az Új Birodalom
Ki hitte volna?
Pókok

2024-03-21
Artúr, a király
Bonnard - Egy festő szerelme
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi
Kung Fu Panda 4.
Őszi sanzon
Szeplőtlen
Vaskarom

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Wonka (4K UHD + Blu-ray) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz*
Aquaman és az Elveszett Királyság (Blu-ray + DVD) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
A bűn árfolyama
- HBO, 16:10
M.A.S.H.
- Film Mánia, 16:20
Hat hét
- Cinemax, 16:30
Palimadár
- Moziverzum, 16:55
Meg - Az őscápa 2: Az árok
- HBO3, 17:05

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Reviczky Gábor (75)
Dianne Wiest (76)
Vince Vaughn (54)
Brett Ratner (55)
Max Perlich (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
szólánc tudósokkal
A hamisító (2014) - Vélemények
Marsra magyar! (sorozat) - Vélemények
Hiányolt fórumozók!
Mire gondolsz most?

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Családi tűzfészek aaaaa
Laura Dern aaaaa

 

Fórum - Szimpla ügy - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

12. Lifeisamovie (2023-06-20 22:54.45) aaaaa - (válasz Az utolso szamuráj 10. hozzászólására)
Mi a bűnöd Szamuráj? :)


11. Orgona (2015-11-02 19:53.47) aaaaa - (válasz Az utolso szamuráj 10. hozzászólására)
Igényes hozzászólás, ilyenekért érdemes a Filmkatalógust látogatni.



10. Az utolso szamuráj (2015-11-02 18:24.37) aaaaa
Sam Riami sokak szemében csak a Pókember filmek rendezőjeként ismert.Holott,kisebb kultfilmek fűződnek nevéhez-Evil Dead mely akkora népszerűségnek örvend,kár belemenni-valamint ez az alkotás,mely minden filmje közül majdhogynem a legkomolyabban vehető-számomra pedig a legjobb,a benne lévő erkölcsi és morális kérdések mentén.
Három férfi talál egy lezuhant repülőgépet:abban pedig több mint négymillió dollárt.Hank Lou és Hank testvére Jacob számára persze ez elképzelhetetlenül nagy összeg,a közülük legintelligensebb,Hank be is szeretné jelenteni a megtalálását,de a két másik ráveszi,tartsák meg az összeget.Annyi esze azért van neki,hogy ne egyszerre költsék el,várjanak vele,majd ő vigyáz rá,és idővel osztozkodnak.Ám Lou,aki meg van szorulva anyagilag,követelni kezdi a részét,kenyértörésre kerül a sor,mert ilyen összegnél már nem számít az ismertség,a barátság,mi több....egy idő után már úgy látszik,a vér szerinti rokonság sem.
A havas táj és sok egyéb miatt óhatatlan a Fargo felidézése,de mégis a Szimpla ügy teljesen más,mint a másik,szintúgy remek krimi.Ám itt is egy idő után elkanyarodunk a krimiszáltól,hogy annál jóval markánsabb és kellemetlenebb kérdésekre kapjunk választ:választ,ami nem mindig tetszik,mert....emberi léptékűek.
Dicsérni illik a színészgárdát:Bill Paxton sose ragadt meg az "A" ligában,ám megbízható színész,(és jó rendező!!)Brent Briscoe szintén a karakterszínészetet erősíti,ám az abszulút nagyágyú Billy Bob Thornton,aki valami félelmetesen nagyot alakít,többedszerre,egy alábecsült,kicsit ostoba karakter bőrében.Thornton játéka a maga egyszerű és visszafogott módján olyan erős is volt,megérdemelt jelöléseket kapott-amúgy a faszi zseni,csak épp tojik arra,ki mit tart róla.
A film pedig egyre jobban merül el az emberi lélek sötét bugyraiban:a feleség-a Fonda lány a leggyengébb láncszem egyértelműen-ötletei mind félresikerülnek,a lefelé tartó spirál pedig beindul,és nincs megállás.Ám amiért a Szimpla ügy-et imádni lehet,hogy itt átlagemberekkel történnek meg a dolgok,akik közül néhányan kisvárosi bunkók,ám még így is átérezhetőek problémáik,amik a nagy zsé megtalálásával keletkeznek.Mikor Hank felesége elmondja,hogy milyen életet szeretne biztosítani maguknak és gyermeküknek,hogy milyen munkától szeretné férjét megkímélni a továbbiakban,ki ne érezné valahol igazát...még úgy is,igen,az piszkos pénz,bár nem általuk lett besározva,ők csak találták.
Riami pedig-a remek regényből készült forgatókönyv alapján-értő kézzel vázolja fel a karakterek egymáshoz való viszonyát,és azok megromlását.Gerince Hank és Jacob kapcsolata,aminek rákfenéjét egy Jacob kifakadás adja meg-ahol a másik férfi olyasmit tud meg,amit addig végig sem gondolt-és lám,mégis Jacob az,aki a végére valami olyat tesz meg testvéréért,ami több mint megdöbbentő.
A remek filmre az utolsó 10 perc teszi fel a koronát:Jacob kérése,Hank tette miközben a néző agyal,ezt meg lehet tenni a pénzért,a boldogságért???Erkölcsöt,szeretetet,vérségi kötelékeket vágnak sutba,hogy aztán az utolsó,végső gonosz ám teljesen az igazságot kiszolgáló csavar az utolsó pisztolylövést tegye feleslegessé...az áldozatot,mit meg akart hozni a lenézett testvér,és a gyilkosságot.
Az addig viszonylag jól élő férfi persze eztán is a közösség megbecsült tagja marad,de a kisváros lakói nem tudják meg az igazat róla-mint oly sok titok másokról,csak a látszatot látják majd.Ám Hank gyilkos,elkövette a legszörnyűbb bűntettet még ha Jacob mindenképp meghalt volna-hisz végzett volna magával-meglegyintette a gazdagság érzete,mégis csak egy tönkrement házasságot és egy unalmas,munkába járó életet mondhat majd magáénak-megérdemelten.
Mert...és ettől félek én is,minden bűnért fizetni kell,valahogy.Mi pedig,legyünk bárkik,esendőek vagyunk,és sokszor az értékektől,az erkölcsöktől és moralitásokról megfeledkezve vagyunk hajlamosak dönteni-és ezt azzal magyarázni,emberek vagyunk csupán.
Ami akár igaz is lehet-és pont ez benne az igazi tragédia.


9. Orgona (2015-09-14 17:09.24) aaaaa
Ez a film nagyon penge, nincs vita az öt csillagról. Kiváló szereplők, a rendező biztos kézzel irányítja őket, akárcsak az operatőrt.
A képi világ, a téli táj valőszínűtlenné, meseszerűvé teszi a véres történetet.
Hasonlít a Fargohoz annyiban, hogy itt is a vidék Amerikáját látjuk, ahogy azt el sem tudnánk képzelni. nincsenek autós üldözédek, felhőkarcolók, harcművészek, stb.
Vannak viszont hús-vér karakterek, igazi, életszagú történetek. Jogos volt az Oscar jelölés.
Az igényes filmek kedvelői ne hagyják ki.


8. Ahuva (2015-04-08 15:53.35)  
Az a fajta film, amely elsőre szimplának tűnik, ahogy a címe is sugallja. De a megnézése után elbeszélgettünk róla, hogy vajon mi mit tennénk, ha a szereplőkhöz hasonló helyzetbe kerülnénk, és jól össze is vitatkoztunk. Elgondolkodtat tehát, és már ezért is mindenképpen érdemes megnézni. Billy Bob pedig valóban ellopja a legjobb alakítást Bill Paxton elől...


7. Eurodog (2014-03-28 20:30.08) aaaaa
Unalmas, végig sem tudtam nézni.


6. Bobo 888 (2010-11-08 23:12.05) aaaaa
Raimi remekül levezényli a nagyszerű történetet. A film körülrágja a kapzsiság minden szintjét, valamint ízelítőt kaphatunk a női rafkó kellékeiből is...a stáb nagyszerű és szerintem lehet rá esély, hogy a Cohen testvérek a Nem vénnek való vidék forgatókönyvének megírása előtt belekukkantottak ebbe is...5 csillagos thriller, nem kétség!


5. Knepper (2010-07-14 16:13.48)  
Egy lebilincselő krimi-thriller, amely a végén komoly drámába csap át.A történet, a remek forgatókönyvnek köszönhetően végig feszült marad és folyamatosan szállítja a csavarokat, melyre még Danny Elfman is rá tesz egy lapáttal.Bill Paxton és Bridget Fonda talán legjobb formájukat hozzák, Billy Bob Thorton pedig az együgyű testvér szerepéért méltán kapott Oscar-jelölést.
Ha másért nem is, a filmben látható gyönyörű téli tájképekért mindenképpen érdemes egyszer megnézni.


4. Na'vi (2009-12-20 20:59.13)  
nekem teccett a film.kicsit ojan fargo-s volt a hangulata.a forgatokönyv telleg megérdemelte az oscar jelölést,illetve thornton alakitása.
**spoiler**
az de durva volt mikor paxton lelőtte a nőcit a konyhában... :D


3. Deadfly (2009-06-16 18:12.37)   - (válasz Bdt 2. hozzászólására)
nekem megvan..dobj egy mail-t, és már adom is...:D



2. Bdt (2009-02-27 15:12.38) aaaaa
ezer éve szeretném újra látni, és sehol. :(


1. Neil McCauley (2008-10-21 15:42.55) aaaaa
Remek kis krimi-thriller mely mentes a csavaroktól és nem is igazán a történet az ami feldobja a filmet,hanem inkább a színészi teljesítméynek.Bill Paxton-t nem kedvelem igazán,de itt nem is rossz az ürge,és Bridget Fonda is kellemes játékot produkál,de Billy Bob Thorton eszméletlen és kissé félelmetes,mindenkit háttérbe szorít.A film tehát olyan egyszer nézhetős,de a pazar Billy Bob miatt érdemes megnézni.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekLifeisamovie, 2023-06-20 22:5412 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk