Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Felhőkarcoló
- Mozi+, 21:00
A sejt
- Viasat Film, 21:00
Túszdráma
- Film Mánia, 21:00
Alkonyat
- Paramount Network, 21:00
Hang nélkül
- AMC, 21:00

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James Franco (46)
Tim Curry (78)
Atanas Srebrev (53)
Tony Plana (72)
Kate Hudson (45)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Walter Mitty titkos élete (2013) - Vélemények
Dolgok, amik nagyon idegesítenek
Kaja-pia topik, avagy: ki mit szeret enni-inni?
Semmelweis (2023) - Vélemények
80-as, 90-es évek emléke

További fórumok

Utoljára értékeltétek
A fegyenc aaaaa
Kitty Riddell aaaaa

 

Fórum - Viszem a bankot - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

13. Mclane 2 (2023-07-21 17:04.01)  
Én még régebben láttam ennek a filmnek az eredetijét a korábbi Belmondo filmet a Montreali bankrablás filmet, aztán nem rég jutott eszembe hogy ezt is láttam még ilyen ősidőkkel ezelőtt nagyjából szóval előkerítettem újra az eredeti francia elődöt, mind a 2 magyar hangsávval és ezt a filmet is melléjük és megnéztem mind a 2 verziót kisebb kihagyásokkal . És így egyben látva a dolgokat érdekesebb mind a 2 film mert jó a régi is különösen az eredeti magyar hangokkal, de az újabbak se lettek olyan rosszak szerencsére és ez a film is maga a sajátos amerikai jellegében és formájában eltudott menni szerintem, amennyire épp akart mikor megcsinálták. De persze nyilván 2 külön stáb 2 külön felfogás ez igaz de ettől függetlenül ez Bill Murray féle jelleg se volt olyan rémes, bár itt ott kicsit túlzásba esett néha ami nálam kicsit túlzó volt az Randy Quaid sokszor már túlzó spontán drámázása minden egyes helyzetben jobban, az szerintem kicsit túl sok volt így újralátva de nyilván volt másnak más is de most nekem elsőre ez jut eszembe jobban. Minden esetre mint film érdekes volt az igaz tömör és próbál olyan jó lenni mint az elődje, és félig meddig sikerül is neki de azért nem teljesen sikerül neki igazán de érdekes próbálkozás volt az igaz és ez is épp úgy lekötött mint Belmondo alapfilmje. És még valami ami kicsit érdekes és jó is volt számomra a szinkron terén hogy ennél a filmnél is meg a Montreali bankrablás első szinkronja esetében is, a tárgyaló szerepét betöltő rendőrfőnök szerepét a hazai szinkronban Szabó Ottó kapta meg aki mind a 2 filmnél szerintem jó munkát végzett, mert bár 2 külön szerepről van szó amik kicsit egyformák is de mégis különböznek valahol érthető módon és mind a 2 esetben, a művész úr jó és kiváló eredményt hozott ki szerintem. Szóval mindent egybevéve mind a 2 film eltudott működni nálam egyik így másik úgy, de azért működtek és jó volt őket újra látni egymás után közvetlenül.


12. SpotLight (2020-04-21 01:51.46)   - (válasz Rpeeee 8. hozzászólására)
Akkor,.. még te jó filmet nem láttál.



11. SpotLight (2020-04-21 01:49.02)   - (válasz Eurodog 7. hozzászólására)
Belmondo egyébként is jobb csávó és jobb filmjei vannak mint ez a Murray-nak, nekem az Óriási Elefánton kívül, más film eszembe sem jut tőle.


10. SpotLight (2020-04-21 01:43.57)   - (válasz Carimi 3. hozzászólására)
100%


9. SpotLight (2020-04-21 01:42.56)   - (válasz Sir archibald 1. hozzászólására)
Egyértelmű.


8. Rpeeee (2017-10-08 09:03.52)  
Nekem a Viszem a bankot jobban tetszett mint a Montreal-i bankrablás. Azért nem "szimpla" remake ez a film. Sokkal jobban benne volt az a poén, hogy utálják a várost, de alig tudnak kijutni. Bill Murrayt pedig jobban szeretem mint Belmondot így nálam nem is kérdés, melyik film a jobb.


7. Eurodog (2016-08-28 17:44.12) aaaaa
Érdekes, itt a bankrablást hamar "elintézték",ami nem tetszett, pedig a Belmondo félében túl hosszúnak találtam. (Úgy látszik semmi sem jó nekem, ha van rajta sapka az a baj,ha nincs,akkor meg az.)A film kb.3/4-e arról szól hogy kijutnak e az országból mielött elkapják őket a rendőrök.Összeségében nem tudom eldönteni hogy melyik jobb,az eredeti,vagy ez.


6. SzaboKri81 (2016-08-24 07:52.53) aaaaa
Alapvetően szeretem Bill Murray filmjeit. Élvezhető, könnyed szórakozást tudnak nyújtani. Főleg ezen korszakból. És igazából ez a film is ilyen. Jó, egy feldolgozás és az eredeti Belmondo film minőségét nem tudja elérni. De ezt általánosságban is tudnánk mondani a feldolgozásokra.

Összességében nálam három csillagot ér. A színészi játék gyenge és a történetben is vannak lyukak bőségesen. Viszont azért vannak benne bőségesen vicces jelenetek is. Így, ha nem is évente, de azért többször meg lehet nézni. És Stanley Tucci "Ez a kemény, nem a faszom" beszólása a mai napig 10 pontos. :-)))


5. TimeLordNewt (2011-07-09 18:51.51) aaaaa
Gondolom, hogy az eredeti jobb, meglehet, hogy jobban szerettem volna, de akkor is... Volt benne valami, ami megragadott, kópia létére.

Kövezzetek meg, de én jót szórakoztam rajta.


4. Rushunter (2011-06-16 16:01.44) aaaaa
Nekem nem volt szerencsém a Belmondo-féle filmhez, de ezt még a 90-es években láttam. Akkori szemmel nézve megér 4 csillagot, lehet hogy ma már nem igazán tetszene, nem tudom.


3. Carimi (2010-01-04 13:29.10) aaaaa
Egy gyenge másolat.Az eredeti Belmondo féle filmnek a nyomába nem ér.



2. Kék kereszt (2009-11-10 14:26.51) aaaaa
Grimm tudja, hogyan kell elegánsan és ötletesen,ráadásul áldozatok nélkül bankot rabolni.Bohócnak öltözve rámolja ki a város egyik legnagyobb bankját.Bűntársai,Phyllis és Loomis leborulnak a nagyszerű terv előtt.Előre elterveztek mindent.Minden jól is megy.A rendőrök körülvették a bankot.Próbálnak alkudozni.Végül is Grimm 3 túszt szabadon enged,a többit bezárja a széfbe.A 2 elengedett túsz a társai,és a 3.ő maga.Átöltöztek és szépen elhaggyák a kirabolt bankot.Már rég a repülőtérre tartanak amikor a rendőrség ráébred.A bűnözők a szemük láttára órák óta kisétáltak.Simán is megy minden,amíg a közel egymillió dolcsit meglovasító trió szembe nem találja magát a New York-i közlekedéssel,és a menekülésre szánt idő rohamosan csökken,a rendőrök pedig már a sarkukban lihegnek.élükön Rotzinger felügyelővel,a nagy mellényű zsaruval.Menekülés közben a találékony Grimm és társai igénybe vesznek kocsit,taxit,buszt,villamost,sőt még egy repülőt is,de úgy tűnik,a Nagy Almából kijutni valamivel nehezebb,mint bankot rabolni.Nagyszerű vígjáték.Elképesztő az amit ez a trió leművelt az film alatt.Főleg menekülés közben.Sok jó poén van benne.Én jól szórakoztam rajta.Pl,amikor a gitáros emberke próbál felszállni a buszra.Az egyik legjobb jelenet,az amikor este sietnek a repülő térre.Már gyalog,mert a busz nem vitte őket tovább.Lassan haladnak.Átmegy előttük egy vak virágárus öregasszony és latinul mond egy mondatot.Loomis nagyon fél.Megkérdi Phyllis,hogy mit mondott.Phyllis rávágja,nem tudom.Erre Grimm közbeszól.Dehogy nem tudod."Virágot a holtaknak".Felejthetetlen az az riadt arc,amit Louis vágott.Ez nagy poén volt.Bill Murray nagy kedvencem.Hihetetlenül jó színész.Most is hozta a tőle elvártakat.Howard Franklinel közösen rendezte a filmet.Randy Quaid valaha még filmekben is játszott.Itt van rá pont a példa.Jól hozta a kissé bolond de jószívű Loomis szerepét.És a bájos Geena Davis.Hmm.Egész jó volt.A viszem a bankot az 1985 ben,Jean-Paul Belmondo főszereplésével készült francia vígjáték,a Montreali bankrablás remake.Az eredeti film általában mindig jobb,mint a koppintás.Nekem valahogy ez mégis jobban tetszett.El kell attól vonatkoztatni,hogy nem eredeti ötletből készült film.És akkor kapunk egy jó vígjátékot.


1. Sir archibald (2008-09-19 22:00.31) aaaaa
Az eredeti Francia film 8 (Belmondóval) koppintása



Kapcsolódó fórumok

VéleményekMclane 2, 2023-07-21 17:0413 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk